Природні засоби догляду за шкірою та волоссям

Тема у розділі 'Чарівне люстерко', створена користувачем Chortenia, 12 Червень 2008.

1. Lacy

Lacy New Member

Відповідь: Природні засоби догляду за шкірою та волоссям

Дівчата, може, кому-небудь згодиться мій рецепт лосьйону для жирної і нормальної шкіри.
    Літо в пляшці.
    Середній огірок натерти на крупній терці, додати стакан горілки, витримати 7-10 днів при кімнатній температурі. Процідити. Протирати шкiру 1-2 рази на день.
    У мене огірковий лосьйон зараз стоїть в холодильнику, робила я його у вересні. Кожного разу, коли відкриваю пляшку, насолоджуюся запахом лiта- приємним запахом свіжого огірочка! Такий лосьйон- гарний очищаючий і тонізуючий засіб.

2. AilataN

AilataN жива

А шкiрочку не сушить?все таки спирту великий процент...

3. Lacy

Lacy New Member

Нi, не сушить, бо горiлка в лосьйонi -це вже не чиста горiлка, а розведена соком огiрка.

4. AilataN

AilataN жива

Спиртовi розчини сприяють мумiфiкацii зморшок,висушуванню шкiри,збiльшуванню товщини рогового шару шкiри,що може бути доречним в молодому(юному)вiцi,але не пiсля 30.також з часом при використаннi лосьйонiв зi спиртом на жирну шкiру вiдбуваеться ще бiльше зажирнювання,як зустрiчна реакцiя шкiри на висушування.

---------- Додано в 17:56 ---------- Попередній допис був написаний в 17:28 ----------

Максимальна концентрацiя 10%,i то,не на щодень,для щоденних 5% максимум

5. veronka

veronka зла друзя

jalatan, підкажіть, будь-ласка, яку краще усього олійку використовувати для зволоження дууууже сухої шкіри тіла - пшениці, персикову? оливкову (вона, щоправда, щось не допомагає:connie_pull-pigtail)

6. AilataN

AilataN жива

А як ви наносите олiйку?на якi мiсця?))ну,руки,ноги,тiло?як виглядае сухiсть?е трiщини,ороговiння,шелушiння?

7. AilataN

AilataN жива

Чого питалась про тип сухостi-кожна ненормальна реакцiя шкiри мае свою причину. I не завжди внутрiшню. От вчора прийшла наша няня,каже що мае алергiю на холод,руки сухi i в трiщинах,аж до ран,почала питати що до чого-вияснили,що часто(дуже)мие руки з милом,причому ,тим що в нас у ваннi лежить,господарським,накалапуцькала iй крем примiтивний,мило сховали,сьогоднi все в нормi,майже,завтра буде краще. А колiжанка жалiлась на прищi на грудях i спинi,виявилось,що ii шкiра на цих мiсцях так реагуе на...шампунь,вона його змивала з голови пiд душем,шампунь лишався на цих мiсцях,подразнював шкiру.почала мити голову нахиляючись вперед-проблема вiдпала. Прослiдкуйте за реакцiями тiла на миючi засоби,кiлькiсть випитоi рiдини i т.д. Олiйку потрiбно наносити на вологу!шкiру. Жожоба ,до речi,мае вплив на пiдшкiрний жир,це добре для проблемних дiлянок,а для грудей нi. Для сухоi шкiри пшеничнi зародки,авокадо,якщо е подразнення-облiпиха,шипшина,але в сумiшi з iншою. Все дуже iндивiдуально,тому ще й покладайтесь на iнтуiцiю i особистi реакцii.

8. veronka

veronka зла друзя

та на ніжках шкіра завше суха була (тільки там, ніби спадкове - бо і в мами таке), часом аж лусочками дрібнонькими лущиться, після скрабу трохи легше, але треба чимсь зволожувати)

9. Milaya

Milaya New Member

Дівчата, а я відкрила для себе супер скраб. Кокосову стружку, сухі апельсинові корки та овсянку необхідно перемолоти у блендері. Потім цю суміш розвожу теплою водичкою і масажними рухами на все тіло, крім обличчя. Шкіра просто супер!!! Доречі, використовую кокосову стружку, яка залишається після "домашнього добування" кокосового масла.

10. Ольга

Ольга Well-Known Member

то робити маски? якісь є детальніші поради? бо скоро буду вся в тріщинах від сухості

11. AilataN

AilataN жива

Для миття-легкого скрабування писала в темi косметика своiми руками,убтан називаеться. При сухостi шкiри його змiшувати з олiйкою i в душi наносити на тiло,легко масажуючи,можна залишити на тушцi (наприклад поки чистите зубки)вийде маска. I змити водичкою. Креми промисловi потрiбно перевiряти-в водi розкалатати трохи крему,якщо вода мутнiе,а крем розчиняеться-для сухоi шкiри вiн не пiдходить.

12. veronka

veronka зла друзя

трохи недобачаю, киньте посиланням, плііііііііііііііііііз:girl_spruce_up:

13. AilataN

AilataN жива

14. sofcja

sofcja Member

15. AilataN

AilataN жива

16. Хомуся

Хомуся Well-Known Member

sofciа,не маю можливостi переглянути,напишiть в двох словах якi у вiдео рецептики
    Як раз хотіла один з них описати. Це маска для волосся на основі кефіру. Назвали її щось на кшталт "зупинись коли схочеш". Тобто до кефіру послідовно можна додавати майже все, що маєте на кухні: корицю, кардамон, гвоздику, репяхову/оливкову олію, мед, жовток, коньяк і навіть червоний перець. Приправи попередньо розчиняються в невеликій кількості досить теплої води, мед -на водяній парі. На волосся від40хв і до 2-ох год.
    Р.С. пробувала лише кефір+ кориця. результатом задоволена.

17. AilataN

AilataN жива

Відео про убтани супер,але трохи відірвані від реального життя,ніхто так вже дуже возитися з тим не буде.Пропоную трансформований рецепт, як роблю для себе,вистачає надовго.В кавомолку роблю одну засипку до верху вівсянки,гарно перемелюю і просіюючи через сито ,висипаю в ємкість(можна купити в магазині толокно,це і є вівсяна мука).Другу засипку до верху роблю травами-ромашка,липа,календула ,кропива,солодка(вона має властивість милитись),можна купити в аптеці збір"Елекасол" і не паритись з підбором трав.Перемололи і просіюючи висипали до вівсянки.Слідуюча засипка- що в хаті маєте_горішки,спеції негострі,(можна й гострі ,але слідкувати ,щоб на слизову не потрапили) і глину,для мене це обов"язково,дуже подобається ефект від неї.Якщо для тіла-можна в останній засипці змолоти морську сіль.І знову просіюючи засипаєте в баночку.
    Банка має гарно закриватись.А замішую олійкою,або кефіром або водою безпосередньо перед використанням,бо як замішати все зразу довго не простоїть.
    Частіше просто водою.Вистачає на місяць точно,я ще малявку цим мию,вона просто в захваті ,всякі какі-малякі на себе намазувати це ж супер!Дуже гарно відчувається ефект на лиці. Лице я не тру сумішшю,просто наношу на вологе лице і залишаю,поки зубки чистяться або інше щось роблю,можу й по хаті походити,але для моїх хатніх мужчин то занадто сильний стрес))). личко таке ніби після хорошого пілінгу,шкірочка шовкова!,пахуча,ніжна!
    Робиться за 20 хвилин.Скоренько пробуйте і пишіть свої враження!!!

Останнє редагування: 23 Грудень 2010
  18. Rona

Rona Мама-йожик

jalatan, який би Ви порадили догляд (природніми засобами) для куперозної комбінованої шкіри? чим зволожити, захистити і чи підійде такий убтан, що описаний Вами вище?

19. AilataN

AilataN жива

Убтан пiдiйде.Тiльки не терти ним шкiру,а запарити в рюмочцi гарячою водою i вже розпарену сумiш просто намазати на личко. Трави для убтану для комбi шкiри ,ще й куперозноi-зелений чай!(50:wacko: ,i алое!якщо знайдете гель алое, решта на вибiр,пiд настрiй-хвощ,липа,тисячолистник,звiробiй,ромашка,календула.
    Догляд. Найскладнiше це пiдiбрати його для такоi шкiри. Найперше,це курс "аспаркаму"раз в пiв року.(як мiнiмум,як максимум-не курити i не пити,як у вас з цим?у мене погано!))треба розумiти,що процес трiскання капiлярiв вiдбуваеться не тiльки на поверхнi шкiри,а й на внутрiшнiх органах,в серединi м'язевих тканин,в мозку...(якщо вам страшно,значить ,я все пишу правильно!)))
    отже,внутрiшнiй догляд серцево судинноi системи(до речi не здивуюсь,якщо ви напишете,що руки-ноги у вас вiчно холоднi) а потiм зверху "добивати" судинки стимуляторами,одними iз самих доступних i ефективних е зелений чай,екстракт кiнського каштану(як використовувати аптечнi спиртовi екстракти напишу в темi косметика своiми руками),е-кт гiнкго бiлоба,ехiнацеi,женшеню.
    Для догляду комбi шкiри пiдходять легкi масла-конопля ,абрикос,рис,лiсовий горiх,а основне,панацейне для купер.шкiри-масло таману.
    Загалом догляд,як я би це робила,такий-вмивання убтаном запареним,тонiк з кислотами(фруктовими,молочними) ,злегка пiлiнгуючий,на проблемну дiлянку,i крем на все личко ,зволожуче-захисний.

Останнє редагування: 6 Січень 2011
  20. Rona

Rona Мама-йожик