Повістка у військомат Вашому чоловіку

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем kharchenkoiryna, 20 Червень 2014.

1. jalla

jalla Прогрес року 2013

Відповідь: Повістка у військомат Вашому чоловіку

Може то ви говорите про тих, де зараз мій муж.))
    Вони тоже відмови гаратають, але моя особиста думка- папір всьо стерпить, а то ніц не дасть. Реально, якщо у них є намір/команда/розпорядження таких то таких то відправити туди то, вони це зроблять! Навіть на хитрощі підуть, але зроблять!
    Коли вони писали рапорти з відмовами їхати в АТО, бо нема підготовки, нема спорядження, хто їх послухав? Другий бат вивезли якось так підпільно, що хлопці чуть не через вікно вилазили, а нашим жорстоко пригрорзили прокуратурою.
    Хоча Ваші слова та й Богу у вуха, чесне слово.

---------- Додано в 21:14 ---------- Попередній допис був написаний в 21:07 ----------

Та я розумію)) я лиш приклад навела, що може не всі там в горівку кинулися.
    Я не знаю нормально, чи нє, я лиш собі взагалі то все слабо уявляю як там бути, жити нашим простим хлопакам, але якби там не було, я рахую не добре їх засуджувати, все таки нас захищають. Нє?
    Та й вже писала, війна не для всіх і оця мобілізація масова теж свого роду дурь собача, але ніц вже не вдієш, лиш дуже шкода молодих життів. Від цього дійсно серце рветься.

2. natiok

natiok Member

якщо бути чесним, то той хто й до АТО не проти був чарку перехилити, його у стресовій ситуації нічого не стримає. Але не всі однакові, й до того, просто уявлення ми зараз не маємо як їм там, чим живуть й на що надіються, про що мріють... Судити, он-лайн можна, але знаючи, що мого чоловіка не омине 4 хвиля, я б не наважилася...ІМХО

3. casablanka

casablanka Щаслива особистість

Я також розумію що в людей шок, що вони не готові до того що їм прийшлось побачити і пережити. Але випити- зняти стрес, не означає бухати по-чорному постійно. І те що люди, волонтери збирають гроші, купують, передають ті продукти, а вони так просто вимінюють на горілку в населення. Виходить що краще бути голодним, ніж тверезим? Я не кажу, що там всі такі, але якщо про таке вже говорять не з одних вуст, то такі випадки це далеко не одиничні. Я розумію, що ми забов"язані матеріально підтримувати як можемо і допомагати, і дякувати безмежно, але дуже обідно чути що так дехто відноситься з неповагою до цієї допомоги.
    І я в ніякому разі їх не засуджую, бо не була в тому пеклі, але такі вчинки наражають на небезпеку всіх- групу, батальйон і т.п. І таке потрібно контролювати, бо це одна з причин смертей, яких і так не мало. Люди за горілку просто видавали своє місце розташування.

4. jalla

jalla Прогрес року 2013

Як то? А самі тоді куди дівались? Бо видати своє місце розташування означає бути обстріляним від і до. Смерть міняють на горілку, чесно я такого не чула, хоча не сперечаюсь, якщо знаєте точно такий факт, то звісно це дико.

---------- Додано в 22:08 ---------- Попередній допис був написаний в 22:05 ----------

Ой, то добре нам тут казати, чесно. Хоча я вже промовчу, що мій муж казав, що в АТО випивають тільки ідіоти, хоча може мав сенс і все ж я не засуджую їх, реально, тільки шкодую. От такі в мене відчуття. Бо не правильно все це, не всі одинакові і не всі такі дуже правильні і зібрані в таких пекельних ситуаціях, тому хто п"є, хто з розуму сходить, хто сам в себе стріляє... Дуже важка тема, дуже... Війна.

5. casablanka

casablanka Щаслива особистість

Да то просто. Мала на увазі що не навмисно видають. Коли йдуть в село чи до них хтось приносить те добро з села, то відповідно місце розташування вже ні для кого не секрет. І розказували, що люди місцеві здавали для сепаратистів і всій тій швалі де наші знаходяться. Ну й можу я тільки здогадуватись що п"яного не важко випитати за чаркою де вони знаходяться. І мені реально дуже шкода що люди так себе підставляють.
    П.С. Маю ту думку яку сформувала тільки зі слів тої людини яка то розказувала і бачила.

6. zetta

zetta Well-Known Member

не суди i не судим будеш. Жанно, не судить нiхто, ти не читала статтю про те скiльки смертей через звичайну халатнiсть, нiхто не каже 50 грм випив i капець, але ж бухають по чорному, потiм забувають вчепити повязки в результатi розстрiлюють один одного.
    та краще знати про таке, попередити кума свата брата котрий завтра туди поiде анiж отак мовчати в тряпочку . Отак i той же мiй кум, каже рив окопи кожного вечора i там спав, всi решта ржали з нього , поставили залiзнi лiжка i спали, поки iх не накрило градом, хто втиг до нього вкочити в окоп той i врятувався, а решта 4 камази трупiв. Чи ж ти думаэш як там чужий чоловiк чи жiнка служить а ми iх не знаэмо то серце не болить? переживаэш як за рiдного. I не хай вiн не вчинить там подвигу, а буде просто iсти варити на фронтi хочу шоб повернувся живий.

7. jalla

jalla Прогрес року 2013

Та я все то знаю, але це ПРОСТІ хлопці, здебільшого нічого не навчені через власне халатність працівників у військових частинах, через те, що не попереджені, через те, що психіка їде, через те, що їх ніхто спеціально для того діла не обирав, не готовив як фізично, так і психологічно (а це дуже важливо)... Тому навіть самий відповдальний чолов"яга в таких умовах може розгубитися, загубитися. У нас ж нема професійної армії, тому так. На фронті воюють люди як готові, так і не готові, не підготовлені і халатні, більш відповідальні, ті які полюбляють випити, одним словом всякі- різні... Алкоголізм на війні- це може бути наслідок багатьох причин і не обов"язково самі вояки в цьому винуваті, ну, але з них найбільша відповідальність, тому так.
    Починається...:)
    А це до чого?

8. SoLana

SoLana Well-Known Member

Ото я собі подумала, якщо такі випадки і мають місце, то це все якраз і наслідки тої "правильної" мобілізації, коли гребли всіх, без підготовки як психологічної так і спеціальної, це наслідки тої гнилої системи, де бардак і хаос. Бо більшість хлопців, ще вчора сиділи в офісах і планували відпочинок, і поняття не мали що воно таке та війна. І саме головне, що стільки жертв вже є, але й надалі ніяких зрушень, в Яворові як був бардак так і зараз. Добре, що тепер є навчання безкоштовні, де кожен може їх пройти.

---------- Додано в 08:20 ---------- Попередній допис був написаний в 08:07 ----------

А це вплине на щось? Не думаю... важко то все...

9. zetta

zetta Well-Known Member

Ш
    Солана , як це врятує бодай одного то я буду говорити. І коли дала почитати то свому брату і ми слухали що говорив наш кум мій брат сказав дякую і що навіть не думав що це важливо такі ніби то ньюанси . Але кожен робить як знає за краще .
    А чи правильна мобілізація чи ні вже нічого не вдієш , нащо на ті самі граблі наступати , вони вбивчі . І далі твориться купа такого безглуздя але береженого Бог береже .

10. SoLana

SoLana Well-Known Member

Та чому не вдієш? Ну от зараз хлопців нічого не вчать, і далі то саме, та про це не можна також мовчати. І думаю, що існує велика ймовірність наступної хвилі мобілізації. Тому, я з Вами згідна в тому, що говорити і про випадки алкоголю (тільки без осуду, бо мені попередні дописи дівчат такими видались) і про все що може зберегти життя наших вояків - потрібно.

11. jalla

jalla Прогрес року 2013

Правильно, але все збираються ті мітинги, збираються і ніяк не зберуться.

Наші он вже від понеділка просять ще одну відпустку, бо мало тих 10 днів, так тримають в нівєдініє і якби могли і ніхто не пручався би, то вже б певно стіну на кордоні мурували, окопи копали, чи знову воювали в АТО. Хоча реально там трудно чогось добитися, лиш єдине таки точно треба добре стукати, а іноли і гримати, щоб відкрили, а деколи і двері виломати не помішає.:girl_mad:
    Одні відмазуються, біженці здорові хлопи тут вкоренилися, бізнеси відкривають, а одними і тими самими би орали, воювали і т.д. Скільки можна, чи нема їх кому замінити? Є, але нашо...:girl_mad:

12. Bulbashka

Bulbashka Active Member

Про бардак і хаос в Яворові згідна на всі 100%.
    Нещодавно мали інцидент біля дому. Двоє вояків вночі п'яні в друзки намагались вкрасти 2 машини. 1 розбили вікно, намагались завести, та їм не вдалось. Розбили іншу, завели і поїхали. Доїхати не дала к-сть випитого. Врізались в паркан. Маємо чудову сусідку яка має номери чуть не кожного і слух як в кота. Поки вони намагались завести машину, вона додзвонилась до Яворова в воєнкомат в міліцію, і ще встиг вибігти власник машини і злапати одного. Без мордобою не обійшлось. Чим завершилось? Компенсування збитків і заминанням цієї історії, так як солдати в цей час повинні були бути в частині. Рухались всі в пришвидшеному темпі, так як голови полетіли б не одного командира.

13. jalla

jalla Прогрес року 2013

Мороз по шкірі, читаю якби про зеків, втікнувших з колонії. Жесть!

Тре таки фейсконтроль добрий влаштовувати при підборі вояків, аби попадали тільки чесні, добросовісні, віддані свої Батьківщині, випробовувані на стресостійкість, порядність, дисциплінованість, готовність до бою і ще купа пунктів..;) А це реально?
    Ну, а через КПП вийти таки дійсно не проблема, ну, бо банально, то таки не колонія! Я вже казала свому, кидай то всьо і їдь додому, а нє, сидить, команду чекає.))

14. Linar

Linar невиправна оптимістка

Цитата:
    Допис від Bulbashka
    Двоє вояків вночі п'яні в друзки намагались вкрасти 2 машини. 1 розбили вікно, намагались завести, та їм не вдалось. Розбили іншу, завели і поїхали.
    Мороз по шкірі, читаю якби про зеків, втікнувших з колонії. Жесть!

Тре таки фейсконтроль добрий влаштовувати при підборі вояків, аби попадали тільки чесні, добросовісні, віддані свої Батьківщині, випробовувані на стресостійкість, порядність, дисциплінованість, готовність до бою і ще купа пунктів..

Тоді б в армії були б одні депутати))))))))

15. jalla

jalla Прогрес року 2013

Та от і я про те ж.:girl_flag_of_truce:

16. Linar

З такими вояками війна тривала б зо 2 години))))правда ми б вже були новою губернію рф

---------- Додано в 11:43 ---------- Попередній допис був написаний в 11:38 ----------

P.s а взагалі ви, Жанно, величезна молодчинка, бо ми всі дуже мудрі "пагаварить", а ви.....ну самі знаєте))) тримайтеся все буде добре:ua::

17. jalla

jalla Прогрес року 2013

18. Linar

Можете кидати тапками, але випити 3 по 50, щоб не зійти з розуму, то що "лікар прописав")))))),але не в хлам. Але це війна і кожен знімає стрес, але це не знімає відповідальності за побратимів. Якось так сумбурно вийшло....

19. jalla

jalla Прогрес року 2013

Та ви розумієте, що якщо людина і в звичному житті була пиячиною, то там тимпаче вона буде бухати.
    Як то кажуть, пяницю треба не вмовляти, а лікувати, а у нас всі без розбору, кому прийшли повістки і хто не зумів здибати 2 тис. долярів (мінімум), аби відкупитися пошурували в АТО.
    З роботи звичайної, мирної за п"янки суворо карають і звільняють, а там шо, там нікому діла нема. Важка тема, ой, важка, реальнно.
    Та й навіть якщо хлопець, ніколи не зловживавший алкоголем буде двома-трьома чарками знімати стрес, то не буду говорити до чого воно все поступово може докотитися.

20. Virchuk

Virchuk Well-Known Member

Проводжала маму на поїзд, то побачила групу хлопців, один був на милицях, то я чогось одразу подумала, що то з АТО. А потім мама мені підтвердила, двоє з них були в її купе, то цілу ніч ходили в сусіднє на чарочку( Хлопці були ще дуже молоді(