Повістка у військомат Вашому чоловіку

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем kharchenkoiryna, 20 Червень 2014.

1. Allo

Allo Active Member

Прочитала в новинах: "Чоловіки 50-80 річного віку підуть служити тільки в добровільному порядку."
    Чи є цьому документальне підтвердження, чи це тільки на словах?

• Корисно Корисно x 1
  2. Rapsodiya

Rapsodiya Well-Known Member

Так мобілізують то до 50 вроді...не думаю що людей в 65-70 відправлятимуть,то здоровя вже нема,та і серце не таке сильне,щоб те все витерпіти..

Поправили мене дівчатка,що до 60 мобілізують

Останнє редагування: 20 Січень 2015
    • Інформативно Інформативно x 1
  3. Allo

Allo Active Member

До 60, моєму татові 56 років, то отримав повістку ще до початку мобілізації, так звану, для збору даних. Він служив у радянській армії.

4. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

А коли якісь нові(ну якщо чоловік і сам не знав, що хворий або захворів недавно)- то в лікарні \поліклініки, які цими хворобами спеціалізуються.

5. Життя

Життя New Member

Дівчата поясніть.У мене полікістоз нирок вроджений,тиск часто 200/100 я інвалід дитинства.Чоловіку прийшла повістка,то його тепер мобілізують,а я піду собі шукати опікуна ? Хіба він не являється моїм опукуном???Умене тільки він і дочка 10 років(батьки померли) Я лягаю часто у лікарню,а він залишається з дочкою.А що тепер???Чи то я мушу офіційно зробити його опікуном?Напишіть як це зробити.Дякую!

6. Marcipanka

Marcipanka Well-Known Member

від 50 до 60 років - на добровільних засадах

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. Allo

Allo Active Member

А де це вказано, крім сайтів з новинами?

8. Marcipanka

Marcipanka Well-Known Member

бачила у офіційній інфографіці від РНБО

• Корисно Корисно x 1
  9. бжілка

бжілка Active Member

--- дописи об"єднано, 20 Січень 2015 ---
    Скажу зі свого досвіду - медкомісію у воєнкоматі я пройшла за 30 хв, оглядають лікарі поверхнево, але оскільки я мала зі собою медкнижку своєі поліклініки де стою на обліку по хронічній хворобі, то вони дали мені направлення в 5 лікарню що на Чупринки для підтвердження діагнозу і стадіі хвороби, це я веду до того що коли ідете на медкомісію беріть зі собою всі меддовідки і записи лікарів.

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  10. Vilanda

Vilanda закохана в гори

А хто знає, чи підлягають мобілізації докторанти? Не бачила згадки про них у законах, лише про студентів та аспірантів...

11. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

Що ви повинні знати про мобілізацію

• Інформативно Інформативно x 4
  12. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Сніжна, а що ви думаєте на рахунок цього:

ЗУ "Про військовий обовьязок і військову службу"
    с. 26, п. .8 :
    8. Під час дії особливого періоду з військової служби
    звільняються військовослужбовці: ..........
    1. ґ) через такі сімейні обставини або інші поважні причини: ........наявність у військовослужбовця трьох і більше дітей віком до 18 років; { Абзац п’ятий пункту "ґ" частини восьмої статті 26 із змінами, внесеними згідно із Законом N 1614-VII ( 1614-18 ) від 25.07.2014 }

тут нічого не сказано за повне утримання, мова лише про наявність. На цей закон посилатись можна чи воно безтолку при даній ситуації?

13. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

14. jalla

jalla Прогрес року 2013

Напевно так.

• Корисно Корисно x 1
  15. Isa

Isa Well-Known Member

а скажіть, чи має право повістки розносити голова кооперативу?

16. zdorov

zdorov Well-Known Member

За ухилення від мобілізації від 2 до 5 років ув'язнення. Читала десь на ДП, але тепер того не можу знайти, що при попередніх хвилях вже були винесені судом рішення - був і штраф 511грн, і 1,5 роки умовно, і 3 роки ув'язнення.
    Що впливає на рішення суду, якщо такі кардинально різні рішення при таких же порушеннях (чи то вже злочин)?

17. Kassandra

Kassandra брюнеточка:)

а в нашому будинку носить двірничка. Всі навкруги говорять, що повістки спокон віків носили двірнички, а я не можу зрозуміти чому саме двірничка?? на мою думку, це мають робити уповноважені особи з віськомату..
    ось тут є про ці випадки http://www.pravda.com.ua/articles/2015/01/19/7055564/

• Інформативно Інформативно x 3
  18. SoLana

SoLana Well-Known Member

А що це змінить? Десь читала, що будуть до того діла залучати правоохоронців. І ще таке вичитала
    А можна за 30 днів опанувати нову спеціальність, якщо і попередньої толком ніхто не знає?

• Інформативно Інформативно x 3
  19. Грильяжка

Грильяжка Кавоманка

якщо в людини цукровий діабет і вона стоїть на обліку в ендокринолога+гіпертонія, крім цього людина зараз в стаціонарі на лікуванні так як хвороба загострилась, чи можуть їй дати повістку?

20. HAPPY NATA

HAPPY NATA Форумляночка

думаю, виписати повістку можуть, але не вручать (бо людини нема ні за адресою прописки, ні на роб.місці).