Повістка у військомат Вашому чоловіку

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем kharchenkoiryna, 20 Червень 2014.

1. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

Відповідь: Повістка у військомат Вашому чоловіку

Міліція теж туди іде, он кілька сторінок тому Капітошка писала що брат іде на Схід

2. Seshat

Seshat Альфа-баклажан

Їде-їде.. Мамин сусід-міліціонер вже поїхав...

3. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

і все рівно, виглядає не на систему, а на бардак. Часом десантники ще вдома, а військова кафедра "тилове забезпечення" - вже в зоні АТО.
    І не треба казати, що інформація про те, які категорії військовозобовязаних підлагяють призову по теперішній хвилі мобілізації, є секретною. Має бути система, прозорість для громадян (в т.ч. і питання мобілізації родичів високопосадовців), зворотній звязок і якась відповідальність за "триндьож" по ТБ. Тому що бойовий дух бойовим духом, але страх невідомого куди гірше, ніж готовність виконати свій громадянський обовязок, навіть важкий і небезпечний

4. jalla

jalla Прогрес року 2013

А детальніше можна? Я просила поділитись інформацією.
    Не пишіть вже так коротко, якщо знаєте щось більше. Тут багато таких, які хочуть знати що до чого.

---------- Додано в 11:13 ---------- Попередній допис був написаний в 11:12 ----------

Дівчата, припиняйте "паніку" стосовно статків військовослужбовців. Не актуально в цій темі! Вибачайте, але то точно не сюди.

5. Popi

Popi Well-Known Member

Сама поки не знаю. Знаю що їх зібрали і сказали що можна взяти відпустку. Поки не маю деталтної інфо. Але в мене брат капітан в прикордонних військах.

6. Fiancee

Fiancee Well-Known Member

Дівчата, можливо знаєте: чи можна зараз на декілька днів поїхати за кордон? Я маю на увазі чи пропустять на кордоні? Була запланована поїздка, але тепер ми не розуміємо чи пропустять? Можливо треба мати якісь документи з собою, що засвідчують, що Тебе не призивали і Ти не втікаєш? Але які?

7. Popi

Popi Well-Known Member

Пустять, в неділю були в Польщі.

8. Mira_SH

Mira_SH Well-Known Member

знаю, що зараз є дома багато тих хто був в Слов"янську , Краматорську, їх відпустили на тиждень -місяць, чому на різний термін не знаю.

Доречі, вроді таки тепер по закону в кого тільки воєнка не мобілізують, але я так точно і не зрозуміла

якщо коротко, то мобілізують по спеціальностях, наприклад структура така, що кожні 15 чоловік солдат, має очолити офіцер, а офіцер, це той у кого військовий ВУЗ, або ота воєнка, так як я зрозміла, то дослужитися до лейтенанта, без воєнки і вищої освіти не можна.
    Що хотіла донести, офіцери призиваються по спеціальностях, наприклад в кожній роті повине бути звод ППО, чи ще чогось. І багато залежить від спеціальностей, наприклад на 1 танк потрібно : 3 секції, які співпрацюють між собою , кожна з тих секцій складається з певних спеціалістів, там механік, наводчик, стрілок. От призивають тих кого треба, по отих всіх спеціальностях. І найгірше, коли потім цього не дотримуються при ростановці солдат

Я на правдивіть назв не притендють, пробую пояснити структуру

9. octavia

octavia Well-Known Member

Повністю згідна з словами Балоги

10. terezka

terezka котяка-вишивака

Жанно, ось витяг указу стосовно відпусток: основних і додаткових:

11. Delfy

Delfy Well-Known Member

сумніваюсь. знайомому прийшла сьогодні зранку повістка з*явитись завтра на 8 ранку. він 88 р.н., вчився в Політесі, воєнку проходив. десантник.

12. Fiancee

Fiancee Well-Known Member

І нічого чоловіків не запитують?

13. Popi

Popi Well-Known Member

Ні, зовсім. Вони все в базі бачать, їм не треба питати. Як що когось розшукують і т.п вони то будуть знати і без вас

14. glasses

glasses Member

Не знаю як там.
    Але я вже писала випадок, коли мама перед Пасхою поверталась з РФ поїздом. Так російська митниця обшукувала усіх "до трусів", наші ж навіть не зайшли.

15. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

якесь нове трактування закону? якась поправка? чи просто у військоматах зрозуміли що від теоретиків без практики мало толку?

16. KAPUCHINKA

Ну взагалі то ніби Порошенко зобовязав щоб та мобілізація була якісною. Щоб дійсно брали військових, людей які мають досвід і хочуть воювати. Бо перед тим був брєд. Люди з досвідом бойових дій пороги оббивали, а іх ніхто брати не хотів. І добровольчим батальйонам старалися палки в колеса ставити, а вони реально одні з найкрутіших сил, і підготовка, і ретельний відбір і забезпечувати іхні керівники іх стараються. Але як воно буде. Хто його зна.

17. Mira_SH

Mira_SH Well-Known Member

я десь прочитала, що Порошенко сказав, що не потрібні офіцери без досвіду, але як це трактувати не знаю

18. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

думаю можна. МИ в понеділок повертаися, чоловік виїжав в суботу. Ніхто нічого не казав, пропустили.

19. synuchechka

synuchechka Well-Known Member

в мене знайомий має ТІЛЬКИ воєнку, був у танкових військах. То його виловлюють по повній. Видзвонюють, до дому приходять. Він до дівчини переїхав, переховується від повістки.
    Він каже, що тих, хто був в танкових військах найбільше виловлюють. Хоча на танку він ніколи в житті не їздив.
    Мої одногрупники були в якомось фінансовому забезпеченні і в продовольстві-то там ше нікого не чіпають, поки що.

20. KAPUCHINKA

Так, трохи повичитувала. Кажуть що вік підняли через те, що було дуже багато звернень від авганців, яких через вік не хотіли брати. Ніби мають брати в першу чергу добровольців, ну звичайно враховуючи іх фіз підготовку і т.д. бо іх, ніби, теж є щось тисяч шістдесят, а воєнкомати то ігнорують, і чомусь набирають по своєму. Ну і та третя хвиля не тільки для участі в АТО, але і для того щоб бути готовим у випадку вторгнення московіі, бо стоять москалі на кордонах, і ніяк звідти не заберуться.

Ну і то вже не зовсім сюди, але напишу. затримали якогось генерала, який зливав плани військових ворогам. Ну як так можна? Дали б скотині довічне, оце б було справедливо. А майно продати і на армію віддати.