Повістка у військомат Вашому чоловіку

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем kharchenkoiryna, 20 Червень 2014.

1. ви вірите в таке? Я нажаль,ні
    --- дописи об"єднано, 20 Січень 2015 ---
    бо чітко знаю.
    --- дописи об"єднано, 20 Січень 2015 ---
    вдитині в вашій присутності присвоєну групу інвалідності . Комісія вам повиинна була чітко пояснити ваші права на період дитячої інвалідності. вам інвалідність дали до 18 років чи на 1-2 роки? Закон діє на термін дитячої інвалідності. Ви отримуєте так званудитячу песію по інвалідності( чи ви отримуєте зарплату по догляду за дитиною інвалідом бе права вашої офіційної праці, чи пребуваєте удекретній відпустці?. Звеніться в відділ соцзабезу, там вам пояснять ваші можливості та права

• Безграмотно Безграмотно x 3
    • Інформативно Інформативно x 1
  2. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

В принципі є п.8 ст. 26 ЗУ "Про військовий обов язок і військову службу". Його положення стосуються власне демобілізації вже військоковслужбовців у особливий період.
    Тутт є такий підпункт:
    -необхідність постійного стороннього догляду за хворою
    дружиною (чоловіком), дитиною, що підтверджується відповідним
    медичним висновком медико-соціальної експертної комісії для осіб
    віком понад 18 років чи лікарсько-консультативної комісії для осіб
    до 18 років.

Якщо далі йти, хто є військовослужбовцем? Особа, яка проходить військову службу. Що таке військова служба? Полягає у професійній діяльності придатних до неї за станом здоров'я і віком громадян України, пов'язаній із захистом
    Вітчизни. ( п.1.ст. 2 ЗУ "Про військовий обов язок....") Види військової служби:
    строкова військова служба;
    військова служба за призовом під час мобілізації, на
    особливий період......

Виходячи з цього всього виглядало би так: поки особа є військовозобов язаною, її на пдставі ЗУ "Про мобілізацію..." мають право мобілізувати, оскільки такий віид відстрочки не передбачений ст. 23 . Але після мобілізації вона стає вже військовослужбовцем. А на військовослужбовців тоді можна поширити дію п. 8 ст. 26 ЗУ "Про військовий обов язок...". І тоді вона вже підялгає звільненню з військової служби. Ось так. Тобто мають право мобілізувати по одному ЗУ і обов язок звільнити по другому. Тоді все стає на свої місця.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  3. kraplynka

kraplynka реалістка

Напевно так воно і є, бо інших варіантів наразі просто не передбачено законодавством.

4. Карінчик

Карінчик мамуся трьох діток

а чоловік який вчиться на стаціонарі? який служив свого часу в армії? чи можуть його мобілізувати?

5. Дітей інвалідів не багато до 18 років. Лише при певних проблемах зі здоров"ям присвоюють інвалідність до 18 років. Більше дітей,що мають інвалідність на 1 чи 2 роки,її постійно потрібно підтверджувати та поновлювати. Ваш впокій лише на термін надання інвалідності.

• Інформативно Інформативно x 2
  6. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

Призову на військову службу під час мобілізації, на особливий
    період не підлягають також студенти та аспіранти, які навчаються
    на денній формі навчання. ( ст. 23 ЗУ "Про мобілізацію..."

7. під час навчання ні, лише під час канікул влітку,коли він закінчив один курс і ще не розпочав навчання 1.09. Такі випадки є, Повістку присилають під час літніх канікул,коли студент не може взяти довідку,що він навчається стаціонарно

8. natalica

natalica New Member

дівчата наша дитина отримує пенсію по інвалідності оформлену на мене до 18 років, далі має бути підтвердження, що нічого не змінилося. Страшно, що у нас закон трактується кожним по своєму. У соцзахисті кажуть, що за мобілізацію відповідають військомати-тільки вони трактують закони правильно) От і думай називається

9. Sanfina

Sanfina Member

100% не можуть, знаю таких, які того року спеціально поступали на денне в аспірантуру, щоб не підлягати мобілізації:girl_impossible:
    1) є студентський квиток, в якому вказана форма навчання, і до якого часу він дійсний;
    2) в кінці навч. року можна взяти довідку про форму навчання і про те, що студент переведений на наступний курс. Ну а те, що повістка приходить - це буває часто, треба просто підтвердити, що людина студент стаціонару і все. На термін літніх канікул ніхто не перестає бути студентом стаціонару. Якщо в цей час у Вашому ВНЗ не працює деканат, маєте "озброїтись" всіма необхідними довідками в кінці семестру.

10. Vendy

Vendy Active Member

11. Rapsodiya

Rapsodiya Well-Known Member

З
    Здає-ми ся,що депутатів точно не мобілізують..а то була б в нас бойова одиниця в вигляді 422 переляканих мужиків (ну може чуть менше,бо там є і нормальні мужчини)

• Подобається Подобається x 1
    • Смішно Смішно x 1
  12. Supernatural

Supernatural Well-Known Member

Думаєте що всі юристи такі етичні? Щось сумніваюсь:girl_smile: Напевно що будуть надавати різні консультації, а от що законодавство у нас дуже заплутане - то факт.

13. Chekay

Chekay Well-Known Member

14. Ulyana Dyakunchak

Ulyana Dyakunchak New Member

Можуть мобілізувати лікаря терапевта?

15. olenjatko

olenjatko Well-Known Member

моїм батькам недавно прийшли повістки на 15 січня. татові 54 роки - служив, мамі 49 років - медик. їздили на мед. комісію у воєнкомат. тато діабетик, то мав принести довідку від ендокринолога, де стоїть на обліку. в мами там взагалі цілий букет хвороб, надіялася, що через її 4 міжхребцеві грижі (підтверджені знимками) відправлять додому, але невропатолог сказав, що з таким діагнозом можна йти в АТО, акт про непридатність склала терапевт, по діагнозу - хронічний поліонефрит і ерозії шлунку з постійним загостренням.

• Подобається Подобається x 1
  16. Lapatulya

Lapatulya Well-Known Member

А тато належить до офіцерського складу?

17. Ulyana Dyakunchak

Ulyana Dyakunchak New Member

Тобто медиків відправляють , але терапевт? Розумію ще хірург, реанімолог... Невже мало власне військових медиків?

18. olenjatko

olenjatko Well-Known Member

та напевно що належить, раз служив. я в тому мало розуміюся, тому точно стверджувати не буду.
    мама медсестра, знаю, що багатьом медсестрам з їхньої лікарні поприходили повістки

19. бжілка

бжілка Active Member

У нас в 66 мобільному госпіталі є мобілізовані 2 терапевти із простих лікарень і є всі напрямки лікарів які є в будь-якій лікарні повинні бути (реабілітологи, анестезіологи, рентген-лаборанти). І ще одне якщо людина має хронічні захворювання в стадії ремісії - то мобілізують, а коли в стадії загострення то відправляють в 5 лікарні на перепровірку і якщо там підтвердеться - то дадуть відстрочку на пів року, це я знаю з власного досвіду.

Останнє редагування: 20 Січень 2015
  20. HAPPY NATA

HAPPY NATA Форумляночка

5-та лікарня - то яка?