Повістка у військомат Вашому чоловіку

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем kharchenkoiryna, 20 Червень 2014.

1. Holly

Holly Moderator

Відповідь: Повістка у військомат Вашому чоловіку

Дівчата, може дурне питання, але дуже воно мене мучить. От забрали чийогось чоловіка на на Схід. Без нормальної підготовки. Що той чоловік там робить? Має зброю? Може стріляти? Чи стріляє по наказу?

2. Bree van deKamp

Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

Цікавить таке: мій чоловік не служив, але непроти. Його не призивають. Якщо йти добровольцем то за ним не збережеться місце праці, зарплата і все таке?

3. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

Він має писати заяву на звільнення або за спільною згодою сторін, тому що там буде працювати за контрактом.

4. Trumbumbulja

Trumbumbulja вперед до мрії

Мого хресного (він комісований, живе на Волині) минулого тижня викликали до військкомату.Сказали з"явитись протягм 2 годин. Він прийшов, то його повідомили, що у випадку введення воєнного стану, він повинен прибути на охорону якогось (не каже якого) об"єкту, але там же по місцю проживання.

5. Retaret

Retaret Well-Known Member

та то навіть психологічно треба бути готовим хоч по мінімуму. Ну чи готовий будь який чоловік просто вистрілити в людину? Може там коли в тебе нерви накручені , то при потребі не стоїш і не задумуєшся, але всерівно то не є нормальна ситуація.

Я от все думаю - а не можна часом якогось війська найняти чи шо? Чи розробити якусь стратегію дій з тими ж американцями, взяти трохи ліпшої зброї і з чиєсь допомогою реально провести операцію, а не підставляти отак щоразу нову бригаду хлопців!!! я знаю, що в мене на дивані може і не дуже мудрі думки-ідеї, але реально інформації нема ніякої про ту всю кампанію, лише що кілька днів нові вбиті...:girl_nea:

6. glasses

glasses Member

Самбірський район, я зараз у селі.
    Вчора в село прийшло 200 повісток.
    Уявляєте?
    Жах.

7. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Гребуть всіх підрят? Алеж третя хвиля не оголошена. І по законодавству її оголосити можуть тільки після введення військового стану. Що ж тоді це робиться?

8. glasses

glasses Member

Не можу сказати точно. Але чула, що більше це ті, хто служив.

---------- Додано в 22:22 ---------- Попередній допис був написаний в 22:21 ----------

При тому, що зараз погуглила, у селі населення 1208 осіб.
    Мабуть більше, бо хтось прописаний, хтось ні. Але все ж.

9. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

підозрюю що ці повістки щось типу перепису населення для чоловіків. Щоб підготувати базу реально наявних людей. Щоб потім в разі чого звиденько їх мобілізувати, без волокіти.
    Або реально щоб без поспіху відсіяти реально служивших, і тих хто був на воєнці, і тих хто зовсім ніде не був.
    Інакше ці повістки на даний час не дійсні.

10. Zyzya

Zyzya New Member

по останнім даним зберігається зп (рахується по -середньому)

11. arkka

arkka Well-Known Member

Розмовляла вчора з сестрою, вони живуть в військовому містечку біля Самбора, каже цілий день масово повістки носять по квартирах. Родичка працює у військоматі, каже ніякої мобілізації поки не оголошували але напевно скоро будуть, то вже готують резерв, щоб мати базу.

12. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

13. Zyzya

Zyzya New Member

14. Жменька

Жменька Well-Known Member

15. Retaret

Retaret Well-Known Member

знаєте, патріотизм патріотизмом, але шось мені останніми днями то все на стільки не подобається!!!

На днях поширилося в соціалках відео, де хлопці вцілілі під Зеленопіллям розповідають про реальний стан справ і показують своє відео на телефонах. Командири при проханні про допомогу телефонами кажуть - офіційно вас там не мало бути, підмогу вислати нереально. Тепер тих кілька вцілілих прокуратура допитує де техніка, патрони і т.п. а про те, що там народу загинуло значно більше ніж офіційно нам повідомили - ніхто не згадує і навпаки стараються не розголошувати!!

Потім була в неділю в родичів в селі на яворівщині - кажуть шо то якась така система з тими повістками, якось так обкручують хлопців, що ті потім виявляються добровольцями :girl_impossible: формально числяться ніби на полігоні яворівському, а реально всі на сході...

і я розумію, що то треба і всяке таке... Але навіщо то все вкотре робити через одне місце?!!!:girl_mad: неспроста львівські записали те відео до президента з вимогою зробити все прозоріше, бо до нас то лише слухи доходять, а ті хто там ближче до того всього, то напевно ще і таке знають, просто немають права мабуть непідтверджену офіц. особами інфу випускати в ефіри

16. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

двозначна стаття, треба розуміти що загальна мобілізація неможлива без введення воєнного стану, а воєнний стан одразу паралізує життєдіяльність країни і спрямовує все на нужди війни. Ваше авто може бути вилучене в інтересах держави, решта вашого майна також - якщо це потрібно для висших цілей. Ніхто не зможе по свому бажанню міняти місце проживання чи переїздити в іншу область. Про те щоб виїхати з країни взагалі мови не буде. Ми будем тут всі закриті як в консерві.
    Вже про те що всі без виключення чоловіки будуть призвані можна мабуть не нагадувати. Це хіба вирішить ситуацію і полегшить стан справ? Як там немає за що утримувати і озброювати нашу армію зараз то за який кошт вони будуть утримувати армію при повній мобілізації? Віли будуть роздавати і цегли? Та з таким озброєнням не воюють.

---------- Додано в 10:47 ---------- Попередній допис був написаний в 10:46 ----------

ну власне читала вчора що при призиві їх заставаляють писати заяви що вони добровольці

17. kraplynka

kraplynka реалістка

Не вперше про це чую. Здається, jalla (Жанни) чоловіка теж "вимушеним" добровольцем заслали. А яким чином це відбувається? Тобто яким чином їх заставляють? Гадаю то всім варта було б знати. І загалом як виглядає та процедура - відколи призивають на навчання, а потім хочуть скерувати в зону бойових дій. При цьому солдати далі вважаються на навчаннях і не в зоні АТО. Знову ж таки - яким чином це оформляють і чому солдати на це погоджуються?

18. Zolotse

Zolotse Well-Known Member

Не зовсім так , їм там до останнього обіцяли, що на Схід поїдуть лише добровольці, а решта хто не бажає - пише рапорт і залишається в області чи на полігоні...Хлопці реально писали ті рапорти по кілька штук, але це не допомогло, ці рапорти дивним чином десь пропадають на рівні керівництва. В останній момент всіх запакували і вивезли на Схід, всіх без винятку, і тих хто хворів, лежав у госпіталі - теж туди((Люди їхали туди з гайморитами, запаленнями нирок, травмованим коліном ..А по телебаченню передають, що всі добровольці. Це правда, знаю це з перших вуст, від родича, який зараз там воює проти своєї волі...Так що нас сильно дурять, на жаль(((

19. Ligymunka

Ligymunka Cлiнгoкoнcультант

20. smugastik

smugastik Well-Known Member

і тепер що, будуть брати усіх підряд.