Повістка у військомат Вашому чоловіку

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем kharchenkoiryna, 20 Червень 2014.

1. jalla

jalla Прогрес року 2013

Дівчата, я то розумію і знаю, але по-перше, то тільки повістка, принаймі з цієї мобілізації я ще не чула,, щоб когось без воєнного минулого призвали і відразу на фронт.
    Президент обіцяв, маємо надію що дотримає обіцянку, тому я і писала що зараз не беруть, хіба на строкову службу, а то вже зовсім інше...

Останнє редагування: 19 Лютий 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 6
  2. pravovuk

pravovuk Well-Known Member

Напевно, що не всі можуть відмовитись. Оскільки,моя одногрупниця вже в Маріуполі....А мене "минуло" лише тому, що на жаль моя дитина має такий діагноз, при якому я мушу бути коло неї. Стосовно трактування законів, у нас кожен воєнкомат трактує як їм вигідно....Тому закон я розумію , а от виконують його зовсім навпаки. І контролю за цим не має...

• Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. Gajka

Gajka Well-Known Member

Призвали і не одного.

4. jalla

jalla Прогрес року 2013

Дивно... може добрвільно?
    Моя знайома вже теж на Сході, у неї дитина шкільного віку, але вона сама хотіла іти, тому повістка прийшла і вона пішла. В військомат документів про не повнолітню дитину не подавала, а у них не має всієї інфи, бо вже писалося, ми самі туди нічого майже не носимо, хоч то ніби треба.
    --- дописи об"єднано, 19 Лютий 2015 ---
    То ще залежно що в військовому квитку написано, там ж є якісь розумні"позначки" десь тут сніжна трактувала.
    Ну, і по здоров"ю зараз краще набагато провіряють, то сто процент.

5. zetta

zetta Well-Known Member

Жанно, та ясно що масово відкуповувалися від армії . В нас до 25 років був комісований . Але вже за тридцять тому яка строкова армія може бути ? Добре що вчать хоч якось і хоч чогось на полігонах . Не все так зле.
    Інша справа що купа з досвідом і знаннями зробились масово опікунами і тд . Сподіваюсь що командування обшліфується як найшвидше і зросте рівень довіри в народу .

6. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

жінки в\з з неповнолітніми дітьми проходять службу у місці проживання. Тобто мобілізовуватися можуть лише за місцем проживання. Направлятися на інші території- лише за їх згодою. Якщо жінка в\з самостійно виховує неповнолітню дитину- має відстрочку від мобілізації узагалі. ( п.с. практично маю хорошу знайому з Рівного, де і вона і чоловік мобілізовані. Вона- проходить службу за місцем проживання, він- був у АТО. )

• Інформативно Інформативно x 2
  7. Gajka

Gajka Well-Known Member

Був весь колектив, у всіх в квитку те саме. Майже всі без армії і кафедри. Гребуть підряд.

• Інформативно Інформативно x 1
  8. jalla

jalla Прогрес року 2013

Нє, ну що саме в тому квитку пише? Там є категорії, то має значення. Я сама не сильно розбираюсь, лиш начиталася вже.:)
    Мене найгірше дивують професійні військові, ті, які свідомо обирали собі ту професію. Вони реально мають іти в першу чергу, але то все лиш поговорити...

• Погоджуюся Погоджуюся x 4
  9. pravovuk

Не добровільно. Має 2 діток -6 р. і 8 р. Для того щоб не їхати в Маріуполь їй запропонували заплатити 3000 євро. В неї таких грошей не було. На разі вона там.

10. jalla

jalla Прогрес року 2013

Ні фігасє (сорі).
    А вона що законів не знає, в прокуратуру треба було іти в такому випадку. Ну, як так. Такі малі діти, капець...

• Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  11. pravovuk

Закони знає, бо юрист. І як практикуючий юрист знає всі нюанси нашої продажної прокуратури...Але то вже не та тема.Не хочу офтопити.

• Подобається Подобається x 2
  12. Merry

Merry Well-Known Member

Дівчата, а хтось знає на скільки мобілізовують людей, тобто скільки триватиме навчання? Чи можуть і рік тримати і більше і нема ніяких обмежень часових?

13. Gajka

Gajka Well-Known Member

Нам сказали на рік. Неважливо чи потраплять в зону АТО, чи ні. Навчання буде 1-3 міс приблизно, а далі, як вийде. Або так і будуть на полігоні, або в зону АТО.

• Корисно Корисно x 1
  14. jalla

jalla Прогрес року 2013

Закон декілька днів тому назад президент прийняв, що за 10 днів до року з моменту мобілізації будуть демобілізовувати.

• Подобається Подобається x 1
  15. Chekay

Chekay Well-Known Member

на скільки мені говорив один військовий, то рядових після року від моменту мобілізації мають демобілізувати, а офіцерський склад може бути мобілізований і на довше, до наказу на демобілізацію (загального, або особисто для конкретної людини)

16. Gajka

Gajka Well-Known Member

Консультувалася з юристом.
    Виявляється переоформити можна. Але декрет не звільняє від мобілізації. Отак.

17. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик

нема слів, одні емоції
    але якщо чоловік мобілізований на "Кудикину гору", то і так фактично виховує дітей самостійно, принаймі рік точно. Нелогічно.

Останнє редагування: 20 Лютий 2015
  18. нталька

нталька Well-Known Member

Дівчата, хочете кидайте тапками, але я не розумію, ну як? чому таке самі ж люди допускають? Опустила голову і поїхала? Вона що, здоровий мужик з воєнним досвідом, що без неї ніяк? Вона мала свої права і не захотіла їх відстояти?

• Погоджуюся Погоджуюся x 8
    • Зе бест! Зе бест! x 3
  19. Карінчик

Карінчик мамуся трьох діток

тицьніть мене носом: як можна доказати військомату що військовозабов"язаний є студент? видали довідку що він там навчається з печаткою-підписом терміном навчання, в військоматі сказали що вона не дійсна. в законі наскільки я читала не написано що має бути державний заклад

20. Ripka

Ripka Well-Known Member

Не знаю як зараз, але раніше від строковоі служби звільнялися лиш ті, які вчаться на денному в державниx закладаx, ШАГ під це не підxодить.

• Погоджуюся Погоджуюся x 3