Повістка у військомат Вашому чоловіку

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем kharchenkoiryna, 20 Червень 2014.

1. jalla

jalla Прогрес року 2013

Відповідь: Повістка у військомат Вашому чоловіку

Нє, я так не думаю, точніше я не знаю, але так не думаю. То все не мої слова, а чутки, я ж писала...
    Лиш я вже, чесно кажучи "поплила" в тому потоці інформації всякої-різної і т.п.
    Тому я дуже просила дівчат юристів, якщо є такі на форумі і зможуть, чи захочуть мені відповісти, дати толк в тому всьому.

Бо чутки про підсовування папюрків всяких для підпису, всякими хитрощами і про те, що одні пишуть не мають права відправляти, інші як то не мають, за це стаття.
    Батьки і рідні бойкотують частини, бо їхніх хлопців хочуть вивезти, і в тій ж ситуації ті хлопці дають інтерв"ю, що ми за Батьківщину і ми їдемо воювати по власній волі...
    І ше купа всього, від якого тікає мозг.
    Де правду шукати тоді, скажіть?

2. Orman

Orman Модератор-бомба

ну такого ще не чула. Чула, що беруть на баланс ті бронежилети (ніби то армійські), але їх видають тим хто ї приніс.

3. robik

robik Member

Та, вибачайте, ви напевно не розумієте, що війна в країні, а на війні не тільки стріляють.

Цікаво, а от якщо б чоловік прийшов і сказав - їду, що б робили? Бо виходить, ті що поїхали - ті дураки, чи жінки не дорожать ними, чи діти байдужі, батьки черстві.
    Співробітник (дитині десь1,5-2роки) 2 міс на навчаннях, хто тоді він? Чи чоловіки наших форумлянок? Менш кохані чоловіки? Чи їх дружини хотіли того? Діти не скучають?

4. jalla

jalla Прогрес року 2013

Те саме що зараз.
    У мене немає абсолютно ніяких гарантій, що через годину їх з Яворова не спакують в вагони і з тою кульгаючою технікою (до смішного кульгаючою) повезуть на війну.
    Ну, скажем так, я ще не читала тут жодного допису накшталт "от мій чоловік доброволець". Вибачайте навперід, мо шо пропустила.
    А зрештою я вже писала

5. robik

robik Member

я знаю таких.
    і той хто не відмазався від повістки - тоже молодець.
    і той хто довів, що має причину вагому - тоже молодець.
    а хто сховався за спідницю, або відкупився - елтонджон.

6. katysik

katysik Well-Known Member

Дуже у цьому сумніваюсь! Мій чоловік працює на іноземного замовника, якому далеко в одному місці, що там на Україні твориться, якщо не виконуєш роботи і плану, то для чого тебе тримати і зарплату тобі давати, то, мабуть, швидше держ.установ стосується і то не знати...

7. Mira_SH

Mira_SH Well-Known Member

Якщо він працює офіційно, а не зареєстрований як ПП, на єдиному податку, то все зберігається

8. Margarett

Margarett Well-Known Member

А тоді не вручать. Так як оті, що зі сходу переїхали в ін. області, хто з них нікуди за допомогою не звертався (типу ЦЗ, соц. управління...), де б міг залишити свої координати (тел. чи, де тут мешкає) - нічого, "пошлють на деревню к дедушке".
    Але то йде мова про тих, що не працюють, бо так як захочуть виловити - виловлять, на роботу працедавцю надішлють. Тобто при бажанні і як людина десь проходить по фондам, працююча можна вичислити. Вони й до батьків можуть навідатись і там № тел. попитати, тобто тут варіанти є на запасі. А вже як поведуться ???? чи омине, чи таки далі шукатимуть ! не відомо.

9. katysik

katysik Well-Known Member

У переліку хвороб є таке як
    то сколіоз і міжхребцеві грижі можна відносити? Бо мій на вигляд здоровий чоловік має повний букет отих спинних болячок :sad:

10. enigma

enigma Well-Known Member

Ну мій працював офіційно, і звільнили в березні (у звязку з призовом в армію чи шось таке). Скажете незаконно? Чи він не скаржився? А віз і нині там... Ну і не забувайте, що багато працює неофіційно або як ПП. Їх сім'ям перестати їсти?

11. Mira_SH

Mira_SH Well-Known Member

12. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

13. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

лише у випадку,якщо ці захворювання супроводжуються стійкими і значними порушеннями організму ( наприклад, через міжхребцеві грижі ноги віднімаються і т.п.) Самі по собі ці діагнози- загальні ( з грижами і сколіозом різного ступеню ходить майже 90% людей)

в такому випадку він має лягати на стаціонар і ці всі болячки мають бути підтверджені медкомісією.

14. Bree van deKamp

Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

Маю таке питаннячко: мій муж не служив, повістки не отримував, але якщо отримає і його заберуть, то на що я маю жити? Він єдиний годувальник. Я в декреті, в нього з родиців є лише старенька бабця.

15. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

по великому рахунку, то нікого не обходить . А от бабця, але не просто непрацездатного віку, а така, яка не здатна сама себе обслуговувати і має лише вашого чоловіка як єдиного утримувача і доглядальника- може бути підставою для відстрочки.Але це все має бути підтверджено довідками.

16. jalla

jalla Прогрес року 2013

Чекайте, дівчата, якщо чоловіки Ваші працевлаштовані офіційно і з/п отримують теж офіційно, то по закону місце зберігається, зарплатня нараховується.

Якщо частина зарплати офіційна, частина в конверті, то ту, що в конверті він звісно не отримає, але офіційну ніхто не відбере.

Ну, принаймі так би мало бути.

17. jalla

jalla Прогрес року 2013

і при тому якщо брати до уваги, що мобілізують таких, яким зараз 35-45 років, то це відніміть 15-20, коли то ше він в армії служив, щось не сильно і різнится від того, що взагалі не служив.)
    А мали би бути періодичні навчання, . А де вони? Були? А нашо... Ми спохватилися, хіба тепер, коли у нас кулі почали летіти.

Ну, і до слова, так, багато хто свого часу від армії відмазався, бо не його то... Знаю і хлопців, яких батьки хотіли відмазати, а вони самі не хотіли, бо хотіли в армію. Маю думку, що це справедливо, бо кожен повинен займатися тим, чим хоче, а від примусу в будь-чому, навіть не тільки тому, що стосується армії толку мало. Тому я за добровільну, професійну армію з ідеально здоровими, підготовленими чоловіками, а не за ту перевалочну базу, яку ми маємо зараз і від якої тільки одні збитки і на жаль жертви.

Стосовно захищати має вміти кожен здоровий мужик, то не маю ніц протів, щоб наших хлопців навчали. Але, я вже про це писала. Запізно вони за то діло взялися. І дуже не досконало тим займаються.
    Читали як писали тут, не треба далеко йти, 2 тижні в Яворові і на Схід. То ж поясніть мені ЧОГО можна навчити за тих нещасних 2 тижні? Навіть якщо ти колись в армії не тільки сніг горнув, травичку скубав, а й стріляв/бігав/вчився військової справі... Та коли то було. 10-15-20 літ назад... До цих пір хлопака міг нажити купу болячок, "зростися" в офісі, а медогляд за три хвилини... тьху...
    З розповідей чоловіка, не знаю чи писала, не пам"ятаю. Є з ним в Яворові 45-ирічний мобілізований. Такс, від 45 віднімаємо 20, маємо, 25 років він не займався військовою справою. Хлопака тягне ліву ногу, бо побував в аварії. Йому важко ходити, не те, що швидко пересуватися, але він, я не знаю яким дивом, виявився профпригодний до військової справи.
    А ще є 49-ирічний, дідусь трьох внуків з якоюсь там стадією ожиріння.
    Ну, і скільки ще таких...
    І оця "бригада профпригодних" (сорі за таке саркастичне висловлювання) вже дуже скоро поїде на Схід воювати.
    Закидайте мене каміннями, але то маразм... маразм з великої літери!

Останнє редагування: 25 Червень 2014
  18. Aprelia

Aprelia New Member

19. jalla

jalla Прогрес року 2013

Не до мене питання, але я дозволю собі всунутися.)

Я пропоную хоча би почати з контрольованішого підбору вояків.
    Як на мене, то Турчинов якось дуже не правильно те все почав. Навіть зараз, якось мені так виглядає, ситуація ледь покращилася. Вже іде мова за якісь броники, засоби захисту, чи т.п. А перші пішли на передові взагалі голі-босі і волонтерів, як таких було обмаль. А поки спохватилися гроші на військо збирати, поки туди-сюди... Чи вони думали своїх вояків там для краси і для кількості вишикувати, аби російські війська дивились кіко нас і пісяли кип"ятком? А не тут то було...

Одним словом- захищати повинні професіонали, а поки не навчився, нема чого туди сунутися. Тоді може якийсь толк буде, бо те, що бачу зараз- переливання з пустого в порожнє.
    Ну, але, як тут вже писали, проХфесіонали не проХфесіоналів вчать. Пару днів, чи то тижнів- і ти вже ас, сідай в товарняк і їдь на війну. А профі будуть наступних "зелених" навчати, щоб були на такі вже й зелені, а ну там... на пів, чи як.)

20. SoLana

SoLana Well-Known Member