Привчаємо до горщика: досвід, питання, поради...

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем Ольга, 4 Травень 2007.

1. olangel

olangel Well-Known Member

Відповідь: Привчаємо до горщика: досвід, питання, поради...

какати на унітаз/ванну, не підходить, ловила на стояче, але самому якийсь інтерес проявити, то ні в яку... Не хочу ще одну забавку купляти і грощі на всяку фігню викидати.

2. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

пробуйте садити після снів, коли дитина ще сонна, можна з цицьою.
    ми так починали. спала завжди суха, а по прокиданню відразу пісяла.
    одного ранку, коли попісяла на горшок, я так її похвалила голосно, і показала татові)), тато теж похвалив, малій так сподобалось, що вона підряд 5! разів попісяла на горщик, і як вона то зі себе витиснула? :)

3. olangel

То я так зрозуміла, що то дурна ідея з тим горщиком, і будем тоді пробувати з звиклим))))
    але ми позичали його, то є якісь головні показники при виборі горщика?! :)

4. Nastylove

Nastylove Well-Known Member

В нас був музичний горщик. Спочатку Артема дійсно та музика після пісяння забавляла. Але через тижні 2 він на неї вже не реагував. Зараз відключили ту мелодію. На наше пісяння/какання в горщик не повліяло зовсім. Але певно не у всіх так гладко)

5. nattsol

nattsol Well-Known Member

я керувалась тим, щоб горщик був зручний для дитини. наприклад, спершу ми купили звичайний пластиковий, а потім помітили, що він якийсь не то завеликий, не то просто непродуманий: Оріясина дупця сідала аж на дно (відповідно, пісяти/какати на горщик вона не хотіла).
    той горщик віддали родичам і купили ікеївський, яким дуже задоволена: нічого зайвого, дитині на ньому справді зручно сидіти, і його легко мити.

6. Holly

Holly Moderator

Ми вже 5 років маєм такий Geoby
    дуже задоволена, він високий і зручний, легко на нього сісти, дупка не провалюється. Зручно його мити.
    А музичні горщики не подобаються, мелодія дуже скоро набридає

7. olangel

Читала, що дуже хвалять Чікковські. Треба буде десь полазити, пошукати?

8. Neverland

Neverland Well-Known Member

В нас з пісянням на горщик проблеми були десь до 2 років. Я і з народження висаджувала, і до горщиків привчала, навіть сідало на унітаз купувала, все намагалась якось зробити так, щоб на горщик ходив. І все було марно: десь рік постійно прала гору штанят обпісяних (рік малий ходив без підгуза, але на горщик ніяк, теж мокрі штанята його не особливо турбували). А потім щось перемкнуло і почав мало не в один день сам знімати штанці і ходити на шорщик. Горщик нас звичайний, пісяєм стоячи... І будь тут мудрий з тим пісянням :) Тут хіба чекати і періодично пропонувати горщик. В нас вже неодноразово доходило навіть до того, що м з чоловіком "показували" що треба на грощику робити:girl_crazy: І навіть це не дяло. Якось само раз - і почав ходити.

9. Nusja

Nusja Well-Known Member

Коли ми зняли памперс (в 1рік 4міс), то мала на горщик не хотіла сідати категорично. Тому спершу і дома і надвоі було теж
    думала тим калюжам дома не буде кінця, а гуляти ми ходили з пакетом запасних трусиків і лосин. Поміг нам ще один горщик, ми ставили два горщики поруч і сідали час від часу то я і чоловік, то ляльок садили, ще якісь фото в книжці показала, де дитина на горщику, і періодично їй прпонували сісти з кимось за компанію, і якось так вона почала сідати. Гуляти ми теж тоді повинні були з горщиком, бо доня не розуміла, чи просто не хотіла пісяти під кущик чи дерево, а лише на горщик, але кілька разів побачила як це роблять трошки старші діти і після того гуляли вже без горщика.

10. natorella

natorella Well-Known Member

головне для хлопчика, шоб він мав досить помітну оту горбинку спереду, бо якшо низька - то пісяти буде прямо на підлогу;)

11. Ashana

Ashana New Member

Для дівчаток горщик має бути круглий, а для хлопчика "подовгастий". Я для малого спочатку круглий купила (бо не знала), але він дійсно пісяв на підлогу, а потім просто на нього не поміщався.
    До речі на рахунок музичних горщиків, багато дітей їх просто бояться. І я би радила пробувати з дешевших ( підійде, не підійде).

12. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Не сприйміть це як докір, спробуйте сприйняти як констатацію факту - в дитини немає правильного розуміння процесу. Для того, щоб була з його боку ініціатива - треба було відразу приділяти тому час і увагу. І вимагати від дитини в момент зрозуміти те, на що в дітей йде до року часу, якось...не дуже гуманно :) Якщо він до того какав весь час в памперс або де прийдеться, то нічого дивного і немає. Спробуйте мяко і поступово його підводити до горщика. Спочатку ловіть попіси в тазік або горщик стоячи. Какати я б ставила стоячи в тазик або ванну для початку, це все таки легше помити ніж підлогу чи меблі. При проколі НЕ сварити! Спокійно казати, що пісяти-какати треба в горщик. Треба сказати мамі і мама відведе куди треба. Час від часу можна зауважувати, що он дививсь, мама, тато ходять в туалет. І дайте дитині час, не чекайте швидких результатів.

13. olangel

Оооо, нарешті моя епопея з горщиками завершилась... Була зупинилась на Chicco дуже їх хвалили і bebe confort [​IMG] бо якийсь він зручнійший здався, принаймні Марковв сподобалось на нього сідати, але мені якісь вони дуже низенькі здавались в такє враження ніби дискомфортно в такому положенні. Вирішила ще подумати. Бачила ті музичні Фішер Прайс і чогось я не доганяю.... там сама насадка з дюрочкою(яка потім йде як насадка на дорослий унітаз) рлзміром з мій кулак, як старша дитинка має по снайперськи робити свої справи? В кінцевому результаті згайшла сьогодні такий geoby [​IMG] і довольна як слон. Високий, Маркові зручно на нього сідати і ножки не розкарячувати) тепер залишилось навчитись використовувати по призначенню

Останнє редагування модератором: 7 Лютий 2013
  14. Натуля

Натуля Well-Known Member

До речі, якийсь дядько по тв говорив, що дітям краще низенький горщик. Висаджуєте дітей какати як? в разкарячку? от і на горшку так зручніше - більш фізіологічна поза.
    В нас було 2 горшки. Один стільчиком - недавно Антон зламав його. Залишився ще один - ще чоловіковий))) Антон ним ще користується по повній бо на унітаз ходить через раз. Діму горщик приваблю лиш тим, що в ньому можна руками поплюхатись. Садити на горшок його почну коли вже буде тепло, щоб можна було голопопити. І обов"язково докуплю ще один - по одному в кожну кімнату))).

15. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

Ми успішно вже з два тижні просимось пісяти. з каканням тяжко, але надіюсь доросте. прорив відбувся, як до нас гості з дітками прийшли старшими і вона побачила той процес!
    Єдине що деколи трошки підпісює трусики, коли біжимо до горшка або стоїть чекає.

16. Hanny

Hanny Active Member

В нас таке трапляється до тепер, хоч Софійка проситься сама вже пів року, але я зауважую, що через те що активно зайнята якоюсь забавкою і проситься вже коли добре "припече"!!! Але ж головне що проситься і нема калюжки, МОЛОДЦІ! Моя Софійка також какати пізніше просилась, а от наш братик навпаки! То все з часом!!!

17. olangel

Ну не знаю, дорослі ж ходять нормально.... Може і правда зручнійше, але дивлячись на Марка я б так не казала. Дітки різні.

18. Nusja

Nusja Well-Known Member

Нам 2роки і 3 місяці і ми деколи теж ще підпісюємо. Теж списую
    бо інколи дивлюсь, вже напівприсядки ходить, ногами перебирає, але не проситься. Питаю: хочеш пісяти, відповідає, шо ні, не буду. А через хвилину проситься, але трусики вже трохи мокрі. З каканням вже кілька місяців все на ура. Довго вона просто відмовлялась какати на горщик, кричала, викручувалась. Було таке враження, що просто боїться сидячи тиснутись. Хоча пісяла в горщик на той час без проблем. Я чекала, чекала, але в один момент просто надоїло, бо робилось це діло постійно у трусики, або прямо на підлогу. От одного разу підловила вже її в процесі какання і просто посадила і тримала, щоб доробила все в горщик, вона трохи почала підхникувати, але діватись було вже нікуди. Не знала, що з того вийде, боялась ще більше відбити охоту, але навпвки, помогло і тепер лише в горщик.

19. natorella

natorella Well-Known Member

крім того в тих дітей, котрі були в підгузниках одноразових довго
    вони мусять спочатку каплю впустити шоб вже тоді сказати - хочу пісяти

20. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму