Привчаємо до горщика: досвід, питання, поради...

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем Ольга, 4 Травень 2007.

1. Nery

Nery Well-Known Member

Відповідь: Перший раз на горщик...

А я певно дуже лінива мама...:o Маля зранку коли просинається, то настільки швидко робить в памперс, що я не встигаю посадити на горшочок:girl_cray:
    Я вже пробувала зриватись з ліжка, але він все-рівно якось то раніше за мене встигає, або коли я почну роздягати-він вже в процесі, і переривати той процес вже нема як :girl_sad:
    Та й взвгвлі в нього те какання якесь ше не внормоване. Буває раз на день, а буває і чотири! І як його привчити до горшка в такій ситуації?

2. skarlet

skarlet Well-Known Member

Я якось зранку завжди встигала посадити на горщик.Привчати можна починати з того, що просто періодично висаджувати, краще відразу після їжі чи пиття, і після сну обов"язково.
    Я маю на увазі, давати обов"язково, якщо дитина хоче пити,а не примусово.

Останнє редагування: 27 Жовтень 2009
  3. Nery

Nery Well-Known Member

Ну, це само собою розуміється!! :) Просто проблема в тому, що зранку не можу зіскочити з ліжка:girl_in_dreams:, а на протязі дня він після трапез і снів в горшок попісяє, а от покакає тоді, коли мама й не встигне спохватитися :girl_haha:

4. skarlet

skarlet Well-Known Member

О! Так це вже досягнення! Не все ж відразу...

5. карапуз

карапуз Well-Known Member

Якщо з пісянням у нас усе добре,то какає Мартинко виключно у штанці,перед тим заховавшись(ну звісно,свідки у такій справі ні до чого).А,якщо застукаю за цією справою,то не можна навіть до нього підійти,кричить і втікає.А я його ж не сварю :girl_in_dreams:.

6. Котя

Котя Оптимістка :-)

Карапуз ,у нас аналогічно,якщо малий пішов в іншу кімнату і 5 хвилин його нечути,тоді все зрозуміло,значить буду прати штанці.При тому теж нервується, якщо я його переб"ю,мені аж смішно:girl_haha:.

7. Ная

Ная Well-Known Member

Софійка вдома какає в горщик,якось вдається нам то:girl_smile:. А от надворі ні за шо не попроситься,як відійде подалі і стоїть замріяна,вже знаю шо вона робить:girl_smile: і так буває найчастіше,тому гуляєм до сих пір в підгузнику:girl_sad:.

8. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

В нас з горшком наразі складається все вдало. Почали його використовувати з 8 місяців, пробували правда в 7, але мала з нього чомусь падала, а 8 вже чудово сиділа. Загалом скажу що мала під час сну вже може місяця 3 не пісяє взагалі - тобто в 21 заснула і в 8 ранку проснулась сухенька. Я її одразу як тільки проснулась на горшок саджу, вона пісяє-какає, вдіваємся..через десь 20-30 хв знов вона пісяє, я вже "опытным путем" то знаю, тому просто саджу її і вона все робить у горшик. Далі я стараюсь її десь раз в 40-50 хв висаджувати. Як правило вдається, але буває що не встигаю. Під час денних двох снів Юляся також спить і просипається сухенькою, все після сну робимо аналогічно як вранці, правда другий раз вона як правило вже не какає в той самий день. На прогулку памперс звичайно запісяний але тут виходу немає. Вдома мала в мене постійно в памперсі (але в сухому), бо мало лі..... запісюкані килими і диван я потім не відчищю і не вимию. Але в нас якось в день получається в середньому 3 памперса використати. 1 на прогулку і два вдома - десь шось таки не зловлю. В памперс не какає вже давно, лише в горшок. Бачу по ній що вона надумала, або пуки чую або тиснеться і скоренько її саджу.
    А в неділю у нас взагалі був рекорд..... ми не гуляли, були вдома .... і вже не знаю як але нам вдалось не використати ЖОДНОГО нового памперса, ми в ньому звечора заснули, зранку проснулись, весь день встигали все зловити, і на наступну ніч заснули в ньому ж. Во как ))))

не знаю чи буде вам окрисна моя порада..... моя наприклад какає зранку завжди, а раніше ну і деколи зараз буває що після їжі, але не молока грудного а власне якоїсь суттєвої їжі. Грубо кажучи як в утки - нова партія їжі виперає те що було спожито перед тим і вже перетравлено )))) І я її швиденько годувала, бігом з стульчика виймала і на гошок садила..... і результат швиденько з'являвся.

Останнє редагування: 11 Листопад 2009
  9. natorella

natorella Well-Known Member

а в нас навпаки - ну не любить сашка шоб попа була брудна - стоїть, думає. потім бере мене за руку, або просто повертається спиною до горщика - то значить давай, бо лііііііііііііізе)))
    а от з пісянням - не проситься. і ми ходимо без підгузів. ні килима ні дивану мені не шкода - ВСЬО МОЖНА ВІДЧИСТИТИ. головне шкіра дитини дихає. помалу починає показувати - стане над горщиком виставиться вперід і каже - пппссссссссс.

10. Knopka

Knopka Well-Known Member

В мене так Ганнуся каже, правда "нє па дєлу", просто так, братик навчив:girl_haha:. А до горщика веде, коли вже зробить свою справу - тоді так винувато бере себе за штанці і показує на той горщик...:girl_cool:

11. Златка

Златка Well-Known Member

В нас таким і "не пахне" - памперс, якщо вночі не міняти, такий тяжкий, що вбити когось можна :girl_haha: по чуть-чуть пісяєм дуже часто, може бути так, що тільки-но з горшка, помилися, сидимо на пеленальному столику і знову ... :girl_cool: то би певно цілий день прийшлось на горщику сидіти :girl_in_dreams:

зате з 9-ти місяців кожного ранку результативно ходимо на горщик :girl_claping: в памперс тепер ну дуже рідко какаємо

12. SovaBa

SovaBa noctua

Я садити на горщик малу почала аж з семи місяців, проте у нас відразу все пішло,як по маслу)). Памперс вночі майже завжди сухий, спросоння саджу на горщик,і так, за винятком денного сну, що пів години пісяємо за призначенням)). Навіть коли Дашунька не хоче,то так,для відмазки пісьне троха, і тішиться, що хвалять. За день пропускаю максимум 2-3рази. Тішуся як слон- то видно мені нагорода за майже пів року мук з коліками)))!

13. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

І в нас таке було, поки на ГВ були. Зараз може раз попісяти...
    Вдома ходимо без памперсів. Як встигну нагадати, то попісяє в туалет чи на горшочок, а як нє - то через раз...

14. Златка

Златка Well-Known Member

Зорнівонько, я теж думала, що ми на ГВ, вночі гамаємо і треба ж тому молочку кудись діватись, не все ж має в пампулі йти :girl_haha: але ж от дописуюють годуючі мамусі, що їх дітки сухенькі встають або майже сухенькі ... не хочу собі, а вірніше дитині, нічого придумувати, але то дійсно трошки дивно ... не?

15. natorella

то таке в *памперсних* дітей буває. вони отак по чуть-чуть можуть цідити. ті шо без памперсів - видають усю норму. я не узагальнюю - є таке у декого

16. Ная

Ная Well-Known Member

Я так бачу,шо у всіх по-різному:girl_in_dreams:. Ми вдома без підгузника з шести місяців,відтоді і горщиком користуємся але похвалитися тим,шо моя дитина навчена ходити на горщик,не можу. Вже було кілька раз,шо ніби все у неї получається,вже і сама сідала,і просилася,і штанці навчилася знімати-підтягувати,і вночі підгузник сухим буває,але ті періоди маминого щастя були короткими і далі у нас "як вийде" називається:girl_sad:. Ми вже кілька днів практично без ГВ,а підгузник з ночі далі аж важкий,бо п"є багато на ніч і будиться шоб попити. А вночі садити на горщик не дається,плаче,потім вже не спить ніхто.Помітила,шо останнім часом зранку все ж тримає до горщика,бо був період шо я вже даремно спішила її посадити. Але вже тішитись і тому боюсь:girl_smile:

17. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Златка, не вигадуй і нічого не видумуй, ми в 11 місяців на горщик "гавкали", ну какали з року туди стабільно, але пісяти!!!!-мама дарагая, ще тиждень тому, то коли її садила, то кричала диким крикрм, тупала ногами, махала руками, ображалась-ставала в куток і пісяла в штани. В мене вже депресія була, а мій благовірний казав, неодмінно памперс бо він того не витримає, врахуй, що то було кожних 15 -10 хв, бо пили сечогінні, повний абзац,
    а тепер тиждень просимся-швиденько пісяємо і нічого її не нервує. За тиждень попісялась раз пять. І чого і як -ніхто не знає :)

18. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

а мій дивиться як тато в туалет ходить і каже під час процесу:буль-буль.буль-буль.Я мало сама не буль-буль з сміху. От горшик признає коли посажу,а так всьо в труси.Без памперса ми вдома

19. Златка

Златка Well-Known Member

ну, всьо, я спокійна :girl_wink:

20. natorella

+діти не люблять такі малі на горщик сідати - може над мисочкою висаджвати? чи тобі важко її тримати?