Повістка у військомат Вашому чоловіку

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем kharchenkoiryna, 20 Червень 2014.

1. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

у нас діє Особливий стан у зв язку із загрозою. Це цілком підпадає під тлумачення. Про Особливий стан говориться і в указі про мобілізацію
    --- дописи об"єднано, 17 Січень 2015 ---
    це поняття є стосовно строкової служби ( тоді йде заміна альтернативною строковою службою, а не військовою). І відсутнє у підставах відмови від теперішньої мобілізації ( бо це не мобілізація строковиків.
    Альтернативна служба є службою, яка запроваджується
    замість проходження строкової військової служби і має на меті
    виконання обов'язку перед суспільством.
    ). Тобто не мобілізовують тілько чітко зазначені категорії осіб. По релігійних переконаннях там немає

Останнє редагування: 17 Січень 2015
    • Інформативно Інформативно x 1
  2. SoLana

SoLana Well-Known Member

Останнє редагування: 17 Січень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  3. Fast

Fast Well-Known Member

Середній більшості? Середня більшість - це ті хто справді не може і жлоби :) скільки не пропонуй - всерівно забагато буде.
    100000 грн ділимо на 12 = 8333 грн в місяць
    2000$ *20 = 4000 ділимо на 12 = 3333 грн в місяць
    Перший варіант - десь так і має бути по справедливості,
    а другий десь наближений до реальності - середньомісячну ЗП прошу віддати і тоді не іди воювати.
    І не кажіть, що 3000 грн висока ціна, щоб відкупитись від шаленого ризику втратити життя, залишітісь калікою, 100 % підірвати здоров'я. Це лише рік. Але чи справедливо платити середню ЗП? Мабуть треба платити вище середнього, але 8000 уже можуть платити ті хто і так не воює, бо вони сини правітєльства і прібліжонні. А з іншої сторони, якби воякам платили б 8000-10000 грн в місяць, то охочих було б побільше.
    Мені більш менш реальним виглядає сума в 60-70 тис грн. Одні платять - іншим, і тих хто платить було б однозначно більше.
    Інше питання що держава говняна і ті грн. хзн куди підуть.

• Подобається Подобається x 2
  4. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

От дивлюся я недавно в новинах, як чергову партію хлопців відправляють в АТО - в основному видно, що не особливо забезпечені, переважно селяни. Згадуються часи Шевченка, як тоді "в москалі забривали".

• Погоджуюся Погоджуюся x 7
    • Подобається Подобається x 2
  5. HAPPY NATA

HAPPY NATA Форумляночка

про той пропонований "відкуп". Дівчата, погодьтесь, що діти можновладців в будь-якому випадку не підуть воювати. От тільки гроші за це осядуть в чиїхось кишенях і підуть на забезпечення чиєїсь сім'ї. А так- теоритично- пішли б на забезпечення армії.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  6. Грильяжка

Грильяжка Кавоманка

Дівчата ви думаєте що з усіх кому прийдуть повістки -всі підуть на фронт? Фіг там. Як на мене -мобілізація прямо пропорційна корупції.Думаю не мало військових комісарів забезпечили собі безтурботну старість, чимало докторів з медичних комісій купили хатинки у новобудовах, а ми тут голови сушимо і ночами не спимо. Моя знайома яка сьогодні ховає чоловіка, що загинув там-певне щасливіша була носити йому передачі у в"язницю чи переховувати у підвалах ніж відвідувати могилу. Знаю у багатьох мій допис викличе хвилю обурення, але це дрібниця в порівнянні з життям без батька, чоловіка, сина, брата.

• Погоджуюся Погоджуюся x 39
    • Подобається Подобається x 9
  7. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

В тому то й справа, що захищати свою країну - святе, але тут таке враження, що наших найкращих хлопців тупо відправляють на смерть. Мабуть, щоб не було кому піднімати третій майдан у випадку чого. Якби не війна, їм би всім така народна люстрація була, що ну, а так можна собі далі нагрівати руки, доки народ з останніх сил виживає.

• Погоджуюся Погоджуюся x 17
    • Подобається Подобається x 4
  8. lovikyou

lovikyou Well-Known Member

9. Ari

Ari Well-Known Member

Чи можуть мобілізувати військово-зобов*язану жінку медика, якщо чоловік воює, і вона має двоє малолітніх дітей?

10. Грильяжка

Грильяжка Кавоманка

Ні

11. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

Жінок з неповнолітніми дітьми взагалі немає то торкатися.
    Чи вже ні?

12. Bulavka

Bulavka Можу приколотись, вколоти, підколоти...

А я думаю що можуть, дітей же не троє.((

13. Карінчик

Карінчик мамуся трьох діток

А дітей куда? В інтернат? Чи волонтерам? Маю питання: а якщо офіціно вчиться на стаціонарі?

14. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

Так тут не справа в кількості, а в тому- що мами дітьми займаються.
    Ну добре.
    А якщо в сім'ї двоє військовозобов'язаних- то що- піде той, кого швидше загребуть?
    Певні я сама скоро зберуся на консультацію до юриста.

• Подобається Подобається x 1
  15. Грильяжка

Грильяжка Кавоманка

Жінок військовозобов"язаних у яких є хоча б одна неповнолітня дитина не мобілізують. І крапка . Без роздумів.Якщо двоє військовозобов"язаних з неповнолітньою дитиною під мобілізацію потрапляє чоловік.Жінка приносить у воєнкомат свідоцтво про народження і йде додому. Чоловіка від мобілізації врятує лише три таких свідоцтва.

16. Princess

Princess Well-Known Member

чоловік 30 р, на воєнку НЕ ходив під час навчання у вузі; потім працював у школі на повну ставку

зараз його можуть призивати (зараз приватний підприємець, ФОП)? який у нього статус - військовозобов'язаний?

17. Карінчик

Карінчик мамуся трьох діток

Наскільки тут писали на строкову службу беруть до 27 років, мобілізація це інше

18. Oddly

Oddly Well-Known Member

Його статус має бути вказаний у нього у воєнному білеті .
    Наприклад, буває 'звільнений від несення військ. служби у мирний час, військовозобов'язаний у воєнний час'

Але мобілізація - то інше, то не несення строкової служби

19. zetta

zetta Well-Known Member

Ніколи не думала що будем жити в такий час. Розум відмовляється то усвідомлювати. Я за тим всім спостерігаю і не полишає думка що третім силам поза Україною дуже вигідна ця війна .

• Погоджуюся Погоджуюся x 5
  20. Victi

Victi Well-Known Member

Знайшла на сайті Міноборони. І хоч воно за травень 2014, та на скільки я розумію зараз не нова черга мобілізації, а наступна хвиля, тож певно актуальне.
    Роз'яснення щодо актуальних питань проведення часткової мобілізації та відновлення призову на строкову військову службу до лав Збройних Сил України:
    http://www.mil.gov.ua/dlya-zmi/reag...vijskovu-sluzhbu-do-lav-zbrojnih-sil-ukraini/