Приватний садочок

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Zoryanazirka, 23 Березень 2010.

?

Скільки ви згодні платити за приватний садок?

1. 500-600 гривень

116 голосів
    37,8%
  2. 600-700 гривень

48 голосів
    15,6%
  3. 700-1000 гривень

82 голосів
    26,7%
  4. більше 1000

61 голосів
    19,9%
  1. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Відповідь: Приватний садочок

Та я ж не проти, нехай функціонує - для мене то неприйнятно. Мусить бути певне співвідношення ціна-якість.
    Насправді, щоб відкрити повноцінний садок - потрібні неабиякі інвестиції, ну і основна проблема - то дозвільно-правова сторона, яка ще затратніша. А попит на приватні ДНЗ великий - от і зявляються різні гібриди.

2. Blondo4ka

Blondo4ka Well-Known Member

Але 7-ий поверх!!! Там хоч грати на вікнах будуть? Безпека дитини мене цікавить перш за все.

3. Neverland

Neverland Well-Known Member

Ну розуміння то таке, дійсно з нашими з/п це захмарно, але реально ми з чоловіком рахували, що приватний садок у Львові зі всіма витратами на виховатеів-приміщення-свій прибуток ну ніяк впринципі не може бути дешевший за 1500, дорожчий - так, дешевший - ні.

Ну так то Солонка, у Львові приміщення значно дорожчі.
    Я от зараз підшукую приватний садок в районі Коновальця - Чупринки, може хто знає де тут садки хороші, бажано приватні?

4. olerusya

olerusya sweet candy ;)

зацікавити шаленою ціною??:eek:
    яка ше й невідомо якою насправді буде в реалі...
    я в шоці, мінімум 2500 за що??
    ще й діти стопудово будуть абсолютно різного віку.

5. ljalechka

ljalechka Well-Known Member

знаю, що на Котляревсього, є "Хесед-Арье, всеукраїнский єврейский благодійний фонд", і при ньому ніби є садочок , але до 13год, так мені подруга розказала, але туди як то кажуть, можна попасти тільки своїм)

6. Neverland

Я просто водила малого на Кастелівку в садок приватний, то там 1 день коштував рік тому 80 грн/день. Приміщення там доволі велике, але винаймають його навпіл з психологом. Там ходять в групу 5 діток. 2 виховательки в день. Якщо порахувати, то навскидку в місяць з 5 діток вийде 7700, з них треба за приміщення віддати десь тисячі 2 (якщо орендоване, а воно орендоване), кожній виховательці заплатити в місяць десь по тисячі 2 - вже виходить 6 тисяч. А витрати-комунальні... То собі що, прибутку в місяць гривень 500 виходить? Смисл тоді взагалі такий бізнес починати.
    Я перестала туди водити, бо приміщення видається мені замалим + гуляти вони там не мають де, хіба на стадіоні. То шукаю щось хоч трохи краще, з територією для гуляння. І куди подітися - не знаю....(((((((

7. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

+ мільйон
    і умови в Дивосвіті дійсно гарні
    коліжанка водить дитину в той Дивосвіт на Сміливих - то теж дивний доволі садок
    і дівчата, нічого розказувати про нього як напівприватний/приватний і так далі. Давайте називати речі своїми імеами, це державний садок з колективною формою власності (грубо коопереатив). Але він ДЕРЖАВНИЙ! А Дивосвіт на Южному ринку приватний.
    По умовах на Південному мені більше сподобалось.
    І басейн тама чудесний!

8. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

у вищезгадуваному мною садку раніше приймали лише до 10 дітей від 4 років. Тому там група була від 4 до 6 рочків. Зараз вже беруть інколи і 3-річок ( але то вже по дитині орієнтуються). Ну і потрапити туди дитинка може лише у тому випадку, коли хтось із 6-річок "випускається" або хтось із садку йде. От реально, що кілька років тому ( коли сюди водив свою дитину співробітник) там завжди було "зайнято", так і зараз ( коли дитинку влаштовують ще одні знайомі). ТОбто навіть за цих 2000 грн на міс. попит є постійно.
    так. це 2 різних садка. Дивосвіт на Сміливих діє за "своїми законами". Колись я підходила туди ( коли нам було ще актуально це питання) просто поцікавитися. Мені сказали чітко: у нас державний садок і оплата становить ( на той час- кілька років тому) щось біля 4.60 в день. Але потім "вилазять" купа додаткових послуг, які оплачуються щомісяця у добровільно-примусовому порядку як спонсорські за "кисневі коктелі", "додаткові сочки", "заняття по...". І це "набігає" до 1000 грн щомісяця. Врахуйте ще суму "вступного внеску" ( а це не просто "на ремонт") для кожного бажаючого, а озвучується конкретно- встановити гірку на майданчику ( для прикладу) чи систему сигналізації у такій то групі чи придбати комп ютер і т.п. Тобто оця стаття, яка була у "ВЗ"- там справді так є і вже не перший рік. На "Південному"- це зовсім інший, приватний садок, який до Дивосвіту на Сміливого немає ніякого відношення

9. olerusya

olerusya sweet candy ;)

10. Finya

Finya if you don't get enough I'll make it double

Ні, це мінуси. Так не повинно бути. Робота - це не кабала. Щодо оплати, то я ніяких питань і не задавала)
    Я описала, якого типу там матеріалу готувалися. При наявності підручників, складених методистами, підбирати тексти для читання, задач - непотрібне навантаження (неоплачуване).
    Це і є норма. Але робота методиста і робота вчителя - це різні речі. Для уроку завчасно підбирається наочність (до речі, купує її вчитель за свої гроші - або виготовляє сам. А це не його обов"язок, просто ми в такій країні живем).
    Як вона працювала - поняття не маю) Може, суперпогано)
    І я не писала: "що в приватних садках багато безвідповідальних працівників".

11. StarKa

StarKa Member

НЕпоганий ФастракКідс є на перетині Київської і Чупринки, там раніше була оплата 100 грн в день, зараз не знаю. Ходять гуляти на невелике подвір'я, але воно коло дороги або на стадіон(по-моєму той самий про який ви згадували)

12. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

А що в цьому поганого, якщо група невелика?

13. сніжна

у мене знайома водила дитинку туди 2 роки назад, то оплата була біля 3000 грн вже тоді. Гуляли справді на мацюпусінькому подвір ї, яке виїходить прям на ріг Котляревського-Київської. Дітям там хіба вихлопними газами дихати ( оскільки ту часто ходжу, то дітям там немає де бавитися узагалі- маленька пісочниця на грунті за сіткою. А до стадіону ще є добрий кавалочок дороги, тому не думаю, що вихователі охоче туди часто водять різновікових діток, бо там є і 2-річки і 6-річки ). Плюс був лише у харчуванні ( питали батьків, що дитина їсть, навіть який вид риби і відповідно до того складали для неї меню)+ навіть якщо дитина сама зовсім не могла себе обслужити, то і нагодують і в туалет зводять, і памперс змінять і т.п. Але, зрештою, через рік знайома дитинку із цього садку забрала

14. Neverland

Нема уже там Фасттрека. Певно розорився чи переiхав:sad:

15. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

сніжна, нєа
    там набігає в середньому 1500-1600 грн/місяць
    буває 1300грн, а буває і 1800 грн
    то станом на зараз
    а невелика то скільки дітей?
    6 - 8 непогано, коли різновікові
    16-20- погано, нема належної уваги всім
    6-8 економічно неоправдано
    16-20менше 1500-1700 грн не вийде, а взагалі економічно вигідно, тільки при 2000-2200 грн мін, ну це так, щоб вигідно було з т.з. економічної доцільності капіталовкладень

отаке

16. сніжна

17. Panna Land

Panna Land Well-Known Member

Зустрічалась я вчора з пані Світланою у майбутньому садочку на Дж.Вашингтона. Ідея в них дуже класна, хороша методика, все буде по-домашньому, затишна атмосфера для дітей та їх батьків (вартуватиме це задоволення приблизно 1500-1600 грн/міс) Недоліки, на мій погляд, це невеликий дитячий майданчик та багато будинків навколо, тобто садочок в житловому комплексі, де нема ні деревця, ні загородженої території. Хоча я щиро бажаю "Паростку життя" запустити свій проект і мати багато щасливих вихованців!

18. StarKa

StarKa Member

Є моя сусідка туди водить, хіба ще раз перепитаю..

---------- Додано в 13:31 ---------- Попередній допис був написаний в 13:29 ----------

А детальніше можна? Якої величини групу набирають? Чи їх буде кілька? Як з харчуванням, сном? Ну і оплата в принципі терпима дивлячись на ціни навкруги.

---------- Додано в 13:37 ---------- Попередній допис був написаний в 13:31 ----------

А ще поділіться зі мною інформацією хїто знає про якийсь приватний садочок в районі вул Міхновських (Богданка згадувала точну назву вулиці і я знов забула..) і ще кажуть якийсь польський на Героїв УПА?

19. Panna Land

Panna Land Well-Known Member

Дітки в групі будуть різного віку, щоб менші наслідували старших, а ті допомагали малюкам. Тематичні заняття, ігри і т.д. поділятимуться на підгрупи згідно віку. Харчування буде повноцінне, максимально екологічно чисте (в них є жіночка, яка возитиме продукти з села) Ліжечка - дерев"яні, двоповерхові. Одним словом - садочок на повний робочий день, який розрахований приблизно на 30 дітей.

20. сніжна

а у мене таке запитання ( просто проводжу аналогію із приватною школою і харчуванням): як на це дивляться санітарні органи. Адже дозвіл на харчування у офіційних навчальних установах ( як дошкільних, так і шкільних) здійснюється відповідно до законодавства. Крім того, ним окремо передбачаються норми для різних вікових груп. І як контролюючі органи дозволяють організацію дитячого харчування із продуктів, привезених жіночкою із села? Є спец. норми, які передбачають як має здійснюватися постачання продуктів до дитячих закладів.