Повістка у військомат Вашому чоловіку

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем kharchenkoiryna, 20 Червень 2014.

1. Chekay

Chekay Well-Known Member

це вже щось з області фнтастики, як можуть призивати не громадянина України?

Останнє редагування: 18 Січень 2015
    • Інформативно Інформативно x 1
  2. solomka

solomka Active Member

можливо, я з тим чоловіком не говорила, так розказувала сестра. Скажу їй нехай розпитає конкретніше.

3. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

До речіі- а яка то зараз сума?

4. Життя

Життя New Member

Розказують,що з міських рад приносять жінки повістки .І якщо з дому ніхто не підписує ,то підписують вони самі,і вказують ,що це мама , бабуся хто не-будь...Що тоді воно рахується ,чи як

5. Marcipanka

Marcipanka Well-Known Member

• Погоджуюся Погоджуюся x 6
    • Подобається Подобається x 4
  6. повинна бути оформлена група інвалідності. тоді не беруть.

• Корисно Корисно x 1
  7. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

НЕ рахується. . Повістка має бути вручена ОСОБИСТО.
    в особових справах повинен зберігатися корінець повістки з підписом про те, що його попереджено про день і час явки у районний військовий комісаріат. Тобто повідомлення має бути вручене особисто.
    --- дописи об"єднано, 19 Січень 2015 ---
    порядок бронювання певних осіб є закритим. Тому не регулюєься відкритими нормативними актами і приймається в закритому порядку по об єктах ізних галузей і по конкретних особах.
    є Інструкці, Положення- це все у відкритому доступі. Але навряд чи вам це допоможе самостійно в нюансах розібратися. Суть у тому, щопотрібно зважати на те, що прописано у людини- чи він є в\з чи ні. Якщо по колишньому висновку він визнаний "непридатним у мирний, обмежено придатний у військовий" і не знятий з обліку ( бо може бути і знятий), то його маюь право зараз відправити на повторну ВЛК і вже по її даним приймаи рішення. Лише якщо людина знята з обліку, то лише тоді на ВЛК її можуть відправити лише за її згодою ( на практиці- викликають і просять підписати добровільне поновлення на облік і добровільне проходження ВЛК. ТОму тут треба вважати, що підписуєш)

8. Finya

Finya if you don't get enough I'll make it double

І все, тільки за умов інвалідності, так?

9. це 100% працює. Є це варіант коли людина є опікуном і чітко це прописано у документах , або доглядає особу старше 80 років- і належним чином оформлені всі медичні !!!! та юридичні документи.
    Ще є пункт відносно того- що по рнлігійних переконаннях людина не має права брати зброю до рук. Під цей пункт підпадають священники всіх конфесій.

Це по закону
    група інвалідності повинна бути оформлена на пожиттєво. Тоді будете мати спокій. Якщо на коротший термін- це відстрочка на час оформлення групи інвалілності. Гугл слабенько вам дасть інфу. Ця інфа закрита для широкого кола читачів.

• Інформативно Інформативно x 2
    • Корисно Корисно x 1
  10. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

це стосується не мобілізації, а призову на строкову службу. Релігійні переконання не дають право на відстрочку при мобілізації.
    тут є нюанси:
    не підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов'язані зайняті постійним доглядом за особами, що його потребують, відповідно до законодавства України, в разі відсутності інших осіб, які можуть здійснювати такий догляд.
    Постійний сторонній догляд - це вид догляду, яким забезпечуються інваліди із значно вираженою важкістю, функціональними порушеннями в організмі, зумовленими професійним захворюванням, травмою, що призводять до значного обмеження життєдіяльності, надзвичайною залежністю від постійного стороннього догляду, допомоги або нагляду інших осіб, неспроможні до самообслуговування (не можуть самостійно приймати їжу, забезпечувати туалет, потребують допомоги при прогулянках ...).Щоб особа була оформлена, як фізична особа яка здійснює постійний догляд, вона повинна буди непрацюючою. Працююча особа не може здійснювати такий вид догляду. Документом який підтверджує факт того, що особа здійснює постійний догляд, є довідка з управління праці та соціального захисту населення, де буде зазначатися, що відповідна особа здійснює такий догляд.
    інвалідність сама по собі не є підставою. Підставою є рішення ВЛК, виданої на основі довідок про інвалідність. Тому багато інвалідів не зняті з обліку і можуть отримувати повістки. Після чого- ВЛК буде вирішувати на основі поданих документів "придатний\непридатний". Чистий спокій мають лиш ті, хто не лише пожиттєво отримав інвалідність, а і знятий вже з обліку . А також ті, які мають інвалідність, яка потребує періодичного підтвердження, але теж зняті з обліку.

Останнє редагування: 19 Січень 2015
  11. Rodionochka

Rodionochka Безнадійна оптимістка

В мене питання відносно догляду за недієздатною особою.
    Як визначити, хто ще може доглядати? Ось є особа, яка потребує догляду. Є доглядальник, який ніде не працює і визнаний доглядальником цієї особи, є висновки лікарів, що ця особа потребує постійного догляду, є висновки, згідно яких доглядальник отримує гроші у розмірі здається 1200 грн за цей догляд. Але як знати, чи є ще хтось, хто міг би це робити. У цьому будинку проживає ще брат хвороі з дружиною. Обидва -працюючі пенсіонери. Ще доглядальник є одружений, дружина не працює, доглядає за 2 дітьми. Особа, що потребує догляду, є психічно хворою, з братом та його дружиною не контактує - є конфлікт.
    Чи у цьому випадку доглядальник може бути мобілізлваним? Дякую

12. Skifia

Skifia миється в бані

Напевно що може, бо живе з стількома родичами, ще й офіційно, а те що в когось конфлікт закону все одно, ще й два працюючі пенсіонери -тим більше значить мають два джерела доходів і хтось зможе в разі потреби почати доглядати за хворим.

13. loveterapy

loveterapy Матуся-Анюсі

А яким чином взнати,чи знятий з військового обліку,чи ні?

14. jalla

jalla Прогрес року 2013

Наскільки мені відомо взагалі ніякі офіційні доглядальники не можуть бути мобілізованими...

Оце що забрали маму і тата маленьких дітей, чи забрали доглядальника, чи батька трьох дітей, то це тому, що людина не подала документів і певно трохи не дочитала законів. Якщо нічого не казати, не пред"являти, а просто іти, бо беруть, то ніхто паритись з тобою не буде. В військоматі не конче є вся необхідна інфа. ну, вона якби має бути, але ж ми самі не завжди те, що від нас потребується туди несемо, так що таке...

• Інформативно Інформативно x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  15. Rodionochka

Прописані там хвора, два пенсіонери, і племінниця, яка працює і проживає у іншому місці. Доглядальник там не прописаний, як і його дружина з дітьми. Відносно джерел доходів пенсіонерів - то думаю, що це не має ніякого значення. Оскільки людина є психічно хвора, і вже років 20 стоїть на обліку, приймає сильні ліки тощо. Вона потребує постійного догляду. Ну але в нас закон, як дишло, куди повернеш, так і вишло))).

16. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

А як щодо телефонних дзвінків роботів?
    Отут можете почитати- http://te.20minut.ua/Zdorovya/hvoro...-armiyu-povinni-buti-serjoznimi-10402523.html

Ця інформація не є закритою.
    І не обов'язково мати групу. Та дійсно треба мати захворювання, яке обов'язково має бути підтверджене їхніми лікарями. Тоді дається відстрочка на пів року. А там лікування і нова медкомісія. Наразі я то бачу так.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  17. Доглядальник повинен мати документи з Лікарської комісії, а також повинен бути офіційно- безробітним!!!! , бо йому . Особа за якою доглядає повинна бути старше 80 років. Це чітко знають всі лікарські комісії. Сам доглядальник попередньо проходить мед комісію , де йому видають довідку,що він в стані доглядати!!!!!. Такий догляд вражовується в стаж, та оплачується дуже смішно-до 150 грн. на міс. Цей ніхто не хотів оформляти, бо крім стажу, він не дає ніких матеріальних здобутків-150 грн. міс. В такму варіанті стій на обліку у військоматі скільки хочеш.... тебе не заберуть

Коли доглядальник отримує пенсію людини за котрою доглядає- це опікунство. Його оформлюють над неповнолітніми дітьми сиротами (окрема процедура), над батьками,бабцями,дідусями. Опікуном повинна бути працююча людина !!!,що має дохід. Опікунство оформити просто,але воно не дасть звільнення з воєнкомату.

я мала на увазі,що закритою є інформація про важкість та перебіг захворювання, тобто формулювання діагнозу а не про перелік захворювань. Лк-досить корумпована. Людина може мати захворювання, але з певних причин:girl_cray::girl_cray::girl_cray: не отримати групу інвалідності:girl_cray::girl_cray::girl_cray:.Бо інваліди за станом здоров"я отримують соціальні виплати у вигляді пенсій.
    Я пояснила просто життєво , а ви молодець, розписали гарненько.!!! Це працює 100%

• Погоджуюся Погоджуюся x 3
  18. Rodionochka

Невже лише такі люди потребують догляду? Є висновок лікарськоі комісії про те, що саме ця особа потребує догляду. Все. Особа отримує пенсію, доглядач отримує кошти за догляд. Він більше ніде не працює, оскільки особа потребує постійного догляду. Він не єопікуном.

19. glasses

glasses Member

Не правда, в мене тітка психічно хвора має вже цього року довічну групу. То я можу бути її опікуном, вона мене просить і лікарі меніце казали. То їй 45

20. Skifia

Skifia миється в бані

А якщо людина отримала повістку, з'явилась, потім пройшла іх медкомісію і отр мала відстрочку на пів року, то потім, через тих пів року знов треба то все проходити і так що пів-року? Бо невідомо скільки буде та війна, а якщо хтось хворіє, то виходить стає заручником тих ЛК, бо вони все вирішують, а передумають, то і через рік можуть відпровити?:girl_impossible: