Приготування до весілля

Тема у розділі 'Весілля, весілля...', створена користувачем Sashen’ka, 5 Листопад 2007.

1. Ringo

Ringo Well-Known Member

Відповідь: Приготування до весілля

На Площі Ринок зараз проходить виставка з живими метеликами. Може вони зможуть підказати де в нас замовити метеликів для такого сюрпризу. Хоча,чесно кажучи,я більше уявляю як ті метелики ліниво сидять по кутах коробки і їх треба підштовхувати щоб вони взлетіли.Не знаю як би то треба було заставляти їх гарно політати...

2. Sonne

Sonne Well-Known Member

Метелики мають бути новонародженними тоді вони будуть активно літати і не заляканими. Взагалі метелики живуть в залежності від виду 3-5-7 днів. Ми якраз з площі Ринок хочемо спробувати на суботу замовити, розкажу, що з того вийшло.

3. zaderyshka

zaderyshka Member

Я чула рекламу по радіо, що зараз діє виставка комах і там можна замовити таке, де саме не скажу, але чула, що виставка діятиме доситть довго, ще місяці 2-3. Гугля точно знає шо і як)

а мене "трафляють" фотки з голубами, я страшенно бриджусь цих птахів.

4. casablanka

casablanka Щаслива особистість

Щодо метеликів, то я також мала таку ідею, але все обдумавши відмовилась від цієї затії. У подружки в РАЦСі були голуби які супроводжували їх по всьому приміщенні аж до самої кімнати реєстрації шлюбу. Було дуже гарно спостерігати, особливо коли ті голубки так старанно піднімались по сходам.

5. Sonne

Sonne Well-Known Member

А ми лишилися без метеликів, нових народилося не досить, а старших сумлінна пані не хотіла нам продавати.

6. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

мені спочатку зачіску робили )))

я теж

7. Miss Sixty

Miss Sixty Double Boy Mama

Чи хтось практикував/чув, щоб наречені просили замість квітів дарувати цукерки?:)
    Зазвичай гості стільки надаровують квітів, що утворюється цілий сад. Мені то щось не дуже подобається, та й тепер, коли зал оформляють під один стиль і колір, то не має по суті куди ставити ті усі квіти. А виносити їх у холодильник у службове приміщення ресторану - це якась не повага до гостей і їхнього дарунку. Та й самих квітів шкода.
    От не знаю, що з тим робити. Писати це у запрошеннях якось тактовно - мабуть, засучасно для наших людей (особливо старшого покоління). Просити особисто при зустрічі так, ніби поміж іншим?:girl_in_dreams:

8. бетменша

бетменша Well-Known Member

саме так. От нас недавно з чоловіком запрошували, то так наречена і сказала. Та я б і сама швидше цукерки купила чи плящину, бо квітів і так завжди вдосталь буває, а весільні цукерочки потім можна ще довго смакувати. Ну і вони по-особливому смачні)

9. La esposa

La esposa Moderator

Одні мої молодята колекціонували ангеликів. Написали в запрошеннях, що бажають в подарунок лише агнеликів (фігурки, вироби з малюнками, практичні речі і т.д.). Можна спробувати якось сформулювати, типу "Запах квітів забудеться з часом, а маленька, але пам"ятна дрібничка замість них буде нагадувати нам про цей щасливий день набагато довше".. чи якось так :confused:

10. Tamada

Tamada ла-ла-ла

Загалом квіти в руках створюють святкову атмосферу, гарна "картинка" для фото, відео. Хоча якщо в залі попрацюють флористи, то, справді, квіти можуть дисонувати з інтер'єром.

Щодо гостей, треба знати їх реакцію, хтось може не планував дарувати ні квіти, ні цукерки, а ви фактично змусите їх до цього. Я б зробив як радить La esposa, єдине, можливо, в віршованій і жартівливій формі. Наприклад:

Не даруйте, гості, квітку, бо вона зав'яне
    А цукерочків коробка у пригоді стане.
    або
    У букета на весіллі життя є коротке,
    Натякнем вам акуратно - ми любим солодке.

Це так, нашвидкоруч, для прикладу. Я впевнений, серед форумлянок знайдуться автори які зформулюють краще.
    P.S. Можна і тему зробити для цього спеціальну:)

Останнє редагування: 14 Червень 2013
  11. Miss Sixty

Дякую, стільки гарних ідей)
    Власне, мені було цікаво на реакцію людей щодо такого. Бо мені здається, таке прохання ще не дуже популярне.
    Теж про це думала. Зрозуміло, що треба подавати цю ідею дуже ненав'язливо. Так, щоб люди не відчували ніякого примусу.

А от для мене навпаки. Саме коли гості їх тримають у руках і дарують, то так, це гарно і приємно. А от потім для мене це погана "картинка":) Натрапила на фото однієї знайомої з весілля, де був оформлений стіл молодих, а перед ним наставлено різні різнокольорові квіти різної висоти та ще й у пластикових вазах. Одразу картинка в голові, як на базарі. І толку з того, що ззаду задекорований стіл.

12. Dzvinkalviv

Dzvinkalviv New Member

після того, як вручала запрошення, просила приходити без квітів, реакції були дуже різні- від "ок" до бурхливих обурень. На весіллі було лише 2 букети (чим я дуже тішилася), орхідея у вазонку (яка вже цвіте 7 місяців), кілька коробок цукерків і кілька пляшок коньяку та шампанського.
    Тому, сміливо висловлюйте свої побажання в усній, або письмовій формі.

13. Miss Sixty

А от не знаю тепер у якій все-таки формі висловлювати? В усній якось не так екстримально ніби. Хоча в письмовій з тими віршиками - оригінально. Цікаво, що гості позитивніше сприйняли б?

---------- Додано в 14:47 ---------- Попередній допис був написаний в 14:46 ----------

Це не дуже хочеться вислуховувати:girl_nea:

14. Tamada

Tamada ла-ла-ла

Я про "у руках" і писав, а "потім..." - це однозначно негарно.

А ви індивідуально - комусь усно, комусь письмово.

15. Seshat

Seshat Альфа-баклажан

А якщо без віршиків про заміну квітів цукерками? Просто при врученні запрошення сказати, що маєте прохання не дарувати квітів. Бо заміна квітів на цукерки, то ніби якось зобов’язує подарувати друге:girl_wink:

16. La esposa

La esposa Moderator

Ні-ні, не кажіть так :) тут погоджуюся з Miss Sixty:
    ...а от коли пані з букетом тримає його в руках прямо перед об"єктивом камери, і з-за того букета щось говорить, або гості передають ті квіти туди-сюди перед камерою, ігноруючи дружок з іншого боку - то абзац :girl_impossible: Виручає хіба двокамерна зйомка, але не кожен бюджет дозволяє замовити двокамерку, і не всім це потрібно.
    Тому я проти букетів :)

17. Miss Sixty

Та от власне в цьому і є мінус)
    Тому більше і схиляюся до
    То треба було б ще один список скадати: адекватно-сучасних гостей і не дуже:girl_haha:

18. Tamada

Tamada ла-ла-ла

Легке дежавю...)
    Уступаю думці експерта. Я, до речі, часто пропоную молодятам моменти, які стосуються фото і відео обговорювати з фотографом і оператором, а не з мамою і куліжанкою.
    Я зазвичай дружбів ставлю допомагати молодятам з квітами (і коробками), попереджаючи, щоб не лізли в кадр. Але хто там слухає, вони ж не професійні актори...
    Простіше - запрошувати тільки адекватних) Але то не завжди вдається...

19. Ringo

Ringo Well-Known Member

Була на весіллі,де наречені просили замість квітів дарувати книжки. У запрошеннях цього не писали,просто всім так казали. Я шось слабо собі це уявляла коли збиралась на те весілля,але врезультаті вийшло гарно їм дійсно надарували багато дуже цікавих книжок.

20. casablanka

casablanka Щаслива особистість

Мені квіти ніколи не були лишніми на весіллі. Для них відводиться куточок де гарно вони стоять і після весілля тішать око. І коли ми йдемо на весілля, то завжди з гарним букетом. Але якщо Ви Miss Sixty їх не хочете, то немає нічого страшного прямо сказати для гостей, думаю всі зрозуміють. Скажіть що хочете щоб їх міні подарунок був не на кілька днів, а так щоб приніс солодку користь:girl_smile:.