Привчаємо до горщика: досвід, питання, поради...

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем Ольга, 4 Травень 2007.

1. Holly

Holly Moderator

Відповідь: Привчаємо до горщика: досвід, питання, поради...

І в нас :) Оленка сама скидає штанці і робить справи на горщик. От тільки підтягнути повністю їй не виходить, підтягує тільки спереду :)

2. Lesja

Lesja Well-Known Member

Ще трошки зарано, я своїх теж з 7 міс. пробувала привчати і Ви знаєте, все ніби в них виходило, а ближче до року малі почали капризувати, не хотіли сідати, плачі, істерики, то я почекала і аж в півтора року повернулись до горшка. Зараз вже самі сідають, але на ніч даю ще памперс, ніяк не хочуть вночі встати на горшок. Дівчата, підкажіть, як остаточно розпрощатись з тими памперсами)))?

3. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Просто зняти і більше не купляти :)

4. Lesja

Lesja Well-Known Member

Я вже так робила, мала тих кілька ночей цілу катавасію: малі будяться, на горшок ніяк не всадиш, ковдрочки мокрі,потім хникання пів ночі, зранку така розбита, що встати годі. В результаті перемогли памперси...

5. kljysochka

kljysochka New Member

і ми вже привчились до нашого ноця! нам, правда вже 1,9р., але я щаслива!!! вночі, нащастя, мала не пісяє. памперс ще даю, але встає суха, то ми зразу на горщик. вдень на сон вже не вдягаю, встає суха. єдине залишились гуляння. даю памперс, бо може не втриматись, а на дворі нехоче пісяти ніяк, некажучи вже про шось більше:) тай погода зимна, мала навбирана- нема як. чекаю, шо навчится тримати;) та ми часто вертаєм сухі, тому це для мене не проблема:girl_claping: в нас іде зараз десь один памперс на 1-2 дні. йшли ми до того довго, ой довго... запісяне було все - ліжка, крісла, про підлогу вже і мовчу ( а в нас паркет!!!). але я вперто знімала памп., бо мала як в нього пісяла, то казала, що а-а нема. вона того не відчувала. так ми пробавились з 2-3 місяці і от! буде вам щастя!

6. Ная

Ная Well-Known Member

Спробуйте на ніч багаторазові підгузники,в них дитина відчуває що зробила,на відміну від одноразових,ну і постіль не буде мокра.

7. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

А в нас ну ніяк не вдається до горщика привчитись((((. Ляльки пісяють на горщик, а Софія на нього сідає хіба щоб почитати. А так не сяде ні-в-яку. Що робити не знаю. Вона тільки постфактум каже, що "мама-Кійка-кака" - мам Софійка попісяла/покакала. А на горшок нічим не заманеш. Пробувала зі сну садити, плач страшний. А я не прихильник щось робити насилу. Хата запісяна, наш тато в тихому ужасі, бо новий паркет. Ну і попа наша в п"ятірку вже не влазить, купуємо шістку(((. Порадьте з чого почати, бо бачу, що всі наші спроби наразі без результату

8. Iwka

Iwka Well-Known Member

Коли в нас був протест проти горщика - ми ходили в туалет разом. за кумпанію Гриць без проблем сідав.
    Ну і знімати памперс по максимуму... коли попісяє в штанятка - говорити що воно напевне так негарно, і не спішити одразу передягати - нехай раз-другий вистигне, і доня змерзне. Вік вже такий що вона спокійно зрозуміє причину-наслідок.

9. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Зняти памперси, купити татові валеріанки і якийсь час (пару тижнів ) зовсім не чипати дитини. Застеліть ліжко-крісла-дивани клейонкою. Запасіться шматками і штанцями. Мовчки і спокійно витирайте, переодягайте. Можна просто констатувати факт - ось калюжа , її треба витерти. Напісяла в штани, тому вони мокрі. Пісяти треба в горщик. Потім пробуйте не на горщик садити, а з рук висаджувати над тазиком або умивальником. Коли

10. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

В нас разом не дуже вдається, бо туалет дуже маленький(((. На унітаз вона не сяде. ще спробую купити спеціальне сидіння на унітаз.

Пробувала. Не хочу, виривається. Та і мені її тяжко втримати бо той кльоцок вже 17 кіля важить.

Спробуємо зняти памперс повністю. В запісяному ходити не дуже вихід, бо з"являється почервоніння.
    Татові валер"янка не поможе. Хіба персен чи ще щось міцніше. він не проти, щоб мала і до школи в памперсі ходила, лиш би хату не запісювала(((

11. Iwka

Iwka Well-Known Member

в нас на Сихові також був маленький.
    я так розумію ви вдома самі цілий день - відкрийте двері і посадіть в коридорі.

В нас як були промахи - то Гриць сам мене про це повідомляв... а потім біг по швабру.

12. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Софія знає, що в туалеті роблять. Але толку наразі мало.
    І в нас так само. Кличе мене, а потім сама витирає.

13. vernata

vernata New Member

В нас аналогічно: іграшки Саша садить на горщик, а сам не хоче. На туалет купили коло, може півгодини на ньому просидіти безрезультатно. Про зроблене в підгузник повідомляє посфактум. Часто бачимо, що хоче какати, садимо на горщик, дитина досить довго сидить безрезультатно, тільки вдягаємо підгузник, какає.

14. Fast

Fast Well-Known Member

Похвастаюсь! Поки я речі в пралку закидувала, моя Мія сама зняла штани, труси і на горшок сіла свої дєла робити:girl_claping: Дома вже давно промахів нема, бо або я згадаю, що пора, або мене Мійка кличе, але часто в останній момент, що труси таки міняти треба, а зараз таки приємно здивувала :)

15. jalla

jalla Прогрес року 2013

В нас тоже явні "здвиги" в цьому плані відбуваються.
    Мій Святослав сам собі бере горшок і сідає пісяє. Правда одного не розумію, чому попісяє чуть-чуть і кричить "взе" (вже) і так його треба по пару разів садити. Так не завжди, але часто буває. Може на той момент у нього нема часу?:girl_in_dreams:
    Какати правда ходимо куди попало чомусь.

16. vernata

vernata New Member

Скільки разів не пробую, Сашко категорично відмовляється сідати як на горщик, так і на круг в туалеті. Зате в ванну пісяє з задоволення. Ніхто його такому спеціально не вчив. А тепер, як хочу, щоб попісяв не в підгузник, мушу вести в ванну.

17. Iwka

Iwka Well-Known Member

В гас теж був такий період.
    А ще був період пісяння в відерце - в мене, і в кожної бабусі було "чергове" відерце з-під морозива.
    Це нормально - ще трохи - і буде період горщиковий! Головне терпіння) І валеріанки для бабусь)

18. jalla

jalla Прогрес року 2013

А в мого малого є така велика машинка в якій піднімається кріселко. Вчора беру ту машинку, чую там щось хлюпає)) Я як відкрила... егегееей, а там цілий туалет))
    Я ніколи подумати не могла, що він вничку туди пісяє.:girl_haha:

19. Syriya

Syriya New Member

Мамочки поможіть: як тільки бачу, що синуля(нам майже 7 місяців) хоче пісі-каки, рухом його на горщик - а він його тільки як забавку сприймає, тільки з горщика заберу - він пісяє....

20. jalla

jalla Прогрес року 2013

Моя думка- ранувато вам ще.:smile:
    Хоча думки є різні з приводу цього.
    Я свого тоже з семи місяців мурдувала тим горшком. Тепер розумію, що то було зарано.
    Ви головне не силуйте дитину, витримайте паузу і за деякий час знову почніть.