Повістка у військомат Вашому чоловіку

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем kharchenkoiryna, 20 Червень 2014.

1. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

Відповідь: Повістка у військомат Вашому чоловіку

О. Давайте почнемо виясняти кому звідки шо видно і хто де зараз є. Ну та досить вже, скільки вже іспанка тему має чистити пошкодуйте іі час. Ну нашо нагнітати, ви на то маєте вплив? Давайте вже, нарешті, по темі.

2. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

та то все ясно, але ще би генерали в Україні всі були такі вартісні.... Ті ж всі "на верхах" сидять не тому, що вони такі мудрі і такі незамінні, а просто вже звання собі заробили, під кулі в житті не підуть.

3. Orman

Orman Модератор-бомба

заради справедливості - таки відправляють. Не дуже спеціалізацію розглядають.

4. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

Може, і не дуже. Зі знайомих випадків переважно сиділи у штабі з паперовою чи якоюсь юридичною роботою.

5. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

я не знаю, що таке стояти на блокпості, ну але тому альтисту каску і бронік держава дала. (дивно, що дала...)

6. Divchyna vesna

Divchyna vesna Юна фіялка

Я вклинюсь по темі, якщо можна...
    Я вже колись згадувала, що мій кум з квітня ТАМ. По правді, не схуд, не поранений. Він був під Волновахою і Господь його зберіг. За весь той час відпустили додому на п'ять днів. До чого веду? До цієї відпустки дзвонив, казав, що воював би, бо є чим і знає, за що. Не влаштовувала маленька з/п, з якої періодично знімають за форму. Після відпустки повернувся назад і каже, що лише тепер стало страшно. Чим тісніше підтискають сєпарів, тим гарячіше стає. Просто хоче додому.
    Інший хлопчина - прикордонник. Три дні перебував на кордоні, де саме, не поточнював. Також каже, що наразі воювати є чим, харчів - на пів року вперід (це завдяки волонтерам). Проблема лише з водою, тому змушений був постригтися на лисо, бо так простіше. Плюнув, погладив і в бій.
    І таких подібних історій зі щасливим кінцем від очевидців я чула достатньо. Один знайомий прикордонник взагалі попав у полон. І живий!
    Я вірю, що такі історії завдяки нашим молитвам.
    Я це написала для того, щоб той, хто має віру, вірив. Якось так розумійте.
    Я теж не хочу, щоб когось з моїх близьких ще забрали... Але якщо так стається, потрібно це прийняти, як прийняли наші дівчата. І молитися, і проситися...

7. Almariel

Almariel Well-Known Member

так дивно пишуть, що якщо не служив, здоровий і не проходив воєнки, то відкупився. але ж може бути студент, а потім аспірант - і вже має 25 років, або студент, а потім дитина - і знов стало 25 років. тому не треба всіх під одну лінійку.

8. Popi

Popi Well-Known Member

+1, і в 25 четверта дитина,а хто не знає, буде казати во чого на Схід не йдеш. Так мого друга банять.

9. panikvarts

Студенти-хлопці мають можливість вчитися на військовій кафедрі, хіба ні? Було б бажання, ато зі 100 хлопців на потоці туди йдуть хіба 10.

10. KAPUCHINKA

Там зараз кількість місць обмежена, то правда. Але то віднедавна так є. А трохи раніше воєнку мали майже всі ну в універі без воєнки були філологи і ще там дехто, вже не памятаю. В політехніці мали всі. Так що ті кому 30 - 32 ту воєнку мали б мати. А хто без вищоі освіти то мали б мати всі.

---------- Додано в 19:29 ---------- Попередній допис був написаний в 19:21 ----------

І направду це дуже погано що дуже багато людей без поняття з якого боку підійти до автомата, що робити, повні нулі у військовій справі. Бо якби було інакше може б москалі до нас і не сунулися.

11. мамочка

мамочка Well-Known Member

Неправда.
    Мій має 31.5. На воєнку поступав і не взяли, бо "психологічний" тест не пройшов, а пройшли тільки ті хто дав 200 доларів, то 50% з групи.

12. Divchyna vesna

Divchyna vesna Юна фіялка

Сунулися б ся. То велика територія, різношерстне населення, якщо можна так сказати. Будь яка велика держава, в якій економіка працює на олігархів, і є хтось незадоволений таким раскладом, воює. Якщо вони будуть не будуть воювати, вони просто схавають самі себе. Невдоволення населення повинно кудись вилитись. І якщо немає зовнішньої агресіїї, впливу на когось, то це почнеться зсередени.
    Вибачте за офф.
    Відносно повістки і відмазування. Сусід прикордонник. В перший і другий етапи відмазався з допомогою того, що перемагає зло. Бабло. Тепер прийшла повістка, фанарь. Збирається... Іншого сусіда прикордонника загребли в перший етап, незважаючи на трьох дітей...
    То до того, що потрібно змиритися. Рано чи пізно станеться те, що повинно. Так що пропоную все-таки не нагнітати ситауцію, а знайти тверезий вихід, і допомогти нашим хлопцям.

13. Popi

Popi Well-Known Member

Мій брат проти,того щоб повістки давали кому попало. Каже ті хлопці ходять попід ноги плентаються. В мене брат військовій справі вчився 5 років, після академії працював прикордонником і мав справу з різним. Так от я не можу з тим змиритись що беруть без перебору,бо мені дорікають що во твій брат там,а ти не хочеш щоб йшов твій кум, сусід і т.п я не хочу, тому що в брата я вірю,бо він тій справі вчився,нею жив і він знає що робити коли на нього танк їде чи стріляють. В Харкові зараз є другий брат, також випусник прикордонних військ, і от я не розумію чом 500 хлопців і дівчат які прожилли воєнні дії 5 років в інституті а потім на роботі сидять там, а хто зброї в руках не тримав йдуть на Схід. Зла я бо дізналась що з вітам їх ще не планубть навідь переводити.

14. KAPUCHINKA

Дивлюся зараз Шусера, то мова про те, що вже на даний момент є сім тисяч добровольців, і серед них кілька сотень людей яким за тридцять, і вони професіонали, готові хоч вже в бій. Іх тільки треба оформити у батальйон і дати зброю, все. І отвони теж обурюються що молодих хлопців туди шлють, а вони ніби без діла. І скільки в нас ще тоі зарази при владі, коли і як то вдасться вигребти? Як так можна за ту владу триматися? Ну ясно вони розуміють що потім ті хлопці і до них прийдуть і проженуть тих дармоідів, от воно і тримається як вош кожуха.

---------- Додано в 20:00 ---------- Попередній допис був написаний в 19:48 ----------

Popi, зрештою не можуть всі пять років вчитися, але тих кого мобілізували мали б вчити, от мобілізували у березні так до червня на полігоні день в день заняття, все що має знати радовий. Ну доприкладу керувати боєм така людина не зможе, бо то ціла наука, але що робити в тій чи іншій ситуаціі точно буде знати. Відповідно і командирам легше, бо люди готові і жерт набагато менше. Але шо то казати. Просто розпач якийсь.

15. Popi

Popi Well-Known Member

Не, то так проза до останнього речення, бо є підготовленні військові, прям норомально Підготовлені, і вони чомусь сидять в ін. Місці. Ну нехай звичайний люд підготують і вони сидять тут і захищають захід, а тих крутих бійців в круті місця, нє?

16. panikvarts

Ну, але хіба можна теж дати на сам початок (а як довго то триватиме - невідомо) супербійців? А як далі буде гарячіше? То хто піде?

17. Popi

Popi Well-Known Member

Ну та прям супербоєць,спецназ.))))) нє краще зараз запустити а потім не відбитись

18. Маруся Іванова

Маруся Іванова сонечко сяє...

підписали закон, згідно якого з 3ма дітьми до 18 не беруть. Мали б відправити домів

19. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

повна мобілізація, щоб забрали усіх, йде коли військовий стан по всій країні, а не в деяких областях.

20. Карінчик

Карінчик мамуся трьох діток

Носили повістку вчора моєму брату, вечері після 9 год.вечора і вже сьогодні ходять а це 7.30 год.ранку!