Повістка у військомат Вашому чоловіку

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем kharchenkoiryna, 20 Червень 2014.

1. Curly Xena

Curly Xena Well-Known Member

Відповідь: Повістка у військомат Вашому чоловіку

Гарна новина - щойно прийнято закон щодо посилення захисту прав дітей

2. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

http://www.rbc.ua/rus/news/politics...ochki-ot-mobilizatsii-odinokim-25072014112000
    тепер 3-є дітей є підставою уникнути мобілізації, вже не тільки в законі про військову службу, а і в законі про мобілізацію.
    Щойно ухвалили.

п.с. ой, сорі, я думала буду першою )))

3. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Тут трохи детальніше
    http://www.ukr.net/#homeDetails/main/30575548/
    Батька трьох дітей можуть призвати тільки за згодою і служити тільки за місцем проживання. Крім того не призивають батька чи маму дитини, яку вона чи він виховує сам

4. jalla

jalla Прогрес року 2013

Так цікаво, а двоє манюсіньких дітей- то вже не діти і їм тата не тре.
    Третя вагітність- тоже не рахується.
    Вже хоча б з такими дріботами татів десь не відправляли по "гарячих" точках, або шо.

І ще таке дивно. Якщо скажімо троє дітей 15, 16 і 17 років, які вміють самі помитися, одітися, в туалет сходити, вигулятися і т.д., то татка їхнього не заберуть на війну, а де двоє мацьопиків, які ще нічого не розуміють і мамі потрібна ой яка допомога по догляду за ними, то там чоловіків позабирали і ними "пробіли" в гарячих точках позатикали.

Я не заздрю, я просто плачу!

5. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

Жанна, якщо дітям по 17 то тоді вже і татові не менше 40, а таких практично не призивають, вік до 60 прийняли щоб узаконити добровольців (принаймні вчора так підняття віку пояснювали)

6. jalla

jalla Прогрес року 2013

Та то таке... вже як є.
    Лиш сама суть тих законів дивує. Але то вже моє, особисте. Зрештою може то я занадто егоїстично хочу все підлаштувати під свою ситуацію, хоча таки виглядає мені, що так би не мало бути.

7. KAPUCHINKA

Будемо сподіватися раз вже на діток увагу звернули то може якраз будуть справжніх військових туди відправляти, а не в африку чи ще кудись, а тих що мобілізовують нормально вчити, ну і добровольцям не прийдеться пороги оббивати.

---------- Додано в 09:46 ---------- Попередній допис був написаний в 09:38 ----------

Та не егоістично, бо то справді дуже тяжко, хай би вже люди поскоріше додому повернулися, або принаймні хоч би у безпеці були. Бо вже просто сил нема ті новини читати. І на ту халатність дивитися. Чоловік одноі моєі знайомоі у добровольчому батальйоні, то там з 200 бажаючих відбір пройшли щось тридцять. Вимоги там високі, а от решту, вони ж ,напевно, і воєнкомату не цікаві, а чому? Для чого набирати всіх підряд, якщо є люди, які готові морально. Зараз ніби обіцяють на ці нюанси звернути увагу, але хто його зна як воно буде

8. smugastik

smugastik Well-Known Member

9. Грильяжка

Грильяжка Кавоманка

З сторінки Остапа Дроздова у ФБ
    Учорашню мою програму можна вважати стартом неформальної кампанії з бойкоту мобілізації. Я підтверджую свій намір максимально підтримати ініціативу під умовною назвою "Мобілізація = Геноцид". Тим цивільним людям, яким прийшли повістки, але які за всіма показниками НЕ ГОТОВІ до професійної війни - раджу об'єднуватися. Також їхнім родичам, матерям та дружинам. А також усім здравомислячим людям, які теж вважають, що не можна непідготованих людей кидати голіруч проти армії найманців-кілерів, за якими стоїть ядерна держава. Пропоную усім небайдужим людям для початку створити фейсбук-групу, яка згодом повинна перерости в широку громадянську кампанію.

Дуже важливо, щоб люди, які виступають проти мобілізації цивільного населення, побачили, що їх дуже багато і що вони не одні. Для прикладу: за останню добу я отримав понад 600 приватних повідомлень. Фізично я не можу цим займатися в повну міру. Тому з їх числа я прошу зголоситися того чи тих, хто візьме на себе модерування новоствореної групи та координацію всіх людей, які готові публічно виступити проти кричущої несправедливості. Інакше ваші сини\родичі\чоловіки перетворяться в гарматне м'ясо.

Заснувавши антимобілізаційний рух, ми повинні на всю країну заявити, що воювати можуть тільки добровольці і тільки професійні силовики. Крапка. Цивільне населення апіорі не може мобілізовуватися - позаяк на Донбасі триває "операція", а не війна. По-друге, допоки сини можновладців не помічені в зоні АТО - доти треба забути про мобілізацію всіх решти. По-третє, мирне населення не може воювати на Донбасі, де мєстноє насєлєніє надає пасивну підтримку "терористам". І головне: часи середньовіччя давно минули, і тепер війною повинні займатися професіонали. У нас є 500 тисяч штатних співробітників силових органів у погонах. Настав їхній час послужити країні.

Для мотивації небайдужих людей даю кілька ссилочок попередніх програм:

http://www.youtube.com/watch?v=wk6v5FEWmsU - тут Анатолій Гриценко розповідає про те, що сини Порошенка, Турчинова, прокурорів, митників і суддів повинні бути в армії.

http://www.youtube.com/watch?v=lkSnP2QdKrY - тут є історія про те, що солдат пішов добровольцем, і досі не отримав ні копійки. Також тут ви побачите відео, на якому Порошенко за 3 дні свого обрання пообіцяв кожному солдату 31 000 грн на місяць і страхування життя на 1 мільйон.

http://www.youtube.com/watch?v=0XBDXGO-O5I - тут ви побачите людей, які вже публічно закликали бойкотувати мобілізацію.

http://www.youtube.com/watch?v=LvoK4r2RVMA - тут ви побачите моторошну розповідь матерів, чиї єдині сини зараз воюють на Донбасі в нелюдських умовах.

Дякую всім за небайдужість.

10. KAPUCHINKA

Чесно кажучи не знаю наскільки то є правильно. За силовиків згідна повністю, вимагати дуже серйозноі підготовки для мобілізованих - так, амуніцію, забазпечення, оплату - так, адекватних командирів, а не алкоголіків і зрадників - так, не брати людей, які за станом здоровя нездатні воювати - так, проводити дуже ретельні медогляди призовникіа - так. Але бойкотувати. А як не буде добровольців? Такими темпами ми ризикуємо стати однією з резпублік раші, ще й до того випаленою як чечня.

11. Mira_SH

Mira_SH Well-Known Member

дивилася кілька його програм, сепаратист ще той, його позиція, та нащо нам той Донбас. Сіє паніку і ворожнечу.
    Моє особисте враження дуже слизький і противний.

Жанно, якщо відсіють батьків 2 дітей припустим до 7 років, це 40-60 % мобіліованих.
    От тим паче, що зараз призвуть ще більше ніж в 1 і 2 хвилю разом.
    Я знаю, що тобі образливо і боляче, але я не знаю, як знайти вихід з тої ситуації.

12. KitiKet

KitiKet Member

Ну сейчас это 2 недели или месяц. Я не знаю какую профессию можно освоить за такой срок? Вот мой муж айтишник, он годами учится. А что, в армии показали как нажать на курок - и ты уже спайпер? Даже в армии в мирное время служат больше. Зачем если все можно за месяц показать? Или потому что за такое время люди идут совершенно не готовыми!

Но они есть и их не берут. Ну и не забываем что резервы военных у нас еще есть, и вполне заменят всех мобилизированных.

Уж поверьте, если реально Россия захочет выжечь нашу землю, у них это получится с очень большой долей вероятности (у нас нет ни столько населения, ни техники, ни подготовки). Даже если призовут всех, мы их камнями закидаем?
    Кто за Чечню вступился? Весь мир? И почему так долго воевали? Может потому что кому-то это выгодно? Например, торговля оружием, самый выгодный бизнес в мире...

13. AnnyMa

AnnyMa миється в бані

правильно, на дворі не середньовіччя, а 21 століття!
    І повірте від професіонала набагато більше користі ніж від дилетанта, тай ще такого який нехоче!
    Від тих переляканих і неготових більше шкоди. Бо як попадають у серйозну передрягу вони не здатні нічо зробити, а тільки висять ярмом і грузом до дійсно боєздатних!
    То не 2 світова війна де брали не якісттю, а кількісттю і мільйони людей винищено. Де була 1 рушниця на 2х і кидались камнями в танки. Зараз на дворі 21 століття!

14. jalla

jalla Прогрес року 2013

Натомість можу запропонувати дійсно уважніше придивитись до добровольців, а то їм тисячі медоглядів під мікроскопом і такий "фейсконтроль" шо ого-го, а мобілізованих навіть пальцем не торкнулись, всі годні, пригодні і всіх згребли як кур на конвейєр.

І знову ж таки проф. вояків нашо кудись провадити воювати? Чи у нас своєї біди нема?
    При великому бажанні можна те все організувати по мудрому і більше толку певно буде, але таке враження, що нікому того не треба.
    Або нє, треба... військоматам.)) Там зато хабарі лопатами гребуть. Чим зле?

Ай, але то хіба поговорити. Реально то нічого не дасть. НІЧОГО...
    Краще відреагуйте на лист цьомцьомки, ми збираємось під Міську Раду. Хто вважає як ми, прошу дуже, ідем щось робити. Це принаймі ефективніше, ніж тут писати.

15. Virchuk

Virchuk Well-Known Member

мама казала, що моєму брату прийшла повістка. В нього є хвороба шлунку через яку він не може служити. То одні кажуть - не годен, інші кажуть - годен. Наразі не призвали, але всяке може бути.

16. AnnyMa

AnnyMa миється в бані

Кого Заберуть На Війну

і що саме цікаве

10 днів і професійний вояка! Навіщо тоді ті всі військові інститути училища і тп??? 10 днів і ти готовий!
    Чесне словов феєричні ідіоти!

17. KAPUCHINKA

Я так зрозуміла, що підготовка + бойове злагодження. Там далі написано, що бойове злагодження буде проходити стільки, скільки вимагає певна спеціальність. Правда зовсім не розумію чим підготовка відрізняється від того злагодження

18. Mira_SH

Mira_SH Well-Known Member

Як варіант підготовка- це умовно , загальні тренування, стрільба, орієнтація на місцевості, перша медична, а злагодження- це робота групами, над цільовими завданнями.

Добровольці є основною силою АТО, я спілкуюся з мобілізованими, які зараз в Маріуполі, то вони кажуть, що все практично робить "Азов", о вони на підхваті.
    Я то розумію так, основні бойові завдання, це - добровольці, а тил прикоивають - мобілізовані, хоч я можу помилятися.
    Але фактом є те, що добровольців відправляють в найгарячіші місця.

19. AnnyMa

AnnyMa миється в бані

ну так, але от нажаль основні і великі втрати несуть саме мобілізовані :sad:

---------- Додано в 17:51 ---------- Попередній допис був написаний в 17:10 ----------

Хворі пройдуть повторну комісію

Нині до армійських лав мобілізовуватимуть передусім чоловіків від 25 до 40 років, які проходили строкову службу у збройних силах, навчалися на військових кафедрах. Здебільшого саме їх відправлятимуть у зону АТО після проходження військових навчань. Однак поряд з цим частково будуть мобілізовані і ті, хто не служив в армії, зокрема через стан здоров’я чи з інших причин. "Буде повторна перевірка військовозобов’язаних, які через стан здоров’я не можуть виконувати свої обов’язки. Про це вони повинні будуть заявити на військових комісіях після чого військовий комісар направлятиме їх на повторне проходження військово-лікарських комісій", - зазначив Правдивець. Для тих, хто уникає служби в армії передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність

https://www.youtube.com/watch?v=UbdLT0xCDXo

це щось типу того - :girl_feminist:

20. knatka

knatka Member

Так 21 століття, а складається враження, що з тих часів мало що змінилося, якщо мають рушницю то немаю патротів... хіба тою рушницею по голові товкти...от люди і мруть як мухи....

---------- Додано в 18:01 ---------- Попередній допис був написаний в 17:53 ----------

Це так вони будуть мобілізовувати " тих хто міє тримати зброю"!!!! Перевіряти хворих, замість того щоб відправляти воєнних. Не давно зранку їхали з чоловіком по окружній то стількі ментів стоїть... паличками махають, чому в цю третю хвилю їх не беруть, вони ж в першу чергу присягали обороняти країну.