Повістка у військомат Вашому чоловіку

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем kharchenkoiryna, 20 Червень 2014.

1. Сана

Сана Active Member

Тільки зарплати в нас офіційні майже всюди рівні мінімальній.

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  2. jalla

jalla Прогрес року 2013

Що означає зброї в руках не тримали?
    Зараз не призивають тих хто не мав ні армії, ні воєнки... Хіба для того щоб навчити, на строкову службу, але не в АТО після кількаденного навчання.

Я розумію, що в першу чергу мають іти військові, які потім і військові пенсії відповідно матимуть за заслуги і з житлом їм легше і все це трохи не правильно. Мені тоже було трохи не альо, коли у двох моїх однокласниць чоловіки- здоровані, професійні військові не покидали свого місця служби у військових частинах, одна вже з сім"єю переселились в державну квартиру під Львовом, а мій не військовий "газував" в АТО. Але тих, хто зброю не тримав і цим відмахується треба хоч трохи підівчити. У нас купа здорових хлопів, які не тримали і купа вже з поруйнованим здоров"ям, які тримали і воювали. Ким будемо на майбутє їх заміняти, чи давайте доб"єм до кінця, бо більшість колись мали можливість і бажання уникнути служби!
    Але скажімо, якщо хтось колись відкупився від тієї ж армії, а тепер пручаєтьсмя, бо його турбують тож трохи не вірно. Добре/не добре, поки зараз маємо АТО, а коли Боже упаси введуть воєнний стан, то там хоч не хоч зброю візьмеш і краще якшо ти хоч трохи будеш вміти нею володіти, бо зараз час такий, що ніхто б не міг подумати... Ну, скажіть шо я не права.

• Погоджуюся Погоджуюся x 16
    • Подобається Подобається x 1
  3. Khaleesi

Khaleesi Well-Known Member

Погоджуюсь з вами на 100%. За цей час дуже часто доводилось чути, що: "Не піду, бо не хочу захищати Донбас і тих людей, які кликали Путіна". Але ж зараз така ситуація, що не дай Бог в любий час треба буде захищати і свій регіон, свою хату, свою сім'ю. А що тоді? Незнаю точно як проводяться ті навчання, бо всюди говорять по різному, але підготовку, хоч якусь мають мати всі. А на рахунок воєнки(не скажу про тих, хто був в арміі), то мені здається, що ті, хто іі проходили, нічим не відрізняються від тих, хто не проходив. Бо та теорія, яку там подавали нічим не допоможе.

• Погоджуюся Погоджуюся x 7
  4. pravovuk

pravovuk Well-Known Member

Я проходила колись воєнку...і з автомата стріляла. Але вчитись ,то одне, а стріляти в людину-інше. Я це до того, що не кожна людина психологічно може воювати/вбивати. Я не можу,і не застрілю людину...це я точно знаю, бо чітко це відчула, коли мені прийшла повістка...Миру нам всім...

• Погоджуюся Погоджуюся x 9
    • Подобається Подобається x 2
  5. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

д

• Погоджуюся Погоджуюся x 10
  6. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

• Погоджуюся Погоджуюся x 3
  7. Gajka

Gajka Well-Known Member

Якщо чоловік в декреті, що тоді?

Допоможіть знайти перелік захворювань, які звільнють від мобілізації.

Останнє редагування: 19 Лютий 2015
    • Подобається Подобається x 1
  8. marianast

marianast Well-Known Member

@Gajka

• Інформативно Інформативно x 2
  9. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик

хіба можуть мобілізувати маму неповнолітньої дитини?

10. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

є спеціална Інструкція- досить об ємна. І самі ви там не розберетеся, оскільки там є кілька підкатегорій по кожному захворюванню, які розцінюються по різному в різний час .ТО хіба з медиками консультуватися.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  11. jalla

jalla Прогрес року 2013

У Вас на відміну від більшості був вибір, бо є не повнолітня дитина. Проте у тієї більшості на жаль того вибору немає, бо як є повістка мус іти і не питає ніхто можеш/не можеш...

12. pravovuk

pravovuk Well-Known Member

Можуть. Якщо жінка війсковозобов"язана.

13. jalla

jalla Прогрес року 2013

Але жінка може відмовитись, поскільки коли є не повнолітня дитина взяти на службу примусово не мають права.
    На питання чому повістки все таки приходять, та бо немає всієї інфи у військоматах.

14. Gajka

Gajka Well-Known Member

Не все так однозначно.
    Чоловік ходив з роботи з колективом. Було їх 28. Довідки мали одиниці. Інші просто скаржилися на щось, лікарі казали, у вас є скарги, ми зобовязані вас скерувати на обстеження.
    На обстеження скерували 20 чол., 8-мом одразу виписали повістки на 2 березня (з речами на Рівненський полігон).
    Чоловік має проблеми з шлунково-кишковим трактом, ще точного заключення не маємо, от хочу бачити законодавство, щоб знати свої права, а знайти сама не вмію, там стільки всього.

Напишіть мені хтось на рахунок декрету.

15. Bulavka

Bulavka Можу приколотись, вколоти, підколоти...

А в мене чомусь відчуття протилежні, може, тому, що стріляла лише в тирі пару раз, може, не усвідомлюю до кінця, що таке справжня зброя. Але чомусь мені здається що при РЕАЛЬНІЙ небезпеці для моїх близьких і дітей (хоч я їх ще й не маю) я без вагань натисну на курок.

• Погоджуюся Погоджуюся x 7
  16. jalla

jalla Прогрес року 2013

Напишіть конеретно що Ви хочете, хочете на чоловіка декрет переоформити, чи питаєтесь чи можуть мобілізувати чоловіка, котрий вже в декреті?

Про друге не знаю, про перше знаю. Якщо повістка вже є, тобто його офіційно призвали, він розписався, був у військоматі, то декрет на чоловіка Ви можете переоформити тільки тоді, якщо Ви виходите на роботу і офіційно будете мати зарплату більшу, аніж чоловіків дохід на момент мобілізації. В той дохід входить його можливо зп з роботи, якщо працював офіційно і військова зарплата. Не питайте джерело, то я на консультацію до юриста ходила.

• Інформативно Інформативно x 1
    • Корисно Корисно x 1
  17. Gajka

Gajka Well-Known Member

Жанно, я вище писала. Цікавило саме про чоловіка в декреті.
    Про перше думала, що взагалі не дозволяють. Якщо ви маєте таку перевірену і-цію, то тепер знатиму. У мене менша зарплата була, хіба виходити на іншу роботу...

18. jalla

jalla Прогрес року 2013

Це інформація ще десь піврічної давності, цілком могло і щось помінятися. Принаймі юрист так казав на совоїй ж консультації, не думаю щоб говорив не правду. Казав що є така "фішка", просто про ню мало хто знає. Я особисто не шукала, не перевіряла, бо нам то було не актуально.
    Думаю як комусь актуально, треба ще перепитати. Тільки наголошую, не в військового юриста, в мене з ними не склалося, взагалі якийсь бред несуть, напевно на то вони і військові.:)

19. zetta

zetta Well-Known Member

призивають Жанно. нi армii, нi воэнки, нi вiйськового квитка, i прислали повiстку.

а кого будуть призивати?

• Погоджуюся Погоджуюся x 3
  20. marianast

marianast Well-Known Member

100%, двохрідний брат отримав повістку, не має ні воєнки, ні армії. Але в АТО мобілізований його старший рідний брат, він якраз в січні був вдома на ротації, пішов в військомат і написав заяву, що він воює. А двох з одної хати ніби не беруть, тому меншого наразі не чіпають.
    А про те, що без військової підготовки не беруть розказують від першого дня мобілізації, але роблять навпаки