Приватний садочок

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Zoryanazirka, 23 Березень 2010.

?

Скільки ви згодні платити за приватний садок?

1. 500-600 гривень

116 голосів
    37,8%
  2. 600-700 гривень

48 голосів
    15,6%
  3. 700-1000 гривень

82 голосів
    26,7%
  4. більше 1000

61 голосів
    19,9%
  1. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Відповідь: Приватний садочок

Ми ходимо в ранкову групу на 10 ранку по четвергах, бо ввечері в мене майже щодня гуртки зі старшою.

2. arkka

arkka Well-Known Member

а нам сказали, що нема ранкової групи:girl_sad: багато мам відмовилось, бо вечірній час їм не підходив, і п.Світлана була дуже категоричною в тому плані, а тепер виявляється таки зробили ранкову групу

3. Anastasia

Anastasia Well-Known Member

а нас навпаки на ранок перевели :) нам 2,2 роки. Дивно :)

4. Panna Land

Panna Land Well-Known Member

Ми також ходимо на заняття в "Паросток життя" в групу для найменшеньких (1,2) по четвергах о 15.30 год. Оскільки нема з чим порівнювати, бо більше ніде не були, не можу для себе прийняти рішення чи продовжувати займатись в цій розвивалці чи шукати варіанти?
    Мамочки, які водять своїх діток на Батальну, "Паросток життя" відповідає критерію якісної "розвиваючої розвивалки"?

5. Ogen

Ogen New Member

Привіт! Чи має хтось контакти садочку п.Інни на Новому Львові, терміново треба, але ніде не можу знайти ні точної адреси ні номеру телефону. Буду вдячна за відповідь!

6. allusya

allusya Well-Known Member

Дівчата, поділіться інформацією про приватні садки. З перечитаної теми, згадувалось лише кілька ,які не особливо влаштовують. Може є квартирні чи просто хороші приватні садки. Місце розташування особливо не має значення. Буду вдячна за будь-яку інформацію :)

7. mamba

mamba Member

в мене двоє дітей,активні хлопці, я би заплатила більше, якщо б в приватних дошкільних закладах був фаховий персонал, та достойні умови. Але у Львові немає ні одного такого закладу! 300, 400 чи 2000 грн. за місяць, а умови ті ж самі- мало фахового персоналу, постійні "додаткові" витрати, ніяких гарантій щодо результату розвитку дитини, відсутність правової відповідальності за вашу дитину та не організовано безпеку діткам. Віддала дитину в держ. садочок і маю спокій. Буду сама слідкувати за дошкільним розвитком старшого і потім ні на кого буде нарікати за нездійснені очікування, крім себе)). Задоволена, що завідуюча ще радянської закалки і дотримується ще більш- менш тих старих норм, тому в садку порядок і за дитину я спокійна. Перед тим як шукати приватні заклади, поцікавтесь за якими документими ви юридично оформляєте перебування дитини там, яку (і перед ким) вони несуть відповідальність за дитину і її безпеку? Які є педагогічні чи будь-які дипломи у персоналу? Переважно відповіді на ці питання мене розчарували, коли я шукала щось для старшого...

8. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

Знайшла вчора оголошення на дверях під'їзду
    приватний дит.садок "Калина", вул. Червоної Калини, 64 (район ВАМУ?)
    діти з 2 років,
    працює чи не з 8 до 20.00
    є телефони, якщо когось цікавить, можу переписати.

9. Finya

Finya if you don't get enough I'll make it double

І не тільки в садках) Біля нас є приватна школа - волосся дибки стає, коли бачу, як індиферентно та непрофесійно поводяться "вчителі" з дітьми.

10. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

а що не так власне з юридичної сторони?

11. Finya

До речі, я підробляла в приватному садочку, то коли бачила, як вихователі вчать дітей писати літери, теж була в шоку.

12. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

13. mamba

mamba Member

Йой! І де ж це такі в нас приватні школи?) В нас вже була подібна дискусія на форумі, одна форумлянка досить детально і професійно рахувала по-мудрому бізнес-план для відкриття приватного дошкільного закладу, в результаті (врахувавши більш менш витрати на достойні умови для дітей і невисоку!!! з/п персоналу) батьки мали б платити більше2500 в місяць...і це без підрядника- охоронної організації, яка б забезпечила живу охорону на території, як це робиться в усіх цивілізованих країнах...
    А юридичний аспект такий- з приватним закладом батьки обов"язково укладають письмову угоду, де прописано все (права, обов"язки та відповідальність обох сторін), в разі порушення пунктів цієї угоди, одна із сторін може її розірвати або вирішувати в судовому порядку всі порушення і т.і. Розкажіть-но нам де таке робиться у нас?))

14. Finya

Як людина, що знаходиться "всередині системи", можу сказати, що і в державних закладах є люди, які мають, припустимо, інженерну освіту, а викладають, скажімо, працю:girl_wink: А про приватні - не сумніваюся в такому)

15. Usmishka

Ну то ваша знайома мала відповідну освіту чи ні?
    Приватні як і державні заклади освіти є добрі і не дуже, вчителі-вихователі так само, і ми, батьки, обираємо що нам підходить, а що ні, як і працівники. А вартість в приватників- то поняття відео не, комусь сума астрономічна, а комусь "майже задарма".
    Пробачте, Фіня, але не бачу об'єктивності ваших дописів.

16. Finya

Мала. А що?
    І не можете побачити, бо дописи написані людиною)
    Які саме мої дописи вам не сподобалися і чому?
    Якщо це мені відповідь, то на що саме? Я вас від чогось відмовляла?

17. BlackSheep

BlackSheep Active Member

теж бачила це оголошеня,зраділа що е приватний садок,а потім задумалась от над чим:за даною адресою находиться звичайний 9-ти поверховий будинок впритул до ВАМу,поруч дорога,територіі для прогулянок немае-тількі площадка біля Інтерсіті(загальна) ,по яких таких санітарних нормах можна там відкрити садок?я пояснень для себе не знайшла.Основний акцент робиться на розвиваючих заняттях?Але для розвитку дитини впершу чергу мають бути активні прогулянки на вулиці,і вже потім-навчання.Виходить що більшість приватних закладів то суміш розвивальних занять з загальним наглядом за дітьми.сумно....

18. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

за цей садочок не знаю нічого.
    Але маю досвід квартирного садка з прогулянками (щоденними і тривалими) на загальному майданчику. Звісно, варіант не ідеальний, але мене там все влаштовувало, недоліки повністю нівелювалися перевагами. Ну і звісно, в умовах, коли то все не регулюється законодавством (той садок був неофіційний, формально, угода батьків про спільний догляд за дітьми), все сильно залежить від вихователів. Там я претензій до вихователів не мала.

19. Usmishka

І державних теж - те саме.
    Зрештою, я особисто, нічого більше від садка не чекаю, бо все решта - опіка, виховання і т.д. дається в сім"ї.
    Приватний садок - для мене, плюс - це кількість дітей, харчування, в нас в Дивосвіті - великий плюс - це великі, світлі, сухі приміщення.
    Мінусів купа, тому стараюсь по-можливості, робити часто вихідні, забирати швидше, гуляти після садка.

---------- Додано в 15:20 ---------- Попередній допис був написаний в 15:14 ----------

Ну як на мене - для діток які ходять в такий садочок і мають таких відповідальних вихователів - тільки плюси, звісно, оплата праці - то не питання для батьків, а питання до адміністрації. Але, однозначно, що матеріали повинні готуватись для роботи з дітьми завчасно, тоді і процес цікавий та результативний, і то мало б бути нормою.
    Та мені просто ваша позиція не зрозуміла - то ви пишете що в приватних садках багато безвідповідальних працівників (а де їх мало?), то пишете, що коліжанка працювала супер добре, між собою то все не в"яжеться.
    Мене відмовляти чи вмовляти взагалі сенсу немає - я давно вже прийняла рішення.

20. kati

kati Well-Known Member

так, 64 номер, це будинок якраз біля ВАМу. Обійшла вчора його вздовж і впоперек,але някого садка не знайшла. Може хтось знає де він точно знаходиться??

---------- Додано в 15:40 ---------- Попередній допис був написаний в 15:37 ----------

Ще допишу, може комусь цікаво. На територіі школи мистецтв на сихові є садочок Барвиста палітра, там скорочена група, з 9.30 до 13.30. 850грн/міс.Але мені не сподобався. Одна вихователька і нянечка, кімната велика, але фактично пуста, ні дитячих меблів, пару кошиків з іграшками, подушки на підлозі,плазма на стіні і все. окрема кімната-їдальня, де дають дітям тільки чай, все решта(печенька, фрукти)батьки мус давати з собою.Наразі в них 15 діток, але з вересня хочуть робити ще одну групу,