Позитивне батьківство або дисципліна без покарань

Тема у розділі 'Маленькі бешкетники', створена користувачем Liliyah Romanova, 11 Вересень 2013.

1. Raven

Raven Мама малятка

Дитина 1,5 б'ється. В мене вже говорилка-пояснювалка скінчилась. Що з тим робити є якісь варіанти? Телевізор хіба фіксики.

2. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Вони переважно всі в тому віці б’ються. Моя б’ється, куми хлопці б’ються, чоловіка похресник теж. Вони в нас всі одного віку. Не пояснюйте занадто, бо чим більше акцентувати, тим більше хочеться подивитися мамину реакцію. Притримуйте руки, коли замахується вдарити. Я своїй кажу погладити, поцьомати. Може вона десь побачила, що хтось б’ється, навіть на тому ж майданчику. От пишу, а вона Юстину по голові лупить, глянула на мене і вже типу гладить.
    То в них такий спосіб привернути увагу і подивитися прикольну виставу "Мама злиться":) Я колись так взлилася, гаркнула на малу, а вона давай реготати аж до сліз:girl_haha: Потім я вже з нею реготала. Ну вміє дитина розважитися.
    Вона то переросте, тільки не відповідайте агресією на агресію, то якраз той випадок, коли покарання дуже погіршують ситуацію.

• Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  3. jalla

jalla Прогрес року 2013

Андрій тоже б"ється, при чому з Святиком я такого і близько не мала, і то не просто собі шось там руками гемселить, а чітко наприклад підійде, дасть ляпаса по щоці одній-другій, як бачить що ти не реагуєш- кулаком в чоло, за волосся дьорне. Або коли я забагато всього забороняю, знімаю його зі столів, підвіконників, може підійти і копнути по литці, чи навіть вкусити.
    Десь читала, коли дитина тебе б"є, треба натомість пригорнути, погладити, поцьомати... Працює, але не завжди...

А як вони лупляться двоє з старшим, як кугутики. при чому бачу що це їм навіть подобається, очі азартом горять, тільки розбороню, знову те саме... правда до тих пір, поки хтось когось не вдарить сильніше, тоді вже плачі.
    Так і живем...:girl_crazy:

Останнє редагування: 29 Квітень 2015
    • Смішно Смішно x 2
  4. Raven

Raven Мама малятка

Наша бабуся вже бідна від неї. Малій на кухні конче тре ножів, руку в блендер і т. п.

5. Neverland

Neverland Well-Known Member

Ой, не знаю, не знаю. Я, правда, не прихильниця аж дуже позитивного батьківства, тому дуже тут не радитиму. Але в малого був період биття дуже таки довго. При чому гамселив чоловіка, і сильно. Щось не так - як дасть, чи вкусить... Я теж спочатку просила не чіпати малого, цьомала-гладила, але толку було 0. Тільки злий - дає в око чоловікові чи мені. І тоді, після кількох наглядних биттів по дупі і пояснень за що і чому, він вже нікого не тлумить.

• Інформативно Інформативно x 1
  6. Kotenya

Kotenya Well-Known Member

Я категорично проти фізичних покарань дітей, сама ніколи їх не б'ю і нікому не дозволяю.
    Коли синочок намагається мене вдарити, я його обнімаю, цьомаю, говорю, що чемні дітки так не роблять, а він у нас чемний, розумний, гарний і т.д. А ще намагаюся переключити його увагу на щось інше, розпитую, що він робив, що бачив, як бавився. Майже завжди такий метод спрацьовує.
    Донечка теж часом любить копіювати поведінку старшого брата і когось вдарити, але то для неї швидше забава, а не прояв емоцій.

Останнє редагування: 30 Квітень 2015
  7. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Не можу не поділитись.
    Зараз слухаю курс однієї жінки про те як бути собою, і розумію, що мої батьки ніколи не задумувались над тим яка я дитина і які слова підтримки потрібні саме мені. Не те, що я того не знала чи не розуміла. Просто саме зараз мені треба було пережити це на іншому рівні. Дуже класно вона категоризує всіх на 4-ри групи і говорить про те, що батьки дуже часто бачать своїх дітей такими як вони самі, і з часом діти гублять своє правдиве я і в результаті пробують наслідувати батьків.
    У мене дуже багато думок зараз роїться, як завжди, тому мені важко звезти все лишень до позитивної дисципліни. Я передивилась відео як жінка одягаючись не в своє на очах старіє і стає вся поморщена, або втрачає свою жіночість. Не внутрішньо звичайно, а візуально. Знаю, зараз скажете, що краще з тим в Дефіле, але саме знаючи чотири типи особистостей вона радить як краще виховувати своїх дітей. Я дуже добре зрозуміла чому я так страшенно воюю із своїм чоловіком. Він є тип 4 - такий булі-начальник, а я мяка мрійниця першого типу. Я ніколи не буду все складати по-папочках, бо це не моє, а він ніколи не зрозуміє як можна знати що де знаходиться якщо довкола "балаган".

Дуже перепрошую, що все англійською, але маю надію, що гугля вам перекладе назагал. Дуже раджу переглянути відео в ютюбі. Даю посилання на 4-ри типи дівчаток/дітей. Перша стаття про Тип 1 - Мрійниця, а внизу є посилання на всі решта типи. Сподіваюсь що ще когось захопить ідея, як захопила мене. :connie_pull-pigtail:d23::kisss:

• Подобається Подобається x 3
    • Корисно Корисно x 3
    • Інформативно Інформативно x 2
  8. Akina

Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

Ой, дівчата, в мене вже рве дах.:hang1: У Влада щось трохи і зуби лізуть, але то точно не єдина причина. Другий тиждень істерика на істериці. Такого в нас ще не було, він впертий, дуже активний, але раніше свого добивався якось інакше. А тепер таке враження що Влад сам не розуміє що з ним діється Кричить цілий день, кидається всім , за хвилину вже все ок, далі щось розказує, бавиться, потім знов реве без причини. :facepalm:
    "Сяяямастери, хочу сямастери, маюваааати", дала, він жбурляє ними і "нєєєє, не бууууду, не буду, не хочишииии" :suicide:. На всі запитання "а що ти хочеш? чого плачеш?що сталося" не відповідає, хоч раніше завжди чітко пояснював що йому треба.
    То якийсь скачок розвитку? Бо, наче, почав краще говорити, та і якось так різко віршиків вже багато виявляється знає. А, ну і ще почалося "нє, не дам, я сяяяяааам!" з відповідними псіхами.
    На вулиці вже останні місяці 2 хоч іноді мене слухав і зупинявся, тепер от знов почалося - летить на дорогу, на мене взагалі не реагує, коли кличу навіть не повертається і не зупиняється. У візку їхати не хоче, ногами теж не йде (лягає на землю, качається, сміється, їсть каміння, повзає, сідає на асфальт, іде в протилежному напрямі...), коротше робить все що завгодно. (То він типу насолоджується своєю свободою чи як?) Я то ігнорую, стою дивлюся і раз в 2 хв пропоную спокійно "Влад, вставай будь ласка, підемо додому суп їсти (на майданчик з дітками гратися чи щось іще)", "Влад, дивися, дітки і тьоті ходять ногами, ніхто не лежить на асфальті, вдома будемо лежати". Він либиться, каже "нє, не хочиши" і продовжує своє.
    Десь хвилин за 10 моє терпіння таки кінчається і я беру його собі "під мишку" або силою таки саджу у візок і їдемо додому.
    Ну і з горщиком відповідно теж знову абзац
    Він взагалі за характером активний, хитрий, впертий і з явними лідерськими задатками. Впертим був завжди, але якимось адекватним (не злим і не істеричним) - з ним можна було говорити і іноді якось домовитися, а тепер взагалі караул. Як грамотно реагувати на таку поведінку і як не здуріти? о_О

9. jassystay

jassystay Well-Known Sceptic :p

@Akina Тримайся, сестро! У нас щось дуже подібне коється, тільки без такого екстремізму з биттям банок. Списуємо на стрибок у розвитку і недосип (не вкласти до 1 ночі).

• Подобається Подобається x 1
  10. Kassandra

Kassandra брюнеточка:)

Дівчата, тримайтесь)), то все питання часу - минуться ті істерики (правда і нове щось з часом з"явиться:)).
    мій малий теж летів раніше, а тепер чоловік каже, що я дитину перелякала: малий боїться по дорозі ходити, йде тільки по тротуару, як виходимо на дорогу, то хапає мене за руку або проситься на руки (якось аж занадто). А я всього лиш якось після одного випадку довго розмовляла з малим і розповідала як небезпечно бути самому на дорозі; що водії є різні і по різному поводяться, малий в своїх 2 рочки якось так уважно мене вислухав і потім почав мало не боятися тої дороги...

11. Akina

Та спить наче непогано (як для Влада) зараз. :dntknw:
    Ой, все він знає...:girl_sad: Тепер навіть сам може розказати "дорога, машини їдуть, не мозьна бігати, не мозьна, пеєхід, пісьохідний пеєхід іти, мама, руку іти". Але то коли він "в адекваті", а коли щось в голову стріляє то летить і нічого не чує і не бачить. :girl_in_dreams:
    Він взагалі нічого не боїться, ні висоти , ні собак, ні сам іти далеко від мене... І навіть як на власному досвіді побачить що то можна впасти чи ще щось наступного разу хіба годину пам"ятатиме, а далі знов летить як навіжений. І так геть з маленького, навіть як падає не плаче (хіба вже дуууже сильно лупнеться). Ех, екстремал якийсь росте блін...

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

Мабуть, так звана "криза 2 років", за якою ще "криза 3" і ще багато-багато криз.
    В мене Аня така ж стала десь з 1,9. Був взагалі дурдом. Зараз більшість часу нормальна, але находить місцями.
    Призвичаїтесь.
    У нас, як правило, така поведінка проявляється лише в моїй присутності. З бабою-дідом дуже рідко показує коники. Я - строга в такі періоди (коли находить). Якщо кажу не сипатись піском, а вона сиплеться - забираю з пісочниці до кінця прогулянки, попереджаю, що далі так поводиться - йдемо додому. Наступний випад - і ми таки йдемо додому. В принципі, вона вже навіть знає, що її чекає, роблячи чергову пакость.

• Подобається Подобається x 3
  13. Akina

Не знаю як у нас би було, Влад завжди тільки зі мною, баби-діди всі далеко.
    Мій теж все знає, але робити так не буде. Пхає в рот каміння і каже таким "поучітєльним" тоном сам собі "не-мо-зь-на їсти каміння", кидає і каже "не мозьна кидати пісок, підемо додому".
    Або ще іноді каже "по зьопі дам, по зьопі" і ляскає сам себе по ляшці :facepalm:(ага, то в нас тато такий "розумний", так малого страхає, а колись таки хлопнув Влада пару разів по м"якому місцю:girl_emo:). З чоловіком вже виховну роботу провела (страхає, правда і далі :sad:, але тільки на словах), але Влад вже запам"ятав, йому сподобалось і тепер сам себе ходить "наказує" :girl_mad:

14. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

він ті штани прав-нюхав? бо я показувала, що і як. і витерти за собою теж тре, як вже нагло хочеться впісятися не в горшок.

15. Akina

Нюхав, його баба в селі навчила "ай-я-яй фууу, напісяв, Ляд ванюююська (вонючка), фууу, не гално". І ходить собі далі в мокрих трусах :sad:
    Кажу що з ним діти не будуть гратися бо в нього мокрі труси - теж не "вражає".
    Витирання перетворюється в ляпання і розтирання калюжі руками і ногами в кращому випадку , а коли вже дуууже наполягаю то терне 2 рази тряпкою і каже "всьо, итер" не "проникається" тим "покаранням" ані грама.
    Прати не пробували, я того реально боюся бо Влад + вода завжди = потоп. :dntknw:

16. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

Я не розумію, а в чому проблема? В вас дитина ще навіть двох років не має. Для його віку це абсолютно нормальна поведінка. Дитина досліджує. Це все переросте.

• Погоджуюся Погоджуюся x 3
  17. EgoMusicus

EgoMusicus Мамуля синульки

Ой, описуєте, і впізнаю свого Матвійка, хоч і молодший набагато, але теж такий безстрашний, теж може без мами обійтись, теж не плаче, як впаде/вдариться, хіба вже сильно, теж іде туди, куди йому хочеться, як правило в протилежну сторону.
    Ото вже приблизно уявляю, яким буде в старшому віці, дивлячись на вашого. Треба готуватися:)

• Смішно Смішно x 1
  18. jalla

jalla Прогрес року 2013

Це норма для такої малої дитини.:)

Мамі терпіння, якусь по можливосі допомогу і то все переросте.
    Вони майже всі в такому віці приблизно одинакові.
    Я колись думала, що мій Святослав особливий. Тепер маю такого другого і третє, четверте, якби було, то було би плюс-мінус ідентично, бо то ДІТИ.
    В кожного свої істерики, Святик лягав на землю, Андрій провисає всією тушею мені на руці, коли не хоче іти за руку і я вже не знаю шо краще, а шо гірше, бо руки від того аж рве.
    Пісяння раз правильно, раз де небудь, на вулиці гуляння по принципу куда хочУ, туда лечУ і ше маса усього- то все притаманне діткам такого віку.))

Трохи досвід допомагає, трохи терпіння, нерви в коробочку, то ж наші дітки. ну, а шо з маленькими завжди так важко, а зі старшими, кажут мудрі тьотки свої проблеми.
    І ото так є, відпочинемо на пенсії.:pleasantry:

Останнє редагування: 27 Червень 2015
    • Оптимістично Оптимістично x 3
    • Подобається Подобається x 2
  19. Akina

Так я сюди і не з тим прийшла, пісяння то не найбільша проблема. Мене більше оті крики, істерики і цілковита некерованість хвилюють.
    Чекаю, чекаю коли переросте. А ще щодня чекаю коли чоловік нарешті ввечері додому прийде (а приходить він найчастіше аж о 21:girl_in_dreams:) щоб Влад на нього хоч трохи увагу переключав.
    Я, в принципі, розумію що чим спокійніша, тим Влада швидше "попускає". Ех, мені б яку няньку на годинку-другу хоч іноді... мєчти-мєчти :girl_in_dreams:
    Бо Влад і коли не психує то моєї уваги увесь час хоче - у нього страшенне бажання спілкуватися, рот не закривається ні на секунду:shout: , чекаю що, може, як піде в садок то знайде собі там інших співрозмовників :friends:, а мої вуха і голова трохи відпочинуть нарешті :)))

20. jalla

jalla Прогрес року 2013

То ше не скоро минеться.)))
    В мене Святику 5 минуло, а в нього поведінка ідентична. і то якщо десь збавлю увагу в його сторону починається "мама, ну, чому ти не хочеш зі ною говорити" це тягне за собою істерики і пустощі, істерики і збитки і т.д. Він навіть деколи хоче шоб я його годувала, одягала, тримала пісю коли він пісяє)), хоч відповідно в свому віці прекрасно це робить сам.
    А говорити з ним треба постійно і то зараз твій ше маленький, а потім почнеться тисьча питань за 2 хв і треба відповідати і одне чому тягне інше і т.д. по списку.
    Нині встав в 6.30 і починається "мама, а павуки де живуть", " а, мама, а риба кусається?", " мама, а чому тато курить, то погано курити".:facepalm:))))) Я стараюсь по максимуму кайфанути від того, що він/вони ше маленькі, але так, деколи я просто втомлена, чи хочу спати, але то нікого не обходить.
    @Akina, тобі просто потрібно трохи відпочивати. Знаю по собі, шо коли я відпочивша, чи була десь без дітей, всі їхні вибрики мені виглядають хорошими вчинкамми і взагалі діти в мене ангелочки:))), а коли я змурдована, нагвинчена і взагалі світ валиться, а тут ше вони, товчуть, кричуть, все перевертається, лиється, розсипаються, Андрій куда ходить, всюди пісяє і какає:ireful1:, я впадаю в такий ж стан, в якому ти зараз.

Ну, і форумівка, ти це добре робиш, шо ходиш, і навіть якшо чоловік в 21 прийшов додому, вийти на пів годинки десь самій. Я одягаю навушники і намотую круги навкруг будинку, чоловікові так і кажу, шо мушу на пару хв вийти, бо мені закипає мозг. Поки він поїсть, діти потішаться татом, мене трохи попускає і взагалі треба собі шось такево придумувати, бо і нерви ціліші будуть і мами добріші.:)
    Вони такі є. В такому маленькому віці керованими дітки просто бути не можуть. тут пятирічні часто не керовані, а то ше мале.
    Істерики тоже норма і вікове., головне правильно на них реагувати.
    Ти пишеш про садок, то мій Святослав після садку так на мені відривався, шо мама не горюй. найбільша істерика була "хоцу се побути", і оце насильне тягнення додому вибивало на цілий вечір з колії всіх і вся. Хоча якщо ти пару годин відпочила без дитини, потім та істерика зовсім інакше сприймається.:) Тому кажу, мамі трохи релаксу і все буде добре.)

Останнє редагування: 28 Червень 2015
    • Подобається Подобається x 6