Привчаємо до горщика: досвід, питання, поради...

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем Ольга, 4 Травень 2007.

1. Holly

Holly Moderator

Відповідь: Перший раз на горщик...

з 9 місяців перестала вдягати підгузники в хаті, тільки наніч і на вулицю. Пзніше вдягала тільки на вулицю. До року перестали використовувати підгузники зовсім. Звичайно бувають випадки коли запісяється, але вона розуміє, що то погано. А на горщик перші рази не хотіла сідати, то я їй книжечки читала, іграшки показвала. садила на горщик улюблену іграшку(в неї ведмедик - Міша) і казала "Бачиш Міша пісяє, а тепер ти". Ось так.

• Подобається Подобається x 4
  2. Женічка

Женічка Well-Known Member

ми і іграшки садили, і казочки читали, і мультики - нічого не помагало. добре, що хоть на дорослий унітаз сідала.
    тільки тепер, буквально ці тижні почала моя дитина нормально ставитись до горщика :radist:

• Подобається Подобається x 8
  3. Улянка

Улянка Well-Known Member

Ну не знаю вже що робити. Горщик купила новий. Класний, сідає на нього. Але сяде і зразу встає. Садить іграшку. Я гладжу іграшку, обіймаю, кажу що от яка лялька/зайчик/котик розумниці, вона знову сяде на секунду і зіскакує. А ще бачу що от от попісяє бо аж ніжки затискає, але тільки на підлогу. на горщик в такий момент сісти ну ніяк!!!! Знаю що то довги процес але ну хоч якийсь би прогрес. Після сну не посаджу бо крик і зразу цицю треба:sad:

4. Женічка

Женічка Well-Known Member

Улянка, я б на вашому місці не мучила дитину, бо ще відраза до горщика просненться.
    у моєї знайомої донечка до 2 років і двох місяців гощик не признавала, а в один прекрасний день один раз сіла і більше памперс мама їй не вдягала.
    ми з більшою радістю ходимо на дорослий туалет.

• Подобається Подобається x 2
  5. Ная

Ная Well-Known Member

Моя дитина сьогодні вперше попросилася на горщик:radist:,чи то я нарешті її зрозуміла:confused:,але ми встигли добігти:). Після сну садила Софійку на горщик десь з восьми місяців,вдома без підгузника ми місяць часу.Далеко не завжди вдається все ловити в горщик,не завжди вона хоче на ньому сидіти,але я ніколи її не заставляю,просто через деякий час пробую посадити ще раз. А як напісяє в штанці,то відразу знизує плечима,каже,що горщика "ма"(нема:) )
    По телеканалу "Здоровое TV" якось бачила передачу по темі,то там психолог радила садити дитину на горщик навіть після того як вона напісяє в штани,щоб вона усвідомлювала зв"язок між пісянням і горщиком. Мені чомусь то видається не зовсім правильним:confused:,але татко наш,бачу,так і робить,поки шукає сухі колготки,Софійка сидить на горщику.Дитина зв"язок усвідомила:),будемо вчитися далі.

• Подобається Подобається x 10
  6. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

А в нас такий прикол завжди виходить: попісяє зранку в горщик,одягну труси,колготки. Положу в ліжечко бо йду горшок вилити і сполоснути,прихожу, а він вже обпісяний стоїть і штани стягає з себе(пробує вірніше). У когось так є? Чи то його зняти з горшка і знов посадити чрез 5 хв чи шо?

7. odree

odree Well-Known Member

а може йому просто зимно на горщику (тобто горщик сам холодний)? через це недопісявши встає, а як загріється, знову пісяє?

• Подобається Подобається x 5
  8. Arinka

Arinka Well-Known Member

І у нас так було, правда не відразу, а через хвилин 5-7 пісяла знов, а зараз вже більш-менш встигаю "підсунути" горщик:radist:

• Подобається Подобається x 1
  9. Arinka

Arinka Well-Known Member

Я так теж думала, тому ставила горщик після використання біля батареї грітися, він тепленький був, вірніш не холодний)) але Ася всерівно мені підмочувала сухі місця)))

10. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

В нас це дiло просувається повiльно... деколи вона пiсяє в горщик, i ще нiколи не какала. Садимо дивлячись на годинник, бо вона проситись не вмiє, проте успiшно повiдомляє мене коли вже наробила в памперс ( i так хоч добре) Так що, пробуємо, вчимось. Завтра починає працювати у нас нова няня, може вона чомусь навчить.

11. Anastasia

Anastasia Well-Known Member

Ми вже старшi, але в нас так само. Зранку пiсля пробуджeння ми на горщику пiсяeм, какаeм. Потім чeрeз хвилин 20- 30 знов на горщик пiсяти, це за умови що вночi нe пiсяла. Потім дeсь чeрeз 1.5 - 2 години, залeжно вiд того скільки вип'є. Пiсля обiднього сну пiсяeм з iнтeрвалом 2 год, але може i бiльшe тeрпiти.

12. Anastasia

В нас свого часу тeж так було. Я читала що дитина може звикла стоячи 'ходити' i на горщику сидячи iй нe звично i вона для цього дiла нe може розслабитись. Моя правда проситься дуже рiдко, але в нei e улюбленì мiсця для пiсяння: татiв орбiтрeк i наша коляска, як вона туди лeтить - одразу пробую на горщик. А так стараюсь iнтуiтивно вловити, але для цього треба зняти пiдгузник, коври, запастись колготами. Я спeршу думала з розуму зiйду з тими пiсяннями бeз пiдгузника. Але то тiльки пeрших 2-3 днi страшно :) потiм втягуeшся в ритм. Правда на нiч ще вдягаю пiдгузник i надвiр якщо далеко iдeмо чи в гостi (хоч знаю що буде тeрпìти, але мeнì так спокiйнiшe)

13. Nata

Nata Well-Known Member

У нас з горшком перемінні успіхи :). Можу весь день ловити, а часом викручується, пручається, кричить і хоч ти трісни, а він собі напісяє де захоче.
    Найсмішніше, що має живий приклад, Петро бігає за ним з горшком і кричить на всю хату "Дмитрику, дивися де треба пісяти". Дмитрик з цікавістю позагляда на цей процес і далі за своє. В памперсі ми гуляємо і спимо вночі, весь день в штанятах, вже пробувала залшати в мокрому, щоб відчув, що то зле, а йому всеодно.
    Може я роблю неправильно, але раз вже з народження нам не вдалося висаджуватися (якось я закрутилася з двома, упустила момент), то тепер і не насилую. Показую, прошу, але без фанатизму. Прийде час і малий сяде на горшок.

Пригадую як Петрові чомусь було важко покакати в горшок (пісяти просився десь з 1,5 р), постійно ховався за фіранку і какав в штани. Одного вечора нас це все дістало, ми зняли штани і поставили малого перед горшком. Він десь годину нив і просив памперса, а потім... сів і покакав на горшок. Після того почав дружити з горщиком.
    Але Петрові було 2 роки, він вже добре все розумів.

• Подобається Подобається x 9
  14. Птася

Птася Well-Known Member

дівчатка вибачайте не читала всі дописи зпочатку, є питаннячко, хтось привчав дитину до горшика з 7-8 місячного віку? Я вже саджу на горшик, інколи навідь успішно, але я розумію що це ще не свідомий вчинок. Скажіть чі варто так рано це починати, чи краще почекати з цим?

15. Anastasia

Чим ранiшe, тим краще. Ми почали десь з 9м. Спочатку сiдала, потім протестувала i ми на 2 тижні горщик заховали, потім по-новому. Але варто дати вiдчути що такe коли пiсяeш, тобто по можливостi щоб дитя було бeз пiдгузника якийсь час, це дуже важливо, бо дитинка маe навчитись контролювати пeвнi мязи, що вiдповiдають за процeс пiсяння/какання. В iдeалi починати треба з народження :-/ але то я зара така мудра, бо прочитала Iнгрiд Бауeр 'жизнь бeз подгузников', шкодую тепер що не висаджувала доцю з самого початку...
    Ну i варто ввeсти за правило, що як тiльки прокинулись зi сну одразу на горщик. Це дуже просто, бо зi сну дитя не опираeться (цe раз) i точно хоче пiсяти (цe два). Але у будь-якому випадку не силувати, бо знeнавидить горщик.

16. Олюська

Олюська Well-Known Member

Ми почали висаджувати на горщик десь з 6,5 міс. і тоді Олеся завжди пісяла. Тільки посадиш, вона потиснеться і хоч трошки, але попісяє:)
    А тепер то просто жах, не дружить дитина з горщиком. Точно, як Nata пише. Деколи вдається зловити, а деколи викручується, цілий день по хаті калабаньки витираю:xaxa:, добре, що килимів нема:xaxa:
    А недавно я так сміялася: Олеся повитягала баняки з шухляди, сіла на друшляк і...попісяла туди:lol: Щось таки розуміє:)

• Подобається Подобається x 11
  17. Птася

Птася Well-Known Member

Ой, значить буду продовжувати :) дівчатка дякую за поради

18. Natalya

Natalya Well-Known Member

Ми горщиком користуємось з 5,5 міс. А висаджуватись почали в 28 днів.
    Памперсами вдень не користуємось, а мокрих повзунків буває досить мало.

19. Птася

Птася Well-Known Member

Дівчатка, послухала вас і сьогодні після кожного сну висаджую малу на горшик, вже є деякі результати, зразу мені пісяє. :clapping:

Я ще вагітною читала книжку про висаждування, але в мене дитинка була недоношена, ми довго в лікарні лежали, потім мене лякали що її ні в якому разі неможно переохолоджувати, тому я втратила час з самого малку привчати. А потім вже не стала, але з горшиком малу познайомила в 6 місяців, переіодично садила на ньому посидіти. А вот сьогодні вже спробувала як дівчата радили, після сну садити.

20. СОФІЯ -СОНЯ

СОФІЯ -СОНЯ Well-Known Member

А ми сьогодні підповзли до горшка і почали кректати. Я посадила - і є результат! досі ми просто періодично садились на горшок, а то щось таке вже свідоме, хоч і розумію, що свідомим ще бути не може... побачим завтра...