Привчаємо до горщика: досвід, питання, поради...

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем Ольга, 4 Травень 2007.

1. Мамусічка

Мамусічка Well-Known Member

Відповідь: Привчаємо до горщика: досвід, питання, поради...

А Кірька вчудив, ходив давно пісяти і какати на унітаз( якось на нього швидше вийшло) - піднімали , саджали я , чи чоловік, а тут сказав горщик неси. ТО ось ходить на нього тиждень:) Згадав коли його вчили ходити на горщик тільки ось-ось. Дійшло. І так йому то подобається... :girl_dance:

2. Іруня

Іруня Well-Known Member

Маю "горшкову" вихвалялку:girl_crazy:. Моя Євуся вже тиждень як проситься на горшок:girl_dance:. Вночі ми ще, звичайно, спимо в памперсі, але вдень промахів у нас вже нема! Або вона сама каже: "Мама, пісь-пісь", "Мама, каку", або, якщо я бачу, що пройшло вже досить часу, а вона мовчить, то сама їй пропоную попісяти. Тоді вона погоджується, або каже, що не хоче.
    Привчалися ми ДУЖЕ легко ( нагадую, що обоє моїх дітей виросли в памперсах:girl_blush2:. Висаджування ми не практикували ). Просто зняла памперс і витирала по всій хаті калюжки:girl_crazy:. Паралельно, показуючи їй, куди треба пісяти. На горшок сідати вона відмовлялася, зразу втікала з нього, тому ми почали садити на дитяче сидіння на унітаз. Зараз вже нема проблеми, куди сідати пісяти :).

3. In4a

In4a Well-Known Member

Я б, напевне, аж прослезилась...:girl_tender:

4. Іруня

Іруня Well-Known Member

5. Fast

Fast Well-Known Member

Я тоже витираю калюжки по хаті, і мала каже фу і показує на горшок,що там нема. Але я день витираю калюжі, а потім три дні памперс не знімаю:girl_blush2:

6. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

Ми вже півтора місяця ходимо на горщик. Процес в мене зайняв тиждень життя горшком і більше нічим але я просто відразу зняла підгузник, і на ніч також. Найважче було перших два дні, далі легше. До кінця тижня він просився сам, ще через тиждень перестали гуляти в підгузниках. Зараз одягаю як страхівку, коли йдемо в гості (чужих килимів шкода в випадку чого). Проколи бувають рідко, зазвичай як забавиться сильно. Надворі повідомляє мене, що хоче "а-а" і чемно терпить до хати. Вночі як вийде, буває по-різному, бо часом я дуже міцно сплю зранку, то ліжко застелене рушниками про всяк випадок. Сідає на різні горщики (в гостях) і на унітаз, якщо горщика немає (а я переживала). Приучуванню допоміг ритуал виливання і миття горщика - дуже йому то сподобалось (правда, як він зранку встане і попісяє на горщик, а я ще досипаю на ліжку, то мені горщик ставлять на голову :girl_crazy:, бо то мус йти і вилити вже і негайно). Зараз ми вчимось самостійно знімати штани як сідає на горщик (підтягувати вміє давно). Ну і зауважила, що проколи частішають, якщо ганяє з голою дупцею, в штанах проситься практично завжди.

7. kljysochka

kljysochka New Member

а з якого віку ви то почали? бо нам 1,3р. і ми якраз те самісіньке практикуєм. але на ноцьо сідаєм на пару секунд і йдем,а за хвилю калюжа...коли ваша доня усвідомила шо до чого?

8. Іруня

Іруня Well-Known Member

Почали десь з вашого віку : 1,2-1,3. Але найчастіше це виглядало ось так:
    Але це теж дало свої результати. Я почала помічати, що коли вона лише в штанішках і попісяється, то біжить до мене і каже: "Моко, пісь-пісь" ( мокро ). А коли в памперсі, то навіть не реагує, що пісяє, відповідно, нічого і не каже.
    Усвідомлення того, що треба якось спеціально розслабитися, потиснутися і почне пісятися:girl_crazy: прийшло в один день. Я її посадила на унітаз, присіла біля неї і попросила попісяти. Їй, напевно, випадково це получилося. Я так тішилася! Сказала, яка вона розумна дівчинка, поплескали ми разом, поцілувалися:girl_in_love:. За деякий час я їй знов запропонувала. Єва погодилася. І знов вийшло! Ми ще раз разом потішилися. З того часу все і почалося ( тиждень тому ). Зараз вона вже сама каже: "Мама, пісь-пісь" і ми йдемо в туалет :).

9. hrystusja

hrystusja Well-Known Member

І в мене "горшкова " вихвалялка. Моя дитина вже кілька днів робить свої справи в горщик:girl_in_love:. Одразу напишу, що через мою лінь:girl_blush2: висаджування нажаль не практикували, але памперс лише на ніч і гуляти, цілий день в багаторазових підгузниках, або наголяса. Садити на горщик почала з семи місяців час від часу, щоб звикав. А от останні дні саджу його кожних 20-25 хвилин і тільки посаджу, то зрази робить свої справи. Вловлювання-95 відсотків. Денний сон спимо в трусиках і не пісяємось, прокидаємось і горщик. От так:girl_in_love:.

10. iriwa

iriwa Особлива мама

Відповідь: Висаджування -> рекомендації, досвід, коментарі...

Народ, а як вам вдається всадити дитину на горшок? От мій синочок буде терпіти, тримати пів дня, а на горшок чи на унітаз не сяде! Верещить як недорізаний.... :girl_flag_of_truce:

11. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

а синочку скільки? ви його висаджуєте?

12. iriwa

iriwa Особлива мама

Малому рік і 9 місяців. Вже великий хлопчик. Почали вчитися недавно. він вже зрозумів що пісятися в трусики недобре того й тримає, а як впісяється то панікує і плаче! Як би то йому показати що пісяти треба на горшок? І дивно що він на нього не хоче сідати бо я йому показую що пісяти туди і сама сідаю на горшок аби він бачив що то нічого страшного.... дивно одним словом....

13. guculyanka

guculyanka Well-Known Member

Тоді вам у гілку Привчаємо до горщика.
    Такі великі дітки вже не висаджуються.
    Зніміть з нього памперс, хай пісяє в трусики (а краще, поки тепло, хай ходить вдома без одягу). Коли він буде бачити і відчувати це, тоді зрозуміє що то таке пісяти. Аж тоді домовляйтесь куди то робити.
    І не сваріть як він попісяє в трусики. Краще похваліть, що він молодець, але щоб не було мокро, то ми поміняємо...
    Якщо на підлогу попісяє, то разом беріть тряпку чи швабру, і теж примовляйте, що молодець, тільки ми повитираємо...
    Тобто, хвалити і зразу ж заспокоювати.

Останнє редагування: 27 Травень 2011
  14. iriwa

iriwa Особлива мама

Добре, перейду у ту тему.
    Доречі, моя пташка по хаті ходить лише в трусиках, а якщо його розібрати то сам їх несе щоб я його вбрала. Якщо попісяється малючок то я його не сварю, і він сам несе шмату або швабру витирати :) Він у мене розумник!

15. iriwa

iriwa Особлива мама

Скопіюю я і сюди:
    Народ, а як вам вдається всадити дитину на горшок? От мій синочок буде терпіти, тримати пів дня, а на горшок чи на унітаз не сяде! Верещить як недорізаний....
    Малому рік і 9 місяців. Вже великий хлопчик. Почали вчитися недавно. він вже зрозумів що пісятися в трусики недобре того й тримає, а як впісяється то панікує і плаче! Як би то йому показати що пісяти треба на горшок? І дивно що він на нього не хоче сідати бо я йому показую що пісяти туди і сама сідаю на горшок аби він бачив що то нічого страшного.... дивно одним словом....

16. guculyanka

guculyanka Well-Known Member

Молодці. :)
    Тобто, він без проблем пісяє у підгузник, а в трусики чи горщик боїться?

17. Ная

Ная Well-Known Member

Сходіть кілька разів до когось в гості,де діти користуються горщиком.
    Я думаю,шо ви трохи запізно почали привчатися до горшка,варто було мати його в хаті і користуватися,нехай навіть і з перемінним успіхом ше давно.

А Таюся сама собі сідає на горщик,правда,не завжди з результатом але посидіти на горщику любить,напевне копіює старшу сестричку.Деколи почне пісяти і якшо зверну на то увагу,то втримується і йдем чемно на горщик.Дуже тішиться і аплодує собі якшо її хвалити)))

18. Анута

Анута Well-Known Member

А Софійка ходить на горщик чи на унітаз?

19. Ная

Ная Well-Known Member

По маленькому на горщик,по-великому на унітаз.

20. Анута

Анута Well-Known Member

Ясно. Я Павлуся терміново перевела на унітаз коли з токсикозом не могла горщик виносити. А зараз мушу горщик ховати оскільки починає бавитись в маленького...