Позитивне батьківство або дисципліна без покарань

Тема у розділі 'Маленькі бешкетники', створена користувачем Liliyah Romanova, 11 Вересень 2013.

1. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

Відповідь: Позитивне батьківство або дисципліна без покарань

В нас батьківство абсолютно позитивне, але коли доходить до таких моментів, як описували вище на дитячому святі, позитивно вбираємося і їдемо додому. Не вмієш поводитися, нема чого там робити. А якщо зовсім розпускається то і по дупі може дістати. Хоча я вже давно таких моментів не пригадую. На мою думку дитина є особистістю, її безперечно потрібно поважати, але відповідно, і дитина повинна поважати батьків.

2. DarkNess

DarkNess New Member

Цікавить, які саме фактори впливають на міцність авторитету батьків в дитячих очах?
    (Приймаю лінки і книжки)

3. Arapeta

Arapeta Well-Known Member

Я книжок не маю, але думаю - чесність, послідовність у діях і дотримання своїх слів.
    Коли мама один раз говорить "не можна!", а потім "можна, але...", або "ну, ладно, можна"... Значить мама може і ВСЕ дозволити. Тоді просто на деякі речі, треба зразу казати те "але", а не бути категоричною. "Не можна!" має бути категоричним.
    І якщо мама не дотримала слова, обіцянки даної дитині, то значить не дуже те її слово і важливе. Звичайно, всі ми інколи не дотримаємо слова, але на це мають бути дійсно причини, і дитині треба то пояснити як дорослому - чому? і як я то перед тобою владнаю, і таки його дотримати! Дитина то обов`язково оцінить і маму поважатиме.

4. zetta

zetta Well-Known Member

Поділюсь прочитаним.
    Сатья Дас каже дитина не повинна прибирати в хаті, це не раб і не попелюшка. В своїй квартирі прибирайте батьки самі, а кімнату. Не чіпати, от лише прикладом можна і треба вчити. В залі було питання а як квартира однокімнатна і кілька дітей... Відповів жорстоко , але то інша тема.
    Виховання хлопчиків і дівчат різне, в основі лежить розуміння перших і любов до других. Хлопчику головне що його підтримують і розуміють. І з дітьми треба бавитись, цікавитись іх захопленнями . Було ще інше але то вже в ін теми... Про дітей

5. arushka

arushka завжди досягаю мети

не згідна з ним.
    А про який вік йшлось?

Сатью не слухала, тому якщо неправильно зрозуміла, то розтлумачте

6. zetta

zetta Well-Known Member

http://m.youtube.com/watch?v=r_OX7xKXd84http://m.youtube.com/watch?v=KzVlYoCQBso&desktop_uri=/watch?v=KzVlYoCQBso
    Прошу.
    Взагалі такий собі вік царів він каже до 5 років, ну я згідна з ним майже і всьому що до виховання. Дуже нра мені про додатковий розвиток дітей.

7. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

8. zetta

zetta Well-Known Member

Нема чого виходити заміж за чоловіка який не може заробити на квартиру нормальну а вміє лишень робити дітей

9. arushka

arushka завжди досягаю мети

дякую, пізніше гляну

А таке я одобрям:girl_yes: Думала, мова йде про старших дітей. До речі, здається японська система виховання теж дозволяє дітям до 5 років робити все, що хочеться

10. zetta

zetta Well-Known Member

Після 5ти дітей треба по трохи дорослішати. Ше нра що дітям з малечку не треба казати звідки береться щось, іграшки , гроші і тд. Діти приземлені, не вірять в чудо і важко вірять в Бога , то не дослівно . Але я дуже за таке.

11. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

хіба? то я така наївна була чи ту віру (в чудо, тобто) насадили?

12. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

хочу підняти тему сакраментального "більше не буду". В мене Дмитро вирішив собі, що можна робити все на світі , а потім сказати "більше не буду" - і все пробачено. То не є добре, і як правильно розрулювати такі ситуації?

13. Suzi

А хто навчив тієї фрази?

В нас ще є аналог того - "Я случайно" (судячи з мови, це мабуть таки від мене. І мабуть вистачило одного-двох разів, щоб дитина вирішила, що це виправдовує дії). Наразі пояснюю, що від того, що це ненавмисне, меншим шкода/біль не стає. І слідкую те, що сама говорю.

14. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

певно, в садочку почув і побачив логіку. Ну і коли випробував, то подіяло, а тоді то стало звучати по сто разів на день...

15. hrystusja

hrystusja Well-Known Member

Аналогічно. В нас це звучить "Пробач, я буду чемний". Лише слова...
    І найбільш мене виводить зараз, Ромчик перестав мене слухати. Не завжди звичайно. Але зараз часто просто ігнорує мої прохання. Прошу вдягнутись. По надцять разів прошу, він просто підсміхається і навмисло бігає переді мною голим. Жодні аргументи не діють. Поки я не встану і не підніму голос. Намагаюсь виходити з себе зрідка, але все ж терпіння бракує. Думаю такий ігнор в нас був, але з народженням Лянусі пішло загострення з метою привернути увагу. Як боротись?
    І як навчити дитину терпіння? "Хочу вже і негайно, ні хвильки не зачекаю" - борюсь з цим без перестанку і наразі жодних позитивних зрушень. Ніщо і ніхто не заставить його перечекати, ні плач сестрички, ні прохання, ні зауваження, ніщо... починається істерика з словами "Не можу чекати".

16. Suzi

Мабуть вік такий. Пробують різні моделі поведінки, побачені раніше. Намагаюсь спокійно пояснювати чому так не треба і як треба. Часом багато раз підряд :)

17. strochka

strochka Member

в принципі так і має бути - пробачити йому і все, не згадувати більше цього, не повертатися до цієї теми і не "тикати" цим кожного разу.

18. Suzi

Що Ви особисто вкладаєте в це слово?
    В мене це слово викликає протест, коли моїм дітям про чемність розказують. В мене асоціації з тим, що дитина все робить як кажуть. Складається враження, що дорослі чекають від дитини , що дитина буде вгадувати думки дорослих і робити тільки так, як дорослі вважають правильним. А як же ініціатива (а потім ми думаєм, чого це чоловік на дивані лежить і сам ні до чого не прагне), а помилки-досвід (коли людина не робитьнічого, щоб не помилитись), а дитяча безпосередність... Хоча сама часом дітям крила підрізаю своїми словами.
    Все-таки в дітей має бути багато близьких дорослих - бабці, дідусі, тітки, дядьки, брати, сестри, сусіди.....

---------- Додано в 17:53 ---------- Попередній допис був написаний в 17:49 ----------

Дякую. Коротко і ясно,як кажуть. Те, що мені треба.

19. hrystusja

hrystusja Well-Known Member

Звичайно тут мова йде про деякі рамки. Коли я прошу в десяте чогось не робити, а він робить навмисне. При чому тут не завжди про дурниці йде мова, а й про небезпечні моменти (знайшов цвях, запхав до рота; кидання м"ячем для боулінгу в люстру). Ну і живемо з батьками і слова "Ти нечемний" часто звучать і не лише від мене.

---------- Додано в 16:05 ---------- Попередній допис був написаний в 16:00 ----------

Я тільки за. Мене більше лякають такі навмисні вчинки. Знає, що небезпечно, але продовжує робити. Пробуємо говорити, пояснювати. Я завжди "за" діалоги. Ніби розуміє, погоджується. Але результат не завжди тішить.

20. Suzi

Далі ІМХО - в небезпечних ситуаціях слово "нечемний" ні до чого. Бо треба відразу фізично забрати від небезпеки. А тоді спокійно пояснити чому не можна. І що треба робити. Бо він не "нечемний", а нормальний допитливий :) хлопчик. Якому треба спокійно показати рамки допустимого. Подумайте, як часто в тих ситуаціях , коли просите вдесяте ви йому перед тим пояснювали чому не можна І ЯК МОЖНА.
    Наприклад, через дорогу перебігати не можна. Тому що небезпечно. Треба переходити з мамою за руку. Тільки з мамою за руку.

---------- Додано в 18:10 ---------- Попередній допис був написаний в 18:09 ----------

Але Ви його мама, і те що говорить мама має найсильніший вплив на дитину. Скористайтесь цією можливістю.

Останнє редагування: 21 Листопад 2013