Привчаємо до горщика: досвід, питання, поради...

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем Ольга, 4 Травень 2007.

1. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

Відповідь: Привчаємо до горщика: досвід, питання, поради...

Моя думка, що дитина в такому віці, якщо увесь час в одноразових підгузниках, того не зрозуміє. У мене Влад вдома майже ніколи не був в підгузниках (перший місяць в одноразових, потім трохи в багаторазових, з літа в штанятах/трусиках). Тяжко, мокро, але, як на мене, краще так. І він зараз чудово розуміє, що пісяє, може попроситись, але просто попроситись, не на горщик (ми висаджуємось). Але зазвичай я просто через деякий час йому пропоную, або вже просто змінюю штани.
    Не спішіть з привченням власне пісяти в горщик :) для такої малої дитини то може ще тяжко усвідомити, що свої справи треба робити туди. Але, якщо хочете щоб малюк розумів свої фізіологічні справи - одноразовий підгузник вдома потрібно зняти. Або взагалі, або замінити на багаторазовий (він не так швидко вбирає вологу і дитина відчуває що попісяла)

2. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

та свідомо пісяти діти пізніше починають
    треба одноразові підгузки знімати
    тоді і ви будете бачити по часу, через скільки він пісяє, і він буде звикати, що попісяв - мокро, неприємно
    для мене важливо зранку (як правило, в багаторазовому підгузнику) помітити час, коли Аня попісяла, тоді приблизно за півгодини є сенс садити на горщик
    на горщик садіть для ознайомлення більше, і так, ненав*язливо, бо можна і протест викликати, потім - більше разів за день, потім - ще більше

3. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

не думала що у нас з цим виникнуть труднощі.а ле пишу і питаюсь поради.

Значить малому 1,9, він чудово розуміє що значить пісяти і какати, він може деякий час потерпіти щоб донести до горшика, і знайомі ми з горшиком вже давно і успішно. Але я хочу вже відійти від памперсів, об попереду літо, нема чого в них вже паритись, але малий не завжди мені каже що хоче пісяти наприклад. Він просто пісяє, а вже потім показує.

Просто взяти і одного дня залишити його без памперсів як я це зробила з малою я не можу в силу кількох причин: на підлозі у всіх кімнатах килими, і під ними ламінат. без килимів холодно, а запісяти килими я не можу дозволити. В той же час ходити в памперсах теж не варіант. Я тут начиталась про тренувальні трусики, а їх так багато є різних..
    Хелп мі пліз, які з тих всіх варті уваги, бажано щоб порцію попісів утримували а не протікали наскрізь...

4. Bree van deKamp

Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

Вони пропускають вологу. Якщо дитина сидить і впісялась, то на місці попісу буде мокра пляма.

5. Oriana

Oriana Well-Known Member

Забрати килими, й вдягнути дитинку, шкарпети чи колготи і тапочки, то не буде холодно. Мусите потерпіти поки не почне сам проситись. Моя мала почала проситись десь через місяць, як почала вчитись до горшка. Зараз вже достатньо довго може терпіти і говорить про те, що хоче пісяти чи какати. І ми вже без памперсів обходимось.

6. Halina

Halina Well-Known Member

Я в них клала вкладки від багаторазових підгузків і навіть як мала сиділа то плям не було.

7. Bree van deKamp

Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

Я навіть труси під низ давала))) все тікло....

8. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

моя мала відівчилась від памперсів за 2-3 тижні, і в 1,4 вже ми про них забули, але хлопчик це не дівчинка.
    килими забрати нереально, навіть по тій причині що вони великої площі і покласти їх складені немає куди.
    шукаю варіант без забирання килимів.

9. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Тренувальні протікають. Хіба саморобних наробити - багато марлі чи байки нашити в труси, а наверх вдягати вовняні.
    Або застелити килими поверх чимось цупким, щоб вбирало.

10. Ligymunka

Ligymunka Cлiнгoкoнcультант

Спробуйте багаторазові підгузники і килими будуть сухі і Ви спокійні, бо маєте підстраховку на випадок, як забудеться. В мене малий почав проситися в 2 роки, але ще протягом 2 місяців "аварії " були час від часу, забавиться і забуде сказати...

11. silvia

silvia Well-Known Member

цікавить наступне. Ми не просимось на горщик самі ( хоч знає і показує, де треба пісяти). Я питаю "Йдемо пісяти ?" і він сам сідає і пісяє. Іноді сам бере горщик, сідає і пісяє.
    Скоро літо і хочеться виходити вже без памперса ( з клунком запасних трусиків і штаняток / шортів звісно.
    Як садити дитину на вулиці? Він звик пісяти сидячи..садити як дівчинку сидячи чи вчитись помалу стоячи? Стоячи пісяє лише у ванній під звук води...

12. Gloria Tempus

Gloria Tempus Well-Known Member

як дитина буде пісяти, то так і садіть. минулого року садила, як дівчаток садять, але малий все одно умудрявся трусики, шортики, деколи ще й футболку запісяти))) тому ми тепер пісяєм стоячи, як тато (наш татусь все малому популярно пояснив:)

13. Ligymunka

Ligymunka Cлiнгoкoнcультант

Пробуйте стоячи, а якщо не захоче, то будете садити. Добре, щоб бачив , як тато то робить, діти люблять копіювати дорослих в такому віці. Ми минулого року були без підгузника влітку, то на вулиці малий обпісював всі шортики, бо він просто не міг зрозуміти, як то пісяти не в горщик :girl_cool: Але зато чемно прибігав, як попісявся і казав "няти шоти "- "зняти шорти ":girl_impossible:

14. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

я на вулиці малого висаджую так - знімаю йому трусики, сідаю навпочіпки, краєм дупці він ніби сидить в мене на колінах і так пісяє. В такій позі мені не тяжко його тримати і зручно слідкувати шоб не запісявся

15. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

Мій сидіти взагалі не хоче. То з початку тепла пісяє на вулиці стоячи. Хоча певно може і "рук" (як Олка_шеролка описала), тримаючи під коліна до себе спиною. Але нам зручно стоячи - трохи нахиляю вперед, щоб штани не намочити і скеровую струйку. Спробували, В підійшло. Ну і добре. Доречі, вдома він на горщик не сідає. Підставляю чашу з горщика і ловлю.
    Ви спробуйте так і так. Якийсь способ має підійти малому.

16. Людок

Людок New Member

Потребую вашої поради.
    Зняла на день малій памперс, ходимо на горщик.
    денний сон теж без підгузника.
    Що робити з нічним сном? Пісяє вночі багато. Варіант садити на горщик/висаджувати нам не пішов. Плаче страшно, потім по дві години знову засинаємо.
    Що робити в поїздках на довгі відстані? Коли збоку нема кущиків:).
    На вулиці досить багато часу проводимо в прогулянці, як бути тут? Стелити пеленку?

17. glasses

glasses Member

В нас з тим також проблема.
    Спершу висаджувались, потім почали ходити на горщик.
    І хтось підозрюю бабця або чоловік садив на мус, і він настрашився.
    В результаті ми вже 3 міс ніяк не хочемо йти на горщик.
    Якщо з вмовлянням посаджу, то посидить, потім встає і пісяє (на стоячи) або какає і так я ходжу і прибираю і пояснюю, не допомагає.
    Той коврик треба буде викидати, бо він такий вже запісаний, закаканий, мушу щомісяця давати на чистку.

18. Vinnikomachka

Vinnikomachka Читаюча посиденька

А я ся тішу що хоч вранці після нічного сну сажу малу на горщик і вона пісяє, то взагалі прогрес, раніше нівяку навіть хвилину посидіти, вставала-побігла... а вдень ходимо в трусиках і пильную, попила водичку - пісяти, але на вулицю ще ніяк не наважуся вийти без підгузка, ну і вночі одягаю бо реально багато пісяє

19. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

слухай, а якщо дати горщиком побавитися? тою чашею, чи пару раз зістрибнути з нього? ну і хай постоїть собі місяць, все одно зараз на тому нервовомсу фоні навряд чи він почне ходити знов.
    я свого лапаю з пісянням, тазік нє, горшок нє, умивальник-ванна уже тож нє, лишився тільки унітаз - і пісяє туди. то нагло цікаво. також надворі пісяє. а от з каканням - нівкакую. тільки памперс, тільки стоячи.

20. tiramiska

tiramiska цинічна бандерівка

а з цицьою в зубах садити чи висаджувати пробували?
    ще можливий варіант багаторазового (треба щоб дитина зовсім забула що таке памперс, що пісяєш і тобі сухо). Тоді вже аналізуватиме. Ми повнісю відмовились від одноразових десь у вашому віці. Але всі діти різні. Я засікла, що моя у 1.2 пісяє хіба вранці. Встигала ловити, бо відчувала що починає крутитись. Перші рази теж їй не подобалось, але з цицьою в зубах звикла. Пізніше перестала пісяти отак раненько. Вже хіба, тоді як зовсім прокидається.
    варіант кришки на унітаз, тазика чи баночки підставляночки ? :)
    Ну, або може зуби...У нас досі бувають бунтівні "всюдипісяльні" дні. Не тисніть на нього. Думаю, забуде і можна по-новому.