практичні аспекти "НЯНЬКА у Вашій родині"

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Ольга, 8 Травень 2007.

1. demetris

demetris Well-Known Member

Няня у Львові

Може я лінивий, але не знайшов про нянь.
    Хотів би знайти дружині помічницю на 2-3р/тижд. Не знаю скільки воно коштую (не в агенціях, а так "на ринку"). Цікавить мене зокрема співвідношення ціна/якість послуг з агенства і "вільних нянь, гувернанток".
    Скільки коштує година, і що в неї входить.
    ДУЖЕ важливо знати справу практично, не з рекламних матеріалів.
    Чув, що на ринку год. няні коштує від 10-15 грн., а хатні робітниці/робітники - то як майстри - "за роботу". Вікна помити - 50-100 грн., щось такого.

2. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

Відповідь: Няня у Львові

Як людина в тому питанні досвідчена, розповідаю.

В агенстві (Тамо - спеціалізується на нянях і гувернантках) няня коштує 8 грн/год. плюс половина першого місячного окладу агенству за підшуковування.

За оголошеннями можна шукати дешевше, але я особисто не ризикую. Мені стрьомно до хати брати людину з вулиці.
    Мій перший досвід в цьому агенстві був дуже позитивним (2004 рік). Потім взяла через знайомих. Зараз знову звернулася в агенство, ще шукають (обіцяють в рамках 3-х днів).

• Подобається Подобається x 3
  3. demetris

demetris Well-Known Member

Відповідь: Няня у Львові

скажіть, будь ласка, що входить в її обов"язки? Дякую.
    Оклад - це скільки год? 40/тиждень? чи можна менше.
    Нам би треба було десь 2-3р/тижд. по 3-4 год.
    Виходить 3рази по 4 год протягом 4 тижнів аж раптом 3*4*4*8=384
    тобто їм перепадає 384/2=192 грн. вони за це згодні будуть працювати? Пробачте якщо питання не до вас, а може якісь контакти в приват чи асю. Вдячний.

4. Ука

Відповідь: практичні аспекти "НЯНЬКА у Вашій родині"

Значиться так. Телефонуєте в агенство і говорите, що Вам треба. Кого, до кого і на який графік роботи. Вони Вам підшуковують людей на співбесіду. Потім випробувальний термін, і, якщо Ви погодилися, то оплачуєте агенству його послуги. Няня теж щось сплачує, якщо я не помиляюся. Ви платите половину з того, на що домовилися. Хоча, при такому графіку, можливо, є нюанси, того я не знаю, бо шукаю на весь день.

Стандартно в обов'язки няні входить (пропонують навіть підписати угоду) догляд за дитиною, прогулянки, займатися, бавитися, готувати для дитини, годувати, змінити брудний одяг (не прати), підтримувати порядок в дитячій. Здається, нічого не забула. Зі своєю я ще окремо домовлялася за мінімальну доплату (то вже було поза агенством, потому), що вона готувала обід на всю сім'ю (зазвичай, поки спала дитина).

Але, якщо Вас цікавить щось спеціально, це можна обумовити.

контакт 2757769, "живуть" вони на Лазаренка. Мене підкуповують тим, що дуже багато років на тому ринку (я бачила їх оголошення в газеті, як ще дітей не мала) і спеціалізуються власне на нянях і гувернантках, а не на працевлаштуванні загалом. Тобто мають вже якісь бази, рекомендації тощо. Практикується, що зі згоди попереднього працедавця дають його телефон, і можна подзвонити і взяти рекомендацію для няні. Принаймні, я так своїй давала.

Вусьо, пора в них знижку за рекламу брати :)

• Подобається Подобається x 5
  5. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Ука, ви молодець, бо для мене няні були дуже неприємний досвід. З того часу віддала всіх дітей в садок, хоча наш садок від вашого трошки різниться.

6. Ука

Для мене власне "няня по знайомству" - теж неприємний досвід, а ще плюс, скажімо так, конфесійна різниця (я писала десь про вибрик на Миколая). Я з осені планую віддавати дитину до садочка, то ж думала дотерпіти, а тим часом вона сама сказала, що більше не може працювати. Тепер от чекаю варіанти від агенства.

А перший досвід був дійсно чудовий, діти дотепер періодично телефонують "няні Тані", щоб привітати зі святами чи ДН. Вона сама педагог з досвідом роботи в садочку, вміла і зайняти дітей, і не давала їм собі на голову вилізти. Я дуже шкодую, що ми мусили розійтися.

• Подобається Подобається x 2
  7. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

А наша сама перша няня була старша жінка з вищою музичною освітою (Львівське паньство) то це був дуже цікавий варіант. Вона в нас ледво до місяця дотягнула працювати. Якось мені не подобалось що вона сиділа на дивані і читала ґазету а малий за той час лементував в ліжку.

Потім були різні люди.

8. mamatu

mamatu Well-Known Member

а я собі так думаю, якщо не складеться якось інакше (на краще тобто), то піду працювати нянькою після 40 років, як свої дітки повиростають.
    діток я дуже люблю, маю пед. освіту.
    (кажуть, що і талант маю з дітками бавитись:o )
    в цій справі ще дуже важливий момент сумісності няні-дитини. якщо контакт є - все буде добре, а як немає - тільки мука для двох сторін.
    я вже мала досвід бавити інших діток. одна подруга лишала мені свою донечку на пару годин (але зрідка). дівчинка майже одноліток з моєю донькою, тож для мене це було не складно - вони бавились між собою, а я лише контролювала їх.
    а ще дуже недовго бавила синочка моєї подруги. я сама запропонувала свої послуги, бо знала, як це тяжко, коли й на базар не вискочиш. спочатку соромно було гроші брати, адже пару годин - то не робота.
    але потім стала сидіти з ним майже цілий день і вже брала гроші, бо й справді мусила відриватись від дома. але робота приносила задоволення, бо хлопчик просто сонечко (ТТТ). єдиною проблемою було те, що моя доня ще мала була й ревнувала мене до хлопчика.
    все ж таки треба щоб дітки свої вже дорослі були.:)

пе.ес: мої знайомі зараз платять няні 500 у.е. в місяць, але вона ще й готує (хлопчику 4 рочки).

• Подобається Подобається x 3
  9. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

Ми няню знайшли завдяки курсам, на які ходили під час вагітності. Там нам порадили звернутися до цього агенства, там підшукують нянь, ви з ними співбесіду проводите, потім, якщо няня сподобалася, ті психологи з курсів її кілька годин тестують на сумісність з батьками та дитиною (в нашому випадку вони дуже добре вже знали нас та нашого малого, тому знали, що нам потрібно). Агенція бере 450грн за послуги, а далі вже не знаю, чи няня щось там їм ще платить. Няня працює за 8грн/година, ми взяли з 9 до 18, але в нас вона ще й прибирає трохи вдома, посуд миє, прасує, на базар/по магазинах тощо, то ми їй доплачуємо за таке додатково. Дуже задоволені, знайшли людину, яка по всіх параметрах нас влаштовує. Вона двічі гуляє з малечею, готує йому їсти, малює/ліпить/будує, добре його бавить. Як вже писала Ука, можна підписати угоду, обумовити всі вимоги, але наша няня "суворих правил", тому обійшлися без угоди. До речі, в цій агенції є вимога, щоб няня була жінка віком від 40 років з власним досвідом материнства, тобто ні про яких молоденьких дівчаток мова не йде, вони на гувернанток підходять.

10. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

а що їм ше до роботи лишаеться?то така натура сташих -обмивати кістки,бо ми молоді "не такі"

Додано через 16 хвилин
    от начиталася тут всякого і вирішила і свою думку висловити! з роки я працювала за кордоном гувернанткою!поговорити є про шо!і вирішила-своїх дітей ніяким няням не віддам!!!!! я сильно полюбила одного з дітей-коли приїхала в сім'ю хлопчику було 5 місяців,його мама одразу скинула його на мене-він бачив її лише пару годин на день або взагалі пару днів не бачив.його бавила я 2 роки!!!!:)можете собі уявити як було мені від них їхати?я до сих пір згадую Констіка(так його звати),коли дивлюся його фотки аж плакати хочеться,він на мене "мама" казав. то була сім'я лікарів,вони були постійно зайняті а коли не працювали-то їздили вдвох відпочивати-діти були або з бабкою і дідом(на вихідних) а пон-пят зі мною(був ше один син 5 років-психічно хворий).Малятко зрозуміло і спало зі мною,і купалося і їло,і ходити і говорити вчила його я! на хозяйку подіяло те,що малий на мене почав казати "мама Ленчі"-тоді в неї шось прокинулося і вона почала вже троха більше часу проводити зі своїми дітьми!і знаєте-я не могла зрозуміти,як можна віддати таке маленьке чудо комусь іншому на так довго???то ж така радість спостерігати за тим,як діти ростуть і вчаться всьому!зараз я чекаю своє малятко і радію вже йому!хочеться,щоб в мене не склалася ситкуація,коли потрібно було б шукати няню(хіба що на пару годин і то після 2-3 років)!
    а взагалі,хорошу няню я би вибирала по своїм міркам-діти відчувають хороших людей,не має значення молода чи старша жінка! я їхала на працю няні взагалі без досвіду-а змогла ще й як!зараз не боюся нічого-маю досвід!

• Подобається Подобається x 10
  11. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

Моя сестра теж платить 500, але дитині вже 11 років :) Вона так до неї звикла (няня з малою з 1,7 року), що не може вже відпустити бо няня і готує і прибирає

Додано через 38 секунд
    А взагалі на прогулянці якщо в будні день то кожна друга дитина з нянею..

12. olenkastar

:shutup:
    серйозно???????????
    а де ж мами?заробляють гроші,щоб няні заплатити за те,що з дитиною сидить,поки мама заробляє гроші...:Dякесь замкнуте коло:shutup:
    ..а як на то пішло,а чому б не попросити бабусь-дідусів посидіти з дитиною?

13. Ірена

Ірена Well-Known Member

а як вони далеко?
    я до шести років з малим як кенгуру носилася. і ще було зручно - бо він в садку був. а коли пішов до школи - знайшла няню. і не шкодую. трохи зайнялася собою. няня в нас була 2 роки. але вона тільки за малим дивилася і вчила з ним уроки.
    цьогоріч спробуєм самі дати раду.

14. olenkastar

на рахунок родичів-я наполовину іронічно...багато хто мене зрозуміє,що деколи ліпше довірити сторонній людині маля,аніж свекрусі(або інші варіанти)...в мене також батьки далеко,тут вся чоловікова родина,але постараюся так,щоб до них звертатися по мінімуму.

15. Ука

Та тому що няні я скажу: має бути так і так. А бабуся свій розум має. Чоловікову маму скільки не наказуєо щодо харчування і вчасного вкладання спати, а все одно "ой, та вона так просила. та то лиш кусочок, всі діти то їдять". А "то" - якась дешева варена ковбаса чи чупа-чупс від якого язик ще пів-дня кольоровий. І ввечері до півночі телевізор дивляться, а рано найменша їх піднімає. А я наступного дня оджу за Дарцею і допитуюся "що сталося, що болить?", бо вона сама не своя. Врешті зізнється "я не виспалася, але Ти ж нас до бабусі пустиш, правда?" Пущу, куди дінуся... Але на щодня - волію няні довірити. Тим більше, що працюю здебільшого вдома. Не оптимальний варіант, але що поробиш...
    та ні, заробляють таки більше, як зарплата няні.
    А причини різні.
    Я наприклад, з одного боку, на чоловікову зарплату троє дітей таки не прогодую повноцінно. А з іншого, є фірма, є колеги, є клієнти, яких підводити теж не можна. Фірма маленька, тому відсутність одного працівника позначається на режимі роботи інших. Підготувати собі заміну - вимагає немало часу і зусиль. Та й не завжди є зкого готувати. Я он давала оголошення, і тут теж, з усіх, хто зголосився, на пробний період залишилося двоє. От і доводиться попри дітей працювати... Без няні в такому випадк просто загинаєшся працювати ночами. Ну або виходить щось таке: http://uka-didych.livejournal.com/75513.html

• Подобається Подобається x 7
  16. olenkastar

:):D:crazy::8::radist: я вам по-доброму заздрю.... мрію про трьох діток
    ви молодець!

• Подобається Подобається x 1
  17. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

А в нас... я вже немаю сили. По приїзді зі Львова віддам малу в садок, бо мені накладно всетаки платити стільки грошей.
    Я ще коли шукала на самому початку то мені співали деякі по $500 на ТИЖДЕНь. Один раз я так вкурвилась з такими розмовами і сказала що пішли вони к чорту за такі гроші. За такі гроші, я ліпше буду сама сидіти дома, а чоловік най робе шо хоче, хоче най іде на панель, но $500 в НЕДІЛЮ я платити не збираюсь, це на одну дитину, і це тільки на відповідальність щодо дитини, ніякої домашньої роботи.

18. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

І я долучусь до вашої теми - тим паче шо досить актуальна. Ми власне найняли няню - хотіли трохи пізніше, але знайомі порекомендували, і треба було вирішувати терміново, зваживши всі за і проти, вирішили взяти зараз, поки на місяць під моїм наглядом, а за місяць, два планую на роботу, але лише на пів дня, донечці лишень три місяці з половиною. Жінка має 45 років, ніякої спец освіти, своїх троє дорослих дітей, няньчила до нас чотирьох, враження нормальне, правда я сама без досвіду, прасує дитячі речі, аитирає пилюку в кімнаті малечі, поливає вазонки.
    Коштує то задоволення 10 грн\год, але не менше ніж 8 год, тобто якшо по факту менше, оплата та сама, тішить лише те, шо можна "добирати" ті години при потребі ввечері або по вихідних.

19. Lola

Lola Member

Для мене ця тема дуже актуальна, бо через місяць треба виходити на роботу, а няню досі не знайшла:sad:. Підкажіть будь-ласка, ціна 10 грн за годину це мінімум за послуги няні у Львові ??? В агенстві сказали, що дешевше знайти не можуть. Але ж якщо няня сидить 10 годин в день, то виходить 2200-2300 грн в місяць.

20. kati

kati Well-Known Member

Через агенство дешевше не буде....треба шукати через знайомих....В середньому буде доларів 300 в місяць

• Подобається Подобається x 1