Праця вагітної, або як готуватися до пологів

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем levandivka, 29 Липень 2009.

?

Якщо відкинути фінансову сторону, Ви:

1. Працювала б, поки води не відійдуть, перетерпить дитинка.

6 голосів
    4,3%
  2. Плюнула б на роботу і присвятила максимум часу підготовці

94 голосів
    67,6%
  3. Я ТАКа бистра, все встигну...

37 голосів
    26,6%
  4. Я ТАКа затуркана, ТАКа затуркана

2 голосів
    1,4%
  1. Ailenka

Ailenka Member

Відповідь: Праця вагітної, або як готуватися до пологів

кожний сам собі шукає причину-чи шкодитьт робота чи навпаки приносить задоволення. в любих випадках краще прислуховууватися до свого організму і робити так як підказує серце...або маля))))))))))

2. slobodianka

slobodianka Member

Я би вже пішла в декрет, та мене ніхто не відпускає як "незаменимого работника". Ну не можу я вже сидіти на тій роботі, заспокоювати клієнтів, бо ніхто нічо не хоче робити, та ще й шеф скинув все на мої плечі-тепер приходить і лише гроші забирає і видає, а тепер щей взяв стажора на моє місце і збільшив мені (не зменшив) робочий день.Тепер я маю контролювати стажора, монтажників, прилеглі фірми і шефа. І получати за це копійки.

Ху, виговорилась!!! Чекаю відповіді!

Останнє редагування модератором: 28 Липень 2010
  3. levandivka

levandivka З яйцями...

Тішимося! А вичитатися попередньо? :dntknw:

4. Lvivna

Lvivna Member

Я думаю, що майже всі вагітні самі себе заспокоюють і дурять тим, що без них аж ніяк робота не обійдеться, що їх не відпускають з неї. Дуже важливу роль грає фінансова сторона просто, коли звик на себе заробляти, ні від кого не залежати (і у шлюбі гордо всім заявляти, що я сама на себе працюю так, ніби чоловік давить кожну копійку). Я при першій вагітності була така сама, до декретного лікарняного працювала, хоч було і важко, бо треба було рано вставати, далеко добиратися, отікали ноги, бо через зиму ходила, а робота - сидяча, без відпусток, лікарняних, прибігаєш ввечері додому, а ще їсти зварити, прибрати. І здавалось, що в такому русі круглодобовому і має вагітність протікати. Але рух руху - різниця. Зараз я не працюю, але бігаю не менше, ніж тоді, все в хаті роблю, ще маю собаку, то постійно з нею треба "цяцькатись", але тепер я розумію, що у мене спокійні нерви, бо не сварюсь з начальством, набагато більше буваю на свіжому повітрі, а не переїздами в маршрутках, і сидячи в офісі, перебігами між поверхами, я більше спілкуюся з майбутньою дитиною, і розумію, що це і є якраз той правильний стан, в якому має перебувати вагітна жінка! Нехай матеріально важче, нічого страшного, якщо я в пологовому не віддячуся медперсоналу великими грішми, і не вийду звідти з гордо задертим носом, нехай я не куплю дорожезної каляски дитині і такого ж самого ліжечка, тому що тепер я розумію, що це не головне!

5. CaddyV

CaddyV Well-Known Member

>>>кожний сам собі шукає причину-чи шкодитьт робота чи навпаки приносить задоволення. в любих випадках краще прислуховууватися до свого організму і робити так як підказує серце...або маля))))))))))

З першою дитинкою працювала до перед останньго дня (31.12 прийшла з роботи о 22.30 ,а народила 02.01 - рівно в термін),але почувала себе чудово - можливо тому що ми з чоловіком працюємо самі на себе і робота приносить задоволення. І за кермом їздила до восьмого місяця поки чоловік не почав заперечувати ( бо випав сніг і було слизько).А зараз на четвертому місяці і відчуваю що пора зменшувати обороти (можливо вік :d7:).різниця 8 років.

6. OrxIdea

OrxIdea New Member

А я перші місяці працювала, потім кинула роботу, бо треба було диплом писати. а тепер байдикую. хіба хатню роботу роблю та й все. але я не звикла до таких доооовгих вихідних. для мене відпочинок - це активність. тоді добре почуваюсь.
    а зараз 8 місяць - спека, усі у відпустках, на відпочинку, то лізу на стіни... від відпочинку)))
    записалась на йогу, на курси для вагітних) і все одно мені мало. хоча кажуть, щоб насолоджувалась халявою)

7. devnull

devnull Well-Known Member

я з обома своїми пацанами в день пологів ще цілком повноцінно працювала. робота, правда, не підневільна :) - на офіційній, державній роботі пішла в декрет фактично навіть швидше. Останнього разу ще планувала собі зробити день-два вихідного, так щоб провалятися в ліжку скільки захочу, спати цілий день :), але не встигла.
    Є жінки, які не виносять безділля і самі собі знаходять роботу якщо її немає, або дуже вже тяготяться тим вимушеним відпочинком.
    А підготовка дев'ять місяців до пологів це, як на мене, просто нонсенс. Для того, щоб бути достатньо обізнаною, вистачає книжки чи інтернету по вечорах. Хто хоче - і на курси втигне і в басейн чи на йогу. Головне - не заганяти себе, прислухатися до себе, своєї крихітки і чути коли досить і треба спокою і відпочинку.
    Але сидіти дев'ять місяців і медитувати на свй живіт - це тільки підігрівати в собі всі можливі страхи і непевність. Вагітність - це просто життя і нічого тут аж такого щоб на тому надмірно акцентувати і 9-ять місяців готуватися нема. Наш організм сам достатньо готується.
    А, і звичайно, вважаю повною бздурою такі процедури як загартовування сосків чи спеціальний масаж промежини, чи навушники на животі щоб дитинка слухала музику. ІМХО.

8. KOCHAM

KOCHAM Well-Known Member

Я свою роботу люблю. Мені вона є цікавою. Після відпустки завжди з радістю виходила на роботу. Навіть сумувала.
    Ходжу через парк 15-20 хв. Колектив та атмосфера позитивні. Потрібно у справах - тільки домовитись та попередити якщо є потреба затриматись.
    І могла б працювати навіть до останніх днів. Але не хочу.
    Можна після роботи встигати і на курси, у басейн, читати, сесію здавати і т. д.
    Але для чого? Замість "літати" після роботи по потрібних мені справах (бо ж завжди можна все встигнути), а потім ще й хатні хлопоти, але менше часу на спілкування з дитиною та коханим чоловіком - краще я з положених вагітній 30 тижнів буду активно проводити свій вільний час.
    Навіть після двох днів лежання у кожного виникає потреба дій. І не вірю, що усю декретну відпустку можна знудитись.
    У мене наприклад багацько є потреб.
    Окрім курсів на які я хочу ходити не тоді коли зможу після роботи - а завжди і, не прибігаючи з запізненням - а вчасно від початку до кінця;
    гімнастика не тоді, коли щось "засидиться" або чаю піти зробити, або ввечері трішки - а протягом дня хоча б двічі в день по 15-20 хв.
    Багато зустрічей на яких зараз немає часу.
    Читання досхочу і не лише літератури для вагітних, прогулянки та й той самий сон.
    Нарешті наварю та напечу коханому і собі щось цікавіше за звичне меню.
    І звісно "гніздові" турботи, шопінг.
    Перші слова моєї співробітниці, котра хотіла працювати й працювати і нікого не слухала бо була активною та не хотіла знудитися
    Я відчула, що хочу в декрет ще тиждень тому, коли зовсім не скучила за роботою :girl_smile::girl_smile::girl_smile:
    Так що Любім себе та свою Дитинку :d23: :girl_crazy:

Останнє редагування: 24 Жовтень 2011
  9. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

??? що то таке ? :)
    ваше право так вважати
    і тут же самі собі суперечите:

Тобто, я так розумію, що основною Вашою думкою було те, що у вагітної має бути звичне життя плюс ще деякі спеціальновагітні заняття (за бажанням). В тому підтримую. Але ось з цим рішуче не погоджуюсь:

тут же справа в тому, що після пологів змінюється життя. І питання, яке варто собі задати щойно побачивши смужки на тесті: "а чи я вже готова до таких змін, чи мені ще чогось не вистачає, щоб бути мамою/мамою другої дитини/багатодітною мамою?" Тому роботи над собою насправді дуже багато (ну хіба що хтось може бути вже задоволений собою настільки, що не бажає самовдосконалюватись). Пологи - один день, а реальні екзамени починаються потім.
    Зі старшим сином я готувалась до пологів "без відриву від виробництва", точніше, від навчання і роботи. І працювала до останнього дня. З цим синочком, який ще тільки за пару місяців народиться, інтенсивно вчилась і працювала до 3 місяців вагітності, тоді - тільки працювала, і то на дому, а тепер фактично тільки тим і займаюсь, що нарешті вповні насолоджуюсь спілкуванням з синочком, готуюсь до пологів, готую себе і свою сімю до змін у нашому спільному житті. І це прекрасно, яким би фанатиком заробляння грошей я не була (а я така, що не візьму в чоловіка ні на манікюр ні на стрижку ні на помаду, і прибічниця стовідсоткової самореалізації).
    Тому... який месідж хочу донести. Кожна жінка сама для себе вирішує, працювати їй чи ні. І спосіб підготовки обирає сама. Проте готуватись однозначно треба: ми живемо, вагітніємо, народжуємо і виховуємо малюків у зовсім не ідеальному світі, тому самими інстинктами керуватись замало.

---------- Додано в 16:21 ---------- Попередній допис був написаний в 16:20 ----------

ну, і канєшна, не можна очікувати, що у декретній відпустці після пологів Ви відпочинете :)

10. Asal

Asal New Member

Хотіла потрохи збавляти темпи роботи і присвячувати більше часу собі, синочку і майбутній дитинці, а тут мені запропонували нову роботу, яку правда я можу і дома виконувати, правда часу і сил вона займе достатньо(а мені зараз хочеться поспати, погуляти, просто на дивані полежати), крім цього прийдеться у відрядження декілька раз поїхати.... навіть не знаю що робити....

11. malunka

malunka New Member

Asal, мені здається, що це залежить від того який у Вас термін і самопочуття, бо мені після 5-го місяця, наприклад, працювати і навіть просто концентруватися і довго сидіти за якоюсь роботою було важко, а ще від того наскільки ці кошти, які заробити для Вас важливі!
    спробуйте, сядьте, напишіть усі За та Проти і рішення прийде!

12. Asal

Asal New Member

В тому то і справа що термін в мене ще маленький, але мені просто хочеться відпочивати, замучилась я вже працювати, мені потрібна довготривала декретна відпустка:d23::girl_in_dreams::d7:

13. Virchuk

Virchuk Well-Known Member

була б моя воля, я б з 4 місяця пішла у відпустку і ходила собі на всякі курси.
    А взагалі ідеальним варіантом був би скорочений робочий день з годинки 10 до 16. Я б тоді і до кінця вагітності ходила на роботу :)

14. Asal

Asal New Member

В мене такий графік з малим був, я тоді в Києві жила, директор нормальний попався, в нього смого 3 дітей було тому і пішов на уступки.:girl_yes:

15. malunka

malunka New Member

Asal, ну тоді, якщо це не вкрай важко по фінансам, не задумуйтеся, ми ж все ж таки
    не щороку маємо таку нагоду, приділити більше уваги собі, сім'ї та малючку це піде тільки на користь, якщо мама буде більше відпочивати і думати про нього!!!