Привчаємо до горщика: досвід, питання, поради...

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем Ольга, 4 Травень 2007.

1. Козенятко

Козенятко Well-Known Member

Акіна, я почала садити малу на горшок взагалі після року, ну і як вже писала вище, не завжди вдавалося, але якось помаленько, потехенько все внормувалося. А ну і може пробуйте вночі і зранку після сну, також після денного сну коли ще трохи сонний, заговорюйте його. Думаю, що все у вас вийде.

• Подобається Подобається x 1
  2. Akina

Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

Дяую, будемо чекати і пробувати...
    це теж не підходить - Влад після сну прокидається в момент, зразу щось розказує і кудись біжить. В нас не буває отого напівсонного валяння у ліжку - очі відкрив, а через секунду вже десь на кухні баняки розкидає. :girl_crazy:

3. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

Мій лише ото зараз може погодитись сісти. До того то були випадки як якісь "акції" :) інколи в приставлений горшик пісяв...
    А як стукнуло 2 +/- можна вмовити.
    Ну і дійшли до етапу, коли говорить "мам! Пісяв!" коли в трусики/штани робить. Я себе обнадіюю, що то скоро (сподіваюсь дуже скоро) переросте в "мам! Пясяти хочу" :-D

4. Akina

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

Не без того :-D
    Імхо, фраза про "2 роки в підгузнику, бо дитина не може контролювати... (і далі по тексту)" не позбавлена сенсу, але лиш в тому понятті, що в 2 роки більшість дітей здатні усвідомити жля чого ті горшки, туалети і запам'ятати що туди треба 'справи' робити :) морально готові )))

6. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

А моя молодша дитина і далі боїться сідати на горшок. Диким криком верещить, коли садиш навіть в одязі.
    Це перейде?

7. nibysh

nibysh оптимістка з сумнівами

То ми з тих Владів, виходить найчемніші:girl_claping:. До року ми какали лише в горщик(7-8міс) а з пісянням то вже 1рік4міс-1р 6міс.Бували трафунки правда. А от з сонними пісяннями ніяк не виходить. Думаю купити непромокаючу пеленку на все ліжко(2.2 на2м), ну бо повзає по ночам як той жук. Бо матрасу реально шкода(новий і дорогий). Може вона допоможе. Але відчуваю, що всі ми поплаваємо конкретно.

8. rununkulos

rununkulos Well-Known Member

Якось давніше читала цю темку, а тепер навіть не заходжу, щоб не розчаровуватись :sad:( За наших 1,7......ще жоднісінького разу ніц не вийшло, хоч пробували трошечки висаджування і горшок мало не з народження очі муляє, ні кран, ні водичка, ні мультик, нічого не допомагає. Я не думала, що моя аж така активна, не посидюча, але прочитала про ваше сидження під час їди і тд., то бачу свою дитину.
    Розуміє 100% і давно, горшок приносить, ляльок сварить, бо ті не пісяють в її горшок:girl_crazy:, майже щодня бере мене за руку і веде у ванну, тупочучи ніжками....пісіпісі...а потім втікає подалі в кут, за штори і робить своє діло. А якщо намагаюсь підловити чи навіть в процесі - все. Буде тримати довго-нудно, поки я кудись не відвернусь чи піду. Я вже й не нагадую, не прошу, не показую, але от думаю - чи воно то сідання на горшок чи унітаз само прийде?:girl_in_dreams:

9. Akina

Ги-ги, Влад щоранку мене за руку тягне у ванну, садить на унітаз і каже "мама пісі". :girl_crazy: . А сам на всі мої пі-пі теж каже "Нє", сміється і ховається...

• Смішно Смішно x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  10. Ligymunka

Ligymunka Cлiнгoкoнcультант

Попробуйте за шторами покласти горщик :girl_in_dreams: В мене з двома дітьми спрацювала фраза - "Хочеш пісяти - неси горщик " Донечка принесла в 1 рік 4 місяці , синочок в повних 2 рочки, а до того по-різному було і кризи і висаджувалися частково і після їди сідали на горщик. Але я тим не переймалася, бо часу не мала, перевдягнула і далі вперед. Синочок вже в рік розумів, що він пісяє, але не пов"язував той процес з горщиком, а лише з сухим підгузником Хоча всі мені казали, що малий буде скоріше проситися, бо бачить, що сестричка пісяє і какає на горщик :connie_pull-pigtail Просто мамі треба спокійно до того ставитися, бо негативні емоції діти трактують по-своєму ....
    --- дописи об"єднано, 20 Березень 2015 ---
    Перейде, пробуйте заховати горщик на кілька днів, а потім витягнути і придумати гру -лялька вміє сідати на горщик, зайчик вміє , а Ти вмієш сідати ?

11. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

Я теж так кажу. Але доця любила нести мені вже напісяний горщик (і половину по дорозі вилити :))
    Вірусю з пісянням треба пильнувати. А коли хоче какати, то піднімає сорочечку, показує на животик і каже "а-а-а". Або починає знімати колготи і трусики.

• Подобається Подобається x 2
  12. littlebird

littlebird Well-Known Member

Мій синочок на горшок сідає без проблем. При чому навіть якщо не хоче пісяти, то всеодно витисне з себе пару крапель. Також пісяємо над унітазом, бо сидячи на ньому щось не виходить. Але проблема в тому, що він ніколи не говорить коли хоче пісяти. Якщо не встигну посадити, то пісяє в трусики, навіть оком не моргне. Вже все в хаті пообпісюване, бо робить ту справу дуже часто. Я вже не знаю як йому пояснити, що треба мамі сказати, що хочеш пісяти. Знає, що треба пісяти в горшок, треба сказати мамо пісь-пісь, але не робить. Може не треба його висаджувати над унітазом, а тільки на горшок?

13. Nusja

Nusja Well-Known Member

А коли треба хлопчиків вчити пісяти стоячи? Чи то зразу треба так вчити? Малий (йому рік і 9) сам ще не проситься, періодично сідаємо і періодично щось вдається чи не вдається. Тобто якщо посаджу і він в той момент хоче, то попісяє, ну а стоячи - ше не виходить.

14. Akina

Мені здається чим пізніше, тим краще - знаю хлопчиків які потім і какати хочуть стоячи :)
    Якщо у Вас дитина погоджується пісяти сидячи, то краще поки не плутати його і не переучувати.

15. nibysh

nibysh оптимістка з сумнівами

Ми почали з 2років вчити стоячи, але йому так менше подобається- то я і кинулась того ровера. Час від часу пробую, але бачу, що не йде. Залишила до літа, буде менше одягу і легше.Та й до унітазу він ще не доріс. Ми невисокі.

16. Андріана

Андріана Well-Known Member

Ми вчилися сидячи пісяти, а потім прийшло літо, весь день надворі, пісяли на травичку стоячи і після того пісяє тільки так. В садку сам ходить пісяти на унітаз стоячи і вдома на горщик теж.

• Подобається Подобається x 2
  17. Almariel

Almariel Well-Known Member

18. Женічка

Женічка Well-Known Member

Мій малий навчився пісяти спершу стоячи, а вже потім визнав горщик :)
    Майже до 3 років ми мали психологічні запори, якщо це так можна назвати. Тому горщик був шоком для малого. А от пісяти стоячи, як тато - залюбки.
    Вночі не пісяє вже досить давно.

• Корисно Корисно x 2
  19. Андріана

Андріана Well-Known Member

Вночі дуже рідко встає, хіба наніч нап'ється багато, але як все таки будиться, то теж стоячи.

20. Almariel

Almariel Well-Known Member

як ви відучували вночі від підгузника?