PR від Фаріон. Поплюємося дружно? Конкурс... :)

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем Ука, 20 Лютий 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. Улянка

Улянка Well-Known Member

Відповідь: PR від Фаріон. Поплюємося дружно? Конкурс... :)

А якщо серйозно.......Якщо Альона має їхати в московію......то куди має їхати бабця Олімпіада Петрівна зі свекрушиного села??????:ninja:

2. Яська Березнева

Яська Березнева Well-Known Member

На Олімпіаду у Ванкувер.:girl_crazy:

3. Chortenia

Chortenia Well-Known Member

4. La esposa

La esposa Moderator

Ну от... а таких, як його бабця - сотні тисяч. Он, моя прабабця - полька. Мама - українка, тато - росіянин. Вдома я і Іра - для мами, і Ірішка - для тата...Мо, звернутися до п.ІрІни по квиток??? :girl_devil:

а найсмішніше, що коли вона спитала дітей, як ім більше подобається - Михайлик чи Міша -- діти хором сказали Мі-і-і-і-і-ша :) :)

Останнє редагування: 23 Лютий 2010
  5. Katrin

Katrin Well-Known Member

Довго намагаюсь щось написати, але чесно, навіть не можу підібрати слів.
    Сама п.Фаріон, (хоча навіть не хочеться звертатись до неї пані, бо то нелюд просто) нагадує мені шавку таку, яка так піскляво тявкає і сама не знає що і чи доречно це.
    Шукала в недрах нету про неї і натрапила на її роз"яснення стосовного свого прізвища:
    " Моє перше запитання — про ваше прізвище. Цікаво, якого воно походження? У вашій першій книжці «Українські прізвищеві назви Прикарпатської Львівщини наприкінці XVIII — початку XIX століття (з етимологічним словником)», крім 4500 прізвищ, є і ваше. Яка дорога цього прізвища у нашу мову?

— Дорога цього прізвища в Україну складна і звивиста, як часом складною є дорога українця до самого себе. Давнє гуцульське слово «фаріон», за словником Бориса Грінченка, означає «інтриган і брехун»."

Що тут скажеш, сама ж про себе і сказала "інтриган і брехун" я би ще додала. але не хочу опускатись до її рівня.

6. enigma

enigma Well-Known Member

Пані Фаріон і у мене викладала. Моя думка така
    1) В загальному її ідеї є непогані, вона переважно агітує за чистоту мовлення - а нам всім цього ой як бракує ІМХО.
    2) Особа вона цікава, досить епатажно подає свої лекції, дає цікаві матеріали до читання.
    3) Методи її агітації зайшли вкрай далеко, якщо об"єктом для неї стали діти. Об"єктом для подібної пропаганди мали б бути молоді сім"ї,які планують завести дитину, а отже і дати їй ім"я. Такі речі однак потрібно робити вкрай обережно, адже будь-яке насадження призведе до природнього спротиву. І шкода, що вона цього не усвідомлює. Такі методи дискредитують її і як політика, і як викладача.

7. hrystusja

hrystusja Well-Known Member

Насліки слів Фаріон: телефон управління освіти червоний від скарг батьків діточок і не тільки цього садочку.Тому думаю без уваги це все не залишиться і без покарання також)))
    І ще здається у тій партії усі трошки неврівноважені що стосується питання мови. зі мною працює одна особа, яка є представником партії "Свобода". Отож, минулого року на 8 березня наш пан інжинер нам співав пісеньку російською мовою, а вона стоїть у іншому кінці столу, закрила вуха і почала голосно співати"ЛЯЛЯЛЯ-ЛЯЛЯЛЯ-ЛЯЛЯЛЯ", її чуть не вигнали........Ужас((((((

8. veug

veug New Member

Посмотрел на это шоу. Кто нас возьмёт в Европу, когда у нас есть такая ... - п. фАРИОН. В нормальной стране, она должна была:
    1) Оплатить моральный ущерб детям и родителям (возможно, часть ущерба оплатило бы руководство садика, прежде чем их выкинули бы с волчим билетом на улицу)
    2) Оставить преподавательскую деятельность (с запретом приближаться к детям)
    3) Чтобы не подставлять партию, чЛЕНОМ которой она является (о чём кричит на каждом шагу) выйти из партии
    4) Извиниться перед Львовянами за испорченный иммидж города и уехать жить из города, как монах-отшельник где-нибудь в пещере.

Но мы живём в украине. И глубокоНЕуважаемой мною п.фАРИОН здесь ещё орден вручат.

9. La esposa

La esposa Moderator

Власне, що найобразливіше те, що покарають кого завгодно, тільки не її...

10. airy_cat

airy_cat New Member

Я вибачаюсь, але я взагалі для себе не можу уявити, що ТАКУ пропаганду можна вважати припустимою для будь-кого.

11. Mamusya

Mamusya Well-Known Member

Я випадково зранку включила телевізор і побачила в новинах сюжет за участю шановної пані викладачки. В кожній країні є певний відсоток ЯРИХ націоналістів, але таким чином впливати на суспільну думку ще не досить оформлених психологічно діток є неприпустимим. Що має відчувати дівчинка чи хлопчик , яким доросла тітонька заявила , що зі своїми іменами їм потрібно пакувати валізи і їхати кудись далеко ? Діти сприймають на віру все , що їм говорять дорослі. І будуть вважати себе гіршими чи кращими за інших. Це ж прямий психологічний тиск на дітей. І на місці батьків , чиїм діткам пані з філологічною освітою таке наговорила , я б подала до суду за моральний тиск на дітей.
    На жаль , ця дуже розумна і освічена дама не врахувала того факту , що на території держави Україна живуть не тільки корінні українці , які звуть діток Марічками чи Івасиками. У нас на роботі працює жіночка - вона єврейка з німецьким іменем і по-батькові. У мене є знайомі - корінні татари , росіяни, поляки. Що , їм тепер називати дітей у відповідності до території, на якій вони проживають ? Це нонсенс.

12. levandivka

levandivka З яйцями...

Співчуваю... трудно жити в ненормальній.
    Вивезли сюди? не випускають?

ЗІ: попрошу Мартіні, щоб додаткову графу у профілі закалатав...
    навіть 2, "з якого року?"

13. Mamusya

Насправді на Львівщині живе багато національностей - і левова частка поляків, яких вивезли в 40-і роки з території , на якій вони проживали. То що тепер , їм Ельжбету чи Яна на вулицю не випускати ?

14. veug

veug New Member

за сочувствие спасибо :)

но я, надеюсь, что данная страна ещё поумнеет. До людей дойдет, что не каждая кухарка может управлять государством.

и тогда никакое "быдло" не будет избрано депутатом. :)

15. Натуля

Натуля Well-Known Member

Я подивишись цей сюжет згадала,випадок. Коли моєму братові було десь років 6-7 (то був початок незалежності України), він з сусідом катався на санках і до них підійшов священник з нашої церкви ну і питає як кого звати, а сусід замість мого брата відповів "Льоша його звати"(хоча ми його так до нього не звертаємось), а священник каже "Льоша то свиня" і пішов далі. Після того мій брат категорично відмовився ходити до церкви. А мама наша з Росії колись сюди приїхала то і не знала, що в наших селах льохою, льошою свиней називають і ніяк не могла зрозуміти за що священник образив дитину. В нашій країні весь націоналізм і патріотизм зводиться до "москалів додому". Я сама російськомовна і добре володію укр. мовою і не засмічую ні укр мову ні російську. А тій п. Фаріон я б напевно в рожу плюна якби вона мою дитину посміла так образити і принизити. Цікаво, якби та мадам почула як в українських сім"ях дітей називають Тімур, Тамір, Давід, Ніколь куди б вона їх відправила...

16. Mamusya

Натуля, У цієї дами вчинки як з відомого прислів"я "Хотілось , як краще, а получилось - як завжди". Маючи за мету добру і правильну ідею, вона перетворює її на цькування і розпалювання міжнаціональних конфліктів . Почитала , що пишуть та ютубі в комментарях - цензура такого словесного поносу не витримає.
    У мене дід і бабці - польки, тіток взагалі звати Ганна,Ольга,Мальвіна,Вікторія,Антоніна. Маму - Стефанія. То мене в дитинстві кликали Вікторця , тітку мою - Тонця. То , що - мені тепер пакувати валізу до Кракова ?
    Найцікавіше те, що коли моя мама вчилась в Артемівську в 60-тих, то там її вперто називали Свєтою- не звучить на російській Стефа.

17. olja_zaj

olja_zaj Well-Known Member

Я судячи з того випадку,не сказала би шо ця людина мала добру мету,вона ніби навмисне це все зробила,тільки чекала коли хтось з діток назветься не так як потрібно,шоб образити,але кого дитя?!

18. levandivka

levandivka З яйцями...

А мені подумалося про наступне.
    Згадайте промову завуча на лінійці 1-го вересня у своїй школі, тост свого шефа на корпоративі.
    Покладіть одну руку на серце - втора на чоло сама ляже, перевірити, чи не гарячка.
    Говорити і думати одночасно - велика штука. :)

Ну, нагородила панночка "40 бочок арештантів". Ну, нам, дорослим, від того тексту вуха в'януть. А дітям..?
    Та у них, як і у персоналу садка був больший рейвах. Їм не показували "видертий для ютуби" ролик. Пофік то їм, що сказано було, серед великої купи вражень.
    На любому "відкритому уроці" вони чують не менше бздур. :)
    Зрозуміло, що дає горлодерам цей ляп від Фаріон.
    А нам з вами? Оно нам треба?

ЗІ: а шо, нині серіалу жодного мексиканського нема?

Мугикаючи класику:

19. Tanyunya

Tanyunya Well-Known Member

є, "Ірено Фаріоно у серіалі "Зашугай його з дитинства":girl_crazy:

20. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Та дітям дійсно байдуже. Вони в такому віці то махом забудуть. :) Ви багато промов пам*ятаєте зі садка чи навіть молодших класів? Я пам*ятаю, що були. А про що? :girl_bye2:
    А я ото думаю, як би нам пані Фаріон у барахолку запросити, там стільком людям бракує... гм... хвантазії доброї. Такі "словеса" виписують... :girl_crazy:

Статус теми:
Закрита.