Приготування до весілля

Тема у розділі 'Весілля, весілля...', створена користувачем Sashen’ka, 5 Листопад 2007.

1. Ланна

Ланна Active Member

Відповідь: Приготування до весілля

Ось знайшла поради по підготовці до весілля. Сподіваюсь знадобляться!
    Свадьба: план подготовки
    Лидия Тумовская, 4 декабря 2009

Подготовка к свадьбе требует очень тщательного подхода, поскольку она сочетает в себе множество мелких деталей, которые вы никогда не сможете удержать в голове. И если вы планируете даже небольшое торжество в узком кругу друзей и родственников, лучше составить план действий и начать готовится заранее. «FunnyDay» поможет вам в этом.

Подготовка к свадьбе

Некоторые вопросы желательно выяснить и подготовить в самом начале, чтобы в последний момент не возникали досадные накладки и недоразумения.
    За 3-5 месяцев

- определите примерную дату вашей свадьбы
    - если вы решили венчаться в день свадьбы, то обязательно проверьте по церковному календарю, венчают ли в этот день.
    - если вы собираетесь в свадебное путешествие сразу после свадьбы. Уточните дни вылета самолетов. Закажите в турфирме свадебное путешествие.
    - составьте приблизительный список гостей.
    - посетите салон красоты, получите необходимые рекомендации и начните заниматься спортом, чтобы выглядеть и чувствовать себя в полном расцвете сил в свадебный день.
    За 2-3 месяца

- В назначенное время придите в ЗАГС и подайте официальное заявление на регистрацию. Не забудьте паспорта и деньги.
    - Если вы будете венчаться, то выберите храм и обязательно обсудите детали венчания с батюшкой.
    - Выберите фасон свадебного платья. Если вы собираетесь шить платье, выберите ателье и обсудите все мелочи по его пошиву.
    - Купите в ювелирном магазине обручальные кольца.
    - Продумайте сценарий вашего свадебного дня.
    - Начните поиски подходящего по числу гостей ресторана или кафе.
    - Утвердите официальный список гостей на свадьбу.
    - Получите согласие потенциальных свидетелей и всех тех, кто будет играть свои роли по разработанному сценарию свадьбы.
    - Купите, закажите или сделайте сами свадебные приглашения.
    За 1-2 месяца

- Выберите фотографа и видеооператора.
    - Выберите фирму для изготовления свадебного торта.
    - Вручите будущим гостям свадебные приглашения.
    - Забронируйте лимузин и рассчитайте количество машин свадебного кортежа. Подумайте также и об украшении автомобилей.
    - Закажите банкетный зал, обсудите свадебное меню и не забудьте уточнить детали украшения праздничного зала.
    - Продумайте сценарий мальчишника и девичника и пригласите на них своих друзей.
    - Закажите салют или фейерверк на свадебный банкет.
    - Составьте подробный план свадебного дня начиная от макияжа, прически и выкупа невесты до свадебного банкета и отъезда молодых.
    - Продумайте мероприятия на второй день свадьбы.
    - Подготовьтесь к вашему свадебному путешествию.
    За несколько дней до свадьбы

- Выберите и закажите свадебный букет и бутоньерки.
    - Проведите мальчишник и девичник.
    - Составьте план рассадки гостей за свадебным столом.
    - Не забудьте припасти несколько бутылок шампанского и бокалов для прогулки.
    - Обязательно походите пару дней в новой обуви, чтобы ее разносить до свадьбы.
    - Соберите чемоданы для свадебного путешествия
    - Соберите сумочку невесты.

Останнє редагування модератором: 7 Грудень 2009
  2. dimalozz

dimalozz Well-Known Member

Ну-ну :xaxa: попробуйте знайти хороших фото-відео-тамаду хоч за шість місяців — ду-у-у-уже важко. Гарячі дати починають бронювати вже за рік наперед. А ще поки то все знайдеш і приймеш рішення...
    Одним словом, стяття під наші реалії не повністю підходить.

3. Мацьопа

Мацьопа Well-Known Member

Карточки для гостей

Готуючись до весілля, зіткнулась з суперечкою на рахунок карточок для гостей. Батьки говорять,що це буде негарно і навіть в деякій мірі образливо для гостей,якщо ми самі визначимо де вони мають сидіти, а я в той час вважаю це невід'ємною деталью правильно організованого весілля! Просто неодноразово спостерігала на весіллях, коли гості "бігли" займати кращі місця, або займали їх для знайомих, які ще не встигли прийти! Що ви про це думаєте? Чи були ви на весіллях з визначеним місцем і як до цього відноситесь?

4. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

Відповідь: Карточки для гостей

Була один раз на маленькому весіллі де так було.весілля було на людей 40-50,тоді це було реально. в мене ж на весіллі, де було 140 людей, я не уявляю як то можна було б зробити...

5. Siania

Siania Love Life

Я на таких не була, але однозначно це хороша ідея.
    Була на весіллях там де невдало посадили за стіл (з незнайомими людьми, з якими абсолютно нічого спільного)в результаті було весело тільки коли танцювали...:girl_spruce_up:

6. Orman

Orman Модератор-бомба

а я була на весіллі на 140 чоловік, з картками - дуже зручно і продумано, де кому з ким буде цікаво ...

Обома руками за картки!

7. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

І я двічі була. Так ліпше, якщо добре продумати хто де сидітиме. Правда, бачила, як гості міняли карточки, бо їм щось не сподобалося.................
    Але тре добре подумати,щоб нікого не образити!!!

8. Orman

Orman Модератор-бомба

9. Kalina

Kalina Active Member

Хороша ідея але потрібно комусь знати до якого столу приблизно відправляти бо як буде багато гостей то всі почнуть шукати свої місця, в нас список гостей зя яким столом чиї карточки мали тамади і показували за яким столом вони сидять, думаю що на весіллі щоб не було скучно то важливо також з ким сидиш поруч. А ще дуже добре тим що не всі гості приходять на одну годину і починається,совання тарілок, бо ж треба чоловіка до жінки посадити і т.д.

10. Юкола

Юкола Ділова ковбаса

На великих весіллях без карточок гості створюють зайву суматоху.
    Ми були на весіллях, де багато люду, так при вході до зали висіли списки, де було розписано, хто за яким столом сидить (столи пронумеровані), хто себе не знаходив, тим дружки допомагали (також мали списки), а вже на столах були карточки.

На одному весіллі взагалі зробили дуже гарно: фужери перевернули ніжкою догори, на те блюдечко від ніжки поклали гарне зерене іблучко, у якому була зубочиточка, на на зубочистку згори одягнута карточка з прізвищем, згорнута дашком, прикрашена атласним бантиком.
    А на тарілках лежали фатінові маленьки торбинки, у кожній маленька шоколадка, малюсінькі цукорочки і також карточка з побажанням.
    Було дуже приємно і гарно. І одразу настрій не на 100, а на 1000%.

---------- Додано в 13:52 ---------- Попередній допис був написаний в 13:51 ----------

так, тим більше, що не всі гості приходять вчасно, і навряд чи старшечкому подружжю буде зручно у компанії друзів молодих, бо лише там вільні місця залишилися.

11. Orman

Orman Модератор-бомба

на тому весіллі про яке я казала так і було - ну не прямо до місця вели, але показали, який саме стіл, а там вже діло техніки :)

12. Niferttiti

Niferttiti Well-Known Member

Є 100 запрошених. Всі по черзі дарують подарунки, ну а далі треба розсідатися. Повідомляють, що ідіть до столу і там десь має бути вказане ваше імя. І то всі гості будуть кругом столу ходити, шукати свою карточку. Або має бути тоді якась людина, яка знає особисто всіх гостей в лице і на прізвище, ще й зразу ж зорієнтуватися, де ж за столом їх карточка лежить. Балаган буде гарантовано.
    Ми раз були на Високому замку. Перед весіллям молода прислала СМСку, що ми сидимо за 10 столом. Коли прийшли в зал, зразу зорієнтувалася, бо до кожного столу була прикліплена кулька з газом, на якій був вказаний номер столу. Гості були поділені по інтересах. Друзі молодої за одним столом, молодого за другим, іт.д. Так здається набагато практичніше.

13. Мацьопа

Мацьопа Well-Known Member

В нас цим питанням зголосились займатись сестра нареченого і мій брат, оскільки вони знатимуть гостей з кожної сторони особисто. У них будуть списки і таким чином вони зможуть орієнтувати гостей в напрямку стола,за яким ті сидять:)

14. enigma

enigma Well-Known Member

В мене на весіллі (60 чол) були картки. Я одразу планувала так зробити, щоб ніхто не загубився, куди сідати,а не завжди є кому скерувати гостей. До того ж гарно зроблені картки (особливо в стилі вашого весілля, наприклад червоно-білі) - це додаткове оздоблення. Потім, коли забава буде йти повним ходом. вже ніхто не зважатиме хто де сидить, але на початку мені видається з картками організованіше.
    В цьому я остаточно переконалась, коли тато почав мені співати, що він саме в цьому місці хоче сидіти, а біля нього тих-то й тих-то посадити, а маму з відчимом "на гальорку" теж не хотілось саджати. І таким чином розприділивши картки на столі, ми уникнули можливих суперечок. Все було продумане наперед)

15. Тетянка

Тетянка Well-Known Member

я була на весіллі, де було 250 чол. (!) в "Озерному краї" - дуже зручно - столи пронумеровані, дружби і дружки мали спики, +списки були біля входу - багато гостей прийшло заздалегідь, крім того молоді десь на 40 хв. спізнились - всі прекрасно зорієнтувались, де сидітимуть. Списки молодята склали дуже гарно - всі сиділи зручними компаніями, хаосу не було :). І ми не переживали за місця - щоб сісти всім разом, і не розкидано...Дуже-дуже хороша ідея :)

16. Багіра

Багіра Well-Known Member

мені видається, що карточки необхідні - але в тому випадку потрібно добре знати інтереси і потреби гостей...
    приміром, на одному весіллі спостерігала як люди поміняли місцями картки, бо їх посадили біля тих, з ким стосунки не дуже... так само бувають на весіллі люди, які майже нікого, крім молодих не знають - то їх очевидно треба садити не далеко від молодих або в гущу активних і веселих, де їх швиденько "розкрутять" на знайомство і спілкування...
    часто на весіллі є компанія, яка хоче сидіти разом, але столи поставлені так, що їм незручно... або багато місць вже заняті, а вільні -одиночні...
    тому я за карточки, але за розумний розподіл:)

17. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

Я підгледіла хорошу ідею, яку застосувала в себе - береш на підмогу двох мам, які мають картки з номерами столів, і коли гості вітають молодих - мами дають гостям карточки з номерами столів, щоб гості самі не ходили і не шукали, де є картка з їх іменем. Але наперед треба пронумерувати столи і приблизно придумати списки де кого посадити - співробітників за один стіл, родичів за інший, такі собі міні-клуби за інтересами. Якщо комусь щось не підходить - гості пересідають самі.

18. Bonka

Bonka Well-Known Member

І в мене на весіллі були карточки. гостей було не багато ,60 чоловік. Вважаю що це дуже зручно і гарно.
    Наперід продумала кого біля кого садити, знайти свої місця допомагали дружби.
    Карточки були оформлені схоже як запрошення.

19. Marianka

Marianka Well-Known Member

Однозначно на мій погляд потрібно розсаджувати людей за інтересами, віковими категоріями..На нашому весіллі ми також купляли маленькі листівки де вказували прізвище та імя людини. Нічого образливого тут не бачу, повірте краще зробити так, ніж невідомі люди будуть сидіти один біля одного і мовчати, це зруйнує в результаті настрій і забаву. Була на весіллі біля 100 чоловік і людей там не розсаджували, хто прийшов швидше той сів біля знайомих чи родичів, а хто пізніше сідав де було місце. Люди бувають різні одним легко розговоритися і познайомитися, іншим ж навпаки важко і дуже не приємно повірте коли ти сидиш ціле весілля біля людини з якою інтересів в тебе нуль.

20. FeRmatta

FeRmatta Well-Known Member

а на весіллі моєї сестри жодних карток не було. наші родичі самі сіли за своїми інтересами і не була ніякого галасу, біготні, всі швидко розсілися біля того, з ким зручніше і приємніше. але родичі зі сторони нареченої знали один одного, а родичі нареченого сиділи за іншим столом, по сторону молодого і теж знали один одного і розсілись самі. на весілля мого брата було так само.

знаєте, взагалі я не прихильник маленьких квадратних столів, за якими гості розсаджені за інтересами. так само я не у захваті від двох столів. я б хотіла розсадити гостей разом, щоб обидві сторони могли познайомитись. а то виходить, що нікого не знаєш із нових родичів.