Повістка у військомат Вашому чоловіку

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем kharchenkoiryna, 20 Червень 2014.

1. marianast

marianast Well-Known Member

Відповідь: Повістка у військомат Вашому чоловіку

І нашому знайомому, який був в Іраку відмовили двічі...

2. Retaret

Retaret Well-Known Member

ну чула ще такий варіант, що і жінка і діти навчені говорити - він з нами не живе, стільки-то років не бачили, він нас кинув і не являється. Але певно краще для таких випадків, коли чоловік по своїй занятості і справді нечасто дома буває.

3. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

це зараз в основному застосовується до "добровльців" ( бо спочатку багато добровольців старшого віку хотіли в НацГвардію записатися, а їм відмовляли по віку. Потім зняли обмеження для добровльців до 60 р. А от для "примусово мобілізованих" зараз відбирають категорію до 45 років
    моєму чоловіку 47 - не військовий , не служив ( лише військова кафедра Політеху). І то був момент, коли обдзвонювали з військкомату, перевіряли наявність по місцю прописки і наголошували, що треба з явитися у випадку необхідності "по першому ж зову". Правда, у нього 3 група інвалідності ( по зору), то уже більше не чіпали.

Брату 31, не служив, не мав військової кафедри,оскільки був комісований ще студентом за станом здоров я . З воєнкомату поки що ( ттт) не турбували. З його товаришів +-однолітків мобілізували двох ( колишніх військових офіцерів- випускників військових вузів). Коліжанка вже багато років працює медсестрою у військовому госпіталі. Оскільки вона військовозобов язна,їм одразу ж з початку дій сказали "бути напоготові". Як сама вона каже- "життя на чемоданах почалося"

4. jalla

jalla Прогрес року 2013

Ті закони так змінюють, що я сама вже за тим не встигаю.
    Призивали на 45 днів, на другий день прийняли закон, що аж до закону про демобілізацію.
    Проте чоловіка мали би відпустити на деякий час, поскільки під час того, коли він був мобілізований, я мала скерування на шпиталізацію, тобто мали би відпустити на час мого перебування в лікарні (то законно), бо дітей то реально нема на кого залишити. Писав рапорт, свекор відвозив всі необхідні документи. Тягнули ту резину вони надто довго. В результаті так сталося, що в стаціонарному лікуванні вже потреба відпала з досить сумних причин, ібо вже не було шо лікувати. А вони далі в роздумах, відпускати чи ні. Дали клопотання на військомат, військомат відповіді не дає. І так вже три тижні (!!!)
    Менше з тим- дурдом, по-іншому не назвеш. Сумно...

5. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

є таке поняття, як "строк давності" притягнення за злочин. А це- не один рік . Тому, на жаль, те, що зараз "нічого", не означає, що не буде "нічого" за цей вчинок через рік-два чи навіть три....

---------- Додано в 19:07 ---------- Попередній допис був написаний в 19:04 ----------

на практиці зараз це проводиться так: після спливу 45 днів просто видається новий наказ на наступні 45 днів.

6. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Я не хочу щоб наші хлопці їхали туди вмирати, а їхні - сюди відсиджуватись. Не правильно це. То навмисне так робиться?

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. irushka

irushka Well-Known Member

Скажіть, будь ласка, якщо людина працює за кордом за контрактом вже 10 років, а додому приходять повістки, чи має він підстави не з`явитись, чи все одно буде відповідати за це? Мій знайомий в такій ситуації, не знає що робити, бо залишить все в Чехії -буде мати там проблеми, не піде в воєнкомат - будуть проблеми тут.
    А взагалі десь можна про все це почитати, якісь офіційні положення?

8. Mira_SH

Mira_SH Well-Known Member

Жанно, дуже багато липових хлопотань, ну дуже все то тепер дотошно перевіряють, може в тому одна з причин такої волокити.
    Проте напевно не скажу.
    Багато хто в негайному порядку розлучається оформлює дітей на чоловіка.
    я особисто терпіти не можу всяких таких афер, і аж від того теліпає. І нічого з тим не можу зробити.
    І зло бере, коли зі здорового хлопа слабого роблять. Я б лікаря, що видав "липу" зразу ж самого мобілізувала, а раз не пригоден, то сина , брата, чоловіка , внука, не важливо.
    Дуже вдалий момент перевірки чи змінила ця зима щось. Та нічого не змінала. Все було дарма

Я теж не хочу, але все одно косіння не розумію...

9. marianast

З А К О Н У К Р А Ї Н И Про військовий обов'язок і військову службу. І про часткову мобілізацію. А хто отримує повістки замість нього?
    Mira_SH, НІЧОГІСІНЬКО. Після виборів активненько посадами торгують, новий прейскурант. Хлопці в зоні АТО життя і здоров'я залишають,а товстопузів в Києві приставляють до державних нагород. За успішну координацію бойової операції.

10. irushka

irushka Well-Known Member

Якщо це до мене питання, то повістки отримує дружина

11. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

А повістки хто вручає? Поштарка чи дядя з військомату зазвичай?

12. Mira_SH

дяді з військомату:)

13. marianast

тьотя з військомату

14. atena

atena Active Member

А тих, кого зараз кличуть служити в армію, вони по скороченому терміні служать?
    Я вже декілька раз чула, що на три місяці відправляють в Яворів, або місяць до присяги десь на Львівщині служити, а потім на схід. Це на рівні чуток чи правда?

15. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

в мене теж таке враження.

це закономірно, що всі за своїх чоловіків переживають. Чи вам легше, що хлопець-патріот пішов і привезли назад вже в труні? Зате довів, що герой. А кому? Пам`ятати про те треба, і все таке, але нікому з родини від тих почестей не легше. Як би у нас все було організовано по людські, тобто в першу чергу призивали тих, хто служив, воював десь, доброволець і т.д. У нас всі ці роки була армія - раніше - де ті всі люди ділись, які служили? Чому призивають всіх без розбору - хто не служив, мав якісь там проблеми-відмови і т.д.? Чи то така специфіка - молодий-здоровий - то вйо на війну, а як вб`ють - ттт - то приїдем, з сумним обличчям винесемо співчуття, і поїдем назавжди, а ви як собі знаєте далі. А з часом все перебуде-забудеться, і залишаться люди сам на сам з тим, тільки вже "без.."
    На мою думку, таке враження, що спеціально винищують генофонд 20-45, особливо на ЗУ, тим ще Сталін грішив, як до війни ще перебили всіх, кого можна.
    Треба не кількістю солдатів там лякати українских, а нарешті вже задіювати якісь схеми-методи для подолання всього того, а не везти і везти, а чого - люди ж є..

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  16. jalla

jalla Прогрес року 2013

Та то ясно, але це ж коню зрозуміло, що людина зі скеруванням в лікарню не може чекати їхніх доооовгих перевірок. Тут або лягаєш, або помираєш (((образно кажучи).

Я теж за патріотизм і за дух і за т.д. і т.п., але сорі, не можна так без перебору гребти туди наших хлопців.
    Шо за медогляд в три хвилини? А може в когось не виліковна хвороба, про яку він не знає... Без аналізів, без нічого. Навіть кров не брали, аби кого, як попало, не розібравшись ні в сімейних ситуаціх, НІВЧОМУ... Для кількості, чи шо?
    Розумію шо то алярм, але ж не так до цього підходити. Спочатку армію розвалили, а тепер таким чином хочуть відновити. Щось не дуже мудрий підхід.
    І до слова, з чоловіком зараз є мобілізований один хлопець, який ходить, ногу закидуючи, бо в аварію попав. Є який пальців всіх не має. Їхній медогляд в військоматі рулить!)
    А є ще такий, у якого дружині от-от народжувати, у неї порок серця, обоє сироти, родини не мають. Плачеться що навіть не буде кому дружині зупи принести в пологовий. То нормально?

Ай, болюча тема. Іду звідси!

17. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

ото власне, чи винні в тому люди? чи то патріотизм проявляють не за чиїсь продумані плани? чи тим всім керівникам, яких нагороджують власне не по барабану на то всьо, а люди просто заручники доброї волі.?

---------- Додано в 22:36 ---------- Попередній допис був написаний в 22:32 ----------

то брєд сивої кобили!

18. Mira_SH

От, я якраз за дуже детальний медогляд, і за розгляданння сімейної ситуації, все має бути правильно і по закону, а не платиш -хворий, а ні , то здоровий.

Йдучи по базару чула, що ціна 600 уо і твою повістку утилізовують

От я з Вами погоджуюсь, але вважаю підлістю і злочином нехтувати свій обовязок. Якщо прийшла повістка треба йти. Це моя думка.

То є не правильно. Люди хворі мають бути в тилу, працювати , але не воювати.
    В знайомого ситуація: жінка вагітна , станом на зараз було 5 викиднів:sad:( Старша дитина в лікарні на реабілітації(лейкемія), і вагітна мама вся на нервах з нею в лікарні. Його не відпускають, бо нема заміни по його спеціальності.
    А здорові бугаї дома відсиджуються...

Останнє редагування: 21 Червень 2014
  19. marianast

Це дуже філософське питання і дуже болюче. Люди не винні, але людям з отриманою повісткою не залишають вибору.
    Виглядає, що таким чином хочуть донищити, що лишилось

---------- Додано в 19:44 ---------- Попередній допис був написаний в 19:38 ----------

От і я з вами погоджуюсь, але повістка приходить кому попало. Є ж закони і положення які регулюють часткову мобілізацю, то чому гребуть за логікою четвертої хвилі загальної мобілізації- усіх хто може тримати автомат? Яка ефективність такої армії?
    Я все згадую відео з передової, де солдат просить присилати до них лише тих, хто готовий вистрелити в людину. Бо в них багато таких, що ще вчора думали чи сан приймати чи в баптисти податись, а сьогодні їм автомат вручили і сказали стріляти по живих людях.

20. Mira_SH

Гребуть як ви кажети спочатку тих хто потрібен , а оскільки багато в "відрядженні", то беруть нижні папочки.
    А з інститутською воєнкою беруть, бо це основний молодший офіцерський склад..