Повістка у військомат Вашому чоловіку

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем kharchenkoiryna, 20 Червень 2014.

1. Kapitoshhka

Kapitoshhka Well-Known Member

Відповідь: Повістка у військомат Вашому чоловіку

перша і друга вже ніби були(( а зараз це початок 3....

2. Orman

Orman Модератор-бомба

ні, це типу частина 3, першої хвилі.

Але дівки, гребуть вони без розбору, і без толку.

3. denverod1

denverod1 New Member

"Третья очередь первой волны: кто не служил, того не призовут

Нынешний этап мобилизации проводится в рамках так называемой "первой волны", которая предполагает, что в войска призываются: добровольцы; офицеры и сержанты запаса, служившие в армии или других силовых структурах, обладающие востребованными воинскими специальностями; а также рядовые запаса с опытом армейской службы.
    Напомним, всего волн мобилизации может быть четыре. В случае обострения ситуации после первой (нынешней) волны мобилизации могут быть объявлены следующие этапы."

---------- Додано в 07:31 ---------- Попередній допис був написаний в 07:26 ----------

От якщо гребуть всіх значить не дотримання законів, наказів, взяти хабарі і так.д

Для того маєте свою голову на плечах, робіть висновки, якщо чоловік сидить без діла, пиво попиває до нехай добровольцем (проте добровольці позбавлені виплат) у інших випадках ще не час!

Зараз потрібні військові з досвідом і таких достатня кількість.

4. Mira_SH

Mira_SH Well-Known Member

що за дурниці, хлопці з військовою кафедрою це молодший офіцерськи, і без них ніяк, а те що військову кафедру звели на пси це вже інше питання.

ціною життя іншого чоловіка, батька, сина?
    Ціною життя того в кого немає грошей чи бажання відкупитися...Ціною життя хворого, якого зроблять здоровим, бо хтось відкупився... сумно
    Є законні підстави за якими немає права мобілізувати, дотримуйтеся їх.
    Хтось писав, що забрали в АТО батька 3 дітей, немали права, він пішов через, те що хтось "КУПИВ" собі життя.
    Правда нюанс, щоб демобілізували батька 3 дітей, треба було подати документи до 20 червня, закон затвердженний 7.06, а мова про нього почала йти з 20 травня ...

5. Orman

Orman Модератор-бомба

я не для того писала, щоб відмазувати, а для того щоб були уважні.

6. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Про батька 3-х дітей, щодно говорила з юристом...
    3-є дітей зазначено в законі про військову службу, це є закон загальний так сказать, але оскільки зараз особливий час то закон про мобілізацію є пріоритетнішим, і тому 3-є дітей вже не допоможуть, тільки 5.

7. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

Знаєте, по великому рахунку ті хто не служив за два місяці навчань будуть вміти те саме що й ті які служили, а ті що служили ім теж треба відновлювати навички.знаю,знаю руки памятають, але фіз підготовка і все решта треба відновлювати, ну і в багатьох частиних солдати замість того щоб вчитися сніг відгортали і траву малювали, так що недалеко втікли від тих що неслужили. І якщо врахувати що масса людей просто відкупилася, а мала б служити. То взагалі не бачу причини чому те що він не служив, бо відкупився має бути підставою для того щоб не мобілізовувати.
    Ну, звичайно, це мова про рядових, офіцери мають мати знання і досвід бо від того як вони будуть командувати, планувати бойові операціі. залежить життя іхніх солдат,

8. jalla

jalla Прогрес року 2013

Дівчата, потребую такої інформації.
    Часто бачу в новинах, чи читаю, що от там якась бригада добровольців повернулась в рідне місто з зони АТО у відпустку, рідні зустрічають, квітами кидають.
    Поясніть мені що це? Тобто можна брати якусь відпустку, чи як? Добровольці часто служать орієнтовно місяць і їх відправляють перепочити.
    От розтулкуйте, хто розуміється, що це?
    Нашим кажутьуть нести службу до переможного кінця.
    Але я щось собі мало уявляю де набрати сил і здоров"я тим хлопцям от так от гаратати під кулями стільки ще часу. А попереду осінь, зима...
    Нє, я маю надію що все закінчитьтся швидше і все ж за ті відпустки хтось може пояснити? Буду сильно вдячна.

9. denverod1

denverod1 New Member

"Что касается не служивших в армии офицеров запаса, окончивших военные кафедры гражданских вузов, то, по словам спикера информационного центра СНБО Андрея Лысенко, "их призвать не должны, так как в Украине около 20 тысяч офицеров запаса с реальным военным и миротворческим опытом".

10. KAPUCHINKA

Жанна, вчора на укр правді було, що Порошенко наказ про відпустки підписав, можна, ніби брати на десять днів. Але незнаю який має бути механізм.

11. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

вчора на УП була стаття, що відпустки тільки в якихось там надзвичайних випадках, тільки до 10 днів. А інші відпустки, які військові в мирний час мають, нібито зараз не надаються.

12. jalla

jalla Прогрес року 2013

От я вчора так забігалась, що реально все пропустила.
    Як хтось в курсі деталей, дуже прошу, напишіть.

13. Popi

Popi Well-Known Member

Мого брата ( і ще паро хлопців) після вчорашньої ночі відпустили з Луганська в загін до Херсона на 10/ 14днів. Тут в них навчання і назад до хлопців.

14. Margarett

Margarett Well-Known Member

Там йшлось, що ПУ сотворив указ/документ про те, що будуть надавати тим хлопцям у горячих точках щорічну відпустку, але за умови, що кількість тих, що у відпустці не перевищить 30% від військової одиниці ( батальону чи чого там). А ті, що прийшли, то це певне дали перепочинок частково хлопцям з числа тих, що ще з самих початків там були з березня. У всякому випадку пан Парубій вчора голосив з трибуни парламенту про те, що МОУ має план щодо перепочинку для учасників АТО, і ніби той план уже почав діяти. Можливо це ото і є.

15. jalla

jalla Прогрес року 2013

Чує моє серце, що знають наші політики, що "цей дощ надовго..."((
    Бо і ці відпустки, і третя хвиля мобілізації, і відміна ротації вояків щось не добрий знак.

16. cjomcjomka

дівчата, а може напишемо відкритого листа Президентові? По всіх ключових питаннях. Тому що дуже багато є невідповідностей в тій АТО до законів. я філолог, не юрист, допоможіть мені трохи.
    треба ж щось робити. А то пишуть одне, по телевізору інше, реально відбувається взагалі третє. Де є джерела офіціійної інформації для нас? і де є можливість зворотнього звязку?

---------- Додано в 11:33 ---------- Попередній допис був написаний в 11:28 ----------

Зрештою, можливо, є нюанси з тим, щоб підняти армію у повну готовність.
    Але якщо і далі бавитись в терористів і не визнавати того, що це війна - то можна тоді ж задіяти внутрішні війська, міліцію, ще щось таке. Там же теж люди працюють і з держбюджету не найменші гроші отримують. Хіба їх вже призвали?

17. KAPUCHINKA

Та ні, не думайте так, треба притягувати позитив, зі всієі сили. Просто коли ті територіі будуть звільнені, а я вірю що це буде дуже скоро. Там всеодно має бути армія, щоб виловлювати тих сепаратистів, бандитів і всяку наволоч. Ну і московія нікуди не дінеться. І поки там не буде величезного муру чи хоча б такого паркану як між південною і північною кореєю то там мусить бути багато військових, ну так, на всякий випадок. Напевно з часом там залишаться контрактники, кадрові військові міліціонери, сбу і т.д.

18. KAPUCHINKA

Маргарет, та де ті асси? Іх реально зовсім небагато і вони таки там, ну бо подивіться є такі обєкти, які слюсарі просто не захистять. От до прикладу Луганський і Донецький аеропорти там же десантники. І в розвідці, напевно, не щойно мобілізовані. Украіна ніколи не воювала звідки ж асси. Ну брали участь у миротворчих операціях, але цих людей реально не так і багато, авганці - тут вже здоровя не те ну і вік бере своє, вже не молоді пацани, дехто вже і не може. А ті що камениці будували то асси хіба у крадіжках і підлабузництві. Нормальні військові в гуртожитках туляться, ну в кращому випадку у двохкімнатній квартирі.

---------- Додано в 08:45 ---------- Попередній допис був написаний в 08:43 ----------

Юля, якщо визнати що це війна, то тоді діють інші закони, на територію такоі держави неможна постачати зброю і мвф не надає кредитів, ми без того не витримаємо, нам і зброі треба і грошей, ми ж мусимо перемогти.

19. cjomcjomka

я теж з сім'ї військовослужбовця, тато служив в радянській армії і воював в Афганістані . Після розпаду Союзу служив в лавах ЗСУ. І теж про статки не йшлось.
    я про міліцію зараз говорю. У нас же типу терористи всередині країни. То хто має з ними розбиратись? Нацгвардія з умовних добровольців? то ж все рівно що прийняти закон, за яким кожен має сам розбиратись з грабіжниками і злочинцями, якщо нападуть. Не набирати 102, а брати монтіровку - і фігась крадія. якщо получиться...
    ну от виступає секретар РНБО і називає категорії призовників. по-перше, туманно називає. По друге - дійсно гребуть усіх. То як дізнатись, кого дійсно мають і будуть призивати? Що робити тим, хто не має ЗА ОФІЦІЙНОЮ ІНФОРМАЦІЄЮ підлягати мобілізації, але отримує повістки?
    попередженрий - значить озброєний, але нас ще і цієї зброї позбавляють. получається чисто якась інформаційна війна всередині країни

20. Popi

Popi Well-Known Member

Стосовно відпустки таки дають. Брат каже дозволили їм взяти.