PR від Фаріон. Поплюємося дружно? Конкурс... :)

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем Ука, 20 Лютий 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. levandivka

levandivka З яйцями...

Відповідь: PR від Фаріон. Поплюємося дружно? Конкурс... :)

Багато чого можна, але...
    1. "заднім умом"
    2. не перед камерами.

Влаштували показуху для преси. Преса як завжди зробила "свій" відеоряд, зі своїми акцентами.
    Свідком там не був, тому припускати можу ВСЕ.

ЗІ: на суботу треба доповідь приготувати (у Політехніці конференція "Геноцид українського народу"). Треба виспатися. Добраніч.

Останнє редагування: 26 Лютий 2010
  2. levandivka

levandivka З яйцями...

Доречі, гарний приклад:
    допис для преси і оригінал. Різницю бачите? ;)
    Легке обтинання тексту перетворює "плач" за розсипаним чаєм у чисту політику.

Останнє редагування: 26 Лютий 2010
  3. Kleo

Kleo New Member

Я підтримую, після її лекцій дійсно виходиш з хорошим, позитивним настоєм. Однак порівнюючи її колишні виступи з теперішніми, відчуваєш сильну заполітизованість останніх. Так про чистоту української мови вона говорила і говорить постійно, що додалося зараз - це постійне висміювання політиків, при цьому вона захопившись не раз перегинає палку.

---------- Додано в 09:18 ---------- Попередній допис був написаний в 09:14 ----------

слова і інтонації в неї завжди такі, пані Ірцю вже не змішиш, така вона вже є

4. yasna

yasna Well-Known Member

А я колись підняла бучу, коли на відкритому занятті у дит садку використовувли ілюстрації де позитивний герой у російськомк сарафані, а негативний - в українській вишиванці.
    І коли побачили в україномовному садку, що прізвища та імена дітей на шафочках пишуться російською мовою, теж всі можливі знайомства в районо використала, щоб замінити їх українською.
    Взагалі ідею вважаю правильною. Тільки не так її треба реалізовувати.
    У нас на рівні районо вимагають на заняттях укпаїнської мови називати дітей українськими відповідниками імен. Навіть ціле заняття для цього передбачено програмою.
    Я здивована, що у Львові це не є нормою. Хай не постійно використовувати, але хоча б знати як буде твоє ім"я українською чотирирічна дитина і може, і повинна.
    Можу уявити шок пані Ірини, яка напоролася в дитсадку на початки зросійщення дітей.
    Хоча б на її місці я б краще вихователям прочухана дала. В прямому ефірі.

5. BlondyGirl

BlondyGirl Member

Найбільше обурює те, що пані Фаріон за своєю мовою б слідкувала. В українській мові немає слова "моцний" і "файно", це також діалектні слова, можливо я помиляюсь і мене виправлять.

6. Юкола

Юкола Ділова ковбаса

американізації вона не злякалася чомусь, ба навіть потішилася за збереження самобутності.
    Хай американська, аби не москальська?:girl_devil:

Як би хлопчик сказав, що він Майкл, а тато американець, то претензій до нього б не було:girl_crazy:

7. Annjutka

Annjutka Well-Known Member

А мене коробить як називають Ганною.

8. levandivka

levandivka З яйцями...

А є сенс? У цій гілці?
    Не сердьтеся. То відсутність кокошніка дезорієнтує. :)
    Звичайно!
    Кіко тих американців тут? А москалів..?
    [MP3]http://www.playcast.ru/uploads2/2010/02/26/1581940.mp3[/MP3]

9. Юкола

Юкола Ділова ковбаса

"еще не вечер...":cowboy:

---------- Додано в 13:15 ---------- Попередній допис був написаний в 13:13 ----------

10. Annjutka

Annjutka Well-Known Member

:girl_haha: та чого вже там

11. Un.Known

Un.Known Well-Known Member

О, так. Можна.

Тільки не кожна людина вказує іншим, куди їм їхати, у випадку, якщо дочку назвуть Альоною.

12. irushka

irushka Well-Known Member

Українська мова - це не лише літературна, а діалекти і розмовна мова є частиною цієї складної системи.
    До теми, мене обурив вчинок п.Фаріон, бо не до дітей таке треба було говорити, ну і толерантністю, звичайно,там не пахло. Але зважаючи на те, якого розголосу ця тема набула, складається враження, що багато хто просто радіє з тієї ситуації,бо є можливість поприбіднятися як сильно ущемлені в Україні права іншомовних і т.д. в тому ж дусі. Тепер давайте будемо на зло Фаріон калічити мову, жибись знала!

13. Юкола

Юкола Ділова ковбаса

Окрім дітей та студентів її ніхто слухати б не став :girl_haha:

14. enigma

enigma Well-Known Member

це скоріш собі зле робити

а давайте всі станемо капєць толерантними і будемо вчити своїх дітей, наприклад, шо гомосексуалзім це нормально (тільки інакше).

15. bora

bora Well-Known Member

Для тих хто дуже переживає з того, що тут збиткуються над випадком - не варто аж так перейматись. Закономірний процес. Якщо я на роботі роблю помилку мені не кажуть, - Ну та нічо, ти ж така файнюня (добра, патріот, весела...), а карають чи роблять попередження. В когось інакше? ІМХО, бачу засуджують вчинок. І це нормально.
    Як на таке не звернути увагу?
    Очевидне бажання піару без знання того предмету. Бажання використати журналістів без розуміння специфіки їх роботи. Бажання навчити правильній мові без правильно дібраних слів і інтонацій при цьому. Мало не політичні баталії в дитячій установі.
    Тут ніхто тій пані не винен. До виходу на велику аудиторію (більшу, ніж залежні від тебе студенти) треба дуже ретельно готуватись. Або наймати фахівців, або сто разів собі переписати сценарій та завдання - чого тією затією хочеш досягти. Але маємо, що маємо.
    Якщо єдиний козир мовознавство - будьте такі добрі - займайтесь на своєму місці тільки своєю роботою. Бо добрих намірів є замало.

Останнє редагування: 27 Лютий 2010
  16. Urtica

Urtica Kristelig qvinna

А по-моєму, один україномовний глянцевий журнал зробив би для нашої мови більше. ніж сотня фУріоних в дитячих садочках.

17. bora

bora Well-Known Member

18. Urtica

Urtica Kristelig qvinna

19. Ворон

Ворон Well-Known Member

Нє, одуд. (Upupa epops або теж одiтут). Якбись те брали єдну клясу в собітській шулє по природовіданню як я колись то були би першоклясним спеціялістом і професійоналом в цему питанню і би сь знали то все. Одуд до холєри, не шпак, не бузьо і не дятел. :cool:

Але більш серьозно. Я багато раз читав(слухав) різні обсудження тріпні Жирановського, Вітренко і інших подібних. Чомусь нагадує собіцьку школу то все. Політінформації. Прочь РУКИ от КАМПУЧИИ. Ну і до чого то зводиться? До власних переживань у школі. Діти тут ні причому бо то не людина яка знаходиться біля них постійно. З’явилась - пропала. Чим більше реаґують "дорослі" тим її позиція стає сильнішою. І тут розрахунок простий. Насолив бос(співробітник) Міша - проголосую за Фаріоншу. Насолила Яринка проголосую за Вітю. Ну і як кажуть пливіть далі туди ж. "Назло модератору виберу ґвалтівника".

І та п.Бора подайте її на суд. Також Жирановського і інших паяців. Вперед. А ще того КОзака не забудьте. ))

А за власні спогади, ну то св’яте діло. Зараз продовжу. Ще коли не народився, за місяць до народження знаходився у Владімірській тюрмі. То такий город у московії. І ці суки мали там багато щурів. Мені то больний слід оставило. Так що я майже рускій. І мені не приятно як хтото так дітьми розговарює. І я єто поріцаю вместе с женщінами-бойцамі леґендарних тачанок. Давайте всі разом покричимо. О і всі ви посмотрітє в зеркало хоч я у зеркало нікогда нє смотрел бо протівно було. І так зранку до вечера.

Я справді до народження в тій тюрмі не довго знаходився і можу далі продовжити в тому ж дусі і згадати всіх ідіотів які викладали або були гістьми у школах. І і що? Ми ж про себе говоримо. А цей конкретний випадок? Діти цю дурість якраз скоро забудуть. Дорослі будуть десятилітями мусолити маразми аля "портянкі в окіянє індуском", "все мужчіни должни бить солдатами а женщіни простітутками" ітд. А можливо краще хоч час від часу іґнорувати цілковитих маразматиків тоді може навіть стане менше маразматиків в політиці теж?

20. Юкола

Юкола Ділова ковбаса

вже кільканадцять років ігноруємо:ninja:

Статус теми:
Закрита.