Привчаємо до горщика: досвід, питання, поради...

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем Ольга, 4 Травень 2007.

1. хельга

хельга Найгарніша форумляночка

Відповідь: Перший раз на горщик...

В мене малюк дуже мало п"є рідини. Не хоче. П"є тільки моє молочко і то в основному на сон. Покищо в нас вдається три рази: вранці, після прогулянки і на сон.

І ще питаннячко назріло. Я ніяк не бачу знаків, коли він хоче на горщик. Звичайно коли процес вже йде, то помічаю, але перед тим... Які знаки подають вам дітки, як ви їх вчили показувати і коли дітки почали давати знаки?

2. Nadijka

Nadijka Well-Known Member

Нам 1,6 то я тільки деколи бачу: починає притуповати ніжками або крути попкою,а деколи просто попаду.А взагалі треба бути дуже уважною,коли шось роблю то просто не помічаю.А от сьогодні вже наніч вділа їй підгузник,а вона попісяла і показує мені, і каже:"ФУ!!!!!!!" О, а деколи сама горшок приносить. Але в загальному я б сказала,що вона ще сама не проситься.
    В моєї подруги малий свідомо сказав пісь-пісь або каку за два тижні до 2-ох рочків.І взагалі багато вже чула,що в 2 дітки вже свідомо просять горшочок,ну але за умови що над цим до того треба працювати.

• Подобається Подобається x 1
  3. fuxx

fuxx Well-Known Member

Ми садили без знаків, а просто регулярно з деяким інтервалом. Відповідно інколи могло бути без результату :)

4. Ума

Ума Super Moderator

ми почали садитися на горщик рівно у 8міс. Щодня при зміні памперса. Завжди є якийсь результат, інколи навіть несподіваний. Тепер малий як хоче какати, а він в памперсі і я не доганяю, то він так нервує, вигинається , ручками махає і кричить. Я спершу невторопала що до чого, намагалася заспокоїти малого - а тоді вже не знала що робити, думаю, посаджу на горщик - а він і покакав :) тепер знаю, що йому напевно на горщику легше какати, ніж лежачи чи сидячи у памперсі. Тепер какаємо тільки в горщик - ненаю чи то надовго, але я тішуся як дурна :)

• Подобається Подобається x 10
  5. хельга

То я думала, що неуважна мама. Але намагаюсь просто висаджувати і досить часто вгадую. Мабуть ще зарано в 9 м. давати якісь точні знаки.

6. карапуз

карапуз Well-Known Member

Скажіть,а горшочок для хлопчика повинен бути з високою передньою стінкою?Бачила ось такий http://www.piccolino.com.ua/groups....http://www.piccolino.com.ua/groups.php?cat=48Ось такий.

7. Panadolka

Panadolka Well-Known Member

А ми тільки що проснулися! І одразу почали показувати пальчиком на горшочок! :). В мене радості.....як то кажуть повні штани! :D :D :D

• Подобається Подобається x 3
  8. хельга

9. карапуз

карапуз Well-Known Member

А в ньому ручка знімається і її можна використовувати як іграшку:) .

Додано через 1 хвилину
    Мені сподобалось,що там висока стінка,бо хлопчики пісяють догори.

10. Ума

Ума Super Moderator

у нас звичайний чіковський, але в ньому дійсно можна малого якось так посадити, що все напісяє поза горщик. Брали чим простіший, щоб не асоціювати з грою цю справу.

11. Liona

Liona Well-Known Member

Відповідь: Для мамусь і татусів

мамусі і татусі, допоможіть думками...
    ситуація така - кілька днів тому під час денного сну у Валерії стався конфуз, якого вже давно не було - вкакалась :o і чомусь дуже злякалася, почала сильно плакати :sad: Я її заспокоїла, сказала що то нічого страшного, помила і далі поклала спати. І все б нічого, але після того випадку дитина боїться какати в горщик :sad: доходить до істерик :sad: Вона терпить до останнього, аж поеи не "попре"... От сьогодні бачу, що неспокійна, тупцює на місці (то в нас перша ознкак того, що хоче а-а). Кажу "Сідай на горщик, покакай" - в очах дикий страх, крутить головою, каже " нє-нє-нє!!!" Доюре, я не наполягаю. І тут за секунду бачу - починає какати, плаче, аж трясеться... Саджаю її на горщик (ну але то вже виявилось пізно), а вона так плаче... :sad:
    Це запор? Але кал мякий, як і завжди... Геморой? Дивилася попку, ніби все нормально... принаймні ніяких ранок, почервонінь, вузликів нема... Допоможіть порадою, як можна полегшити життя малечі.

ЗІ. ще такий нюанс.. останнім часом як доця на горщику какає - вона постійно схиляється і дивиться на сам процес... Може в цьому справа? Може саме це її злякало?

12. Ірена

Ірена Well-Known Member

в якомусь віці діти особливо цікавляться цим процесом.
    колись читала у книжці Бенджаміна Спока про схожі ситуації. швидше за все, що треба дати дитині час. може вона справді в сні злякалася...

• Подобається Подобається x 5
  13. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

Особисто мені здається що у вашої дитини починають рости чи доростають якість зуби бо в нас це завжди таке було перед вилізанням зуба, особисто я нічого не робила, і до тижня часу (деколи трохи більше) все проходило.
    В такі моменти ви можете ще більше налякати горщиком, якщо дитина не хоче йти на горщик не наполягайте, знайдіть інший вихід

• Подобається Подобається x 2
  14. levandivka

levandivka З яйцями...

А дурнуватий якийсь язик не ляпнув чогось немудрого дитині?
    Буває, бабуся-дідуся ТАКе відморозять, допомагаючи батькам, що потім три психологи то розгрібають.

• Подобається Подобається x 11
  15. Liona

Liona Well-Known Member

Та ніби ні... навіть не знаю що б могло її так налякати...

16. levandivka

levandivka З яйцями...

"Ні", чи був у них контакт?

17. Nata

Nata Well-Known Member

100%! На власному досвіді переконалася. Малий нормально ходив на горшок, а після відвідин бабусі знов почав у штани гадити. Три місяці відівчала! І точно переконана, що то свекруха щось ляпнула!

• Подобається Подобається x 5
  18. Liona

Liona Well-Known Member

контакт був тільки з моєю мамою, але весь час в мене на очах. Все, що моя мама говорила дитині, не виходила за рамки дозволеного в нашій сім"ї. Ну хіба що були розмови про Бабая, але Лєра не боїться його :)
    Я чомусь прив"язую те, що вона стала боятися з тим, що побачила сам процес. Можливо саме він її злякав?...
    точно ні, свекрухи в нас вже тиждень не було. Та й не в її стилі щось таке "ляпати". Та й знає, що я не допускаю втручання бабусь-дідусів з такими "ляпаннями", то потім дорого їм обходиться ;)

19. levandivka

levandivka З яйцями...

А тут класичного "Попа злипнеться" може вистарчити...

20. Ірена

Ірена Well-Known Member

на жаль, більшість дідусів-бабусів геть не тямлять що плетуть дітям, як моя свекруха свого часу п...ілікала (інших слів нема): "заберу тебе від мами... тобі буде ліпше"...

• Подобається Подобається x 9