Преподавание русского языка во Львове

Тема у розділі 'Маленькі бешкетники', створена користувачем Igor_Fenix, 15 Травень 2009.

1. мамочка

мамочка Well-Known Member

Відповідь: Преподавание русского языка во Львове

і тоді і зараз є відсоток людей які поступають самі, без грошей

П.С.: вибачте за офф, не люблю категоричності в дописах

• Подобається Подобається x 2
  2. kati

kati Well-Known Member

Згідна, зараз є відсоток, а тоді ВСІ без грошей.І не було халяви на сесіях....всі мали вивчити, бо інакше не здаш! А зараз ?

• Подобається Подобається x 3
  3. Siania

Siania Love Life

Тут є багато факторів чому так було. Часи були інші, всі жили "середньо", тому діти були скромніші, більше вчились, та й вчителі відносились до своєї професії серйозніше...
    Але було і багато мінусів, наприклад море непотрібних предметів, внушання що життя в СРСР просто казкове, що всі винаходи придумані нашими вченими (почитайте фізику), прививання любові до Сталіна та Леніна (мою бабцю чуть не вигнали з університету за те що вона з подружкою посміхнулась в день смерті Сталіна!!!):suicide: і таких (цитую п. Левандівку) "паскудних" речей було ой як багато...:n::n::n:

4. levandivka

levandivka З яйцями...

Вас надурили. тоді і трава зеленіша була, і погода сонячніша. :xaxa:
    І пропоную на тому зупинитися (з оффтопом).

• Подобається Подобається x 2
  5. kati

kati Well-Known Member

зупинитись так зупинитись:)
    Але з вами не згідна.-левандівка
    Сяня- я говорю лише про якість викладання, а не про політику партіі, це різні речі і нептрібно все мішати до купи.

6. Siania

Siania Love Life

Ну це все повязано...предмети ж були теж політичні, а це відноситься до освіти в ті часи....ок, припиняємо:shutup::shutup::shutup::xaxa:

• Подобається Подобається x 1
  7. Галя_у_стразах

Галя_у_стразах Well-Known Member

Сяня давайте не будет эту дискуссию открывать и про физику в частности

8. Siania

Siania Love Life

Читайте вище - ми цю дискусію закрили...:)

9. Галя_у_стразах

просто замечательно

10. bora

bora Well-Known Member

Якщо ми говоримо про грамотність у дописах на форумі, то навряд чи варто тільки школу звинувачувати - все таки це не китайська грамота, читайте російську літературу і буде Вам щастя (тобто грамотність). Для досягнення рівня розмовної мови, повірте - начитаність - достатній фактор (чи Ви б хотіли аудіокасети по принципу Ілони ЯкоїсьТам?:) ).
    Та зрештою і китайську люди вивчають..самостійно..

• Подобається Подобається x 4
  11. Kira Nessis

Kira Nessis Well-Known Member

На юге Украины "по-советски" до сих пор означает качественно и добротно.
    Нас действительно "строили" в школе, дали хорошие знания, обучали 3-м языкам, и я благодарна за мое советское школьное образование:)

Кстати, у нас даже в магазинах просят: "Дайте мне хорошие пельмени с мясом, такие как советские были в картонных коробках":)

12. нталька

нталька Well-Known Member

В українській школі вчила російську до 5 чи 6 класу. Чудово викладали. Не маю особливих проблем і зараз.
    Вважаю, що цілком можна покращити самому мову, яку досить часто чуєш на вулиці і по тб, трохи читаєш нею різні книги, газети. Школа не показник.

13. enigma

enigma Well-Known Member

Начали за здравие, а закончили про Советы.
    Я закончила русскую школу, у меня была замечательная русачка, которая отлично умела преподнести как язык, так и литературу. Украинский язык мы тогда сдавали все за "подарки". Ну и соответственная у нас "любовь" к нему была. В институте же наконец появилось должное уважение к национальному языку, благодаря многим предметам (я лингвист по образованию).
    Считаю, что во всех официально-деловых ситуациях, а также для выражения уважения к собеседнику, для которого украинский язык является родным (что есть норма, ибо это национальный язык), необходимо говорить на национальном языке.
    Если говорить о качестве преподования русского языка и не только его - это абсолютно индивидуально и зависит исключительно от квалификации и компетентсности учителя. ИМХО
    Русскому языку ребенка лучше всего учить в домашних условиях. Это же утверждение верно и для, скажем, английского языка, если вы как родитель владеете им свободно.

14. нталька

нталька Well-Known Member

Поясніть чому, будь ласка.

15. enigma

enigma Well-Known Member

Потому что именно дома вы сможете дать ребенку намного больше знаний, в садике его/ее научат слов, скажем, кот, собака, мячик и все. Если же общаться дома с ребенком на каком либо языке, ребенок познает мир через этот язык и таким образом владеет им впоследствии намного лучше, в сравнении с садиковским обучением.

16. Irusya

Irusya Well-Known Member

Не знаю як там на півдні з викладанням і "вивченням" української мови, але мене неодноразовово там образила фраза "говорите по-русски, я вас не понимаю"...

• Подобається Подобається x 7
  17. Галя_у_стразах

а меня обижает, когда предлагают на украинский перейти, хотя на самом деле такой необходимости нет

18. Irusya

Irusya Well-Known Member

але ж вам не в Росії це пропонують

• Подобається Подобається x 8
  19. Галя_у_стразах

мне все равно дивно, я понимаю такое понятие, как государственное учреждение - без проблем. в остальных местах - мне дивно

20. Mokka

Mokka Well-Known Member

Аналогічно і я. Я вчилася в українській школі, писати на російській мові мене взагалі ніхто не вчив, але пишу я, здається, грамотно. Було б бажання...

До речі, привчити дитину грамотно писати, не важливо - російською чи українською мовою - можна, якщо вона буде багато читати на цій мові. Принаймні, так було в мене.

Останнє редагування: 20 Травень 2009