практичні аспекти "НЯНЬКА у Вашій родині"

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Ольга, 8 Травень 2007.

1. Vesnyanka

Vesnyanka Well-Known Member

Відповідь: практичні аспекти "НЯНЬКА у Вашій родині"

Тобто 20 було б достатньо? Хоча двоє - то одна дитинка. В знайомоі няня теж може якусь хатню роботу робити, але коли дитинка спить. Моі в ті години спати не будуть. Власне та знайома казала трохи раніше мені розцінки в 20 грн за одну дитину і 30 за двох за годину.
    Я теж планувала десь- колись просити няню, щоб сходити десь з чоловіком. То кілька гривень то скільки приблизно?
    Наша кандидатура дуже хороша теж ніби і дітки ніби з нею знаходять спільну мову. Але ще таке питання. А якісь документи потрібно перевіряти? Ми її знаємо з садочку, знаємо її доньку. Але це не дуже близько. А планується все ж залишати її саму з дітками.

2. Lyudvig

Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

Якщо діток двоє, вони спати не будуть і діти активні, то можливо 20 грн. і мало. А 30 якраз. Але то таке... Можливо варто няню саму спитати, скільки би їй було добре і вигідно? :girl_wink:
    На рахунок доплати на вихідні, то можу ще додати гривень 20-30 до загального розрахунку.
    Бувало таке, що ми просили залишитись її з 5 вечора до 12 ночі ( ходили на весілля), то я ще і таксі оплатила. Тому, все залежить від обставин.
    Але я не можу бути таким стандартним прикладом, оскільки у нас з нею склалися вжедружні відносини. Я їй і на д/н дарую подарунок і іменини, і просто так, якщо є бажання. Але і вона зажди нас чимось порадує: то сирника спече для нас, дітям моїм також подарунки дарує на д/н і всяке таке.
    Я знала її маму, тому ніяких документів і не вимагала. Вона мені допомагає вже 1,5 року. :girl_tender:

3. kvVItKA

kvVItKA Позитив року 2013

в нас з нянею теж дружні стосунки, після річної співпраці переглянули умови, бо коли домовлялись то і няня не знала скільки хоче отримувати ні ми дуже не орієнтувались, та й малий був грудний, більшість часу я була з ними, а няню нам треба було на 2-3 години кілька разів в тиждень для прогулянок, або щоб побула в час моєї відсутності. ми переїхили і няні добирання почало займати більше часу тому ми домовились, що кличемо її мінімум на 4 год і трохи підняли ціну за годину, якщо вона затримується довше 23 год завжди викликаємо і оплачуємо їй таксі, після 00 оплата за годину ще на пару грн вища, бо буває, що ми гуляки і в 3-4 ночі повертались:girl_blush2:
    повторююсь, няня в нас тільки бавиться/гуляє з малим, годує його приготованою мною їжею (зрідка смажить сирнички, або варить гарнір типу гречки/макаронів), ні прибаранням/ні готуванням нічим по дому вона не є занята, коли малий спить дивиться телевізор чи відпочиває, дуже рідко, прошу її допомогти по кухні якщо малий спить, а я не встигаю до приходу гостей щось мені почистити/нарізати/потерти, але ніколи не зловживаю, бо таки вона в нас няня, а не домогосподарка
    Було що їй довелось приглянути не тільки за моїм малим, а ще за племінником чи племінницею, я запропонувала подвійну оплату за годину, але вона відмовилась, казала, що діти самі себе добре розважали
    на іменини/дн/миколая няня завжди приносить малому даруночки, ми теж її вітаємо з святами:)
    ну і останній рік час з 2-3 год пару разів в тиждень (як було домовлено при першій зустрічі) збільшився до в середньому 5-6 год вдень, а останні місяці то було вже стандартно 8 і навіть 10 год/день в ті дні коли ми не ходили на заняття, а коли ходили то пів дня
    малий дуже любить няню і зараз за нею скучає, ми всі її любимо:)
    коли народиться менший няня як я собі уявляю далі буде з Домчиком, бо не уявляю як залашати немовля на когось, ну хіба в дворі приглянути коли спить:)
    ага, часто буває, що ми на тиждень їдемо кудись, або няні потрібно якісь свої справи владнати, про все домовляємось

4. Lyudvig

Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

Цілком згідна. Вона може помити посуд, як всі поїдять, чи підмести, чи підлити вазонки. Це вона робить по своїй ініціативі і я щиро їй вдячна за це. Але, коли Аня спить, то я їй залишаю якесь кіно подивитись, або вона собі відпочиває по-своєму.

Аня також нашу дуже любить. І хоча ми вже потроху починаєм ходити в садочок, я не планую повністю її відпускати.
    Коли на подвір"ї ще знали, що то няня, то думали, що то якась моя сестра. А зараз вже пробують її переманити. Але ми не даємся. :girl_nea:

5. kvVItKA

та буває, що я десь вилітаю і залишаю посуд, приходжу, а він помитий, то дуже приємно, але і буває, що вона залишає тарілку після малого не помиту, але я розумію, що мабуть в той час треба було його пильнувати
    в нас в хаті один вазон і він в кімнаті малого, то він "на її території":girl_haha:
    просто деколи хочуть щоб няня і прала і прасувала і хату доглялала і все за "ціною няні", чула таку історію що няня йшла доглядати за дітьми, а довелось постійно в хаті прибирати і речі батьків прати/прасувати/складати і ще там щось, а дітей крім того було 2-є. Хоч є випадки коли няня є і домогосподаркою і то дуже кльово, але ці всі речі обговорюються наперід, якщо всіх задовільняє кількість обов"язків і їх оплата то супер і можна тільки радіти
    а от коли по інерції на няню звалюють все більше і більше обов"язків, а оплату не змінюють для мене не прийнятно

6. Vesnyanka

Vesnyanka Well-Known Member

Я саму няню вже питала, вона теж не дуже орієнтується, ціни не назвала. Я власне не планую ( поки принаймні) залучати її до домашніх робіт. Та й діти спати не будуть. Просто хочу щоб і самій не переплачувати, і няні було нормально.
    KvVitka, а Ви скільки оплачується няні?
    Дякую дуже всім за відгуки.

7. kvVItKA

в цій темі є кілька моїх дописів, можете полистати, коли шукала інфо по сайтах ціна була 10-20 грн/год в залежності від компетенції няні і обсягу її обов"язків, ми домовились про 15 грн/год, зараз це 17-20 грн/год

8. silvia

silvia Well-Known Member

як взагалі відбувається процес "сприйняття" няні дитиною? щоб не боялась напочатку чужої людини ... Гуляти разом к-ка раз, щоб подивитись поведінку няні і дитини, бо на вулиці за ним треба "глаз да глаз".
    Нам би знадобилась няня лише для прогулянок 1-2 рази в тиждень на 2 години.
    Але пару раз залишала дитину на сусідку, яка любить діток ( малий її знає, бо часто в гості приходимо), але на 5 хвилин, щоб спуститись до вхідних дверей будинку, то як поверталась, то він вже хлипав за мною...

9. ELEGANCE

ELEGANCE Active Member

Я гуляла з дитиною і няньою спочатку разом (десь 4 дні), потім залишала їх на 30-40 хв(до речі коли приходила до них син гарно бавився і про мене не згадував, але коли на горизонті появлялась я тоді він уже втікав від няні і брав мене за руку). Зараз гуляють прекрасно без мене. Взагалі процес адаптації у нас заняв десь +-2 тижні(вже точно забула).

10. napoleona

napoleona Well-Known Member

у мене контактна дитина, то після першого разу вона залишилась спокійно і так завжди. Моя думка про няню і нянюякаприбираєпрасує і т.д, то є різін речі, бо наша наприклад суто займається дитиною- гуляє, вдома малюють і різні рольові ігри, клеять, пластилін, тобто вони роблять все, що цікаво дитині, а коли їй ще треба дом. роботу виконувати, то вже то проведення часу з дитиною, тобто неефективне, то я навела до цього прикладу
    моя думка краще щоб няня була нянею

11. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

У вас ще дуже мала дитина. Може почекаєте трохи? Далеко не всім дітям йде няня з раннього віку.
    В мене колись які тільки думки з цього приводу не виникали. Та малий собі сам няню вибрав)). І коли сам захотів)).
    З березня до нас 1 р в тиждень приходить домробітниця. Так от вже з місяць як малий почав кликати її гратися і вона плавно з домробітниці перетворюється на няню. Вже приходить 2 рази на тиждень і більше займається малим, ніж всім решта. З чого ми усі дуже раді. Поки що сидимо всі разом дома(мені то ідеально підходить), а з весни думаю вже можна і на вулицю їх випускати.

12. silvia

silvia Well-Known Member

мені лише для прогулянок на вулиці, щоб у вивільнений час я змогла прибрати чи приготувати.

13. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

14. kvVItKA

silvia, в нас няня була власне з 1,5 річного віку, досвід адаптації (хоч її як такої не було, враховуючи що синочок дуже був грудний і ручний і ні до кого крім мене не йшов, я була дуже здивована) описувала в цій темі, що він відразу пішов до няні і довший час тільки вона або я з цицею могли вкладати його на денний сон:) тобто треба дивитись по дитині, комусь і в 3 роки няня рано, а хтось і з року нормально з іншою людиною бавиться, не спробуєте не взнаєте:)

15. Kotice

Kotice New Member

Відповідь: Шукаю няню

Дівчатка, а підкажіть яка зараз вартість нянь?
    Питання в тому, що хочу певно нашу няню міняти... Бо щось багато проколів останнім часом... працює з пн по пт, з 10 до 18, готує малому, але лише зупку, все решта роблю я, бо вже помилялась вона багато разів, давала чого не треба, оплата в неї 2700...на меньше йти не хотіла, а нам тоді було критично, от зараз і думаю чи не забагато... бо по суті гуляє, присипає (малий 2 години спить вдень), по дому нічого не робить (тобто це було обговорено - лише дитина), але прикол в тому, що не займається з малим....

16. Туфелька

Туфелька Well-Known Member

а що вона взагалі з ним робить коли він не спить? Читати, малювати, ліпити з пластиліну- ви того наперед не обговорювали?
    Наша знайома няня (37 років) бере 20 грн./год. Працює з 9 до 18. Малює, ліпить, читає, готову роботу дитини щовечора показує батькам. Їсти готує тільки для малої, може закинути прання, не прибирає квартиру. В гарну погоду гуляють, роблять якісь ікебани, звірів з паперу, вчить пісень, вірші, танці (примітивні). Їсть з їхнього холодильника, раз на тиждень купає їм дитину, при потребі водить в поліклініку.
    Основне: вона веде зошит погодинно що вони з дитиною робили протягом дня! Це батьки придумали, але це правильно, дисциплінує. До речі, перегляд ТБ їй заборонено. :girl_in_dreams:

17. bobryha

bobryha Well-Known Member

18. Svjatkova

Svjatkova Well-Known Member

в сестри няня- молода дівчина, яка лише бавиться, гуляє, читає, малює з дитиною та дає їй готову їжу, хатніми справами не займається, то її оплата 1600грн в місяць ( пн-пт 10-18год)

19. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Дівчата. моя няня шукає собі роботу у Франківському районі з ранку 9-00,10-00 до 16,00-17-00. Може бути і двоє діток. Деталі в ПП.

20. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Написала тільки Франківський, а реально ще і Сихівський.