Повістка у військомат Вашому чоловіку

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем kharchenkoiryna, 20 Червень 2014.

1. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

Відповідь: Повістка у військомат Вашому чоловіку

Дівчата, воно якось не дуже в тему, те, що я напишу, але заїло.
    За 2 зупинки від дому моїх батьків є військова частина, так от, з місяць назад там почали ремонт прохідної (КПП), зараз успішно його продовжують, дорогу там всередині ремонтують... а по ТБ - відправ смс, підтримай армію...
    висновок: гроші є в армії, тільки йдуть фіг знає куди, відмивається, розкрадається, як і було. там все керівництво треба міняти, і то вже, і зараз!
    от війна іде, люди без броніків на передовій, а тут на ремонт гроші знайшлись, при тому, що там не розвалювалось нічого, стіни не валились, плитка на голову не падала... не вкладається в голові

2. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

Додайте до списку

жилет-розгрузку на системі molle

світлодіодний ліхтарик

Ну і врахуйте, що між призовом і відправкою матимете трохи часу. За цей час можна буде зорієнтуватися, чого бракує в конкретному підрозділі і в складчину з іншими докупити.

3. smil

smil миється в бані

Саме так!!! але таке треба робити в Верховній Раді, щоб приймали правильні і МУДРІ закони! А не захищали інтереси міліонерів, а народу мобілізацію...

4. airy_cat

airy_cat New Member

системі Molle

5. Finya

Finya if you don't get enough I'll make it double

Повнiстю пiдтримую. Була вражена, коли дивилася вiдео з Надiею Савченко - оце сила духа, розумiння мети, людина на своему мiсцi. Кiнець кiнцем, навiть iдеологiчно професiйним вiйськовим n-рокiв мозок налаштовували, що вони мають робити i чому.
    Про що я i говорила) Щаслива безмежно, що мiй старший брат рiк, як не пiдпадае пiд ту "мобiлiзацiю". Загребли б 100про. Бо лiкар, хiрург iтп. Афган пройшов. А те, що це щастя велике i дяка Боговi за те, що повернувся живий, хоч поранений (досi ногу тягне) нiкого нiколи не обходило. Я тiльки зараз сама починаю розумiти, як тяжко було тим, хто повернувся тодi з вiйни. Нiкому не потрiбнi, невiдомо чому вiдправленi воювати за чужi iнтереси. А звучало дуже красиво: "долг" вони вiддавали. I не просто "долг", а iнтернацiональний!

6. jalla

jalla Прогрес року 2013

Дівчата, ви куди "поплили"?;)
    Не тікайте від теми. Тема про мобілізацію і вона дуже зараз актуальна для багатьох.
    Ті всі суперечки пропоную в інші теми.

7. kharchenkoiryna

kharchenkoiryna New Member

Підтримаю! Дівчата треба щось робити? може хтось знає як цього уникнути, Я про війну. Може є який шлях донести до політиків, що ми не стадо і не хочем вмирати, бо так нам говорить "Князь".

8. jalla

jalla Прогрес року 2013

Шо Ваш чоловік? Все таки пішов?

І що робити... Пропоную страйкувати, чи що. Бо в мене вже настільки нерви здають, що сама мабуть скоро візьму двох під пахву, баняк на голову і піду Пуя бити.)) (жартую)

9. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

На за хист від Пу)))).
    А що у вашому розумінні є "підтримувати мобілізацію"?
    Я проти війни і проти того, щоб гинули люди.
    Та коли війна вже йде, то так, я проти відмазок від призову.

---------- Додано в 21:25 ---------- Попередній допис був написаний в 21:18 ----------

Може пора вже перейняти досвід і полюбити нашого президента? А не хаяти його на чім світ стоїть?
    Ви певно не в курсі як працює державна машина.
    Тендери на такі штуки провелися давно, гроші можливо тоді й перерахували підрядчикам і т.д.. Я би того не рухала.

---------- Додано в 21:30 ---------- Попередній допис був написаний в 21:25 ----------

Та йой). То хіба собі самому відмазка.

10. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

11. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

стосовно мобілізації і т.д.
    вичитую закони, коментарі і мене цікавить юридична сторона питання
    Мобілізація:
    ст. 4 п.5 ЗУ "ПРО мобілізацій підготовку і мобілізацію".
    Десь написано на законодавчому рівні що конкретно в.о. президента теж уповноважений видавати накази про мобілізацію? Якщо так, то чому в законі про мобілізацію чітко вказано що лише президент?
    Бо натрапила на таке:
    це вірно чи ні?

на даний момент не оголошено воєнного стану а отже мобілізація йде у формі "навчальних зборів".
    На основі ст.30 п. 1.9. ЗУ "Про військовий обовьязок і військову службу"
    тобто чи правилньо я розумію що на збори чоловіки які мають дітей визначиних цим пунктом можуть не їхати?

і щодо війський трибуналів, знов не можу знайти законодавче підкіплення, але попадалось в неті: якщо хтось з мобілізованих відмовляється мібілізуватись а тим більше кудись їхати, то судити військовим трибуналом не можуть, бо людина хоч і військовозобовьязана, але не воєнний за фахом. А без військового стану звичайні цивільні віськовим трибуналом не судяться.
    Наскільки це правда?

12. Mira_SH

Mira_SH Well-Known Member

так , якщо 3 і більше дітей, то тільки довідки мають їхати в воєнкомат, нотаріально завренні.

має, бо коли нема презедента , то в.о повністю виконує його обов"язки
    я знаю дуже багатьох кого в Сибір відправили за політичні погляди, і ще багатьох кого за те що були багатими. Ні один політ вязень з тих кого я знаю не нарікав на Україну, більшість стали просто закаленими патріотами.
    Дивно, що ваш батько не зміг стати на ноги, тому , що не тільки деректори мають і мали гарний заробіток.
    Батько чоловіка був висланий в Сибір , коли вчився в ЛНУ за брошурку патріотичну разом зі своїм братом. Брат загинув в Сибірі (мав 27 років), а батько вернувся і навіть університет закінчив, він в ті часи добився щоб його поновили на навчання. І не зважаючи на те що він політ в"язень був начальником цеху, на одному з заводів.

я галичанка як мінімум в 6 коліні, не розлучена, але я проти того щоб Схід просто взяли і віддали

в крайньому випадку, якщо вся зп в конверті, в армії теж зп платять, і від біди її хватить і вам і йому

13. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

тонкий юмор чи я щось не зрозуміла?

14. Mira_SH

ні, не жарт, якщо є 3 дітей, чи дитна інвалід , то якщо отримана повістка, береш довідки нотаріально завірені про народження дітей і про одруження, і відвозиш їх в воєнкомат, я напевно написала не зовсім коректно

писала раніше

15. alibi

alibi New Member

зі мною на площадці жінка гуляє з дитиною-в неї троє діток, наймолодшій 2рочки, старшим +-10 і 12років-то чоловіка забрали ще місяці зо 2 тому-каже що нікого не"гребла"кількість діток і за що вона має їх годувати.Правда казала, що за цей місяць дали чоловіку більше півтори тисячі, але приходив додому на день-то каже майже всі гроші потратили на тушонки/сири/одяг і т.п.

16. kira lv

kira lv Member

Ото ж бо, зараз нікого ніц не гребе.

І мене теж дуже цікавить, скільки просимо юристів підключитися, дівчата задають конкретні питання і мовчок

17. jalla

jalla Прогрес року 2013

Може її чоловік зле знає закони?
    Коли забирали, кількість дітей дійсно не "гребла", якщо їх не п"ятеро...
    Але на початку червня вийшов закон, що в кого троє неповнолініх можуть демобілізувати, лиш потрібно документи відповідні пред"явити і рапорт написати.
    А якщо нічого не знати, чи не хотіти знати, чи просто хотіти бути в мобілізованих), то за ним ніхто бігати не буде.

---------- Додано в 09:50 ---------- Попередній допис був написаний в 09:48 ----------

І я просила розтулкмачити пару сторінок тому назад.
    Може так все заплутано, що самі юристи нічого не знають.

18. Mira_SH

від 7 червня , підписаний закон про часткову демобілізіцацію, під який він підпадає, але якщо він батько всіх 3 дітей, чи вони є ним усиновленні. Трапляється, що в жінки 3 дітей, а в чоловіка 1. Я вище привела перелік документів, які потрібно принести в воєнкомат, щоб чоловіка відпустили. Якщо він солдат, а не офіцер, то питання вирішується на місці і займає не більше 1 дня. Офіцери звільняються через Київ, і це процес довгий, але судячи по з/п він солдат.

19. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Мирось, так мова не за дитину інваліда, в законі про інвалідність нічого не вказано.
    Мова про дитину до 3-х років ( мабуть мається на увазі той вік коли мама в декреті а дитина і сімья повністю на утриманні батька), ну або вже 3-є дітей.
    Тому відповідно всі ті хто має дитину до 3-х років могли не йти на ті учбові збори, правильно?
    А ті хто пішли, з тих хто добровільно-примусово, то цього не знали, а у військоматі про це делікатно змовчали?

і мене цікавить власне 3-є дітей, Вот у мого чоловіка 3-є дітей ( три його дитини, не усиновлені), один від першого шлюбу і двоє наших, всі вони до 16 років, одному з них лише буде 2.
    То ці троє діток є підставою вагомою? то ж немає значення чи ця 3-я дитина від колишньої чи ні.

---------- Додано в 12:49 ---------- Попередній допис був написаний в 12:45 ----------

підозрюю що військомати просто мовчать про те що хтось має право не йти на збори. Бо має право це таке... воно то є, але може хтось хоче, а може хтось не в курсі про це, а може хтось пішов з якихось інших міркувань. Військоман навряд чи у кожного питається мотивацію і підстави "за" і "проти".

20. mipa

mipa Well-Known Member

Моїй сестрі дзвонили додому ще на початку травня, питалися за чоловіка (він був на роботі). Вона з переляку сказала, що він перебуває за кордоном. Вони дзвонили так кілька разів і сказали, щоб вона прийшла і написала заяву, що чоловіка немає в Україні. Після цього вони не турбували. Це звичайно авантюра, але що поробиш) Тим більше, що ніякої офіційної повістки не було.