Повістка у військомат Вашому чоловіку

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем kharchenkoiryna, 20 Червень 2014.

1. Натуля

Натуля Well-Known Member

Відповідь: Повістка у військомат Вашому чоловіку

мій сусід коли пішов на контрактну службу то теж абсолютно все купував собі сам - і форму, і спальник, і берци і т.д.

2. jalla

jalla Прогрес року 2013

Та й ну, дівчата, мій чоловік має цілком пристойну форму і берці.

Форму вчора прали в пралці на звичайному режимі, ніц не розлізлося. Попрасували і нині як нова.
    Берці тож нічо. Ну, так, в порівнянні з повсякдневним взуттям вони важкі, але на то вони і берці), проте цілком нормально виглядають, не розбахкані, не подерті.
    Може когось втішу, але не все так страшно.
    Навіть шкарпетки 3 пари видають і до того ж не останньої якості.:)

Стосовно броника, то я чула, що оці за 2 тис не добрі. Нормальні коштують більше. Їх таки тре купувати.

3. Sunnylife

Sunnylife Well-Known Member

Якщо хочете мати обмундирування і не чекати від моря погоди, то все слід купити.
    Нині батьки з сусідкою їздили до Яворова, завозили куплені речі та взяли з собою трохи харчів (вони не помішають, люду там багато).
    Дядько Володя сказав, що їх годують, но на кухні все одно знадобиться щось про запас.
    Питали куди його направлять, що буде робити, то сказав, що все міняється кожної години. Найстаршому призовнику (з ким він познайомився) 54 роки.

Надіюсь і дуже молю Бога, щоб швидше все мирно закінчилось. Щоб вже остаточно Україна вирвалась із загребущих російських лап і могли будувати НОВУ КРАЇНУ МРІЇ.

4. Mira_SH

Mira_SH Well-Known Member

Видать моя Галя балована:) Бо ноги дуже стирав в берцах тих, і форма вже його по швах пішла:)
    Хоча розглядаю варіант, що різні частини мають різних постачальників амуніції.
    За 2000 бронік привезиний з Німечини був, він не новий, то хлопцям з чоловікової девізії десь хтось по блату дістав, бронік 4 класу.
    Якраз бронижилет, то єдине , що не самі купляли

5. kira lv

kira lv Member

Дівчата перечитала той список хвороб, щось не зрозуміла, якщо в мого недостатність метрального клапана +1, то він годен чи ні? Бо колись таке поняття як ЕХО серця не знали і він з тим служив, подумаєш пару раз в обмороку, а тепер коли троха старий той подавно. Маю чого теж переживати, я інвалід дитинства 3гр і малий 5 років. Ото тільки як сьогодні по обіді ноги відняло (в мене періодично таке буває) пардон за подробиці до кльозету не змогла дійти, а як щось то собі навіть не уявляю що буде. На родичів, як дівчата впевнились, надіятись нема чого. А в нас тепер не дуже кого цікавить сімейний стан, в мене ж 3-тя група а не 1-ша, мол руки здорові, що кого гребе. Начитаюся за тих жінок з хворими дітьми вагітних зла не хватає, а бугаї нам тил прикривають, класно, і ще то не патріот як не йдеш м"ясом. Головне, це жінки так думають.Можете бити, аж теліпає від того, що хтось вважає, що у нас все так чесно так так...

6. izz

izz Well-Known Member

Нормальний бронік 5 класу коштує 5 з половиною, він і шию захистить, і плече, бо йде як футболка,+легкий, а шолом нормальний 2000легкий і захищає від пулі з пістолету і осколків,таке вам ніхто не видасть.

7. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

8. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

А якщо на одне око не бачить?

9. kira lv

kira lv Member

10. irushka

irushka Well-Known Member

Сьогодні мала нагоду поспілкуватись із кумом (маємо спільного похресника), який мобілізований ще з березня, але на разі він у частині біля Львова, відпустили на вихідні. Каже, що з їхньої частини 50 чоловіків відправили на схід, а тепер прибуло багато добровольців на навчання. А серед тих, кого відправляли, було двоє батьків багатодітних сімей, то їх змусили підписати, що вони їдуть як добровольці, бо за законом не мали би їхати.
    Питала чи має він бронік, то казав, що ніхто в них не має, а ті що поїхали то теж без амуніції, з надією що дадуть вже на місці. Але ще казав, якщо хто прийде зі своїм бронежилетом, той має більше шансів поїхати на передову, бо ж підготовлений.
    А загалом каже, що дух у всіх бойовий і мені якось після розмови з ним стало трохи спокійніше.
    Ще, до речі, про біженців. Каже кум, що є в них багато таких, що привезли з гарячих точок сюди жінок і дітей, впевнились, що ті в безпеці і пішли добровольцями в армію.

Останнє редагування: 23 Червень 2014
  11. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

короткозорість чи далекозорість більше 12 діоптрій,
    -астигматизм більше 6 діоптрій;
    - гострота зору обох очей нижче 0,2 або
    -сліпота одного ока при гостроті другого менше 0,3,
    -гострота зору однго ока менше 0,1;

12. jalla

jalla Прогрес року 2013

Нє, ну, та якщо так, то звісно тре міняти, або просити заміну, якщо є.
    Бо у мого ноги не натирає і по швах форма не розходиться. Сама прасувала, сама бачила.)

Дівчата, цікавить таке. Якщо, для прикладу, хтось з мобілізованих не виявить бажання їхати на Схід, що їм грозить? Цікавить думка з юридичної сторони.
    Чомусь наших в Яворові (мій в штабному батальйоні, за інших не знаю) питали хто не хоче туди їхати і казали писати заяви. Що це знадчить?

Маю інформацію (правда не перевірену, пишу відразу), що з 1-го липня в Яворівській в/ч закінчується якийсь там контракт з кухнею, чи щось таке. Це мабуть означає, що до 1-го липня всіх мобілізованих мають кудись повивозити?

Хтось щось про таке ще чув. Хлопці, які приїздили на ці вихідні додому, чи по телефонах шо кажуть?

Останнє редагування: 23 Червень 2014
  13. Mira_SH

З Рівного спочатку відправили добровольців , а через тижень і всіх решту, і тих хто писав заяви і тих хто не писав. Можливо зараз щось змінилося

14. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

А ще думаю, що можуть і забрати для старших по званню.

15. Mira_SH

ніхто нікого не змушує демонструвати бронижилет, лежить і чекає свого часу
    Нісенітниця, як то заберуть старші по званю, якщо бронижилет ваш особистий, то ніхто у вас його й не відбере.

16. Карінчик

Карінчик мамуся трьох діток

Маю знайомого, його відправили в яворів, там вже десь більше ніж 2 тижні, каже що примусово без згоди нікого на схід не відправляють, сидять там і нічого не роблять, багато хто там ходить постійно п'яний, і тих хто п'яний на п'яну голову можуть і відправити, і всі документи які треба підпишуть, на неділю відпустили додому, в нього 2 річна дитина і жінка вагітна... на його роботі виділили кошти і купили йому форму, берци.

17. jalla

jalla Прогрес року 2013

Наші писали заяви ще десь три тижні тому...

Мені цікаво як примусово можуть вивезти. От неодноразово чую "вивезуть примусово". Але яким чином то може відбутися? Ну, що пов"яжуть, руки скрутять і в поїзд?
    Я серйозно питаю, щоб знати на що слід звернути увагу.

---------- Додано в 08:57 ---------- Попередній допис був написаний в 08:53 ----------

Ого, навіть так.
    Цікаво звідки горіВку беруть...
    Казав муж що з вихідних багато п"яних повертаються, то їх потім вже не хочуть додому відпускати.
    Але тоже хлопи, млін, ну, чим думають...

18. Mira_SH

не чула я щоб комусь руки викручували, але за не виконання наказу світить як мінімум штрафбат, а там може і військовий трибунал.
    Ну і ще, головне як зброю видадуть пильнувати її уважно, бо за що за що , а за це карають серйозно. Чоловік в прямому значенні того слова спав з автоматом.

Як де, свиня все болото знайде, багато хто з дому привозить, а ті котрі на полігоні, бігають в ближні села. Ще багато добрих родичів привозять.

19. jalla

jalla Прогрес року 2013

От за що і питала на попередній сторінці, власне юридична сторона питання.
    Зле, що так і шкода, що блукають оці чутки, що примусово нікого не повезуть і що мають право по ідеї тільки добровольців брати... ну, і от власне ті заяви, НАШО???
    Я на жаль не юрист і цього розтулкувати не можу, тому цікаво, хто може і знає, дайте якісь ссилки на якісь відповідні закони пліз. Буду вдячна.

20. Katrin

Katrin Well-Known Member

Питання риторичне... Ти думаєш, що ті 700, які поїхали всі добровольці? Хоча я більше ніж впевнена, що вже кимось написані всі документи, що вони добровольці.
    Після того, як їх мобілізували, вони військові, у військовому квитку запис у якій військовій частині вони служать, тому, якщо втечуть, то це дизертирство з відповідними наслідками. В моєї хресної на роботі одного посадили на 3 роки, от за що саме чи тому, що втік чи не з'явився мушу дізнатись точніше, але те, що посадили факт 100%.
    Хоча в тому бардаку, який там твориться, там сам чорт ногу зламає. Але все життя тікати, тоже не вихід. Я вже писала, що мій був тиждень як в Яворові, а за ним ганялась військова прокуратура, причім приходили двічі, з першого разу напевно не дійшло чи як.