Повістка у військомат Вашому чоловіку

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем kharchenkoiryna, 20 Червень 2014.

1. terezka

terezka котяка-вишивака

Відповідь: Повістка у військомат Вашому чоловіку

учасником може бути лише той, хто брав участь у воєнних діях, а не "операції". (прочитала, вище повідомлення, таки внесли правки, але все одно проблеми є)
    оскільки не оголошено військовий стан, то і з визнанням також є великі проблеми.

2. bobryha

bobryha Well-Known Member

я бачила по ТСН десь два тижні тому інтерв"ю офіцерів, які воюють на передовій, а записують їм зовсім інше...і вони вимагали щоб забисували те, що є фактично. значить це масово таке відбувається((((

3. airy_cat

airy_cat New Member

Терезко, а звідки така інформація?

4. terezka

terezka котяка-вишивака

5. Карінчик

Карінчик мамуся трьох діток

6. Steba

Steba Member

Може хтось своїх впізнає: http://www.032.ua/news/541602

Як вам ті умови?
    Мій пішов добровольцем. 22 роки, відслужив у армії 2 роки тому. Душа не на місці. Телефоную по кілька разів на день, коли відключений домовились щоб сам передзвонював як звільниться. Не оголошую де зараз знаходиться. Та цілком можливо що зовсім не там де мені каже. Ходимо до церкви, молимось всією родиною. Заборонила собі плакати, бо від цього тільки йому важче там. Збирати допомогали всі хто знав що він їде на схід. Хоча ми не просили, відмовлялись. Логіка була такою: ми однаково даємо пожертву на армію і церкву, то хоча б знатимемо куди пішла ця пожертва. Люди приносили гроші, а ми просили не гроші а речі і продукти щоб міг ділитись з іншими хлопцями. Одяг-амуніцію всю купували самі. Повіз 30 пар шкарпеток, 10 майок-футболок, 20 банок тушонки, 20 одноразових станків, мівіна (знаю що шкідливо але невідомо було як з продуктами там)-це на роздачу. Окрім вище викладеного списку 10 плиток чорного шоколаду з підвищеним вмістом какао, стільки ж гематогену (імунітет, залізо...), тройний одеколон (все-таки це найкращий дезінфекційний засіб у польових умовах), засоби від комарів, водянок від тих берців, спортивний костюм з кросівками. Назбирали на величезну дорожню сумку і такий-же наплічник. Наказали роздавати що кому треба буде.
    Ви мене пробачте, але не розумію тих хто каже: принесли повістку, що робити? Під ліжко сховати, терміново у відрядження відправити? Чи до бабці у село на печі сховати? Іти захищати свою Батьківщину, родину, сім"ю. Відстоювати право на свободу і незалежність від всякої ненажерливої нації. А може не треба було матусям і татусям так повально відкуповувати своїх дітей від служби в армії, придумувати їм хвороби невиліковні? Сама таких знаю особисто. Тримати біля своїх спідниць щоб у сусідній темі за кілька років потім писати про матусиних синків? То ці синки хоча б поняття мали що з тою зброєю робити. Знали б елементарні правила виживання в умовах ведення бойових дій. Може б не було стільки поранених та загиблих наших синів і чоловіків?
    Так ми завжди були і будемо мирним народом. Але ми повинні бути сильними, здатними (читай вміти) постояти за себе в разі необхідності. Інакше гріш-ціна такій нації. Інакше ми ніколи не зможемо бути вільними. Я молюся за те щоб більше не гинули люди і щоб все це якнайшвидше закінчилось.

7. jalla

jalla Прогрес року 2013

не знаю навіть що сказати, бо в уяві не маю які мають бути умови на війні.

Дівчата, чиїх чоловіків, знайомих, близьких повезли на Схід, що вони кажуть? Бо мому сказали на три місяці.
    То я така наівна думала, що при умові якщо все закінчиться, а закінчиться надіюсь швидше, їх відпустять до батьків, жінок, дітей жити своїм звичним життям.
    І то ще й за три тих місяці служби на Сході відпустять не по домах, а по частинах чекати своєї наступної черги.
    Нє, я готова чекати чоловіка до кінця своїх днів, але ми вже майже 2 місяці в розлуці, а тепер ще плюс не відомо скільки... Та хоча головне щоб живий і здоровий повернувся... то все решта таке... лиш питаю чи то щось в законах помінялось, чи як, бо знаю таких, які від березня ще на Сході і повертати, міняти їх ніхто не поспішає.

8. Steba

Steba Member

Мого на 32 доби, потім 30 діб дома і знову туди. Він у ВВ. Це так попередньо, бо ж ніхто не знає що далі буде. А тих хто в армії теж чула що на 3 місяці беруть. Потім мала би бути ротація. Ключове слово: "мала би бути".

9. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

Ну чисто моє імхо- наша армія така бідна, що кормити таку кількість солдат поза війною вообше нереально.
    Тому схильна вірити, що як тільки Схід заспокоїться- то їх вернуть по домам.

10. Steba

Steba Member

Я трохи інше мала на увазі. Їм там не солодко. То давайте не скиглити куди свого сховати і як уникнути тої повістки а морально, фізично, фінансово і т. ін. по можливості підтримувати тих, хто там вже є і тих хто туди збирається. Бо інакше чим ми ліпші за тих біженців з мордами як телевізор, що переховуються у західних областях. Вони телефонують своїм знайомим, дослівно: "братай, подтягивайся сюда. Здесь лохи кормят и поят, условия хорошие". Як вам таке? Я розумію що треба прихистити жінок і дітей. Але "братаны" нехай захищають свої домівки там поруч з нашими дітьми і чоловіками..

Останнє редагування: 7 Липень 2014
  11. jalla

jalla Прогрес року 2013

То я так розумію добровольців за 32 доби відпускають додому перепочити, а тих хто по повістці "не з власної волі", то тих три місяці, а далі мала би бути ротація? Та?

---------- Додано в 12:59 ---------- Попередній допис був написаний в 12:57 ----------

Кхм, страшні-страшні слухи доходили до мене, що нашу армію на Сході переважно підгодовують тамтешні люди, а кому не так повезло, чи не в тому місці дислокувався, то їдять змій/пташок і все шо повзає, літає і ходить.
    Навіть тут хтось писав...

12. Steba

Steba Member

Ні, читайте уважніше. Мій держслужбовець. І взагалі зараз не може бути чітко окреслених термінів. Це не прогнозовано. А мій каже що годують їх добре.

13. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

Ну то тим більше.

14. jalla

jalla Прогрес року 2013

оте прочитала, тому зробила такі висновки, але ще перепитую, а загалом, коли це
    то певно дарма такі питання задаю.

15. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

тому що після звільнення, територію потрібно "утримати". А це - справа не одного місяця. Тому ніхто після звільнення територій не відпустить. Просто по приницпу ротації будуть певний час знаходитися на звільнених територіях для підтримки порядку та спокою. Але ротація не означає звільнення з лав . Просто передослокацію по різним частинам та територіям

16. jalla

jalla Прогрес року 2013

Я це розумію, але мабуть після звільнення території не потрібна буде така кількість для охорони, скільки їх є зараз.
    Ви ж рахуйте, що нікого не повертайють майже, а лиш довозять-довозять...

17. Steba

Steba Member

Не дарма. Всі їх собі задають. Ми сподіваємось на якнайшвидше.

18. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

В звичних умовах-так. Але, я так розумію, що на сьогодні це все дуже непрогнозовано. Тому в даному варіанті уже перестраховуються. Тим більше, коли постійно у ЗМІ нагнітається про нову хвилю дестабілізації на осінь. Тому тут уже краще "перебдеть, ніж недобдеть". Бо потім "зібрати" буде куди важче.

п.с. можливо трохи недоречна аналогія, але згадайте, скільки часу наші в\с перебували в Німеччині та Чехословаччині - роками. Так, тоді там були дійсні кадрові військові. Але їх штат у радянський період був величезним. Українська армія до цих подій була малочисленою. І кадрових резервів на утримання зараз явно недостатньо. Відповідно, зараз виходять з того, що мають

19. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

Жануль, їх частину залишають для охорони звільнених території, а решту на Донецьк наразі усі сили. Де чоловік сьогодні?

20. Zolotse

Zolotse Well-Known Member

Дівчата, хто має інформацію: зараз відбувається мобілізація? Ніби друга хвиля закінчилася..чи вже третю оголосили? А то родичу принесли повістку...