Привчаємо до горщика: досвід, питання, поради...

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем Ольга, 4 Травень 2007.

1. Fast

Fast Well-Known Member

Відповідь: Привчаємо до горщика: досвід, питання, поради...

А я теж малу садила на горшок десь з 8 місяців, але тільки після сну і перед сном. То зранку по великому і по маленькому завжди було і тоді годину мала була без памперсів (ну, в сухих штанцях). А зараз, коли посажу на горшок і Мійка трішки посидить, а потім встає і каже що "ма", то вже знаю, що точно не хоче пісяти і найближчих пів години все буде сухо :) В мене не виходить часто підловити дитину, коли хоче пісяти, але з великими справами якось трішки легше :) У нас дома частенько бувають калюжі, але коли мала весь день в памперсі то в неї червоніє піся і мені якось легше раз в день закинути запісяні труси в пралку і витерти підлогу ніж ... ,навіть не знаю як сказати :), мучити дитину тими памперсами.
    А з іншої сторони, багато хто і не вчить дитину проситися на горшок, а просто чекають коли та сама (уже повними реченнями) попросить, щоб їй зняли памперси. І тоді жодних попісів не буде.

2. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Я би не сказала що то було саме привчання, просто в нас так склалось що десь з 6-7 місяців мала під час сну не пісяла ну і не какала, зато після просинання протягом буквально кількох хвилин то все робила. Замітивши це я завжди як мала просиналась швиденько її на горшик садила і ще перед сном садила про всяк випадок. Ну бо чого псути памперс як я точно знаю що вона може то саме зробити на горшик. Ае мама ліколи не брикалась, не вигиналась кои її садили, вона чудово на ньому сиділа, можна сказати їй подобалось.
    Потім з часом я вже знала через який час після випитої рідини і взагалі у який час приблизно мала пісяє, як багато і як часто ( ну бо ніколи не дозволяла їх ходити в пемперсі хоча б трішки запісяному, міняла одразу чуть лиш був мокрий). Ну і відповідно знаючи коли і що я просто памперс знімала і садила малу на грошик , потмі памперс знов вдівала. Деколи успішно доня пісяла в горшик, деколи таки потім вона пісяла в памперс. Я не ставила собі за мету кров з носа привчити до горшика прям вже, але якщо я вже знала що періодично можна пісяти і в нього, ну то чого псути памперси? Але весь час від самого народження і до 1.4 доня була в памперсі постійно, ми його знімали, пісяли в горшик і далі вдівали. А от в 1.4 я просто вирішила спробувати, і справа йшла до літа, якось жарко і парко літом в памперсах. І мала на той момет вже навіть в памперсі терпіла, бо і по 3 години могла не пісяти якщо ми десь їздили, і памперс був сухенький, а лиш вдома садили на горшик одразу в нього пісяла - тобто вона терпіла свідомо. І я в общем просто памперси зняла вообще вдома, тільки на вулицю для пісдтраховки вдівала деякий час. Умовно десь за 3 тижні мала просекла що мокрі колготи і труси то погано і навчилась проситись, терпіти ще краще, проситись не тоді коли вже по ній тече а так щоб ще можна було тіршки потерпіти, чи мати час її роздіти, взяти горшик. Ну і отак ми літо розпочали вже без памперсів.

3. DivineVanGate

DivineVanGate Member

Ми познайомилися з горщиком у 7,5 місяців. Якось так діло пішло, що по-великому ми практично зразу на горщик, а от з пісянням - коли мама, тобто я, підловить. Правда, перед тим як йти гуляти, я завжди садила на горщик і пояснювала, що треба пісяти, і коли йшли на денний сон і коли просиналися. Ближче до року помітила, що доця вже може по 1,5-2 год. бути сухенька. Оскільки нам рік в серпні був, то з травня ми у хаті в марлі ходили. Памперс тільки на прогулянку.
    А от у 1р і 3 міс ми вже почали проситися: руці вниз животика складати і деколи кажемо: Мамммааа! Звичайно, іноді малеча не втримає, але я ніколи не сварюся.
    А щодо
    це класно, а от ми вночі до сих пір пісяємося (може разів 4 тільки памперс сухий був). Хоч перед сном завжди на горщик всі справи зробимо. Можливо тому, що доця вночі ще активно грудним молоком харчується., а можливо і ні....
    І теж привчання до горщика у мене не було і не є ідеєю фікс

4. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

не думаю що це через те що ви на ГВ. Моя також вночі нєхіло так маму їсть і при цьому сухенька. Це все напевно дуже індивідуально. Якщо я малій протягом дня ще даю компотик пити, то десь вже з 8 вечора я пити нічого не даю ( вона і не просить, я не наполягаю) якраз до 22 вечора вже виписує все і спокійно засинає і спить вже з тим що виїсть з мене.

5. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

А я молодшій памперс якраз спершу на ніч перестала давати (десь після року). Висаджувала на горщик цицьою в зубах. Чітко був графік - пісяла в перше ж пробудження після засипання, і ще раз під ранок.

6. natorella

natorella Well-Known Member

якраз ті діти, які на мають нічні годування ГМ менше пісяють. то просто індивідуально
    деякі діти вночі встають дял моціону і в старшому віці
    в нас, наприклад, саша не пісяв вночі з року, хоча був ше тоді в підгузниках (якби мама почистила мозги, то почала б голопопство раніше)

7. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Попісів може і не буде. Але немало батьків скражаться, що какати дитина сидячи не хоче. А тільки стоячи, і бажано в якомусь закутку.

8. natorella

natorella Well-Known Member

а я не побачила того речення)))
    якби я чекала коли саша повним реченням сказав ЗНІМИ ПАСПЕРС...............
    кхм. не всі діти в рік починають говорити
    але раз я знайшла некористований (десь в комоді валявся) підгузник. кажу - саша, давай вдягнемо. то малий з таким виглядом на мене зиркнув, типу - мам, сама собі вдягни

---------- Додано в 11:17 ---------- Попередній допис був написаний в 10:54 ----------

ну от - поки тут писала в нас прокол стався

9. Fast

Fast Well-Known Member

Ну мені багато фанаток памперсів розказують, що треба їх знімати коли дитина сама попросить. Тільки є одне но - чекати треба до 3 - 4 років і тоді і покаків не буде

10. Gemmy

Gemmy Member

Це точно не про мою дитину. Вона за ніч може і 4 рази попісяти, а від циці останнім часом майже не відривається. Чесно кажучи, замучила вже трохи

11. veronka

veronka зла друзя

ну моя сідати на горщик не хоче, тіко на унітаз, а памперси ми тіко на прогулянку в холод одягаємо)) подумаєш, запісяні штанці - у нас їх домашніх штук з 30, кинув в машинку та й усіх справ, а в памперсі вона і частіше цюняє та й шкода ту попу малу упрівати в тій хімії (як вони смердять мені - жах).

12. Adelaida

Adelaida Active Member

Ми зараз голопопимо. Висаджуємось по режиму (після сну, прогулянки), ну і коли вона в мене на руках, чи на ліжку бавимось. Тоді чітко видно, що хоче пісяти (але не завжди дається).

А от решту попісів попадає або на килим, або на паркет (хоча, дякуючи висаджуванням, проколів лише 3-4 в день). Мені це не страшно, миється-витирається легко. А під час прогулянок все сухо. :girl_claping:

Кожен раз, як стається прокол (то ще з моєї провини, бо не бачу, або ж вона відмовляється, бо "самостійна" вже :) ), я пояснюю, що треба казати пісь-пісь, потім витираю калюжу. Вона за цим всім спостерігає.

Але, ось що я не розумію. Для того, щоб вона зрозуміла, шо пісяти під себе некомфортно, їй треба вдягати трусики і постійно її в них тримати? Потім намочить-зрозуміє, що некомфортно-почне проситись. Так? А я так звикла до голої дупці :) Добре, що в хаті тепло.

Чи продовжувати робити те, що я зараз роблю (витирати, пояснювати, пізніше пропонувати сідати на горщик, пояснювати)?
    Почуваю себе тлумком в цьому питанні :girl_blush2:

13. Gemmy

Gemmy Member

А в мене вже не спостерігає, вже сама шукає якусь шмату (точніше, те, що погано лежить) і витирає :girl_crazy:
    А в хаті в нас не жарко (десь +17-18°), тому голопопі ми не ходимо

14. DivineVanGate

DivineVanGate Member

можливо і нам почати уві сні на горщик сідати:girl_in_dreams:.
    Сьогодні, наприклад, ми йшли до прадіда (горщика нема, а туалет страшненький), то дитя в підгузнику було, ще на санчатах покаталися, прийшли додому (не було нас приблизно 3,5 год), а підгузник сухесенький. я так зраділа:girl_dance:

15. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

в нас було саме так, в мокрих голготках чи трусиках було некомфортно і я так розумію то пришвидшило розуміння того що так робити не треба. Але знаю що в декого з дівчат дітки взагалі не реагують на мокрі колготи, їм і так нормально.

16. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

Ага, от так нормально моєму малому. Ще як з голою дупцею, то попісяв , подивився на калюжку, сказав "а-а", взяв шматку, витер, і на тому все. А як в колготках, то йому фіолетово, йому і мокрому зручно. На горшок сідати відмовляється, і то при тому що в мене регулярні спроби його на нього посадити десь місяців з 7-8. Часом роблю перерви. Результату ніякого. Влітку було суперово - постійно наголяса, вночі підстеляла кілька рушників, зараз в хаті в мене дуже зимно, такий номер не пройде. Тому наразі стос трусиків і колготок, на ніч підгузник, і якщо в хаті дуже зимно, то також підгузник. Класно було як кума з малим в мене була тиждень, її малий проситься на горщик, то мій копіював і теж показував, але тільки вони поїхали, два дні, і знову те саме. Чи то куму на довше запросити?

17. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

То більше від мами залежить. Хтось вдягає і заміняє мокрі на сухі, а хтось не вдягає, щоб не прати. Дитина всеодно навчиться, бо мама з татом ходять в туалет. Мокрі штанці і дискомфорт - це додатковий стимул.

18. сяняНЯНЯ

сяняНЯНЯ Well-Known Member

То в нас так.
    Хочу додати,що моя Софія лише тепер(тобто з двох рочків) починає свідомо проситися на горшок,правда буває що забавиться і вже в процесі каже а-а...Взагалі без підгузків ми вже півроку,до того користувалися багаторазовими.Завжди як десь йдемо,то беру змінний одяг-ще не зовсім їй довіряю.
    І вже навчилася сама знімати колготки і заправлятися.

19. Fast

Fast Well-Known Member

У нас теж так, але мала інколи теж витирає калюжу разом зі мною (помічиця :) ) і підходить до горшка, уважно туди заглядає і каже ма. І мокрі штанці їй не мішають

20. Bobas

Bobas New Member

Ми свою перший раз посадили побавитись на горшок в 5 чи 6 міс. коли добре вже сиділа. чіковський з великою спинкою. По троху ходили голенькі і ловили на горшок, але коли в 1 рік розсікли синехію, забрали памперс зовсім. Із ночі і із дня. Купили горщик із музикою. Виручали нас пеленки одноразові і мала зовсім швидко привчилась, перший раз -зробили свято, ой ляля попісяла- купа оплесків, цьомиків, подарунучок...Літом радість, можна швидко перебрати в інші трусики. На зиму таке аж ніяк не підійде. І от через деякий час, ми мали їхати до батьків. Надіваю памперс, а вона знімає, каже не хочу таких, несе сілі сілі(сині). Якось навіть в поїзді проблем не було. Бігли і так тішились що не в штани!!!!