Привчаємо до горщика: досвід, питання, поради...

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем Ольга, 4 Травень 2007.

1. Marigold

Marigold Мама дівчинки-перлинки

Рівно в 1.9 ми признали горщик! Ура! Купила я вже давніше, потім зрозуміла, шо то було зарано. Але я ніколи дуже не наполягала. Тобто були неодноразові спроби садити на горщик, але вони були безуспішні і я робила перерву по декілька місяців. І от ми вирішили купити ше один горщик (попередній був завеликий, їй тре було зусиль, щоб сісти/встати з нього. А от новий - якраз супер: маленький, делікатний, легкий в досяжності). І о чудо - тепер доця пісяє в горщик з задоволенням, причому вибирає в який саме і пісяє навіть в свій попередній :)) Може посидіти на одному, потім покаже на інший і там зробить справу свою. Какання на горщик ще не було; наразі з цим ділом вона показує тіки на унітаз. Мені особисто горщик приніс полегшення: набагато комфортніше винести після неї, ніж постійно тримати над унітазом. Вона ж то вже трохи тяжкенька, та й живіт росте. Але одночасно з горщиком з'явилась інша проблемка - бажання його виносити :). Якщо на дворі - то це зовсім не проблема. А от в хаті мені страшнувато. Хоч бери і поруч з горшком тримай тазік для спрощення виливання і вберігання кімнат :)

• Подобається Подобається x 2
  2. Т@нюшк@

Т@нюшк@ чекаю...

і в нас прогрес!! ура!! вже два дні пісяємо на горщик.
    але ще не какала мала і тепер переживаю. памперси забрала зовсім. вночі пісяє 1 раз. перевдягаю.
    --- дописи об"єднано, 29 Липень 2016 ---
    моя теж спить і не реагує на попіси. але сьогодні вночі, то взагалі був шось: прокинулась мала, я одразу пробую чи мокра, щоб перед годуванням перевдягнути. суха. я довольна, годую. і тут чую, щось дзюрчить. тааак напісяла... і по суті ж не спала, ну не на 100%. виходить, що їй лінь вночі)))
    до речі, стабільно пісяє приблизно о 12 год вночі

3. Marigold

я завжди висаджувала в таких випадках. Раз уже встала вона і я - то точно щось буде. В більшості випадків вона пісяла

• Подобається Подобається x 1
  4. Marigold

Вчора ми вперше покакали на горщик! Певно вже так піджало, що не було виходу :) Бо доця хоче тіки над унітазом. Залишу тут для історії.

• Подобається Подобається x 4
  5. Akina

Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

• Подобається Подобається x 4
    • Корисно Корисно x 1
  6. Марта2

Марта2 Well-Known Member

Моя козуня вже декілька днів, як не пісяє у ночі, ЄЄЄЄСС.:girl_claping: На горщик поки не сіда, ми далі висаджуємося над ванною, іноді буває, що сама біжить у ванну, коли питаю, чи вона не хоче пісяти :) А от з каканням, то тільки в трусілябри:girl_in_dreams:

• Подобається Подобається x 3
  7. model fantazii

model fantazii Well-Known Member

І в нас аналогічно....Причому сховається десь і якщо я його застану,то криком кричить :"Мама йди!!!" І що то робити? Наразі лишаю так як є, бо ні на горшку ні на унітазі нічого не виходить

Надіслано від мого SM-J200H, використовуючи Tapatalk

8. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

І в нас в трусики. Горщик не признає. Тільки посаджу зразу встає і каже нє. Пісяє на унітаз, або на травичку. Правда сам мені ще не говорить, але проколів не так вже й багато.

9. siriuska

siriuska Member

Дівчата, підкажіть. Хочемо їхати на відпочинок, як нам бути з горшком? бо в готелі унітаз на який вона теж не сідає, признає тільки горщик, какає і пісяє в нього. Може хтось порадить який брати, чи все ж таки брати свій, той до якого вона привикла, чи купляти щось компактніше?

10. Naama

Naama Добре, коли реальність краща за мрію

Ми брали свій.
    Хоча теж хотіла купити маленький дорожній, але наша принцеса така з характером,могла б на нього і не піти, то брали свій великий, не зручний для нас.
    Таскали його усюди. На пляж, екскурсії, електрички.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  11. Kshusia

Kshusia Well-Known Member

Прийшов наш час привчатись до горшка, в іншій темі писала, що малий дістав алергію, каже лікар, що можливо і памперси провокують, тому нам потрібно терміново навчитись, АЛЕ... на горшок сідати відмовляється, зразу ножки на рівно і кричить, тому поки тепло ходим лише в самих трусиках, коли встигаю, то знімаю їх, щоб пісяв так, але то буває рідко. Какає тоже в трусики, після цього бере мене за руку і веде в ванну щоб помити.
    Пробувала садити на туалет, в ванну, просто навприсядки - реакція одна і та ж*( Вся хата в попісах, не встигають трусики висихати( Саме гірше, то ніч, бо все ж таки вдіваю памперс (малий вночі досить багато пісяє), думаю може просто давати непромокаючу пеленку і в самих трусиках ложити, але знов буде мокрий вночі спати, як я засплю і не поміняю пеленку і не передіну. Ойййй....незнаю як правильно поступити, знаю, що на то діло треба час і нерви, але...

Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk

12. Mansikat

Mansikat Well-Known Member

Нерви - то зовсім необов'язково)

Отправлено с моего X9180 через Tapatalk

13. model fantazii

В нас явний прогрес в плані пісяння, але ще місяць тому все було ідентично як і у Вас. Нам допомогло:
    -відлучитися від памперсів в першу чергу мамі.)))) Бо так, я вдягала трусики, коли було тепло і перший тиждень не було прогресу НІЯКОГО, малий жодного разу не попісяв поза трусики. А коли почав пару раз казати раптом сильно похолодало і я сама щось шкодувала, щоб він хоч якийсь недовгий час був мокрий в таку холодригу і вділа знов памперс. І знаєте.,пішов такий відкат, що наступного разу чекати прогресу довелось вже 2 тижні. Тому я пообіцяла собі тепер бути сильнішою і не звертати з обраного шляху
    - більше одягу. Я помітила, що частіше малий просився, коли на ньому крім трусиків були ще штанці-колготи. Що логічно, бо в запісяних колготах таки більш дискомфортно, ніж в самих трусиках.
    -пісяти на унітаз/горщик теж категорично не хотів і допоміг лише власний приклад "йдем пісяти з мамою/татом"

14. Kshusia

Ми вже десь днів 5 так в трусиках, вчора появились сопельки, напевно десь змерз, треба все ж таки і поверх трусиків щось одягати.
    А як ви в ночі з тим справлялись? Як кудись іти, то як, брати купа одягу передіватись?

15. model fantazii

Ми вночі поки в памперсі. Декілька разів було так, що вже вділи памперс на ніч, а малюк захотів пісяти, то сказав,памперс зняли, попісяли в горшок і вділи назад. З зніманням памперса на ніч поки не спішу, бо постійно лізуть зуби, хворіє і погано спить і так і я наразі не уявляю як його без істерики будити вночі на горшок. Як десь іти то звичайно беру декілька пар трусиків і штанів. Вже всі з мене сміялись, що я ніби на кілька днів збираюсь, але проколів все менше))) Голоане позитивний настрОй і розуміння, що так і має бути і все йде на краще. Бо якщо дитина рік чи більше пісяла в памперс, то за один день не стане пісяти в горшок

16. Т@нюшк@

Т@нюшк@ чекаю...

в мене трошки інша ситуація, ніж у вас. але напишу, може допоможе.
    мала просилась вже у вашому віці і ходила в трусиках, але лише в памперс пісяла і какала.
    памперс після ночі був повний.
    одного разу, я просто вирішила перевірити скільки разів мала пісяє вночі. на частину ліжка застелила непром. наматрасник, зверху багаторазову пеленку і поклала малу в трусиках. виявилось, що вона пісяє лише один раз, але багато і приблизно в оин і той же час. приблизно в той час вона і їсти встає, то зразу її перевдягала. так було десь тиждень, а потім її прорвало і почала проситись на горщик. з тих пір і нічні попіси почала контролювати. зараз частіше не пісяє вночі, аніж пісяє.

17. Kshusia

Ситуація в нас така, якщо малий голенький, то сам сідає на горшок, а якщо в трусиках, то все йде туди, не вміє знімати їх, що робити?

18. Fiancee

Fiancee Well-Known Member

Чeкати і пояснювати. У нас також так було, я навіть про цe тут писала. Синочкові знадобилось нeбагато часу, щоб зрозуміти, дeсь тиждeнь. Тeпeр він добрe знає, як голeнький, то сідає сам, а як в трусиках, то кличe мeнe. Знімати сам нe вміє, малий щe.

19. raspberry

raspberry Well-Known Member

В нас було все ідентично. Я навіть тут жалілась кілька сторінок тому.
    Спочатку теж голий сідав на горщик. А як був в трусиках, то прямо в них і сідав. То ж, коли я мала час, то просто пильнувала і як тільки він сідав в трусиках - знімала їх і пояснювала, чому я це роблю. Як не могла постійно пильнувала, то знімала труси і малий бігав голий. З часом він почав сам намагатись зняти трусики. Але вже як знімав, то назад їх не одягав після горщика. З часом і це навчився. Тобто потрібно чекати і пояснювати дитині.
    --- дописи об"єднано, 9 Вересень 2016 ---
    :girl_haha:Ідентично і одночасно написали з Вами:girl_wink:

20. svoybox

svoybox Well-Known Member

Нарешті у нас прогрес, урааааа! Сьогодні доця вперше сказала "пісь", коли ми гуляли, до горщика далеко, тому посадила на травичку і вона попісяла. До того вона могла показати на трусики, але вже в той момент, коли пісяла. Мені здається, що малій допомогли зрозуміти що й до чого мультики про горщик, дякую дівчатам за підказку. Надіюсь, що це не одноразова акція))))