Позитивне батьківство або дисципліна без покарань

Тема у розділі 'Маленькі бешкетники', створена користувачем Liliyah Romanova, 11 Вересень 2013.

1. Nitriotka

Nitriotka Фея з сокирою )

Відповідь: Позитивне батьківство або дисципліна без покарань

В нас задають і відкрито про це говорять.
    Дома треба багато читати, займатись математикою, вправлятись в письмі і віршики вчити. А, ну і плюс, ще деякі батьки собі репетитора з англійської наймати будуть. То короче жесть.

2. Orman

Orman Модератор-бомба

3. Nitriotka

Nitriotka Фея з сокирою )

В нас задають і відкрито про це говорять.
    Дома треба багато читати, займатись математикою, вправлятись в письмі і віршики вчити. А, ну і плюс, ще деякі батьки собі репетитора з англійської наймати будуть. То короче жесть.

4. KOCHAM

KOCHAM Well-Known Member

ой, згадую себе
    я просто лінувалась, і якось натхнення не було, сил
    можливо розподілити час роботи та час відпочинку, більше на свіжому повітрі, щоб пободреє
    більше мотивації (чогось особливого з боку вчителів, поговорити з ними)

---------- Додано в 22:37 ---------- Попередній допис був написаний в 22:33 ----------

тут згідна

в темі навчання та меганагрузок я згідна з Комаровським, що потрібні різноманітні заняття, рухливість, прогулянки,
    дитина повинна рости щаслива, а щаслива вона коли здорова

думаю з вами - уважною мамою, ваш син буде гарно розвиватися

5. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

просто я дуже добре пам’ятаю терор який мені мама влаштовувала через уроки, неграння на ф-но чи розбиту чашку. І це не тому, що вона погана мама, просто у неї самої багато страхів, а я то відкіля могла знати в свої 6 чи 7 років?

6. Strekoza

Strekoza Well-Known Member

Дівчата, дякую за коментарі в темі і кармі :) Десь так я і роблю.
    Загалом вирішила віднести фразу "Не дратуйся" у фрази неадекватних батьків :) Послухала Сатью, дякую за наводку. Дуже гарно мені пішло, майже зі всім згідна. Рекомендую!

7. KOCHAM

KOCHAM Well-Known Member

8. Strekoza

Strekoza Well-Known Member

http://www.youtube.com/watch?v=r_OX7xKXd84
    Оце те, що я слухала, тут дівчата давали ссилку, багато ще є цікавого на ютубі, шкода, бракує часу

9. innamorata

innamorata Well-Known Member

Я щось не знаю чи сюди, але іншої теми не знайшла, то прошу модераторів перенести при потребі.
    Малий взяв собі за звичку битися. Лупить з усієї сили куди попало(преференцію надає обличчю) з розмаху долонею. Я не знаю як реагувати. Зазвичай пояснюю що маму і тата бити не можна, а тим більше інших діток. Беру обіцянку що так більше не буде і щоразу повторюється. Маю два варіанти поведінки - або весь час зупиняти руку і пояснювати, або терпіти і типу не звертати уваги з надією що він не бачитиме жодної реакції і йому просто набридне і то перейде. підкажіть. Бо в мене часом пар з вух від того, деколи аж руки чухаються дати по дупі за то. Але так не хочеться, я собі взяла курс на позитивне батьківство і в такі моменти просто гублюся і не знаю що робити.
    Думаю я не єдина хто з тим стикнувся. Поділіться досвідом, мамусі.

10. Orman

Orman Модератор-бомба

мільйон раз

і в нас дуже чітко спостерігається тенденція - як бачить десь биття (по телевізору), то зразу і собі починає. Телевізор ми давно відмінили. Результат дуже швидкий був.

11. KOCHAM

KOCHAM Well-Known Member

о, Маруся, дякую, згідна
    оце про телевізор та повторювання 100%
    також мінімізую телевізор
    і на спілкування з доцею часу більше
    я впевнена, що у вас фіз покарань немає

Іруся, у нас теж таке було
    наш татко на початках міг по дупці хляпнути - жартома, швидше поплескати
    іноді в оточенні дуркували - бігали, "нападали"
    моя доня почала повторювати - ляскала долонею інших по руках, ногах
    часто по обличчю - особливо коли дехто реагував з посмішкою - і тоді вже не міг пояснити спокійно та серйозно, що так робити не можна
    в будь якому випадку, як пише Orman, зупиняти руку і пояснювати мільйон раз що так себе поводити не гарно
    головне чітко але спокійно
    я ще говорила, що так себе поводять нечемні дітки, а ти дуже хороша і так робити не гарно
    ну і мінімізувати все, що може дитині показувати та нагадувати биття

12. NikaLovely

NikaLovely Well-Known Member

То от в чому причина того, що мої рук не розпускають :)
    Доречі, нещодавно донечка почула від однієї тьоті вислів "а-та-та по попі", три дні з тим носилася, типу всіх наказувала. Перейшло.

Хотіла спитати, чи є нормальним з точки зору позитивного батьківства виставити одну дитину за двері, якщо не дає другій засинати, слухати казки, скаче в ліжку, як кенгуру, регоче і мене не чує? Після 3-го прохання кажу, що заважає сестрі/брату спати і виставляю за двері, результат миттєвий, плаче, проситься назад, бере мою руку, посміхається і тихенько слухає казочки.

13. KOCHAM

KOCHAM Well-Known Member

14. Orman

Orman Модератор-бомба

ну ніби ізолювати не можна. Але ж треба придумати, що буде діяти. Ну то я поки не придумала, то помовчу

15. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

не ізолювати але інше заняття відволікаюче тре придумати. Найкраще якщо в тій самій кімнаті, поки прикладається одне інше бавиться. Як, я досконало не скажу, бо дитятка не знаю. І ще, не поощрять, чи як там воно правильно, непристойну поведінку. Скаче, а я не бачу. Не реагую і не звертаю уваги, бо я попросила не скакати. То то саме, що виставляти за двері без фізичного.

16. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Виставляти не є нормальним з точки зору позит.вих.
    Якщо це ніч, і всі лягають - в нас з самого початку правило - в домі ніч і всі сплять. Перші спроби присікались фізично - руками я вкладала на ліжко і казала, що "ніч і всі сплять". Це з озряду "так, бо так і бути інакше не може".
    Якщо ж тато ще не спить і вони бачать світло/тата і пробують уникнути вкладання, то важливо батькам виступити єдиним фронтом. Мені достатньо, щоб чоловік сказав дитині, що " Вже ніч йди до мами спати", тут же включається правило, що " в домі ніч і всі сплять".
    Якщо спати не хочеш - лежи. Але ні скакати, ні співати не дозволяю.

17. NikaLovely

Якщо фізично присікаю дії - вкладаю, перевертаю, це сприймається, як весела гра. Взагалі, зараз в нього будь які мої дії, показати як треба робити - це сміх і гра. Таке вкладання може в нас тривати і півтори години часу, донечка від того починає вже страждати, бо я весь час перериваю казку і роблю синочку зауваження, або встаю і вкладаю його знов і знов, і сама від того геть знервована стаю.
    Ігнорувати повністю теж пробувала. Ті самі півтори години сміху, ще й доводиться перекрикувати, і донечці нагадувати, що ми не бавимося зараз, і вона того не розуміє, чому брату можна, а їй - ні. Залишити їх пострибати вдвох - це відсутність денного сну, на нічний сон не можу лишити, бо донечка не хоче без мене в кімнаті лишатися. Якось так.
    Дякую за відповіді, буду думати.

18. Orman

Orman Модератор-бомба

в нас таке було, то 100 раз вкладала по 1,5 години, на 101 дійшло. Я розумію що в тебе подвійна порція. Тримайся.
    А чоловік вдома як ти кладеш їх спати?

19. NikaLovely

Чоловік то вдома, то ні, тобто до ритуалу щоденного долучити його не можу і варіант деколи вкладати діток спати разом перетворюється на чистий сумбур.

20. Orman

Orman Модератор-бомба