Привчаємо до горщика: досвід, питання, поради...

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем Ольга, 4 Травень 2007.

1. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

Відповідь: Привчаємо до горщика: досвід, питання, поради...

і ми сухенькі вже весь день !:girl_claping:
    ще не проситься сама, ну може один раз з десяти.
    саджу на горщик після снів, після прогулянок, і між тим, з періодом приблизно година-півтори. хіба я десь забуду/закручусь зовсім, тоді може бути аварія.
    що буде какати, доця маякує.

2. allusya

allusya Well-Known Member

А я маю питання стосовно горщика. Проблем з пісянням в нас нема вже давно, але питання полягає в тому, чи має горщик бути в туалеті чи будь -де, де є зручно. У нас просто стоїть в кімнаті, доня хоче пісяти чи какати, сама встала взяла горщик і пісяє. Я в той процес не вникаю вже взагалі. Але наприклад я на кухні, то доня несе горщик на кухню і мусить пісяти біля мами, буває, що пісяє в кімнаті, але в основному біля мами, де б я не була ванна, кухня, спальня. Чи варто щось змінювати? Хоча мене все влаштовує, просто думаю чи так правильно є для дитини.

3. SoloZiLvova

SoloZiLvova Well-Known Member

Ну, у Вас же дівчинка! Жінки - то така половина людства, що любить в тому ділі компанію ;)))))

4. Galysik

Galysik Well-Known Member

у нас хлопчик і теж носить горщик за мною, щоб мама бачила який він молодець :) У нас два горщика, один в спальні а інший в кімнаті, то з кімнати в кімнату не носить а сідає по ситуації. А коли зробить - несе мені, щоб похвалила. Якщо мама забуде - синок свого не упустить - тягне мене за два пальці в кухню, щоб я йому дала жувального ведмедика. Він за ті ведмедики і навчився ходити на горщик.

5. allja

allja Well-Known Member

Маю питання до мамусь хлопчиків: з якого приблизно віку ви вчили хлопчиків пісяти стоячи? Бо я щось собі тяжко той процес уявляю, поки що. Розумію, що нам ще рано, але все ж таки цікаво)

6. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Таки вам ще рано:) Коли прийде час, дитина сама піде пісяти стоячи, особливо якщо побачить приклад тата, старшого брата, друга.

7. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

Дмитрик в мене став пісяти стоячи коли йому було більше 3 років. До того - тільки сидячи або в позі висаджування.
    Сергійчик вже деколи робить спроби стоячи кудись "влучити". Наразі, ясна річ, не туди, куди треба, але на все свій час.
    З горщиком у нас стосункі хм... сухі :) (нам рік і місяць).

8. Nuokris

Nuokris New Member

дівчата, в мене таке питання. може хто стикався з такою ситуацією: малий десь з 8 місяців привчався до горшка, вже в рік-рік і 2 м. просився, казав аа, а тепер (рік і 7 міс.) просто почав пісяти і какати в штани, при тому, що прекрасно вміє говорти "хочу пісяти", знає, що і куди треба робити, а от буде дзюрати по всій хаті і все тут, ще й регоче, показує, що калабаню зробив. вже все перепробувала, але сили мене потрохи покидають(((( він ж іще спеціально може ходити і пісяти в одному і тому ж місці по 5-6 раз на півгодини. підкажіть, що з тим можна зробити, або якесь заспокійливе для мене порадьте, бо такі маю з тим пісянням-каканням гастролі, що жах

9. Mammy

Mammy Well-Known Member

І я нарешті дозріла до привчання до горшка )) сьогодні лише другий день (і то не цілий, а лише по пів дня) В горшок пісяти ми категорично відмовились, а от в баночку та й переливати в горшок - оце супер :) Раз сам іде до банки, раз я його підводжу, трапляються і проколи, в основному, коли він в трусиках... мені аж дивно... правда, не дуже хоче бути в трусиках, але я от думаю - дозволяти йому ходити без них чи ні?

10. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Заспокоїтися й не реагувати. Просто спокійно повторювати, що треба робити сюди, а не на підлогу. У них періодично з'являються бажання до досліджень. У мене Натусик останні дні теж любить поекспериментувати. Пісяє розставивши ноги і паралельно йде вперед. Я просто кажу, що то зле й даю в руки шмату, аби витирав. Іноді бачу, що сам бере шмату і йде витирати, то йду за ним подивитися, де наробив. І він знає, де треба, але от цікаво йому зробити інакше. То перехідне. Головне не загострювати. :)
    Я дозволяю. Взагалі моя дитина вдома майже весь час без трусиків. :)
    Хоче - вдягає, ні, я не змушую.

11. silvia

silvia Well-Known Member

а ми ныяк не очемо сидыти а горщику..... я посажу він злізає зразу ж ..... і що робити...

12. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

рано значить. моя в півтора сіла. а до того горщик був як декорація. причому сіла як побачила що дітки то роблять

13. Mammy

Mammy Well-Known Member

А в нас бойкот, ні горщика, ні баночки не признає... І що робити - одягати знову памперс чи лишити, щоб пісяв на підлогу/диван? А ще, раптом, став набагато рідше пісяти, раніше кожних 15-26-40 хв., а тепер по кілька годин може не пісяти. І то так раптово, що я аж переживати почала. Це може буьт через те, що він вдома ходить без памперса?

14. marianast

marianast Well-Known Member

В нас так само. Думаю,що через те що памперс зняли. Як на мене то краще не одягати пампік назад. Мій на горщик не сідає, я й не змушую, але бавиться горшком. Я постійно повторюю,що будем пісяти в горщик, показую де киця горщик має,де мама з татом)), а де Сашко. То вчора прибіг за мною на кухню, потащив в кімнату показувати що попісяв в горщик))) Правда більше мимо, але тим не менше -схема правильна)

15. natiok

natiok Member

коли ми перестали в підгузнику ходити, то й пісяти також рідше стали, але я помітила, що вона терпить. правда вчора в нас був сюрприз, гуляємо, питаюся, хочеш пісяти, відповідає так, швиденько в кущики побігли, через хв. 10 знову питаю, каже так і...дивлюся, а вже по штанях тече, на щастя таке вже буває рідко=) а почали ми на горщик ходити також з півтора, раніше теж використовували як декораційний елемент))

16. Bree van deKamp

Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

Ми згорщиком подружились, сідаємо на його кажемо "пісь-пісь", а потім встаємо і кажемо "ма")) Дитина дає сигнали, що хоче пісяти, а от попісятись на горщик чи висадитись не дає. Може терпіти, плакати, тупцювати біля мене, а допомогти мені посадити її не дає. Може я щось не так роблю?

17. RedApple

RedApple New Member

а ви спробуйте іграшки показувати, або якусь книжечку з малюнками, в мене це діяло як нехотіла сідати, або я ще давала коробку з заколками, поки всі передивилась, то вже і сюрприз в горшку був

18. Bree van deKamp

Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

Не діє. Вона впертюх ще той)) Я собі думаю, що проблема в тому, що вона ніколи не бачила, як дітки пісяють в горщик.

19. apelsyn

apelsyn New Member

Дівчата, а мій ні в яку не хоче сідати:girl_devil: Тепер і над ванною висаджуватись відмовляється((( викручується, плаче. Боїться. Не насилувати його? Ну зараз не здоровий- і так не рухаю, а потім? Може новий горщик купити ? Хоч думаю тут не в самому горщику справа..

20. Kapitoshhka

Kapitoshhka Well-Known Member

може дати груди , не пробувала??