Природні засоби догляду за шкірою та волоссям

Тема у розділі 'Чарівне люстерко', створена користувачем Chortenia, 12 Червень 2008.

1. Tempernice

Tempernice Well-Known Member

Відповідь: Природні засоби догляду за шкірою та волоссям

не уявляю нині свій догляд без міцелярки, таки чарівна вода, що правда, то правда, але вона така дорогуща і так швидко закінчується...от якби можна було самостійно подібний засіб зробити з якихось природніх інгридієнтів, щоб і косметику з очей і пудру зі шкіри на ура знімав і при цьому залишалось відчуття як після повноцінного вмивання:girl_in_dreams:

2. preciosa

preciosa Well-Known Member

це точно... і я не уявляю... зараз користуюст матуючим лосьйоном від Авен і він мені вже трохи надоїв, знову хочу міцелярку від Біодерма Себіум! Макяж з обличчя знімала суперово, а от Авен щось не дуже добре знімає, може тому, що це не головна його функція...

3. kristas

kristas Well-Known Member

Просвітіть ..шо воно таке? :)

4. Tempernice

там на попередній сторінці jalatan цитувала про вмивання і про чарівну воду -міцелярний розчин. Це суміш якихось хитрих жирних кислот, за відчуттями і за виглядом як звичайна вода, косметику з очей і макіяж зі шкіри знімає на ура і вмиватися після неї не треба. В темі про "косметику-хто яку"http://posydenky.lvivport.com/showthread.php?t=26657&page=267 ми це обговорювали, тут не варто офтопити

5. Sweety Chocoland

Sweety Chocoland New Member

Дівчатка, хто знає якісь рецепти лосьйонів\тоніків з огірків? Сезон вже закінчується, можна було б запастися на зиму)))
    Для себе знайшла такий (для проблемної шкіри):
    40 мл соку огірка + 40 мл відвару звіробою + 20 мл води - зберігати в холодильнику, протирати обличчя щоденно - жаль, що не постоїть довго,
    а ті що постоять - всі на спиртах, що для жирної проблемної шкіри небажано(((

6. AilataN

AilataN жива

Можна зробити спиртовий настій і, коли буде потреба у використанні, випарити спирт.

7. Heureuse

Heureuse вірю...

дівчата, хочу зробити маску для сухого волосся.
    маю яйце, мед, оливкову олію. можна то все змішати чи краще не треба?:girl_crazy:

8. Tempernice

хороша маска вийде, тільки не ціле яйце, а жовток
    а для свого комбінованого-жирного я додаю ще коньяк до такої суміші, але якщо у вас шкіра голови суха, то не варто

9. Svitlanka

Svitlanka Well-Known Member

Останнім часом не можу розчесати волосся без допоміжних засобів - спреїв....Але так хочеться чогось природнього, може хтось знає і робить якісь маски для кінчиків?

10. Tempernice

Я тут десь на сторінках цієї теми жалілася на свої сухі посічені кінчики волосся, також перепробувала купу купованих засобів. Зараз виробила для себе найкраший режим догляду такий- перед кожним миттям на 2-3 години або цілу ніч добре змазую кінчики кокосовою олійкою, вичитала, що перед миттям потрібно "вирівняти" всю довжину волосся до однакового стану забруднення. Так от, за умови, що це робити шоразу перед кожним миттям, то кінці волосся не будуть сухими і будуть набагато легше розчісуватись

11. sekretarochka

sekretarochka New Member

Підкажіть, будь-ласка чи важко змивається кокосова олійка? бо репяхову для мене змити нереально)

12. Rona

Rona Мама-йожик

добре змивається, я користуюсь нею, на кінці волосся наношу за годинку перед миттям

13. Tempernice

Кокосова і олія ши ідеально змиваються шампунем з волосся з першого разу, якщо змазувати не всю голову, а тільки кінчики, то як при звичайній помивці, ніякої різниці. Але я ніколи не змазую так щоб аж капало, я вирівнюю всю довжину волосся до однакого стану жирності з коренями. При цьому нормально сплю на подушці без шапочок і повязок, подушка не вимазується. Репяхова і оливкова олії набагато жирніші, як на мене і їх дуже важко змивати, пробувала, знаю. Такі олійки добре використовувати для масок, але з додаванням спирту (коньяку, спиртової настоянки перця тощо)

Останнє редагування: 9 Вересень 2011
  14. sekretarochka

sekretarochka New Member

На рахунок репяхової олії, то це жах. Як її можна змити. В мене взагалі з нею, окрема історія. Одного разу мій хлопець запросив мене в театр. А я саме в цей день вирішила спробувати репяхову олію, нанесла, помила голову, висушила, волосся жирне-жирне. Помила ще раз ніякого результату, другий раз аналогічно, а час піджимає. А на голові ужас. В кінець кінців я не витримала, все волосся збираю в хвіст і замотую. До того часу я ніколи не заплітала так, більше того завжди з чолкою. Коли я зустрілася з хлопцем перше, що він сказав з такими здивованими очима: "Малишка, ти змінила зачіску?". Цей похід в театр я ніколи не забуду. На наступний день я його звичайно змила, то після цього жахаюсь, коли чую про будь-які масла для волосся. Хоча волосся в мене сухе і досить пошкоджене.

15. Zolotunchyk

Zolotunchyk New Member

Щоб змити кокосову олію, мені треба мінімум два рази промити голову шампунем. Якщо один раз, то після миття волосся залишається жирним.

16. terezka

terezka котяка-вишивака

перед нанесенням треба було у олійку додати жовток і з ложку лимонного соку чи коньяку, тоді змивається досить легко

17. AilataN

AilataN жива

Бомбезна маска для обличчя " Ліквідація". Зоветься так тому, що ліквідує з обличчя признаки невиспаності, або якоїсь там вечірньої нестриманості.
    Основа: сира картоплина і суха ламінарія, порівну.Картоплю на терку, туди ламінарію, перемішати. Вже можна наносити на все лице, включаючи невиспані, заплакані або набрякші очі. А можна піти далі- додати глину, ефіри. Я сьогодні собі таке робила , бо лягла спати в 5 ранку, прокинулась з лицем схожим на холодильник, шкіра бліда, сірувата, очі запухші, набряк на всьому обличчі, страх. До основи додала маску Гея, з гряззю (дякую Атмо!)і ефіри. Можу сміло виходити на вулицю, тільки очки червоні, треба в обід поспати...

18. AilataN

AilataN жива

Як маски екстренноі дії ви робите?

Останнє редагування: 23 Жовтень 2011
  19. Tempernice

Для мене перша допомога при невиспаності і опухших повіках вирішується саморобним льодяним кубиком (сік петрушки з мінеральною водою, заготовила собі на всю зиму і весну точно), наступним кроком- маска з гелю солкосерил (бо моя головна проблема шкіри обличчя при невиспаності- це масове посиніння і почервоніння ділянок постакне, солкосерил на 20 хв значно покращує цю ситуацію і трохи вирівнює тон, ну а далі вже крем і мінеральна косметика,коректора побільше і можна на люди...

20. preciosa

preciosa Well-Known Member

Купила собі голубу глину. Вона з порошком ламінарії. Читала, що вона дуже добра для шкіри з акне, взагалі то як і майже всі види глини.
    Буду собі колотити масочки))
    Щось би ще таке помічне з миттєвою дією)))) для позбавлення від постакне... Придумайте мені щось:girl_in_dreams: