практичні аспекти "НЯНЬКА у Вашій родині"

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Ольга, 8 Травень 2007.

1. нталька

нталька Well-Known Member

Відповідь: практичні аспекти "НЯНЬКА у Вашій родині"

от таке двояке ставлення до грошей - для себе рідних 150 грн в тиждень - то ніщо, але чомусь вважаєте, що чужій людині (не важливо пенсіонеру чи комусь ще) то має бути за щастя.
    Роботу треба виконувати і отримувати за неї нормальні гроші, або не брати на себе відповідальність. А догляд за чужими дітьми - це робота і велика відповідальність!

2. Відповідь: практичні аспекти "НЯНЬКА у Вашій родині"

Я як шукала няню, то зробила такий висновок, що більшість з кандидатів немає іншого заробітку, тому няні хочуть за місяць заробити таку суму, за яку б вони могли прожити. Я зараз говорю не про пенсіонерів (як додатковий заротіток), а про працездатне населення. Мене всі питалися чи на повний день потрібна няня, бо на декілька годин - не хочуть, бо це дорога туди-назад тільки як мінімум 4 грн. Тому чим менше годин вам треба няню, тим вища ціна за годину, а якщо на цілий день - ціна за годину менша.

---------- Додано в 09:05 ---------- Попередній допис був написаний в 08:55 ----------

Повністю погоджуюсь з дописом нталька, крім цього завести дитину на гурток і згуртка не менша відповідальність ніж сидіти дома, це дорога, транспорт і так дальше... Крім того, моя няня розказувала історію про свою попередню дитину, за якою доглядала: водила цього хлопчика на гуртки, а під час занять в гуртку дитина покалічилася, то вона казала, що такого переляку ніколи не відчувала, навіть за свою власну дитину. При тому треба зібратися, заспокоїти дитину, а потім ще батьків. Тому, що є легко, а що ні, то є дуже суб'єктивна річ

3. Tsokotukha

Tsokotukha Well-Known Member

Та чому ж риторичне.
    Мова у мене ішла про студентів. Так, будучи студенкою, за такі гроші працювала б (на останньому курсі працювала і за менші гроші).
    Я розумію, що суми в час мого студенства та станом на сьогодні не рівнозначні.
    Проста мова цифр. Свого часу маючи стипендію 180 грн, я працювала додатково за 250 грн. в місяць. В наш час стипендії в середньому 500 грн. Тому підробіток в підсумку на 680 грн. в місяць вважаю зовсім не маленьким.

Дуже цікаво.
    А з чого Ви взяли, що у тих хто шукає няню таке ставлення до грошей?
    Я думаю ні у кого вони на дереві не ростуть, і з неба не падають.
    Але й справді вважаю, що найбільше тим які нарікають на владу та брак коштів до пенсії чи стипендії це має бути за щастя.
    Як мінімум у нашій конкретній ситуації. Бо описувала ж вище одягати-взувати-зашнуровувати (нахиляючись) не потрібно, годувати з ложечки також, читати-писати-малювати-гуляти з дитиною теж не входить навіть у потребу не те, що в обов"язки. За чітким маршрутом (наразі) ходять трамваї, а пенсіонери ж їздять безкоштовно.
    Чому шукали студентів? Та в першу чергу, з огляду на те, що в художній школі заняття тривають в сердньому 2 години (3 академічні години). Впродовж цього часу можна (при бажанні звичайно) приділити увагу навчанню, чи почитавши конспепкт, чи забігши в бібліотеку, чи зайшовши в інтернет-кафе та ще й отримати за це цей час хоча б якісь гроші. Я свого часу з великим задоволенням вхопилась би за таку форму додаткового заробітку.

На практиці ж зіткнулись із ситуцією, коли люди більш схильні сидіти без роботи взагалі, без жодних перспектив, ледве зводити кінці з кінцями, нарікаючи на всіх та вся лише тому, що я пропоную малі гроші заробітку.

4. Natalochka

Natalochka Well-Known Member

Ми платимо няні 13 грн. на год, няня з досвідом, 57 років, але виглядає значно молодшою. Сашкові скоро 1 рік і 2 місяці, знаючи яке він шило, така робота вартує більше. Наразі вона в нас тільки другий тиждень, звикаємо всі. Поки що задоволена, то що бачу мені подобається. Дуже відповідальна, енергічна, любить дітей, вміє забавити - різні віршики, пісеньки, масажики у формі гри після сну, багато гуляє з малим, вже й погодувати виходить.
    Ще на цілий день не залишалася, а з наступного тижня вона в нас буде 4 дні на тиждень з 9 до 19, тобто десь в середньому вийде 2 тис. на місяць. Їсти готую сама, а надалі кашку буде варити вона, щось складніше на обід я.

5. нталька

З життєвого досвіду. Не потрібно рахувати чужих грошей, щоб зробити такі висновки. "Щастя" - це коли (як мені писали) впало з неба, а коли це вважати підробітком... 150 грн отримані за день-два - це добре, але якщо їх по крупинках збирати, витрачаючи доволі багато свого часу і енергії (бо то таки не дома сидіти і щось робити) - 10 грн за годину свого часу - мізер. Чи багато з дівчат тут готові продати свій час за 10 грн?
    І просто уявила:
    Колись у студентські роки мала підробіток за 1 баксик за годину, зате для досвіду. За якийсь час зрозуміла, що не вартує витрачати свій час і зусилля за таке, і просто не прийшла, навіть, не забравши останніх "копійок" зарплатні.

6. natka75

natka75 Well-Known Member

читаю і дивуюсь теж...догляд за 3х річною та 11-ти річною дитиною не порівнюється навіть, так- це відповідальність, яка повинна оплачуватись, але нікому гроші з неба просто так не падають, як пише Цокотуха.
    значить вони вам не так були потрібні, раз не забрали.Але і 10грн то є гроші, які як Ви кажете
    , то назбирається за місяць достатня сума.

7. нталька

Приклад було дано до того, що малі гроші - мала відповідальність, мала відданість роботі. (і не пишіть, що я халтурила :/ Ні, відчула, що мої старання варті більшого, і нічого тим роботодавцям я не зобов"язана, то й пішла. Хоча гроші мені теж
    Ще раз запитаю, хто готовий збирати крупинки вартістю 10 грн за годину?

8. bioland7

bioland7 Well-Known Member

А мені здається, що все це відносно! Основне знайти відповідну людину,
    яка б совісно ставилася і любила свою справу, тобто бавити Вашу дитину.
    Приклад цьому, наша вихователька в садку, яка ціле життя пропрацювала в садку
    за державну,малу зарплату і виховує день в день за малу зарплату не одну дитину, а 30 дітей!!! І виконує свою роботу добросовісно і ніколи не згадує, яка в неї зарплата!

9. Iwka

Iwka Well-Known Member

а кого Ви питаєте?
    Людей, які вже чогось досягли в свому житті? Здобули певну кваліфікацію, мають навики в роботі, які є профі в своїй галузі - і однозначно заробляють більше ніж 10 грн на годину.

Ясно що не буде лісу рук і ніхто не буде наввипередки бігти за такою можливістю.
    Але і няньок не шукають в такій аудиторії.

Не всім дано програмувати, але і програмеру не дано видіти за касовим апаратом - бо він може більше... Це перше.
    А друге - зараз є чимало людей які працюють за 2000 грн на місяць - особливо люди без певної кваліфікації. а це 12,5 грн/годину

То чим гірша робота по супроводженні дитини на гурток по 10 грн/год, три тому що є купа часу для своїх справ. Я будучи студентом не була би проти такого підзаробітку.

Інше питання - логістика добирання. але тут вже хто як собі все продумає.

10. Almariel

Almariel Well-Known Member

11. anka

anka Well-Known Member

можна виходити ще з іншого аспекту-знайома- вихователька дит. садка. За місяць заробляє 1 тис. грн. і бавить одночасно 20-25 дітей. Радо працюватиме нянею за 1500 грн/міс з 1 чи навіть із 2-ма дітками. А якщо її оформити на підприємця як найману особу (щоб йшли стаж і відрахування), то її вдячності меж не буде. Це про тих, хто хоче працювати. А про тих, хто не хоче- знайома старша жіночка брала по 20 грн/год за школяра. Правда, прибирала в хаті і варила (але то власна ініціатива). Тепер звільнилась, бо 20 грн- мало (це при графіку з 8.30 до 18.30). І тепер не має нічого.

12. нталька

от, то Ви можете допомогти Цокотусі. Форум - помічна річ. :)
    В першу чергу тих, хто каже, що 10 грн - це значні гроші.
    Так, все відносно. Свою дитину ми цінуємо, свій час теж, особливо ті,
    . Але хочемо знайти людину (сумніваюсь, що без певної кваліфікації) для нашої дитини, яка би за мізер

13. Almariel

Almariel Well-Known Member

14. нталька

15. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Знаєте, мене після цього допису улибнуло не раз :)
    Для вас я так розумію 10 грн це незначні гроші.
    Ну і для мене 10 грн це незначні гроші, це для прикладу. І ще для багатьох.
    Але є люди, які в силу різних обставин залишились без робити, і няні в т.ч., і роботу знайти не можуть. І за таких обставин вже не вони диктують вимоги а підлаштовуються під працедавців. А як вже нічого не заробляти, сидіти впроголодь і нарікати на жмотів батьків, які не хочуть платити більше. Кращє вже заробляти хоч щось.

К слову, в далекому 2005 я на одній фірмі працювала бухгалтером, отримувала ЗП щось в районі 800 грн. Але на той час я знімала квартиру, не мала ані чоловіка, ані будь кого іншого в кого б можна було грошей попросити, а жити якось треба було. Ну то я ще за 100 грн в місяць прибирала наш офіс, замість прибиральниці. І я не вважаю це чимось таким чого треба стидатись.
    Звичайно тепер зовсім все по іншому, і я на таке би не погодилась, але і життя в мене зараз зовсім інше. А тоді в першу чергу я думала про те на які гроші я житиму, а не престижно це чи не престижно.

Так що будь-які заробітки достойні поваги якщо вони зароблені чесно. І не варто нехтувати грошима, навіть якщо це невелика сумма.

А наші люди чомусь воліють сидіти без грошей, але не погоджуватись на меншу сумму заробітку. З того я роблю висновок що їх ще не притиснуло, бо якби гроші були б дійсно потрібн - погодились би одразу.

16. нталька

Ніколь, або ви мене не зрозуміли, або просто хочете про своє написати. Ніхто не казав, що соромно заробити гроші прибираючи, чи будучи нянею... І навіть, не йшлося про заробіток за короткий час. Я саме говорила, що час вартує багато. І що 3-4 год в день 5 днів на тиждень за незначну суму мало кому буде приносити задоволення від роботи і бажання продовжити цю роботу. (а ніхто ж не хоче, щоб няні щомісяця мінялись)
    і 2005 рік 800 грн - це не мінімальна зарплатня була. і 100 грн важили набагато більше ніж зараз. Ну і ще такий нюанс, що вам не треба було їздити в офіс для прибирання спеціально, затрачаючи додатковий час

17. Tsokotukha

Tsokotukha Well-Known Member

Даруйте, але тут я абсолютно з Вами не згідна. Саме на підставі власного (вищеописаного) досвіду.
    Дякую, але у нас вже працює жіночка, яка дуже справно виконує свою роботу.
    Власне під час моїх пошуків няні, я також зробила такий висновок.

Наталю, ми все ж із Вами, мабуть, говоримо різними мовами.
    Річ в тім, що як не дивно, більшості приносить більше задоволення не робити нічого і постійно жалітись, аніж хоч щось за невеликі гроші.

Жіночка, яка зараз водить мою доньку на заняття ще водить одного хлопчика до садочку (зранку годує та збирає). Зі її словами робота із нашою Ганусею це власне саме те (ні більше й не менше), що їй бракувало до повного щастя.

18. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

я чудово вас зрозуміла, і якби хотіла писати про себе, відкрила би відповідну темку "О себе"
    час вартує багато, згідна. Але в кожної категорії працівників він по різному вартує, і коло обовьязків на це також впливає. А ще так вже склалось, деколи вартість несправедлива відносно кваліфікації чи освітити, чи вимогам від працівника.
    Але я веду до того що ніж взагалі нічого не заробляти, кращє заробляти меньше, але хоч щось.
    Якщо людина вважає що їй того заробітку не треба, і він малий, то вона не візьметься за цю роботу.
    Якщо ж в людини явна нехватка коштів, і перспектива фінансова не тішить, то і 10 грн за годину кращє ніж нічого.

Одна з потенційних нянь ( до речі пенсіонерка яка живе на одну пенсію), на яку я дуже надіялась, мені сьогодні навпаки заявила що по 110 грн в день ( це грубо кажучи за 11-12 годин роботи) вона не хоче бо це треба буде їй до мене дуже рано приходити і в самому кінці дня йти, а їй то складно, напряжно і т.д.... а от якби по кілька годин в день, то вона з радістю.
    В результаті залишилась взагалі без нічого, бо кілька годин в день мені не потрібні.

Так що люди всі різні, вимоги у всіх різні, як і очікування/вимоги від роботи і зарплати.

19. Дана

Дана Well-Known Member

Ну і я напишу пару слів, так як ми наймали няню, правда 3 роки тому, Я шукала няню яка б недорого брала за годину,і найшла, чудову жіночку, яку полюбила моя дитина, ми з нею працювали аж поки Соня не пішла в садок. На початку в мене не було можливості платити багато, я і так віддавала няні практично 70% своє зарплатні, але з часом, в мене росла з/п відповідно і няня отримувала більше. Але чесно кажу практично рік няня працювала в мене за досить скромну платню, так пізніше вона отримувала нормальні гроші, за той рік ніразу не чула від неї що то копійки і як то вона погодилася на таку роботу. В кінці кінців в нас ринкові відносини і на кожен товар є покупець. В любій професії при однакових знаннях і обов'язках є людини які отримують більше і є що отримують менше, як кому повезе.

20. Oddly

Oddly Well-Known Member

Коли ми шукали няню (для тоді майже дворічної дитини) - ціни були такі самі, як ви зараз озвучуєте, але тоді то була інша вартість тих грошей.
    коли ми за рік часу роботи з чудовою людиною запропонували їй платити більше (бо і життя подорожчало, і взагалі дуже вдячні їй були, і в тому числі фінансова можливість зросла) - то вона аж розчулилася і відмовлялася.
    То ще раз підтверджує, що люди по-різному сприймають свою роботу, якщо дійсно хочуть працювати.
    Вона казала - ви мені як сім"я стали, мені аж незручно.
    але я вважаю, що кожен за свою роботу має отримувати достойну платню, таку, яку він особисто вважає прийнятною для себе.

Ще згадала, коли дитині було десь 9-10 міс. - ми домовилися, що одна бабуся-сусідка гулятиме з нею 2 год. Вона все одно той час сиділа в тому ж сусідньому скверику забезплатно - це вона так сприймала.
    дитину привозила я в візочку (переважно на сон) - і забирала так само. оплата була дуже символічна, бо відніміть витрати на дорогу, і часу не треба додатково витрачати. так-от - гроші їй були потрібні, але на більше вона не погоджувалася, бо важко фізично їй було доглядати за дитиною, яка починає ходити, ще й досить немало важить. гроші-грошима, а деколи виступають на перший план і інші речі, як-от власне здоров"я.

зараз я би хотіла знайти людину, яка б могла на плавання водити дитину-школярку. але тут важче - бо то вечорами. і часу треба багато.