PR від Фаріон. Поплюємося дружно? Конкурс... :)

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем Ука, 20 Лютий 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. Руда Лисиця

Руда Лисиця Шопоголік :-)

Відповідь: PR від Фаріон. Поплюємося дружно? Конкурс... :)

хто вам таку дурню казав?
    Вона вже і в гезетах,і на телебаченні показувала свідоцтво про народження своєї дочки,навіть в нас на парі показувала...Звати її дочку Софія, без всіляких Жанн.
    Ведетесь на провокації як маленькі діти.

2. bora

bora Well-Known Member

3. zylia

zylia Member

я прошу від першого до останнього дописувача цієї теми по іншому глянути на ситуацію.

4. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

як саме?
    бо я, окрім педагогічної безграмотності і психологічної шкоди, нанесеної дітям, а ще бездіяльності вихователів, нічого в цій ситуації не бачу.

5. Редвумен

Редвумен Active Member

Є один плюс! Тепер в садочки заборонили "шастати" будь-кому. А то ходили (для прикладу) різні партії на Миколая і дарували дітям кулькові ручки (і в яслах тоже) з своїм лого. Маразм! Тепер такого не буде. Є розпорядження з відділів освіти.

6. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

це справді плюс

7. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

8. zylia

zylia Member

я бачу "совіцьке минуле " дається взнаки. І ностальгія гріє душу.

9. Persyk

Persyk New Member

Ірина Дмитрівна в мене викладала укрїнську в політесі,дуже любила її пари, дуже багато хорошого від неї для себе взяла. але вона цього разу не врахувала вік дітей, це було занадто. не можна бути настільки категоричною, треба знати що сказати, як і кому.

10. zylia

zylia Member

Чомусь ніхто не звернув увагу, яким тоном було все те сказано. А тон при спілкуванні, особливо з дітьми, має важливе значення. І він(тон) був дуже дружелюбний і грайливий.

11. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

12. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

:girl_haha: от шкода що текст був "нємножко по-дибільному" (с Добкін) написаний...:))), нє?

---------- Додано в 21:52 ---------- Попередній допис був написаний в 21:51 ----------

ну як в гезетах, то точно тре вірити:)

13. OxankaF

OxankaF Well-Known Member

Зато все це тепер має "продовження" в наших школах. Вчора розмовляла з однією мамою, її дитина називається Віталік. А ось вчителька вперто його називала ВіталИк, пояснюючи, що не буде називати його російським ім"ям. Мама вмовила називати дитину по-документах - Віталій. Хоча вчительку знаю, як дуже хорошу людину і педагога.

14. zylia

zylia Member

от і правильно. А то тільки чути Саша, Серйожа. Альона,Наташа. Нарешті, хоч хтось і десь прагне розставити все на свої місця. Тому шо не говоріть. а масова русифікація, не пройшла безслідно. І те навязане російське ми сприймаємо, як своє рідне. а треба боротися за кожну букву, кожне слово кожен наголос, в іншому випадку ми ніколи не будемо мати чогось свого тільки нашого (автентичності). І я не бачу нічого поганого в тому, що хтось хоче говорити правильно і навчити цього вас.

15. Annjutka

Annjutka Well-Known Member

Краще спрямувати свої сили на щось корисне, а не ф...ньою займатися

16. Руда Лисиця

Може, ми здуріли трохи -
    Є така здогадка, -
    Бо Олекса зветься Льоха,
    ніби свиноматка.

Та й Павла всі кличуть Паша.
    То якщо він січка -
    З'їсть його корова Маша,
    Колишня Марічка.

Вліз Іван,як та свиня,
    В чужу калабаню.
    І змінив своє ім'я так,
    Що тепер він Ваня.

Стьопа,Гріша,Міша,
    Вова,Даша,Лєна,Шура...
    В голові у нас полова
    І темінь похмура.

Та задумайтесь на хвильку
    Де та гордість ваша?
    Чому Вася не Василько
    І хто ж та Наташа?

Скільки можна плазувати,
    Бути на колінах.
    Чи нарешті будувати
    В собі Україну.

Анонім.

---------- Додано в 06:29 ---------- Попередній допис був написаний в 06:27 ----------

наприклад?

17. Annjutka

Annjutka Well-Known Member

Нууу, напевне перейменувати всіх корів і свиноматок рідною мовою:girl_crazy:

18. portik

portik New Member

zylia, після Ваших коментарів, навіть не переглядаючи Ваш профіль,зрозуміло, що у Вас нема власних дітей.
    Якби Ваша дитина опинилася на місці Лізи і категорично відмовлялася йти в садок, бо туди знов може прийти зла тьотя(яка похвалила всіх діток крім неї,а бідну Лізу безпідставно образила), Ви б по-інакшому подивилися на цю ситуацію

19. MAXAMAK

MAXAMAK New Member

От уже доволі давно читаю цю тему, але аж зараз вирішила зробити допис.
    Мені особисто теж більше подобається коли дитя звуть Оленочка ніж Леночка, чи Михайлик а не Міша. Мої доні називаються Соломія та Меланія, а як буде третя доця то буде Мотрійка - і думаю до моїх дітей п. Ірині Фаріон не буде де причепитись. Але я б особисто не хотіла щоб хтось подібний приходив і бодай щось виговорював моїм дітям - нехай навіть позитивне і нехай навіть дружелюбним тоном. Для тих діток, яких пані Ірина (педагог!) взяла за руку і привітала з гарним і "правильним імям" по суті напевно мало що змінилось, але для дівчинки Єлезавети (таке повне від Лиза і дуже гарне російське імя) - це була величезна психологічна травма. ЇЇ публічно принизили перед однолітками і я не здивуюсь що десь зараз у садочку її з цього приводу підколюють. Там як Бет була - то все ок вона Амереканка, а як Ліза, то чогось пані Ірині не прийшло в голову, що вона може бути росіянкою!!!.
    Такі речі треба говорити не 5літнім дітям, а їхнім батькам, вихователям та педагогам - якщо ми дорослі будемо правильно називати імена власних і чужих дітей то і діти наші перестануть бути Ванями та Петями. Не тих лікувати треба пані Ірині і не на тих давити своїм дорослим авторитетом. Звичайно - дітки мовної відсічі не дадуть то чому б не по піаритись.

20. Руда Лисиця

чесно,жарт не оцінила..
    питання далі в силі..

Статус теми:
Закрита.