Привчаємо до горщика: досвід, питання, поради...

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем Ольга, 4 Травень 2007.

1. хельга

хельга Найгарніша форумляночка

Відповідь: Перший раз на горщик...

Я не висаджувала і не висаджую вночі на горщик. Бо Данилкові відразу потрібна циця, коли прокинеться. Але останній місяць, може й більше, Данилко практично не пісяє вночі. Прокидається ранком і на горщик, тоді пісяє досить багато.

• Подобається Подобається x 1
  2. Яська Березнева

Яська Березнева Well-Known Member

Моїй малій 4 роки 5 місяців. Пісяти на горщик ми привчилися у 2 з половиною роки, і до 3-х років памперс я давала тільки на ніч. Донедавна на денний сон і на ніч клала в ліжечко спеціальні пеленки-непромокашки, так як деколи траплялися нічні піпіськи в ліжечко. Знаю з особистого досвіду, що деякі старші тітоньки, а особливо свекрухи, так і хочуть заклеймити бідну маму: як, дитині вже півтора року, а воно в памперсах, та будуть проблеми з нирками, та його парить, та ти лінива мама і т.д. Я на то все забила. Просто в один якийсь момент побачила, що мала вже готова до пісяння на горщик: деколи проситься (через раз-два), їй неприємно ходити мокрою, як зробить свою справу, каже: мамо, я попісяла і т.д. Тоді почала ненавязливо привчати. Спочатку висаджувала після сну, потім - через три-чотири години. Має дитина настрій посидіти на горщику і щось зробити - молодець! Не хоче, капризує - добре, на тобі памперс. Чого маю нервуватися! І так якось само по собі мала привчилася проситися і пісяти, а потім і какати в горщик, а тепер з власної ініціативи почала проситися вже на унітаз на дитяче сидіння. Я вважаю, що дитину після 1-1,5 року треба м"яко схиляти до пісяння і какання на горщик, але не наполягати категорично тільки тому, що так пише мудра книжка чи так роблять усі ваші знайомі. Має бути хоча б маленьке зацікавлення, бажання з боку самої малечі, хоча б маленька готовність. А далі мамі карти в руки.

• Подобається Подобається x 7
  3. Nadijka

Nadijka Well-Known Member

можливо сказали шо власне такі всі одинакові, тому що знаю 100% шо горшочки є різні!
    Я вже купляла не один горшок(в Товари для малят на Південному) і постійно підбираю потрібного розміру...

• Подобається Подобається x 2
  4. Nata

Nata Well-Known Member

Нає, це все індивідуально, мусите самі пристосуватися. Мій малий в три роки ще встає два-три рази вночі (мусить чоловік будити).
    Щодо горшків, то чіковські менші ніж ті, що продають на базарі. Я купила три штуки і чіковський виявився найменшим з них. Саджу зараз на горшок меншого, йому 8 місяців - дупця не провалюється.

5. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Я своїй мамi коли сказала що так бачу що в нас з горшком не получиться бо у мене немає часу, а няннька наша бачу не дуже вмiє вчити, то мама почала казати що я така сяка бла бла, i що як я поїду до Львова то нiгде не знайду мiсце де перевдiти дитину.
    Отже питання, мамочки, таточки, де ви перевдягаєте памперс дитинi (осiнню, коли впринципi хододно) коли ви гуляєте по мiсту? Iдете в кафе в туалет? Порадьде будьласка!

6. Ная

Ная Well-Known Member

Я бачила те ваше менше чудо на фотографії:clapping:,дуже гарний хлопчик у вас і дупця у нього трохи більшенька,ми в 10 міс. важимо десь8,5-9 кг,бо точно не знаю,і зростом маленькі,тому й в горщик провалюємся:).
    Та по всякому буває,і в кафе заходила,а частіше до когось зі знайомих в гості чи на роботу,та й татко у нас в центрі міста працює.Думаю,ві Львові то не проблєма:).

7. irushka

irushka Well-Known Member

У Львові можна зайти в туалет в Антошку або в Макдональдз - там принаймні прибирають щопівгодини (це точно, бо колись там працювала).

• Подобається Подобається x 2
  8. вишиванка

вишиванка Well-Known Member

Дівчатка, ми просимось на горшок вже 4 день і трусики залишаються цілий день сухенькі (на сон одягаю ще памперс). :) знаю що ще будуть траплятись потім збої у нас, але початок вже є ;)

• Подобається Подобається x 13
  9. Іруня

Іруня Well-Known Member

Нарешті і я вже можу вставити свої 5 копійок:).
    Вирішила я цього літа відівчити малу від памперсів. Почала з того, що знімала памперс вдень, а надівала лише на денний і нічний сни.
    Але ми мали "невеличку" проблемку. Мала категорично відмовлялася навіть сісти на горшок, тому пісяла де хотіла і скільки хотіла:sad:. Добре, що ми хоч в хаті коврів не маємо, хоча, дитина і так майже постійно була на дворі. Ще ми маємо дитяче сидіння на унітаз, де Настуся принаймі хоч сиділа, але "основну справу" ні разу так і не зробила:sad:. Не придумала я нічого кращого, як купити новий горшок-кріселко.
    Все це пісяння по хаті тривало 1,5 місяці. Був момент, коли я вже практично зневірилася в успіху цієї справи. Ну не розуміє дитина!!! І ось, одного дня сиджу я в туалеті ( вибачте за деталі ), а мала прийшла і щось крутиться коло горщика. Я питаю : "Ти хочеш пісяти? ". Вона каже :"Так". Сідає і пісяє:cowboy:. Не знаю, як це пояснити, але з того часу пісяємо ми лише в горшок. Як не хоче, то каже,що не хоче, а як хоче, то все кидає і кричить: "Нє пісь-пісь, нє пісь-пісь" і тримає, поки ми не дойдемо до горшка:radist:. Це вже в нас триває більше тижня і я не можу натішитися.:radist:

• Подобається Подобається x 17
  10. Марта2

Марта2 Well-Known Member

Нам 4 місяці і для нас горщик нарізі велика ванна, ходимо пісь-пісь робити туди, бо ще не вміємо сидіти!:)

• Подобається Подобається x 6
  11. S-Irine

S-Irine Well-Known Member

Можна поділитись власним досвідом?
    До горщика привчали тяжко і старшого, і молодшого. Але потім я згадала, що діти в 2-3 роки обожнюють копіювати дорослих, найчастіше - батьків. Чом би тим не скористатись? Я і чоловік кілька разів сходили в туалет в той момент, коли синулька мився. (Більше чоловік, ніж я). Паралельно пояснюючи: "Дюнєчка, я попісяти хочу..." Дитині стає цікаво, і вона хоче це повторити. А в 3 роки купили насадку на унітаз. І все. Ми вже дорослі:)
    З молодшим все простіше, він повторює за старшим братом, а там все без проблем: горщік, унітаз, кущики ...

Спробуйте, в цьому щось є:)

• Подобається Подобається x 10
  12. Zirnycja

Zirnycja Well-Known Member

Козуню, думаю, в будь-яке кафе пустять з дитиною.У вас панна!
    Ніколи не робила проблеми і не комплексувала з перевдяганням мого кавалєра- навіть взимку, як нагально треба було , то просто на вулиці європейської столиці на власному візочку(звичайно, відїхавши в сторону) скоренько раз-два зняли колготки, штанці,поміняли підгузник отримали повітряну ванну...і ніколи не застуджувались. Кого соромитись, та й кому до нас діло?.. Як малий навчився міцно стояти на ніжках, то міняла пеленку навстоячки:"Ніжки широко, Любчик!"- і миттю підгузники свіжі. Тепер, коли про паперові штанці забуто, а поблизу немає куди піти "культурно",і рідко, але все ж трапляється,що пісяти треба дитині аж дуже та й не терпиться- тоді всі кущики-травички "наші"... Ну і що тут такого? Скільки тої водички...Щоправда, і то є факт-з маленьким мужчиною простіше до виконання та й не обовязково те робити демонстративно...Це тимчасовий (бува вимушений) стан речей, бо діти дуже швидко навчаються стримувати потреби і вчасно дають батькам про них знати...
    (А про очікувану бажану естетику суспільного поводження на вулиці при відсутности належних цивілізованих умов тут годі дискутувати...:))

• Подобається Подобається x 13
  13. irushka

Люди, що робити? Я вже тут похвалилась, що ми гарно просимось в туалет, а останніх три дні дитина його ігнорує, просто стане і люрає, милується як по ногах тече. Я зараз трохи її залишаю з мамою, бо маю справи, може то вона так мені мститься, що ми менше стали проводити часу разом?

• Подобається Подобається x 4
  14. вишиванка

вишиванка Well-Known Member

Я гадаю, що дуже турбуватись не треба, можливо просто ви як мама могли частіше зауважити коли дитинка хоче на горщик, а бабуся просто ще не пристосувалась. Може треба бабусі розказати як саме вона проситься, що саме вона каже. Нашу доцю теж не завжди бабуся може зрозуміти, а мама все таки знає вже свою дитинки.

• Подобається Подобається x 4
  15. irushka

Ми живемо разом, тому Катині "позивні" усі знають, до того все було добре, просто зараз мама моя у відпустці, відповідно вона трохи більше з малою няньчиться, ніж завжди. Я от не знаю що робити, знову вдягяти їй памперси? Ну добре ще як вдома впісяється, а як кудись йти, то без підгузника ніяк. Надіюсь в нас це скоро минеться.

16. Іруня

Іруня Well-Known Member

Можливо і справді вона вам таким чином "мститься". Але все це минеться. А на вулицю можете просто взяти 1-2 пари шортиків чи що ви там одягаєте, щоб можна було переодіти. Мені здається, що краще вже не відступати, а м"ягко наполягати на своєму :)

• Подобається Подобається x 6
  17. Nadijka

Nadijka Well-Known Member

підтримую!

• Подобається Подобається x 5
  18. serhiym

serhiym миється в бані

ніяк не можу свою дочку (2 роки) привчити на горщик ходити. Вже всю квартиру загадила.

19. mamatu

mamatu Well-Known Member

Нам 1рік та 1 місяць і ми категорично не сидимо на горщику.
    Вже купила новий, зручний, як трон - без змін.
    Сьогодні чую - хоче какати, намагаюсь всадити, розважаю та примовляю. А Тугар спинку вигинає, встає одразу. Думаю, мабуть ще не хоче, а він стоїть та "ковбаску" вже видушує з себе. :D Підставила руку, туди все й доробив...
    Потім вкинула те у горщик та сварюся, що туди ж треба було.А він показує на свої какі та хлопає (хвалить себе) - "адже у горщику тепер"!
    Мабуть ще рано нам привчатися. Почекаю пару місяців.

• Подобається Подобається x 7
  20. Anastasia

Anastasia Well-Known Member

А наш шлях до горщика розпочався десь з 8,5 місяців. Перший раз як посадили то посиділа так тихенько і нічого туди не зробила :), а потім категорично відмовлялась сідати. Заховала я горщик на 2 тижні і потім почала садити на нього одразу після сну, поки ще сонна, і о чудо! ми пісяєм на горщик. Але тільки 3 тижні тому в 11 міс. ми вдома цілий день без підгузника і пісяєм/какаєм в горщик, навіть денні сни лише в простих трусиках бо коли спить то не пісяє :). Сама проситься рідко і буває що пісяєм на підлогу, але 'процес пішов' :) і це нас дуже тішить.
    Але надвір і на ніч даю підгузник. Надворі боюсь садити їі пісяти, бо переживаю чи їй не надує? Коли гарна тепла погода, то все ок, а як є вітер чи прохолодна дощова погода? Як Ви робите з своїми донечками?
    І окрема тема - нічний сон. За ніч судячи по вазі підгузника доця пісяє разів 2, спить з нами і по всьому ліжку (підкласти однораз.пеленку проблематично) Як мені організувати ніч без підгузника? І доця і я і татко усю нічку спимо, годую я крізь сон. Порадьте з чого почати, чи то не мучитись поки сама вночі не перестане пісятись?