Привчаємо до горщика: досвід, питання, поради...

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем Ольга, 4 Травень 2007.

1. Ann

Ann New Member

Відповідь: Перший раз на горщик...

Наша Дашунька в рік сама памперс стягувала і на горщик бігла. Нехоча вона тих памперсів носити, важко напевно)))) Зараз їй 1,7, в памперсі тільки на вулиці, бо зимно... Чесно, ми її невчили....вона сама....ми в шоці))))

2. тетяна7777

тетяна7777 Well-Known Member

Мій малий просто не хоче сидіти на горщику не те,що його почати заставляти сідати і пісяти? то що мені робити,привязувати його до горщика?

3. popelushka

popelushka Well-Known Member

Ні в якому разі не заставляйте дитину силоміць. Дитина сама зрозуміє, коли треба ходити на горщик. Більше знімайте підгузник, нехай звикає без нього, а потім раз- штанішки мокрі, два... зрозуміє, що йому не комфортно в мокрих штанях... А ще,по своєму досвіду, мій малий так і жодного разу не сідав на горщик, а зразу на унітаз.

4. Зануда

Зануда Well-Known Member

Маленький він ще. Сховайте горщик на деякий час. Потім витягніть, як якусь новинку.
    Я собі пригадала, що моя молодша доня ніяк не хотіла "водити дружбу" з горщиком, тоді ми привели її в магазин і сказали, щоб вона собі вибрала сама такий, як їй подобається - показали, що є з музикою. Їй він шалено сподобався і з того дня в нас проблеми з горщиком зникли.

5. veronka

veronka зла друзя

Відповідь: Привчаємо до горщика: досвід, питання, поради...

я малу висаджую, під час "справ" саджаю на горщик, то не відбрикується, а якщо відразу посадити, то ні секунди не сидітиме!!! видно, їй ще рано, хоча дітей на горщик з пів року саджають...

6. наталя 2204

наталя 2204 Well-Known Member

А мій стає біля горшка і какає в колготи. А потім вже мене кличе.
    Ну що з ним робити???

7. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Я про наш досвід з горшиком загалом писала мало.... але мене просто пре похвалитись..... ми вже третій тиждень живем без памперсів взагалі. Почала до горшика привчати десь в 8 місяців, дуже швидко доня привикла до того що одразу після просинянна вранці пісяємо і какаємо на горшик, але протягом дня мала була в папрерсі і дуже рідко їй і нам вдавалось зловити момент вчасно. З часом доня потрохи вчилась терпіти, як тільки саджали на грошик одразу все робила в нього, але мені здається ще не довсім вона ще розуміла що до чого, поступово йшов прогрес. І от 3 тижня тому ми почали її постійно тримати в трусіках, пару разів вона таки обпісялась і обкакалась в трусики - певно їй було дуже дискомфортно і вона тепер як хоче пісяти чи какати - просто підривається і біжить до горшика, витягує його, показую на нього, сказати ще не може але дуже виразно показує що вона на нього хоче сісти. Вдень якщо гуляєм годинки півтори - то також сухенька, додому приходим одразу на горшик сідає, вже вміє трішки терпіти, розуміє що пісяти/какати треба саме в горшик и сама нам показую що вона хоче. Я задоволена як слон. Бо нам всі пророчили ходіння в памперсах мало не до 2,5 років.... бо ще 3 тижня тому мала від народження постійно була в памперсах...але все в нас вийшло швидко і чудово і я дуже задоволена цим.
    моя поки не зосередиться сидячи на горшику - нічого не робила да і періодично зараз так. То в нас завжди на підхвати книжечки... вона собі сидить і справи робить а я їй малюнки показую...розказую.... і вже не так хотілось їй кудись з горшика негайно тікати.

8. veronka

veronka зла друзя

я чогось собі вирішила не давати забавки поки дітисько на горщику) мала приклад, що дитина на ньому годинами сиділа і бавилася...

9. Gemmy

Gemmy Member

я теж так пробувала. але довелося змиритися з тим, що мою дитину на горщику можна втримати лише чимось цікавеньким. Тоді щось із того вийде :girl_smile:

10. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

практика показує що якщо вона щось хоче зробити на горшик але голова зайнята чимось цікавішим ( бігати, дуріти) то налаштувати її на потрібний лад можуть лише книжечки...вона зосереджується і какає/пісяє. Але якщо вона не хоче пісяти/какати то її ніщо на горшику не втримає. Тому я за сидіння годинами не переживаю.

11. TASJA

TASJA Well-Known Member

Наш малий у вашому віці сидів довго на горщику. А зараз, коли він вже сам проситься або сам сідає, то скоро зробить свої справи встає і каже "вже!". Правда коли сідає какати, то бере собі машинки бавитися.

12. Натуля

Натуля Well-Known Member

А в нас з гощиком повний "ноль". Розмови про нього велись ще до народження малого. Дуже мої родичі хотіли дістати з підвалу ще чоловіків горщик. Я опиралась. Як малий народився то вирішила, що будемо привчати десь після 8-ми міс. В нас холодно, перший поверх і дуже в мокрих колготках не побігаєш.Але то не про мого малюка. Він чудово бігав зимою босяком по холодному лінолеому. В 10 міс малий зацікавився тим як він пісяє. Я пояснювала куди треба пісяти. Але горшка він не признає категорично, плаче і опирається. І зловити пісяння після сну неможливо бо просипається і може встати і причалапати вже попісявши. І в мокрих колготках ходить спокійно. Ходимо тепер до унітазу, постоїмо на ньому, посидимо і попісяєм на диван )).

13. Ніка

Ніка Well-Known Member

от поки і не вивчить той весь процес, не захоче сісти на горщика! просто в свій час (від народження і до 5ти місяців) Ви пропустили привчання дитини до процесу СВІДОМОГО пісяння. тож тепер запасайтесь терпінням, сухими трусами і шматами....
    а ще бажано просто навчитись бачити, коли дитина хоче пісяти. то не так вже й складно. головне, без надмірних зусиль!!! (щоб не виробити в дитину фобію!)

14. Vitaminka

Vitaminka Well-Known Member

в нас успішне висаджування вже 6 тижнів (знаю, що тема не про це)
    тепер по темі- під час висаджування вже тиждень часу під час "справ" (какання) саджаю малу на горщик і все проходить на -ура-:girl_claping:
    мала пальчиком показує -де каки-, я її хвалю, цьомаю після того
    так я привчаю малу до горщика, плавно переходячи з висаджування на садіння на горщик
    чи краще так не робити? чи на унітаз садити?:girl_in_dreams:

15. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Я не скажу як краще, зато скажу чому я малу привчаю не на тазік, не на унітаз а саме на горшок. А все тому що горшик то єдине що мала зможе сама при потребі взяти, зняти з себе трусики і сісти на горшик. От зараз як вона пісяти чи какати хоче, вона про це нам не каже - вона просто біжить, хватає горшик, штягує з себе штанці чи я їй допомагаю і т.д. З унітазом це все було б складно, бо не завжди я є в кімнаті коли вона хоче на горшик, навіть якщо я і в кімнаті - не завжди я дивлюсь що мала робить, саме горшик їй зручніше брати, скорше на нього сідати - вона в мене загалом дуже самостійна дитина і використання горшика без чиєїсь допомоги це також прояв самостійності. А як буде достатньо доросла аби сидіти на унітазі і не падати з нього - то думаю в тому віці вже замінити горшик на унітаз не буде складно

16. skarlet

skarlet Well-Known Member

Ми майже два міс. тому відмовилмсь від підгузників на ніч. Пісяє вночі переважно 1 раз, Ще донедавна перед тим просинався, хникав - пісяли в баночку (інколи встигав попустити трішки в штанці) - і далі спати. А зараз вже біля тижня часу якась халепа - приходжу подивитись, чи не мокрий - а там вся порція вже у ліжку:girl_cray:. А сам міцно спить. Матрацик вже такий несвіжий (хоч і підстиляла постійно кілограми рушників). Що маю робити - назад підгузник на півночі , чи то періоди такі бувають?

17. Ніка

Ніка Well-Known Member

навіщо той унітаз, якщо є горщик? звісно, що дитина не буде відразу сідати на унітаз, а років десь так з 3х, коли зможе сама туди сісти.
    якщо добре йде на горшок, то взагалі класно, потім дитина не буде його боятись, і сама захоче сісти! просто іноді бувають періоди відмови, думаю, то психологічне звикання дитини, тоді треба більше пильнувати...

18. Mira_SH

Mira_SH Well-Known Member

моя коли хоче пісяти стоїть під дверима в туалет, кричить какульки(какати) або пісяти, штани зніме сама, двері відкриваю, допомагаю сісти, а сидить сама з таким важним видом, останнім часом проказує куль-куль. любов до унітаза з"явилася в гостях, не було горщика. на горщик ходить в ночі:) і зранку. Решту часу віддає перевагу унітазу. Але це наразі, перейшли ми в 1 день.
    можна покласти під простинь таку коричневу клійонку, а памперс би не радила, бо це крок на зад. У мене Христя в селі трохи пісялася в ночі, там було зимніше ніж в нас, то я просто старалася, щоб мала не розкривалася, бо дома якщо хоче вночі пісяти, то каже, попісятися може, коли я не почую

19. olena

olena New Member

Я підстилаю непромокаючу пеленку,а на неї звичайну пеленку,тоді як навіть і попісяється,то матрас та і загалом постіль суха.Але впринципі ви просто мабуть пропускаєте той період ,коли малий прокидається(чи сон стає не таким міцним) і пісяє,бо мій перед тим як хоче пісяти завжди починає крутитись.Раджу вам все ж набратися терпіння,але до памперсів не повертатись.

20. Vitaminka

Vitaminka Well-Known Member

тобто я мала на увазі як краще (правильно) переходити з висаджування на садіння/привчання до горщика і чи то садіння/привчання не помішає висаджуванню (бо з висаджуванням в нас все тьфу-тьфу)
    як мамочки, які висаджували своїх діток перейшли до привчання на горщик?
    так як я роблю чи по-іншому?