Привчаємо до горщика: досвід, питання, поради...

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем Ольга, 4 Травень 2007.

1. Natalya

Natalya Well-Known Member

Відповідь: Перший раз на горщик...

Птасю, ще садіть на горщик після прогулянки. Теж мав би бути результ. А ще якщо дитина починає вередувати під час їди, то теж є велика ймовірність успіху :)

• Подобається Подобається x 2
  2. Птася

Птася Well-Known Member

дякую, буду тепер за нею спостерігати і частіше садити на горшик :)

3. Женічка

Женічка Well-Known Member

ми сьогодні кричали мамі па па, йшли в туалет, закривали за собою двері і самі пісяли на горщик, витирались папірчиком, а потім виливали то все в унітаз.
    все би було добре, якби вміст горщика "опосля" (пісі і папірчики) не переминались ручками і та вся каша малаша не виливалась на підлогу по дорозі до унітазу :)
    цікаво чи на довго то така самостійність...... бо сьогодні ми просто знову доводили мамі, ХТО В ДОМІ ХАЗЯЇН :)

• Подобається Подобається x 19
  4. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

Ми в 8 міс. вже сиділи на горшку як дорослі. Правда купа іграшок в руках, але процес йшов:пісяння-какання. І тепер з цим норма, не плаче, не втікає, правда пробує сам вставати як попісяє(мол хватить) і допомогти мамі горшок випорожнити) Коли питаю: Куди Вітька пісяє? показує на горшок, кажу: а какає? то стягає памперс з себе(мол у памперс). А ще як сидить на горшку, питаю:Як Вітька какає? а він починає тужитись як великий:) ну й натужить періодично щось

• Подобається Подобається x 14
  5. мамочка

мамочка Well-Known Member

а я вже в розпачі з тими "горшковими" справами...
    Дитині вже поза 2 рочки а вона вперто не розуміє що від неї хочуть. Посаджу-попісяє, а не посаджу -то наробить в труси і навіть може при цьому не встати (сидячи). Різні вихваляння і биття по дупці не допомагають. Говорить вже практично про все, співає пісеньки, віршики розказує, а до горшка привчитися не може....
    Маю останню надію на садочок...

• Подобається Подобається x 6
  6. kitka

kitka Well-Known Member

Та перемкне воно в один прекрасний день. Навіть не будете сподіватися. Головне, щоб горшок був на виду. От коли дитині при бажанні пісяти чи какати стукне в голові, що є така штука як горщик, то вона стримається і піде його шукати або до Вас підійде і скаже.
    Я вже в тому навчанні доходила до того, що брала два горшка: на один садовила Данусю, на другий - ляльку. Тоді через хвилину, наливала непомітно для Данусі в ляльчин горшок водичку. Підіймала ляльку - і, о чудо!:clapping: "Дануся, дивися, ляля пісяла, і ти пісяй":clapping:! Та де там:no:.

А в садочку дійсно можуть навчити навіть за тиждень-два.

• Подобається Подобається x 5
  7. Loyal

Loyal Well-Known Member

Ми пісяємо в горщик практично завжди, коли висаджую. В більшості то в нас при кожній зміні памперса і деколи між ними. А от як почати туди какати...? В нас процес їжі суміщений з каканням. Одне входить, а інше виходить, або зранку під час прокидання.

8. Despina

Despina Well-Known Member

О, як я вас розумію! В мене доця аналогічно - какає, коли їсть :xaxa: То вона так ще з народження робила.

• Подобається Подобається x 1
  9. Panadolka

Panadolka Well-Known Member

Не переживайте, дитинка має до того просто дозріти. Скільки б ви не пояснювали, а вона буде робити по своєму. В нас була така сама ситуація, я вже так переживала - малому 2 і 2 а він взагалі не проситься. А потім незнаю що з ним сталося і він почав проситися! Правда було деколи так що він забувався, трошки пісьне собі і тоді біжить до мене і каже "Мама попись" :xaxa: Все буде добре. Я теж так переживала, стільки нервів з'їла...

• Подобається Подобається x 9
  10. карапуз

карапуз Well-Known Member

Мартин донедавна прекрасно робив усі справи на горщику( правда,якщо його посадити),а тепер сидить по 15 хв,встає і відразу пісяє стоячи:8:.Тобто,сидить-сидить,а як тільки починає пісяти-встає .Отака,халепа :confused:...

11. Птася

Птася Well-Known Member

В мене таж проблема :xaxa: Теж з народження як їсть так і какає. А тепер я поки памперса зніму, то вона вже все зробила, а потім сидить на горшику і мені посміхається.
    Зате ми сьогодні перед гулянням сходили пі-пі на горшик, а потім після гуляння зробили теж саме :clapping: а памперс сухий залишився

• Подобається Подобається x 3
  12. Nata

Nata Well-Known Member

Ну так, Мужчіна! Петро теж не хотів на горшок сідати пісяти, тільки настоячи, тепер вже доріс до унітазу, мені халява повна!

• Подобається Подобається x 5
  13. Megan

Megan Well-Known Member

Ви не переживайте, головне, не забувайте нагадувати про горщик, і залишайте його на виду. У нас так було в 1,5 року - до горшка не підходив, як я хотіла посадити, то малий вигинався в другий бік. Я йому кожен день нагадувала типу "а може Остапчик сяде на горшок попісяти?", у відповідь було тверде "нєє":no:. Ну я і не заставляла, але і памперса не давала. Вперто прала коготки і трусики. І в один прекрасний день він прийшов сам до горщика і сів на нього. Я зробила вигляд ніби я не помітила, а коли він вже попісяв туди, то похвалам не було меж:clapping::clapping::clapping:. То вже тоді всі хвалили. Зате тепер повна благодать. Памперсів вже півроку не купуємо, і спимо і гуляємо без памперсів:y::y::y:.

• Подобається Подобається x 9
  14. Мамань

Мамань Well-Known Member

У нас була схожа ситуація, лише з тією різницею, що мокрота в трусиках спричиняла дику істерику в малої :8: Але у 2,5 (це був травень 2007, дуже теплий) вона гонорово заявила: "Не давай мені більше паню :xaxa: ", себто памперс. І на наше превелике здивування відтоді ЖОДНОГО разу не попісяла ні уві сні, ні на підлогу, в парку чи на прогулянці - просилася. Єдиний разок - забавилася в Арсені :sad:

І маю приклад раннього садіння на горщик: однолітку моєї донечки садили ще до року, вгадають - не вгадають. То вона пісялася і какалася в штани до 3,5, хоча ходила без підгузника і точно відчувала дискомфорт (це - індусам :) ), але усвідомлено це не сприймала: вся відповідальність для неї лежала на мамі-татові

• Подобається Подобається x 10
  15. Олюська

Олюська Well-Known Member

Я вже переживаю, чи садити дитя на горщик чи хай сама вчиться:no:
    Вона останнім часом як тільки скидаю штанята випирається, кричить, то я тоді не саджу. А іноді пісяє в горщик

16. Мамань

Мамань Well-Known Member

У нас також так було... А коли ненароком потрапляло на голі ножки, то дитина заходилася від плачу :sad: Тоді ми дали собі спокій, поки не зрозуміла сама.

17. Олюська

Олюська Well-Known Member

Вона у нас спокійно реагує, коли попісяє в штани, може ходити півдня в них. А ще коли побачить калабаньку, яку зробила, лізе і таляпає рученятами:xaxa:

18. Irus'ka

Irus'ka Well-Known Member

Та є в Антошці центральній ті горшки рожеві-жовті-салатові - від вибору до кольору. А ще хочу запитати: як в такому віці при висаджуванні стимулювати інтЕрес дитини до миття ручок (самостійно)- саме прийде чи заохочуєте якось. Бачила такі підставочки до дорослої мийки (також від Бебіжу) і ще переносні вмивальники для діток від 6-ти місяців, хтось користувався? Які враження?

• Подобається Подобається x 1
  19. Anastasia

Anastasia Well-Known Member

О, миття рук! Наша Олeнка руки з милом годинами б мила. Сама якось собì вподобала це заняття, бачила що ми самi миeм i собi хтiла. Я iнодi iй стiлeць з кухнi ставлю до умивальника, а так просто саджу собi на колiно i притримую.
    I горщик свiй мити любить. I взагалі бабратись у водi любить :)

• Подобається Подобається x 6
  20. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Ми останнiм часом садимо малу на горшок майже що години i примовляємо. До того моя мама її садила час вiд часу - ознайомлювала. А тепер всi на купу разом з нянькою взялись за привчення ходити на горшок. Бiльшiсть разiв вона пiсяє i сьогоднi сходила перший раз по великому. Навiть проситься, каже (нi, кричить) КАКА, але деколи запiзно, я мацаю памперс, а вiн тепленький. Отже у нас успiхи :)
    Потiм iдем зливати вмiст горшка в туалет, дружно махаємо "папа кака" i гордо вертаємось назад пiдтягувати штани.

• Подобається Подобається x 17