Привчаємо до горщика: досвід, питання, поради...

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем Ольга, 4 Травень 2007.

1. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Відповідь: Привчаємо до горщика: досвід, питання, поради...

може спробуйте пояснити що до чого не тоді, коли вже хоче, а просто серед дня, розкажіть як казочку, що всі так роблять, покажіть як треба...

2. Iwka

Iwka Well-Known Member

І я ще похвалюсь своїм досвідом.
    Вже от пів року як и зовсім без памперсів, навіть на прогулянку.
    А спимо в піжамці вже певно рік... Було кілька промахів, як я була геть невиспана, але загалом Гриць молодець.
    Десь з 8 місяців ми садились на горшок, і як хотів - то робив свої справи. Але то було моя ловлення. Взагалі був певний час, певно місяців 3-4, що горщик в нас був по годиннику - спершу щогодини, потім 1,5))) а потім робота... бабусі...
    Але какати проситься вже певно з 1,5р, а зараз вже і пісяти проситься)

Був в нас правда період, коли мав протест проти горщика - то ми пісяли в відерко з під морозива))) А тепер любе - травичка, камінчики, біля машини, горщик, унітаз:girl_claping:

3. Neverland

Neverland Well-Known Member

А в нас з горщиком повна біда. Хоч ми висаджуємось з народження, хоч памперс лише на вулицю, і то рідко, але з місяців так 8 малий відмовився висаджуватися і будь-які мої спроби всадити на горщик закінчуються істерикою. Висадити можу лише зранку після сну - всьо. Далі вигинання і втікання в куток робити своє. І бачу, що пісяє чи какає, але не рухаю - бо буде гвалт. Зрештою, мені не так тяжко попрати той десяток трусів за день, тому я не переймаюсь і не роблю біди з того. Буде в малого свій час. Поки думаю, просто недоріс. Раніше думала, що виною такої поведінки памперси, і якщо висаджуватися і користувати пеленки-труси мене то зло омине. Ага, щас. І висаджування наше з досягненнями в 5 місяців - жодного проколу, пішло під три чорти, коли малому просто так схотілось. Тому просто перестала перейматися і чекаю часу, коли малий усвідомить, що пісяти в труси - не по-дорослому)

Останнє редагування: 13 Вересень 2011
  4. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Висаджування то ж не є садіння на горщик. На горщик актуально тоді, коли дитина може сама підійти і сісти на нього. А до того часу не варто.

5. Ная

Ная Well-Known Member

Найкраще дитина привчається до горщика,коли є постійний приклад іншої дитини. Тая все робить як старша сестричка і тому для неї сидіти на горщику дуже почесно,а якшо ше й результатно,то радості нема меж) З Софією трохи було проблем в свій час і ходити на горщик вона почала в 2 роки і 3 міс.,Таюся в свої неповні півтора роки самостійно сідає на горщик,правда часто без потреби),потім сама несе виливати в унітаз,останнім часом їй сподобалося ходити в туалет як дорослі. Калюжки по хаті в нас ще бувають але все рідше. Вночі вже місяців два дитина спить без підгузників,ні разу за той час не пісялася,зранку чемно сідає на горщик,при тому,шо я вночі її ніколи на горшик не садила і взагалі висаджуванням майже не займалася. Проситися ше не навчилася,зато вміє показати,шо хоче пісяти,або просто стягує штанці і сідає сама)
    І думаю,що ше значну роль в привчанні до горщика відіграє використання багаторазових підгузників,замість одноразових,бо в нас то було досить помітно.
    І важливо не перестаратися і не заставляти дитину насильно.

6. Натуля

Натуля Well-Known Member

Угу, і то розуміння приходить десь після півтора року. І ще дітки частіше починають сідати самостійно на горшок якщо вдома бігають з голою попою.

7. Neverland

Neverland Well-Known Member

Та я в курсі. Просто винила в пізніх сіданнях на горщик і купі калюж в кутках памперси. Думала висаджуватиму, не вбиратиму памперс, то дитина раніше почне сідаи на горщик і не буде никатися по куткам і какати в труси і тікати від мами при тому. А не так то було. І висаджувала і памперси не вдягала, а дитина никається по кутках і протестує, коли пробую не дати наробити в штанці.

8. jalla

jalla Прогрес року 2013

То добре що так, а от на мене багато хто дивиться "квадратними" очима, коли бачить що я на вулицю памперса одягаю. Мовяляв: "Яяяяк?!!! Та він вже повинен сам ходити пісяти" І у мене тоді стає таке враження що моя дитина якась не правильна, чи шо? А з розповідів типу: "мій з восьми, чи з семи місяців почав сам ходити" взагалі не знаю що думати. Гм, чи то дійсно так буває, що одні діти так рано ходять на горщик, а інші чуть не з двох років?
    Мій малий поки прогресу особливого не подає. Коли саджу на горщик першим ділом старається звідти чим по-швидше встати. Але було АЖ два рази, коли сів сам і попісяв. я тоді так втішилась, думала процес пішов, а не тут то було, може перехвалила, знову ходить куди попало.

---------- Додано в 16:43 ---------- Попередній допис був написаний в 16:40 ----------

От то точно як про нас. Але мій взагалі в хаті з голою дупцею ганяє і майже ніколи в дома в памперсі не був. І що з того? Процес поки на стадії чуть більше нуля.))

Останнє редагування: 13 Вересень 2011
  9. FAIRYTALE

FAIRYTALE Well-Known Member

Я купила горщик, коли малій було трошки більше 7 місяців - то була дуже цікава забавка, яку мала одягала на голову, крутила в ручках, сідала на неї, вставала,... Все, тільки не по призначенню. Після року декілька разів донечка ходила на горщик по потребі, я дуже зраділа, похвалила донечку:girl_claping::girl_in_love:, і на тому закінчились наші досягнення у цій справі... Потім мала показувала різні "акробатичні номери" :8:біля горщика:khomyak::khomyak::khomyak:Скільки я її не напросилась, намагалась якось у формі гри це показати, та нічого з того не вийшло:girl_cray:. Ми заховали горщик, щоб доця його не бачила взагалі, і у 1рік 10 місяців показали його, мала як його побачила, зразу туди ж і попісяла і з того часу ми ходимо на горщик..
    Вважаю, що заставляти дитинку ходити на горщик не потрібно, бо процес затягнеться ще на довше.

10. Galya

Galya Well-Known Member

Я б не сказала. З моїх спостережень: коли раніше Леся бігіла без трусів по хаті, то калюжа на підлозі їй проблемою не була - мама витре і по всьому. Потім якось так сталось, що ходила якийсь час в трусах, ще й штанах (напевно хвора була, вже й не згадаю), то мокрі труси їй кожного разу "звертали увагу" шо так не мало б бути. Мені здається що саме завдяки цьому почала швидко проситись на горщик, хоча може просто дійсно прийшов час. Але з 1р. і 5 міс. проситься навіть надворі (стягує штани і сама пісяє, як пропущу і сама попісяє так, то буває шо на штани попаде:)), вдень, чи сама біжить чи мене кличе.

11. Agrafka

Agrafka Member

Чи має значення вид горщика в успішності даної справи? Ми зараз хочемо купити, та не знаємо який, чи то купити самий простий і не парити собі мізки, або ж щось інше, але не знаю що.

12. zlatovlaska

zlatovlaska Well-Known Member

Ми купили і користуємось Chicco ось такий
    Перед цим мали "Стільчик", нам він не підійшов, дупця провалювалась. Зараз вже ніби розмір підходить, та всеодно мала не хоче на нього сідати.
    Основне щоб дитині зручно було на ньому сидіти.

13. jalla

jalla Прогрес року 2013

А ми вже молодці. Коли посаджу на горшок, то не встає поки не попісяє, ну хіба коли пісяти не хоче. навіть пару разів сам взяв собі горшок по потребі.
    А то ще до недавна, принципово вставав з горшка і гнав "підливати" коврик. А потім так скоренько тікав і ховався.
    Правда ходимо ми на горшок під настрій. Бо коли наш хлопчик злий-злющий, то не всадиш. Буде істерика і пісяння де попало.

14. LILY

LILY Well-Known Member

в нас далі проблема сходити "по великому",тепер зрозуміла що синуля на горшок не проти сходити але він себе дуже некомфортно почуває коли кака виходить (вибачте за деталі) вчора цілий день "тримав" вечером чуть какнув і все і каже шо нехоче какати, але метушиться страшно,попу взад і бігає каже "нехочу какати",я переживаю що отим триманням він спровокує запор і тоді точно переляк дістане або вже дістав...короче я в розпачі як допомогти дитині....я йому пояснюю,показую,розказую що всі так роблять і т.д.

15. Ірена

Ірена Well-Known Member

а ми щось не молодці... баришні 2 роки скоро, а віз і нині там....
    вже розказуємо всі хором, які класні в неї горщики (2 штука!!!). і пропонуємо гарні трусики (які обпісяти чи обкакати ай-яй-яй як шкода) і просимо і пояснюємо і бігаємо до того горщика - марно:d25:

16. Lidusha

Lidusha New Member

Прочитала недавно Фрейда "Характер і анальна еротика". Так ось він пише, що існує категорія "грудных младенцев, которые имеют обыкновение не опорожнять кишечник, если их сажать на горшок, так как акт дефекации доставляет им удовольствие, и они извлекают из него как бы некоторую побочную выгоду."

17. я_тут

я_тут Well-Known Member

А в мене проблема, з"явилась :sad:
    малий вже з травня ходить без памперса, останній місяць у нас взагалі був без ексцесів, я вже навіть не питаюсь його, він весь час каже, коли хочепісяти і вже взагалі не опісюється, але ми пробуємо ходити в садочок, ось вже третій тиждень і він там кожного дня пісяється один-два рази за тих три години, що він там, сьогодні вихователька мені заявила, щоб я йому давала памперс, я звісно відмовилась, але тепер не знаю, що з тим робити, чи то в нього нервове, чи його просто не чують, я кожен день з ним говорю на цю тему, він каже, що буде говорити і далі те саме...
    при чому він без проблем говорить, що хоче пісяти не лише мені, а й іншим тьотям, з якими ми відпочивали і він в той момент був коло них, дідам-бабам...
    дівчата, що тут можна порадити?чи це він мусить адаптуватись і чекати чи що???

18. Натуля

Натуля Well-Known Member

А в нас супервихвалялка. Моя дитина вже другу ніч проситься на горщик. До того міг попісятись під час сну і так далі спати, мокрий і холодний. А якщо просипався то верещав і не сідав на горшок. Ми вдягаєм на ніч памперс, бо вже все ліжко запісяне (одноразові пеленки не рятують одіяло). А оце вже другу ніч просипається і йде на горшок. Ура! Може вже і далі так буде.

19. LadyLand

LadyLand New Member

Як варіант - можливо хтось подражнив, образив, чи просто туалет і горщики в садку йому не подбаються чи чимось не підходять.

---------- Додано в 21:58 ---------- Попередній допис був написаний в 21:52 ----------

А з якого віку той горщик купувати? Нам на носі 6 місяців і пробуємо сидіти - можливо якраз зараз? Чи то я ще зарано надумала карапузів до горщика привчати?

20. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Дитина стресує - незнайоме приміщення, багато людей, незнайомі тьоті і при цьому немає близької людини поруч. Тому і пісяється.

Якщо почнете зараз, то потім всеодно будуть з нього втікати. Я б казала почекати, хоча б до року, а краще до 1,3.