Повістка у військомат Вашому чоловіку

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем kharchenkoiryna, 20 Червень 2014.

1. Bulavka

Bulavka Можу приколотись, вколоти, підколоти...

Щодо дітей і жінок. Писала мені однокурсниця, що друзів її кумів (обоє військові, і чоловік і жінка) мобілізували обох, ще в попередню хвилю. Діти з бабусею, двоє, один школяр, менший в садочку. То в Рівненській області.
    Напишу їй сьогодні, розпитаюся.

• Інформативно Інформативно x 4
  2. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

Буду чекати що там.
    Бо то явно не правомірно.

• Погоджуюся Погоджуюся x 3
  3. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Але і навіть при цій ситуації, коли свалу практично немає, тим не меньше вони виходить мають право мобілізовувати, але не мають права відправляти в зону АТО, якщо ти не кадровий військовий, не працівник спецпідрозділів і не є хоч якимось чином дотичний до збройних сил україни і їхм підпорядкованих відомств.
    Бо в законі про боротьбу з терроризмом, чи як він там, чітко написано що
    І ваші одногрупники з якими ви радились теж це підтвердили. Значить мобілізувати можуть, а відправити в АТО не мають права, за умови що мобілізований нічого нікому підписувати не буде.

Останнє редагування: 17 Січень 2015
    • Корисно Корисно x 4
    • Інформативно Інформативно x 3
  4. Finya

Finya if you don't get enough I'll make it double

Ви маєте на увазі, одноразово заплатити 3тис? Тоді, звісно, ні. А якщо 3тис помножити на 12, то де їх взяти при з/п 2 тис? От прийшли і кажуть: мобілізація або гроші. І де сходу взяти 36тис такій людині? Прийшли за медсестрою з її з/п, де їй взяти? "Прийшли за".... Страшне...
    Щодо святого обов"язку захищати, то я прийшла до висновку, що Батьківщина - це твоя сім"я і місто (село). Яка може бути Батьківщина там, де ти не тільки ніколи не був, а де все чуже - і ментально, і фізично? Їздила я в Алчевськ, Запоріжжя - нічого там мені рідного немає.
    Людина сама знає, де її Батьківщина - і захищати своє буде в будь-якому випадку, це в природі закладено. А коли треба до того змушувати, насильно мобілізовувати, то виникає думка, що надто сильно в людей пропагандистські шаблони застрягли в свідомості - щодо святості того, що вигідно комусь.

• Подобається Подобається x 5
    • Не погоджуюся Не погоджуюся x 5
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Не подобається Не подобається x 1
  5. TinkaMalvinka

TinkaMalvinka Well-Known Member

У мене знайома за освітою медсестра, теж приходила їй повістка , але обійшлось, бо вона у декреті. Її чоловік працює у СБУ то був в АТО 2 рази по місяцю.
    Ще на тему мобілізації військових:
    Маємо знайому, що є депутатом районної ради, заможна жіночка, її сина все таки забрали у АТО, бо прикордонник, хоча з 3 спроби, бо платилось і відтерміновували.

• Інформативно Інформативно x 1
  6. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

і чоловіка і жінку могли мобілізувати, оскільки вони військові. Різниця лиш в тому, що чоловік міг бути відправлений у зону АТО, дружина- лиш за її згодою ( а так- могла бути мобілізованою і нести службу за місцем проживання). Крім того, жінки-військові з дітьми до 16 років мають право у будь-який час звільнитися. Особисто у мене є теж знайома сім я військових, де і чоловік і жінка-несуть службу і де теж 2 неповнолініх дітей. Чоловік був у зоні АТО, дружина- за місцем проживання.ЇЇ ніхто не відправляв ( теж Рівненьска область)

• Інформативно Інформативно x 2
  7. сніжна

є такий нюанс- після мобілізації і навчання на військових полігонах, папери приводяться у "потрібний вигляд". Там не особливо мобілізовані вже мають можливість щось вичитувати. І інколи самі підписують. Ті, хто не підписують- по документам значаться " як такі, які нікуди і не виїжджали і продовжували службу у в\ч. Оце питання і найскладніше, бо потім немає доказів того, що людина дійсно перебувала у зоні АТО і може пертендувати на стстус учасника бойових дій. Одним словом там стільки є нюансів і законодавство зараз, особливо те, що стосується несення військової служби та мобілізації таке "диряве", що там можна повернути і вивернути по різному. Крім того більшість поправок і змін вносилося саме алярмом за минулий рік. Навіть юристи, які безпосередньо з цим працюють, інколи розводять руками

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  8. jalla

jalla Прогрес року 2013

Нині зустріла нашого двірника (так-так, саме того, якому за повістки постійно морду б"ють), то каже шо ше НІХТО ні однієї повістки у нього не взяв. Ховаються, не відкривають двері, кажуть шо тут не живе і т.д.

• Інформативно Інформативно x 5
  9. сніжна

Військовозобов язані жінки з неповнолітніми дітьми( не кадрові військові )- можуть бути мобілізовані лише за їх згодою і нести службу- за місцем проживання
    третім- це очевидно з самого початку. Мало того- вона вигідна і в середині країни. Я не раз писала- УКраїна- це лише полігон ( і не єдиний у світі), який займає вигідну позицію для світу для торгів, має велику територію, що дає можливість для маневрів, має велике населення, яке апріорі не може бути однорідним- тому конфлікт розв язати на раз.Далі- лише справа його підтримувати.
    усі чоловіки, які є на обліку у військкоматах ( не залежно від проходження служби) і не зняті з обліку- є в\з. Далі- питання того, чи є відвід від мобілізації по підставам, вказаним у законодавстві. Якщо він не має медичних протипоказань ( визнаний "годним"), якщо він не є батьком, який самостійно ( без матері) виховує неповнолітню дитину, якщо він не є батьком 3 неповнолітніх дітей,якщо він не виховує та не утримує дитину-інваліда 1-2 групи- він підлягає мобілізації.

До речі, вчора вивчала ще питання чи вважається сплата аліментів на третю дитину "утриманням дитини", яке дає право на відстрочку від мобілізації- так от: сплата аліментів НЕ вважається утриманням. Тобто усі 3 дітей повинні проживати разом з батьком ( можуть бути від різних шлюбів, але проживати разом з ним- це має підтверджуватися тоді актом огляду з ЖЕКу. Довідками з ЖЕКу, висновком органу опіки і піклування і іншими документами)

• Інформативно Інформативно x 6
    • Корисно Корисно x 1
  10. Princess

Princess Well-Known Member

і ще питання - жінка-медик, військовозобов'язана. дітей немає, є довідка про вагітність - її мобілізують?

11. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

я думаю не зайвим буде вивчити питання про "лягти на збереження", бо здається про вагітність потенційного мобілізованого нічого не сказано.

• Подобається Подобається x 1
    • Корисно Корисно x 1
  12. Sera

Імхо хай лягає в патологію при перших же намьоках на повістку.

• Корисно Корисно x 1
  13. Bulavka

Bulavka Можу приколотись, вколоти, підколоти...

Нє, ну мобілізувати вагітну - то вже ващє піліндєц...
    То як на кого попаде, нормальний воєнком не візьме, а хтось і впреться, бо в законі ніц не сказано.
    Хоча, по ідеї, медкомісія має сказати що вона непридатна.

14. Sera

Ага.
    Я би вагітною навіть в той воєнкомат би йти не хотіла...

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  15. сніжна

вона повинна з явитися за повісткою ( ніхто ж там не знає, що вона вагітна :), по даним ВЛК вона отримує тимчасову "непридатність", яка потім переходить у "непридатність" по наявності неповнолітньої дитини ( тобто - лише за її згодою і в місці проживання)
    --- дописи об"єднано, 17 Січень 2015 ---
    це може бути розцінено як ухилення від мобілізації

16. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

не можу не запитати...
    У нас ще якісь права людей залишились? то ж не вівці, щоб їх усіх гамузом, без разбора грузили у вагон і кудись відправляли, ну як в концтаборі...
    Люди які нічого не підписували, вони ж розуміти мають що ніхто їх не має права відправити, чи їм викручують руки і насильно відправляють?
    Невже не можна сказати що нікуди він не поїде.
    І що, досі не було жодного судового позову і предецента, коли людину вивезли туда неофіційно і це оскаржилось?
    Тобто це у всех на слуху, всі про це говорять і ніхто ще нічого не зробив?
    Якщо люди знають що їх родичі офіційно наприклад в яворові а неофіційно в луганську, невже не можна дати якось рух цій справі? це ж по сути підсудна справа отак людей кудись кидати поза дозволом закону. Якісь коституційні права у нас ще людям надаються чи то все на це ніхто не дивиться?

• Погоджуюся Погоджуюся x 11
    • Подобається Подобається x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  17. сніжна

Ніколь- це питання не до мене :). Одна сторона має свої права, інша- свої ( оскаржувати, судитися, повертати назад і т.п.). Все решта- то не до мене, питання скоріше риторичне

18. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

так я не до вас конкретно, я в загальному...
    Бо те що керівництво країни коли їх прижало понаписувало законів під себе це одне, але ж і громадянам конституція гарантує певні права і свободи. А наразі складається враження що люди у нас ніхто ( ну бо при всій тій мьясорубці що там зараз, керівництво країни щось далі співає про мужність, честь і обовьязок) набрати військо хочуть, обмундирувати не можуть, навчити не можуть, озброїти не можуть, ще і відповідальність придумали за відмову тим хто не хоче, а інших хто не хоче нелегально туди везуть а потім вигрібай як хочеш, якщо взагалі живим лишишься. І виходить що у держави лише права, а у громадян лише обовьязки. Одним словом ЖОП@ якась..

• Погоджуюся Погоджуюся x 17
    • Подобається Подобається x 2
  19. Pliuka

Pliuka Active Member

• Погоджуюся Погоджуюся x 6
    • Подобається Подобається x 3
  20. jalla

jalla Прогрес року 2013

я
    Скажу так ті, хто з тим не стикадлися цього не зрозуміють.
    Я землю рила купу часу і всюди тупік... довго розказувати, хоча багато людей тут на форумі це знають як воно відбувалось і скільки вітру в очі було.
    І це не тільки я... Правда прикро, що наша ж влада з нами так поступає і все ж...

Силою в потяг звісно перебільшено, але все робилося так, що хлопці самі добровільно в той поїзд сіли.
    Зі сторони воно виглядає бвздуром, але тоді поясніть мені чому стільки псевдо добровольців їдуть в АТО, а тим часом по частинах сидять тільки відмазані. Сказати про всіх, шо всі-всі такі не досвідчені, тупі і не знають закону... я думаю буде не правильно.

Згрубша кажучи система така: ти-ти-ти є в списках і тебе передислоковують на Схід. Чому? Є наказ, а накази можуть бути усні ... При відмові погрожують прокуратурою. Окрім того здійснюється така моральна давка для самих стойких, що самі здаються і їдуть.

• Креативно Креативно x 1